10/1/19

Η Συνθήκη Βουκουρεστίου του 1913, η Μακεδονία και τα ασύστολα ψεύδη του Τσίπρα και του Κοτζιά

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.
Απόσπασμα από το ηλεκτρονικό βιβλίο “Μακεδονία. Αντίβαρο στην ηττοπάθεια”.
1913 – Συνθήκη Βουκουρεστίου
Στην Συνθήκη Ειρήνης του Βουκουρεστίου το 1913 δεν αναφέρεται πουθενά ο όρος Μακεδονία (βλέπε άρθρο [27. , σελίδα 92), παρόλο που έχουν ισχυριστεί το αντίθετο σωρεία ανθρώπων από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον (πρώην) υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και πλήθος άλλων.
Τα περιβόητα ποσοστά τύπου 51% στην Ελλάδα, 38% στην Γιουγκοσλαβία, 10-11% στην Βουλγαρία και ένα μικρό κλάσμα του 1% στην Αλβανία, τα οποία αναμασά πολύς κόσμος δεν αναφέρονται σε καμία πρωτογενή ιστορική πηγή. Πρόκειται περί ψεύδους.
Ο υπολογισμός των ποσοστών προϋποθέτει έναν πολύ συγκεκριμένο ορισμό της Μακεδονίας. Έχω δει κάπου μέχρι και δύο δεκαδικά ψηφία δίπλα στα ποσοστά (του τύπου 51.14% κλπ). Τόση μεγάλη ακρίβεια λοιπόν! Το ποιος και πότε ορίζει με τέτοια μάλσιτα αυστηρότητα την γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας είναι άλυτο μυστήριο.
Αλλά και δεδομένο να ήταν, θα επρόκειτο για αυθαιρεσία. Για τους εξής λόγους:
Πρώτον, η Μακεδονία με τόσο ξεκάθαρη την ελληνικότητά της από τον Σκύλακα και τον Ηρόδοτο τον 6ο αιώνα π.Χ. μέχρι το 1913, προφανώς μετασχηματίστηκε πολλές φορές. Γιατί να επιλεγεί η στιγμή Α και όχι η στιγμή Β;

Δεύτερον, ακόμα και αν επιλεγεί μία (παντελώς απροσδιόριστη από όλους όσους επικαλούνται αυτό το επιχείρημα) συγκεκριμένη χρονική στιγμή Α, η οποία πρέπει να σχετίζεται με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, η οποία κατείχε την Μακεδονία από τον 15ο αιώνα ως το 1913, τότε είναι αναμφισβήτητο ότι ουδέποτε η Οθωμανική Αυτοκρατορία χρησιμοποίησε τον όρο Μακεδονία για οποιαδήποτε περιοχή. Ουδέποτε. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία χρησιμοποιούσε τους όρους βιλαέτια. Υπήρχαν λοιπόν το βιλαέτι Θεσσαλονίκης, το βιλαέτι Μοναστηρίου, το βιλαέτι Αδριανουπόλεως, το βιλαέτι Κοσσυφοπεδίου. Αν υποτεθεί ότι ολόκληρα ή μέρος αυτών των βιλαετίων, ή 2 ή 3 ή και των τεσσάρων από αυτά, συγκροτούν με μοναδικό, αποκλειστικό και αποδεκτό τρόπο την μία κάποια Μακεδονία, τότε η αυθαιρεσία εκτός από προφανής, είναι και αστεία! Αν δεν είχε τραγικές συνέπειες για τον ελληνισμό, θα αποτελούσε ανέκδοτο μεταξύ Ιστορικών.

Τρίτον, ακόμα και αν δεχθούμε τον ορισμό μίας συγκεκριμένης Μακεδονίας, η οποία μοιράστηκε με τα συγκεκριμένα ή άλλα ποσοστά αυτά σε 3 ή 4 χώρες (συγγνώμη αν κουράσω τον αναγνώστη, αλλά θα επαναλάβω ότι στην Συνθήκη Ειρήνης του Βουκουρεστίου δεν υπάρχει ούτε μία φορά ο όρος Μακεδονία), τότε ποια αυθεντία είναι αυτή που ορίζει και δίνει το δικαίωμα όχι σε μία από αυτές τις χώρες (η οποία τότε ήταν το Βασίλειο Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων), αλλά σε ένα μικρό τμήμα από αυτές τις χώρες 100 χρόνια μετά, να είναι το πρώτο και το μόνο που θα χρησιμοποιεί αυτό το όνομα στο κράτος του; Όταν είσαι ο μοναδικός που χρησιμοποιείς ένα όνομα στο κράτος σου, έστω και «με γεωγραφικό προσδιορισμό», τότε οικοδομείς ένα μονοπώλιο. Υπάρχει βόρεια, αλλά και νότια Κορέα. Υπάρχει βόρεια αλλά και σκέτη Ιρλανδία. Υπάρχει όμως μόνο Ανατολική Ουρουγουάη! Γι’ αυτό και κανείς δεν χρησιμοποιεί τον γεωγραφικό προσδιορισμό και όλοι την αποκαλούν σκέτη Ουρουγουάη! Εάν υπάρξει λοιπόν μία μόνο Βόρεια Μακεδονία, χωρίς καμία άλλη Μακεδονία, δεν δημιουργείται μονοπώλιο; Ποιος δίδει στο όποιο 38% αυτό το μονοπώλιο;

Εδώ θα πρέπει να γίνει σαφής η διάκριση εσωτερικού από εξωτερικό όνομα. Όσο το όνομα είναι εσωτερικό (πχ, ως πΓΔΜ ή ως περιφέρεια της Κεντρικής ή Δυτικής ή Ανατολικής Μακεδονίας, ή ως Μακεδονίας του Πιρίν), το όνομα παραμένει αποκλειστικά για εσωτερική χρήση. Δεν υπάρχουν ούτε διεθνείς σχέσεις, ούτε υποχρεώσεις, ούτε εκπροσώπηση σε διεθνείς φορείς με το αμφισβητούμενο ή όχι όνομα. Όταν όμως μόνο ένας διεκδικητής, αναβαθμίζει τη χρήση του όρου αυτού σε όνομα κράτους, σε όνομα πολιτικής οντότητας με συγκεκριμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις στην διεθνή σφαίρα, τότε αυτομάτως δημιουργεί και συνθήκες μονοπωλίου όταν είναι ο μόνος. Εάν ήταν έτσι, ας το κάναμε εμείς, που στο κάτω κάτω είχαμε βάσει των συγκεκριμένων ποσοστών το 51%, δηλαδή «απόλυτη πλειοψηφία» όπως θα λέγαμε εάν επρόκειτο για εκλογική αναμέτρηση ή κατοχή μετοχών.

Τέταρτον, ακόμα και αν δεχτούμε την αυθαίρετη χρονική στιγμή, τον ανύπαρκτο ορισμό από την ανύπαρκτη χρήση του όρου, την απόδοση του στρεβλού δικαιώματος μονοπωλίου, το τεράστιο πρόβλημα παραμένει και είναι το εξής: είναι δυνατόν ένα τέτοιο όνομα αυστηρά γεωγραφικού όρου (διότι για γεωγραφική περιοχή μιλάμε τόση ώρα), να προσδίδει και χαρακτηριστικά ταυτότητας, αλλά και χαρακτηριστικά γλώσσας; Από πού κι ως πού;

Όπως είδαμε πιο πάνω, εθνικά Μακεδόνες δεν υπήρχαν ποτέ. Δεν διεκδίκησε ποτέ κανείς μέχρι την περίοδο υπό συζήτηση, να ονομαστεί «εθνικά Μακεδόνας». Το ότι Έλληνες και Βούλγαροι διεκδίκησαν μία γεωγραφική περιοχή, πολέμησαν μεταξύ τους σε «ήπιο πόλεμο» κάτω από το βλέμμα των Οθωμανών και πολέμησαν εναντίον των Οθωμανών για να κατακτήσουν τα εδάφη της (γεωγραφικής περιοχής της) Μακεδονίας, δεν στοιχειοθετεί την γέννεση κανενός έθνους «Μακεδόνων» και καμίας σχετικής ταυτότητας.

Ούτε όμως και γλώσσας! Όπως βλέπουμε στις πηγές της προηγούμενης περιόδου 1878-1913, οι Σλαβόφωνοι ονομάζονται συχνά και Βουλγαρόφωνοι. Το ότι δεν ονομάζονται μόνο Βουλγαρόφωνοι οφείλεται στο ότι αυτός ο όρος θα τους έστελνε απ’ ευθείας στους Βουλγάρους. Σημειώνω δηλαδή ότι αυτή η περίοδος συνιστά μία μετάβαση από τις ρευστές εθνικές συνειδήσεις κάτω από μία προ-νεωτερική πολιτική οντότητα όπως η Οθωμανική Αυτοκρατορία, στις εθνικές ταυτότητες των εθνών-κρατών που βρίσκονται υπό διαμόρφωση ακόμα: την Ελλάδα, την Βουλγαρία και την Σερβία. Εάν ο όρος για να περιγράψει τους Σλαβόφωνους ήταν «Βουλγαρόφωνοι», θα τους έστελνε απ’ ευθείας στην εθνική συνείδηση της Βουλγαρίας. Ενώ έτσι, υπήρχαν και πάρα πολλοί Σλαβόφωνοι μη ακέραια εθνική ελληνική συνείδηση, όπως για παράδειγμα ο Καπετάν Κώτας (Κώστας Χρήστου), ο οποίος μαζί με τον Παύλο Μελά θεωρούνται οι προπομποί του Μακεδονικού Αγώνα το 1904-08. Ο δε Καπετάν Κώτας βρισκόταν και σε αγαστή συνεργασία με την ΕΜΕΟ (VMRO, όπως το λένε οι Βούλγαροι και οι Σκοπιανοί) έχων ελληνική εθνική συνείδηση, μέχρι κάποια στιγμή να διαχωρίσει την θέση του.

Εθνικά Μακεδόνας δεν βρέθηκε κανείς μέχρι το 1943 όταν ο Τίτο αποφάσισε για λόγους που θα συζητήσουμε παρακάτω να δώσει αυτό το όνομα στο νότιο τμήμα του κράτους του και να εμφανίσει 840,000 «Μακεδόνες». Ως προς αυτό το σημείο, υπάρχει μία δεδομένη αντίρρηση. Υπάρχουν ορισμένοι (πιθανώς εκατοντάδες) άνθρωποι, οι οποίοι βρέθηκαν στο μεγάλο μεταναστευτικό κύμα των πρώτων δύο δεκαετιών του 20ου αιώνα και μετανάστευσαν στην Αμερική. Κατά την είσοδό τους στην Αμερική δήλωσαν «Μακεδόνες». Αυτοί ήταν και οι μόνοι, διότι όπως είπαμε, ούτε στα σημερινά σύνορα της Ελλάδας, ούτε της πΓΔΜ, ούτε αλλού υπήρξε τέτοια επίσημη δήλωση. Το γεγονός αυτό τυγχάνει εκμετάλλευσης από τους Σκοπιανούς, οι οποίοι λένε «ορίστε, κακώς λέτε ότι δεν υπήρχαν εθνικά Μακεδόνες τότε, δείτε τα μεταναστευτικά έγγραφα ανθρώπων της εποχής που δήλωναν Μακεδόνες στις ΗΠΑ».

Αφήνω στην άκρη ότι η συγκρότηση ενός έθνους δεν γίνεται μ’ αυτόν τον τρόπο, μακρυά από την πατρίδα τους, αλλά από συγκεκριμένη και διαχρονική πορεία μέσα στους αιώνες με διακριτά χαρακτηριστικά σε γλώσσα, θρησκεία, παραδόσεις, έθιμα κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας (φαγητό, ρούχα, αρχιτεκτονική σπιτιών, μουσική, χορούς, τέχνες, λογοτεχνία, πολιτισμό εν γένει), ανάγνωση της Ιστορίας με αναφορές κλπ, κριτήρια με τα οποία ασχολούνται πολιτικοί επιστήμονες προκειμένου να αποδώσουν το όνομα «έθνος» σε μία δεμένη ομάδα ανθρώπων με συνοχή. Το αφήνω στην άκρη και πιάνω μόνο το συγκεκριμένο δεδομένο.

Ισχυρίζομαι λοιπόν ότι οι ελάχιστοι αυτοί άνθρωποι που δήλωναν «Μακεδόνες» μόνο κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες εισαγωγής τους στις ΗΠΑ και πουθενά αλλού, όχι μόνο δεν το έκαναν επειδή είχαν την συγκεκριμένη «εθνική συνείδηση», αλλά το έκαναν για τον ακριβώς αντίθετο λόγο, επειδή δηλαδή δεν είχαν καμία εθνική συνείδηση. Ήταν πληθυσμοί με ρευστή συνείδηση, έφευγαν από μία περιοχή η οποία βρισκόταν σε διπλό πόλεμο, πρώτα μεταξύ Ελλήνων και Βουλγάρων ως προς το ποια μεριά έπρεπε –σχεδόν υποχρεωτικά- να διαλέξουν και δεύτερον μεταξύ Ελλήνων και Βουλγάρων (και Σέρβων) απέναντι στους κατακτητές Οθωμανούς. Έφευγαν από αυτές τις συνθήκες, όπου κάποιος ρευστής εθνικής συνείδησης που αρνείτο να ενταχθεί και στο (ελληνικό) Πατριαρχείο και στην (βουλγαρική) Εξαρχία, και προφανώς δεν είχε καμία σχέση με το μουσουλμανικό στοιχείο, είχε δυσμενέστερες προοπτικές από καποιον που επέλεγε ένα από αυτά τα «στρατόπεδα».

Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από όλα αυτά, και ίσως οι μειωμένες προοπτικές να τους ωθούσαν κι όλας να μεταναστεύσουν, ώστε να αποτελούν ως ποσοστό μεγαλύτερο τμήμα από όσους ένιωθαν είτε Έλληνες, είτε Βούλγαροι, οι συγκεκριμένοι ρευστής εθνικής συνείδησης άνθρωποι αναζητούσαν με δυσκολία μία εύλογη απάντηση στο ερώτημα «από ποια χώρα έρχεσαι;» όταν τους το ζητούσαν οι αρχές. Και επέλεγαν έναν αδιευκρίνιστο γεωγραφικό χώρο στο όνομα «Μακεδονία», τον οποίον ούτε που θα γνώριζαν σε βάθος αρχές, αν δεν συμπονούσαν κι όλας μαζί τους όταν άκουγαν τις δραματοποιημένες προσωπικές τους ιστορίες.

Πέμπτον, ακόμα και αν δεχθούμε την αυθαίρετη χρονική στιγμή, τον ανύπαρκτο ορισμό από την ανύπαρκτη χρήση του όρου, την απόδοση του στρεβλού δικαιώματος μονοπωλίου, και την ανυπαρξία «Μακεδόνων», ουσιαστικά ή τυπικά, μέχρι την περίοδο αυτή, το παράδοξο είναι ότι Μακεδόνες υπάρχουν! Και είναι οι Έλληνες. Δεν είναι εθνικά Μακεδόνες, αλλά είναι Μακεδόνες. Χρησιμοποιούν αυτό το όνομα χιλιάδες χρόνια. Αδιάλειπτα. Στα κείμενα της περιόδου που εξετάστηκε προηγουμένως 1878-1913, οι Έλληνες δηλώνουν ανοιχτά Μακεδόνες. Έτσι υπογράφουν τα κείμενά τους. Στο Μακεδονικόν Ημερολόγιον του 1908 διαβάζουμε ότι επίτιμο μέλος του συλλόγου «Ο Μέγας Αλέξανδρος», ο οποίος το εκδίδει, είναι ο Στέφανος Δραγούμης. Τότε βουλευτής, πρώην υπουργός εξωτερικών και μέλλων πρωθυπουργός το 1910. Υπογράφει ένα βαρυσήμαντο άρθρο του, το οποίο αναδημοσιεύεται από εφημερίδα της Ιταλίας, ως «Μακεδών». Όχι ασφαλώς εθνικά Μακεδών, αλλά Μακεδών ως Έλλην. Ακόμη λοιπόν και να δεχτούμε όλα τα παραπάνω (απαράδεκτα), δημιουργία ταυτότητας Μακεδόνων είναι αυθαίρετη και επικίνδυνη, διότι αν είναι αυτοί Μακεδόνες, τότε εμείς τι είμαστε;
Πηγή: Αντίβαρο

17 σχόλια:

  1. Διαβαζω το άρθρο και απλά σκέφτομαι πως είναι δυνατόν εγώ, ένας απλός Έλληνας να κατανοώ όλα αυτά που γράφετε και η σημερινή ηγεσία να έχει παραδώσει τα πάντα στους Σκοπιανους !!!!! Γιατί όλα αυτά; Τόσα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις δεν ήταν ικανές τα απλά πράγματα να τα υποστηρίξουν, μιλάμε για πολλά χρόνια !!!! Αίσχος, ντροπή μας !!Όλα τα είχαν αρνητικά οι Σκοπιανοι και παρ όλα αυτά τα κατάφεραν. ... Είμαστε ένας λαός με πάρα πολλά μειονέκτημα. .. λαμογια, απατεώνες, απατριδες, αυτοί είμαστε !! Θέλω να με συγχωρεσετε για την ένταση της σκέψης μου αλλά έχω σκάσει! !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί χτυπιέστε τώρα? – Σύριζα υποστηρίζατε και Σύριζα ψηφίσατε. Ο Σύριζα προεκλογικά ήταν υπέρ του ‘Μακεδονία’.

    Η νεολαία σύριζα συμμετείχε σε φεστιβάλ ‘Μακεδονία’.

    Τα λάθη πληρώνονται, εσείς κάνατε πολιτικούς αντεθνικά ζώα όπως Χρυσοβελόνή για να σας βολέψει σε κάποια θεσούλα, Κυρίτση, Φίλη, Χριστοδουλοπούλου, και σία … αποδείξατε δηλαδή με την ψήφο σας ότι δεν έχετε σχέση με Μακεδονία και δεν σας αξίζει - ΛΟΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μετονομαστεί λοιπόν η Ελληνική Δημοκρατία σε Μακεδονία, αφού "Μακεδονία = Ελλάδα", και ας έχει εκείνη το μονοπώλιο και τα αρχικά "ΜΚ". Όπως λέει και ο κ. Σταλίδης, ενιαίο ελληνικό κράτος έγινε πρώτον από τους Μακεδόνες. Επίσης, δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτική έκφραση των Ελλήνων θα αλλάξει όνομα ή μήπως είναι γνωστοί μόνο ως Έλληνες-Hellenes; Σας υπενθυμίζω τα Αχαιοί, Δαναοί επί Ομήρου, Ρωμαίοι μετά το 200 μ.Χ., Γραικοί-Greeks, Ίωνες-Yunan.
    Εξάλλου διάφοροι βασιλικοί οίκοι των Μακεδόνων και των γειτονικών τους βασιλείων στην αρχαιότητα είχαν καταγωγή από την Πελοπόννησο (Τημενίδες- Άργος, Βακχιάδες-Κόρινθος, Παίονες-Ηλεία), οι παραθαλάσσιοι Μακεδόνες είχαν απώτερη καταγωγή από την Κρήτη (Βοττιαίοι), την Αθήνα (Αμφιπολίτες, Μεθωνίτες) και την Χαλκίδα (Χαλκιδική). Οπότε οι πολίτες και οι άρχοντες της αρχαίας Μακεδονίας ήσαν εκ καταγωγής Πανέλληνες. Αυτό φαίνεται και από την μίξη δωρικών και ιωνικών στοιχείων στα αρχιτεκτονήματά τους, την χρήση της αττικής διαλέκτου ως επίσημης παράλληλα με την μακεδονική διάλεκτο που είχε δωρικά χαρακτηριστικά, σαν της Ηπείρου και της Πελοποννήσου, αλλά και αιολικά, σαν της Θεσσαλίας, της Λέσβου και της Αιολίδας, την ικανότητα των Μακεδόνων οπλαρχηγών του 1821 τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα και αλλά και την ιδιότυπη συμπάθεια που έχουν με τους Κρητικούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και με πρωτεύουσα την συμβασιλεύουσα της Κωνσταντινουπόλεως, φυσικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην Συνθήκη του Βουκουρεστίου πράγματι δεν αναφέρεται η "Μακεδονία" σαν περιοχή. Αναφέρεται όμως στην Συνθήκη του Βερολίνου 1887 που συνοδεύεται από χάρτες που δείχνουν ακριβώς την "περιοχή" της Μακεδονίας που επιστρέφεται στην Οθωμανική Αυτοκρατορία (είχε προσαρτηθεί στην Βουλγαρία πριν). Οι χάρτες αυτοί δείχνουν ακριβώς τον "χώρο" που καταλάμβανε η Μακεδονία και από τους χάρτες αυτούς προκύπτουν τα όρια της "μοιρασιάς" της περιοχής στις χώρες. Επομένως είναι λάθος να λέμε ότι δεν αναγνωριζόταν περιοχή με το όνομα Μακεδονία. Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει την αλήθεια ας ψάξει την συνθήκη του 1887 και τους χάρτες που προσαρτήθηκαν σε αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://pheidias.antibaro.gr/Hellas_names/Romanides.html
    Ἕλληνες, Γραικοὶ ἢ Ῥωμαῖοι; Hellenes ἢ Greeks; (Ἰωάννης Σ. Ῥωμανίδης)
    Διεκδικήσεις των γειτόνων μας
    Οι Σκοπιανοί, Βούλγαροι, Τούρκοι καί Αλβανοί μάς θεωρούν όχι απελευθερωτές, αλλά κατακτητές τής Μακεδονίας, τής Ήπειρου, τής Θράκης, τών νήσων τού Αιγαίου καί τής Κρήτης, καί οι Τούρκοι επιλέον, μαζί μέ τούς Βρεταννούς, μας θεωρούν ότι προσπαθήσαμε νά κατακτήσομε τήν Κύπρον. Oλα αυτά ισχυρίζονται οι γείτονές μας βάσει του διεθνούς δικαίου.
    Α) Ανακεφαλαίωση τού προβλήματος
    1) Η Βρεταννία, Γαλλία, Ρωσία καί Τουρκία διαμόρφωσαν τό διεθνές δίκαιο κατά τρόπον ώστε έξω από τήν Παλαιά Ελλάδα τού 1827-36 νά μή υπάρχουν υποψήφιοι Έλληνες γιά απελευθέρωση. Δέν αρκεί εδάφη νά ήταν κάποτε Ελληνικά. Θά έπρεπε σ’αυτά τά κάποτε Ελληνικά ή Μακεδονικά εδάφη νά υπήρχαν υποψήφιοι Έλληνες γιά απελευθέρωση. Σέ περίπτωση πού δέν υπήρχαν Eλληνες τότε πρόκειται γιά κατάκτηση. Εξ’απόψεως τών συνταγμάτων, τών Πρωτοκόλων, καί τής περί Κοραή νομοθεσίας τού 1827, δέν υπήρχαν πλέον Έλληνες/Hellenes-Grecs/Younan μέ ανάγκη απελευθερώσεως. Έξω από τά σύνορα τής Ελλάδος τού 1827-1836 υπήρχαν μόνον ελληνόφωνοι Ρωμαίοι/Grecs/Roum.
    2) Οι Νέοι Eλληνες κατά προτροπή τών «Φιλελλήνων» αποφάσισαν νά υιοθετήσουν τό όνομα «Έλληνες γιά νά ρίχνουμε στάκτη στά μάτια τού κόσμου, πραγματικά Ρωμιοί» (Κωστής Παλαμάς 1901)." Δηλαδή η τάξις τών βασιλέων καί ευγενών τής Ευρώπης ήθελαν επανάσταση όχι Ρωμαίων, αλλά Αρχαίων Ελλήνων, αφού μόλις πρό ολίγου κατέστειλαν τήν Γαλλο-Ρωμαϊκήν επανάσταση μέσω τού Ναπολέοντος τό 1799. Έτσι οι «Φιλέλληνες» κατάφεραν μέσω τού ψηφίσματος Αδαμαντίου Κοραή από τήν βουλήν τών Ελλήνων τό 1827 νά περάσουν νομικά τήν γραμμή ότι οι Έλληνες ήταν σκλαβωμένοι στούς Ρωμαίους τής Κων/πόλεως πρίν υποδουλωθούν στούς Τούρκους. Έτσι η Ελληνική Επανάσταση ήταν, όχι μόνον απελευθέρωση από τούς Τούρκους, αλλά καί από τούς Ρωμαίους. έτσι οι Hellenic-Greeks/Έλληνες/Younan δέν ταυτίζονται μέ τούς Greeks/Ρωμαίους/Roum. Ο Younan ειναι ο Έλλην καί ο Roum ειναι ο Ρωμαίος στά Τουρκικά καί στά Αραβικά. Έτσι ο βασιλεύς τών Ρωμαίων πού έπεσε επάνω στά τείχη τής Πόλεως κατήντησε στήν κειμένην μάλιστα Ελληνικήν νομοθεσίαν «ο τύραννος τών Ελλήνων.» [1]
    3) Γιά τούτο τό Πρωτόκολο τής 31ης Ιανουαρίου 1836 διαχωρίζει ποιοι Grecs έχουν τό δικαίωμα νά μεταναστεύσουν από τήν Τουρκίαν στήν Ελλάδα καί οι οποίοι από τώρα θεωρούνται Hellenes,«qui seront consideres des-a-present comme Hellenes». Τό γεγονός ότι οι Grecs έχουν γίνει από τώρα Hellenes δέν σημαίνει ότι δεν θά συνεχίσουν νά λέγονται Grecs στίς Ευρωπαϊκές γλώσσες, όπως φαίνεται στήν παράγραφον 6 τού ιδίου πρωτοκόλου. Δηλαδή δέν ταυτίζεται τό Grec μέ τό Hellene-Grec στήν περίπτωση τής Νέας Ελλάδος. Οι Τούρκοι καί Άραβες δέν ταυτίζουν τό Roum/Ρωμαίος μέ τό Younan/Έλληνες στή γλώσσα τους. Διά τούτο τό Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι όχι Younan, αλλά Roum. [2]
    4) Οι Γείτονες καί οι ξένοι διπλωμάτες νομίζουν ότι οι Έλληνες συγχέουν τούς ανωτέρω όρους τών Πρωτοκόλων καί τών Συνθηκών από σκοπούς επεκτατικούς. Στήν Ελληνική μετάφραση τού αναφερθέντος Πρωτοκόλου 31/1/1836 στήν συλλογή Δασκαλάκη γράφει ότι «θά θεωρούνται από τώρα Έλληνες...1. 1) Όλοι οι Έλληνες...2. Οι Έλληνες...» Δηλαδή οι Έλληνες θά θεωρούνται από τώρα Έλληνες.
    5) Πάντως συμφέρει πολύ στούς Τούρκους καί στούς Βρεταννούς η περί ονομάτων σύγχυση εκ μέρους τών Ελλήνων. Φαίνεται ότι οι Τούρκοι ήδη χρησιμεύουν τήν εκ μέρους τών Κυπρίων εγκατάληψη τού Ρωμαίος καί τήν υιοθέτηση τού Έλλην ως απόδειξη ότι είναι έποικοι από τήν Ελλάδα.
    Η συνέχεια στο έγκριτο ιστολόγιο .
    Άρα λοιπόν το ξεπούλημα της Μακεδονίας είναι η φυσική συνέχεια του ξεπουλήματος της πιο αυθεντικής ονομασίας μας ( Ρωμανία ) , της Κων/πολης της υπερχιλιόχρονης Πρωτεύουσάς Μας ,της Μικράς Ασίας μας του εδαφικού κορμού του Ελληνισμού , της Ρώμης μας πρωτεύουσα των προγόνων Ρωμαίων και πρώτη μας πρωτεύουσα 31 π.χ -330 μ.χ , της Ιταλίας μας .
    Άμεση επιστροφή στο όραμα των Ρήγα Φεραίου και Ιωάννη Ρωμανίδη είναι η λύση στην υπερχιλιετή ΕλληνοΡωμαϊκή τραγωγία – γενοκτονία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάτερ ηρέμησε. Για να δίνεις τόσο πολύ σημασία στο Βυζαντίο και καθόλου στην αρχαία Ελλάδα παπάς είσαι σίγουρα που περιμένει το θαύμα που ποτέ δεν θα έρθει. Με το να δεις μόνο το τέλος της ταινίας χωρίς την αρχή δεν προκειτε να καταλάβεις τι έργο.
      Δεν είμαστε Ρωμαίοι είμαστε Έλληνες Στο Βυζαντίο μιλούσαν Ελληνικά όχι λατινικά. Δεν προηρθαμε από τους Ρωμαίους οι Ρωμαίοι γίνανε Έλληνες. Και επιδει όπως σε όλες τις άλλες χώρες του μεσαίωνα υπήρχε σκοταδισμός. Από το 500 μ.Χ. Ο Ελληνόφωνος χρηστιανος λεγόταν Ρωμαίος και ο Ελληνόφωνος παγανιστης λεγόταν Έλληνας. Το πολυτευμα ήταν θεοκτατια. Ότι ήθελε ο αυτοκράτορας γινόταν. Αν δεις στις άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης σκωτονανε τις όμορφες γυνεκες επειδή τις θεωρούσαν μαγγισες. Άσε ο Χριστιανισμος σκωτοσε την Ελλάδα ο χρηστιανισμος σκωτοσε και την Ρώμη. Αυτή η ηλιθια ιδέα ότι θα σου φέρει ο Θεός από τον ουρανό να φας.
      Ονομάσαμε την χώρα μας βάση της ιστορίας μας και όχι της θρησκείας μας και πολύ καλά κάναμε. Όλοι γνωρίζουμε ότι η αληθινή Ρώμη είναι η Ελλάδα Και ότι η αρχαία Ρώμη ήταν κομμάτι του Ελληνισμού Το πρόβλημα αρχή σε τον 6ο αιώνα όταν η δυτικη αυτοκρατορία έπεσε στα χέρια του Θειοντορικ του Οστρογοτθου, των Γερμανών δηλαδή. Οι Γερμανοί κάνανε ακριβώς αυτό που πάνε να κάνουν οι Σκοπιανοί τώρα. Αφού νικήσαμε την δυτικη Ρώμη δεν ονόμασαν την αυτοκρατορία τους Γερμανική γιατί Γερμανικη ήταν. Αλλά επειδή ήθελαν να κλέψουν ιστορία και με αφορμή την μετακίνηση της πρωτεύουσας στο Βυζαντίο ονόμασαν όταν έπεσε το Βυζαντίο από τους Τούρκους holy Roman empire Μόνο Roman δεν ήταν αυτή η αυτοκρατορία. Έλα όμως που την ιστορία την φτιάχνουν οι νικητές και όχι οι χαμένοι. Ονόμασαν την πραγματική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία σε Βυζαντινή και την δικιά τους την Γερμανικη σε Αγία Ρωμαϊκή για να διαδοσουν ότι ο Καθολισμος, το δικό τους μωρφομα είναι το σωστό και όχι το δικό μας ή Ορθόδοξια. Το καταφερανε. Οι Γερμανοί είναι οι πρώτοι κλευτες του πολιτισμού μας. Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία είναι η μεγάλη Ελλάδα Όταν διώξουμε τους Τούρκους από την Μικρά Ασία και ενωθούμε με τους Ιταλούς θα ξαναπούμε την χώρα μας Ρώμη. Προς το παρών είναι Ελλάδα. Εάν πας και πεις αυτές τις μπούρδες σε Τουρκογερμανοσκοπιανους σε φάγανε λάχανο. Η Ρώμη έκανε πόλεμο με την Μακεδονία Θα σου υποστήριξουνε ότι αφού είμαστε εμείς Ρωμαίοι τότε σωστά αυτοί είναι Μακεδόνες Από τους εμφύλιους της Ελλάδος πιάνονται και λένε τις μπούρδες τους. Λες και δεν είχα κάθε έθνος στον πλανήτη εμφύλιους, ακόμη και οι ΗΠΑ 200 χρόνια έθνος (Βρετανικό έθνος ήθελα να πω). Την καταστροφή του Ελληνισμού την αρχησανε οι Γερμανοί Οι αρχαία Ρώμη κατά την διμιουργια της ήταν μια πόλη ανάμεσα στις Ελληνικές φυλές της κάτω Ιταλίας και των Τυρινθιων, των original Λατίνων. Πήρε στειχια και από τους δύο τους πολιτισμούς με πιο πολλά αυτών των Ελλήνων Οι πόλεμοι που έκαναν με τους Ηπειρώτης μετά Μακεδόνες και Κορινθίους ήταν γελιοι. Πολύ εύκολα οι Έλληνες παραδόθηκαν και δεν ξαναεπαναστησαν ποτέ. Όπως στην Ρωμαϊκή Ελλάδα συνεχίζω ταν αυτό το ρεύμα με τις τέχνες και τις επιστήμες. Για σκλαβωμενους δεν μου φενονται και πολύ σκλάβοι οι Έλληνες της Ρωμαϊκής εποχής ενώ άλλους λαούς οι Ρωμαίοι τους είχαν κατάσφάξει. Λέω εγώ με την φτωχή σκέψη μου μήπως και η αρχαία Ρώμη ανήκει στην Ελληνική ιστορια και μας την πήραν οι Γερμανοί για να έχουν βάση στην Καθολική θρησκεία τους;
      Πάντως ο καρκίνος των Βαλκανίων είναι οι Βούλγαροι Αυτοί που τώρα το παίζουν φιλέλληνες μην ξεχνάτε ότι είναι Μογγολίκη φυλή και αχόρταγη. Λόγω Βουλγάρων δεν ενώθηκε ποτέ η Ορθόδοξη εκκλησία. Αυτοί ήταν που μας οροδωσαν με τους Οθωμανούς στην άλωση της Πολης και επειδή ειπαρχει και Θεός οι Οθομανοι αμέσως μετά σκλαβωσαν και αυτούς. Βούλγαροι κάνανε τις μαλακιες στους Βαλκανικούς. Βούλγαροι είναι και οι Σκοπιανοί Τους έχω ζήσει και τους έχω σιχαθεί. Προσοχή στους Βούλγαρους, μπορεί να γυρίσουν εναντίων μας στο καπάκι. Όλες οι Μογγολικες φυλές αυτό το σκοπό έχουν. Την γενοκτονία των πραγματικών Ευρωπαίων.

      Διαγραφή
  7. Διαφορες ιστορικες ερευνες...αναφορες..ψαξιματα αποψεις με στοιχεια...κλπ...Λυνει ο καθενας.τις ..αμφιβολιες του ...για το ....Αυτονοητο.Οτι η Μακεδονια ειναι Ελλαδα.Δεν περιμενα ποτε ναχουμε τοσες αμφιβολιες για το ...αυτονοητο και το θεμελιωδες....Ενταξει ολες οι ερευνες ....μας δικαιωνουν !!! Ας πουμε το βρηκαμε ολοι...επιτελους το θεμελιωδες.Ομως εδω προκειπτει μια κορυφαια ερωτηση .." Εεε και ??" Κανεις ξενος δεν ...νιαζεται για τα ευρηματα μας!!!!!! Δεν του καιγεται καρφι...για οτιδηποτε εκτος των ..."θειων συμφροντων του"...Επισης δεν καιγεται καρφι ..στους κυβερνωντες υπαλληλους των ξενων....Και το ερωτημα " Εε και ??"...παιρνει δραματικες διαστασεις.Εδω εχουμε τον κοσμο που δεν θελει οτι γινεται με τιποτε ..αλλα που ωστοσο κανει οτι ελεγε η γιαγια μου .."οποιος δεν θελει να ζυμωσει ολη μερα κοσκινιζει".....Ολοι περιμενουν τον γειτωνα να σωσει το σπιτι τους η εναν μαγο...να περασει τυχαια απ εκει.Πρακτικα αυτο.γινεται...Σε οτι αφορα την ξενη...ευσπλαχνια....παραπεμπω στην δολια την Συρια....διοτι κι εκει ο ...μαγος δεν περασε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν περιμενα ποτε ναχουμε τοσες αμφιβολιες

      You could had stopped there Dimitri. You said it all. We have become them

      Διαγραφή
    2. Απαντηθηκε κ.Απελλες το ..." Εεε και ?"....Ο κοσμος δυστυχως ειχε ..τρομερες αμφιβολιες..αν ειναι η Μακεδονια....Ελληνικη !!! Εξ ου και οι ερευνες...Μολις καποιος τακτοποιησει τα ευρηματα του...ησυχαζει..Λεει...βρηκα τι. Δεν επρεπε να ησυχαζει...το αντιθετο.Οταν καταληγεις καπου κ.Νικο...δεν πρεπει να παρεις αποφασεις ?? Ας πουμε ετοιμασαμε μια εκθεση ..1000 σελιδων ατρανταχτων αποδειξεων.Και την.παμε στους ξενους.Και την παιρνουν...και την πετανε ολη !! Διοτι δεν συμφωνει με το συμφερον τους....Λοιπον ...τι ??? Δεν στεκουν ολα αυτα...Ειναι ωρα αποφασεων....οχι αλλων ερευνων για το αυτονοητο..Ειναι δυνατον να αμφιβαλω για το ονομα μου..στο δημοτολογιο ?? Ποιο καθηκι με εφερε στο σημειο αυτο.?? Ειτε αριστερο ειτε δεξιο καθηκι ??..Κι εγω αμφισβητω την ιδια του την υπαρξη σαν ονομα..σαν ιδεολογια...σαν οτιδηποτε !!

      Διαγραφή
  8. "Makedonia" name dispute.
    by George Vakos

    Most people in the world wonder about the unresolved conflict between Greece and FYROM (former Yugoslavian republic of Macedonia) about the name dispute. FYROM insists on calling its state with its constitutional name "Makedonia". On the other hand, Greece insists not to recognize it, thus blocking FYROM's entry to EU and NATO.
    25 years ago, when Yugoslavia ceased to exist, the United Nations registered FYROM with this provisional name, endorsed by Greece, too.
    The name "Makedonia" was first introduced during the beginning of the Cold War by Marshal Tito of Yugoslavia, by renaming the then name "Vardarska" of Skopje territory, calling it "Makedonia" ever since, obviously intending to annex Northern Greece's territory.
    In 1944, the US Secretary of Government Roosevelt, Edward Riley Stettinius, (who served as United States Secretary of State under Presidents Franklin D. Roosevelt and Harry S. Truman from 1944 to 1945, and as U.S. Ambassador to the United Nations from 1945 to 1946, taking part also at the Yalta conference in Feb. 1945) in a confidential memorandum dated December 26, 1944, to US diplomatic missions in the Balkans, not hesitated to call the whole thing "unfounded demagogy"...
    STATE DEPARTMENT
    Foreign Relations Vol VII
    WashingtonD.C.
    Circular Airgram
    (868.014/26 Dec. 1944)
    The Secretary of State to Certain Diplomatic and Consular Officers*
    "The following is for your information and general guidance but not for any positive action at this time.
    The Department has noted with considerable apprehension increasing propaganda rumors and semi-official statements in favor of an autonomous Macedonia, emanating principal from Bulgaria, but also from Yugoslav Partisan and other sources, with the implication that Greek territory would be included in the projected state. This Government considers talk of Macedonian "nation", Macedonian "Fatherland" or Macedonian "national consciousness" to be unjustified demagoguery representing no ethnic nor political reality, and sees in its present revival a possible cloak for aggressive intentions against Greece."
    Sign
    Stettinius
    The world community wonders about Greece's strong objections, calling FYROM with its constitutional name "Macedonia". Here are the views of the international community and Greece's respond:
    1/ view: "Macedonia is the name used by the good people of Fyrom/Macedonia at Skopje area, to describe where they live"
    Answer: The good people of "Macedonia" do not live in...Macedonia. They claim, they are descendants of Alexander the Great and Macedonia' identity and language, however, the modern-day Fyrom-territory had never been in antiquity part of Alexander the Great's empire.
    It was "Paionia". A small part of southern Paionia was conquered by Alexander's father Filipp II in 356 BC.
    Filipp and Alexander conquered also all Greek city-states (except Sparta), Egypt, the Near East, Iran, India, you name it.
    Why do the Skopjans not claim these lands, too?
    It is routinely publicized that the Peace Treaty of Bucharest split "Macedonia" into three segments. According to this information, Greece received 51.56%, Serbia 38.32%, and Bulgaria 10.12%. The above information is incorrect because it is based on false assumptions. Over 90% of true Macedonia is within Greece. "Geographical" Macedonia exists only in the minds of those who want to name Skopje ...Makedonia... Skopje territory had never been part of Alexander's empire.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. If by Macedonia one considers the conquest of a small area of ancient Southern Paionia (i.e. the FYROM) by Philipp in 356 BC, following the same logic one has to consider Afghanistan as being Macedonia, as well. Macedonia is considered only the region that at the ancient times was inhabited by the Macedonian Greeks. Conquests are temporary; they do not count.
    2/ view:. "Macedonia" is the name used by every country except Greece".
    Answer: Correct! Everybody calls the region of Skopje "Macedonia" following the leading- powers' policy, USA and Germany that is.
    The unprecedented propaganda and brainwashing imposed to two on the row postwar generations at the Skopje region (FYROM), starting from very young school children, claiming that Alexander, his father Philipp etc were not Greeks, these names are not Greek, their language was not Greek, it was their modern speaking Bulgarian Idioma language: "Makedonski" instead, claiming Greek territory,
    claiming that Thessaloniki or Pella should be their capital and much more, effortlessly refer to the support of very powerful international centers and "commissions" for Geostrategic development, with Economic, Cultural, Political, even Religious motives. This policy created hatred of a whole generation against Greece, believing that Greece occupied illegally their territory.
    Possible explanations about this West's policy:
    a/ It is the dogma of "divide and reign"
    b/ They have demonized Russia, amid they aim to break the Christian-Orthodox axle Greece-Serbia-Russia.
    c/ This is in the context of Greece's general demotion by the West, both economically and historically-culturally.
    d/ The creation of a Greater Macedonia by splitting Greece
    Factum: They baptize them Macedonia, thus falsifying 24- centuries- Greek History, despite Greece's strong objections.
    3/ claim: "FYROM is the name Greeks prefer to name them. The citizens of Skopje do not wish to use that name, though."
    Answer: Correct! FYROM btw. is the name registered at the UN.
    4/ claim: "Greece will only succeed in this by using a force of some kind (blocking entry to the EU for example)."
    Answer: Partly correct.
    Greece applies this policy for 25 years, thus isolating Fyrom from EU and NATO.
    Greece does not agree with a Geographical determination of the name; any compound name including the term "Macedonia" will be converted right after Greece's endorsement to pure "Macedonia", just like FYROM became "Macedonia". Besides, by Greece's endorsement of a compound name with a geographical qualifier for Skopje's region, Thessaloniki, Pella, Vergina etc will be automatically converted for the first time in history to be located in "Southern" Macedonia.
    FYROM insists so far on its constitutional name "Makedonia", though.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 5/ claim: "FYROM has the right of self-determination, hence naming itself with its constitutional name"
    Answer: The right of self-determination is a fundamental right in a democracy. Alexander the Great and his father, Philipp II of Macedonia, presented in public appearances as Greeks. Their political ambition was to create a united Greek state. Nobody can after 2400 years give them another identity. Changing the national identity of the dead as of King Samuel or Gotse Delchev is one of the most heinous crimes of "Macedonianism" since people are dead and can not defend themselves. In the civilized world, this practice is called Sacking and get punished.
    6./ claim: "Somebody possibly could find nationalism repugnant".
    Answer: Wrong, because all my above aspects give the explanation of my disagreement on this.
    Generally speaking, any award of the name "Macedonia" to the Skopje territory by the world community, will brutally falsify the ancient Greek History, mainly the Hellenistic time period, hence the cradle of the Western civilization.
    Besides, it will not falsify only Ancient History, it will also falsify the present!
    The main ethnic group of FYROM is... Albanian, it constitutes 50% of the total.
    The other half are Bulgarians-Slavs and some other minorities.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν λοιπόν επιλέξουμε την συμμαχία με τις Ευρωπαϊκές δυνάμεις,τότε θα πρέπει να αδιαφορήσουμε για τις αιτιάσεις των αμερικανών επί του θέματος και να την απορρίψουμε.
    Αν επιλέξουμε τις Ναυτικές δυνάμεις,τότε θα πρέπει να αποδεχθούμε μάλλον τα περι Β.Μακεδονίας κι΄ολες αυτές τις μπούρδες της συμφωνίας των πρεσπών γιά να ευχαριστήσουμε τους εν Ελλάδι ψευδομακεδόνες και να τους επιστρατεύσουμε εναντίον του αγώνα που θα ξεκινήσει κατά των τούρκων,γερμανών,ρώσων και κινέζων...περίπου όπως έκανε κι'ο Ζαχαριάδης όταν δεν είχε αρκετούς άνδρες να αντικαταστήσει τις μεγάλες απώλειες που είχε ο ΔΣΕ στον εμφύλιο...
    Αλλά πάλι,μπορεί να μπερδεύομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριε εσυ μαλλον θαρθεις στο νεο συλλαλητηριο στην Βουλη απ εξω..
      Παρε και το...ακοντιο ..θα χρειαστει...

      Διαγραφή
  12. If we register the name as our state name, no other entity can claim it, this is why we should rename Hellenic Republic with Republic of Macedonia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι μόνο το όνομα του κράτους αλλά και το όνομα της εθνοτητας το σοβαρό ζήτημα. Εδώ και δεκαετίες καμιά κυβέρνηση δεν κοίταξε το θέμα αυτό.Το "Μακεδόνες" δημιουργεί από μόνο του αλυτρωτισμο και θίγει όλες τις άλλες εθνοτητες που ζουν εδώ και αιώνες στο χώρο της γεωγραφικής Μακεδονίας (Έλληνες, Βούλγαρους, Τούρκους, Εβραίους κτλ).Το σωστότερο είναι να ονομαστούν Σλάβοι της Μακεδονίας ή Σλαβομακεδονες (με το "-μακεδόνες να είναι γεωγραφικος προσδιορισμος). Δηλαδή να μπει ένας ΕΘΝΟΤΙΚΟΣ προσδιορισμός στο "μακεδόνες". Και είναι τεράστιο λάθος που αναγνωρίσαμε την γλώσσα ως μακεδονική και όχι ως σλαβομακεδονική

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.