29/1/19

Διεθνής Διαφάνεια: Ραγδαία επιδείνωση της διαφθοράς στην Ελλάδα το 2018



Κατά οκτώ θέσεις υποχώρησε η θέση της Ελλάδας το 2018 στη λίστα της Διεθνούς Διαφάνειας που εξετάζει τα ζητήματα κρατικής διαφθοράς. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 67η θέση σε σύνολο 180 κρατών, ενώ στην ΕΕ η μόνη χώρα που σημειώνει χειρότερες επιδόσεις είναι η Βουλγαρία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς (CPI –Corruption Perception Index) το 2017 η Ελλάδα ήταν στην 59η θέση σε σύνολο 180 κρατών συγκεντρώνοντας 48 βαθμούς, ενώ φέτος συγκέντρωσε μόλις 45 και υποχώρησε στην 67η θέση. 
Στην έκθεσή της η Διεθνής Διαφάνεια, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «ο πρόσφατος διορισμός της επικεφαλής στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία εποπτεύει την εφαρμογή της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, εγείρει ανησυχίες για σύγκρουση συμφερόντων, δεδομένου ότι υπήρξε διορισμένη, στενή σύμβουλος του πρωθυπουργού. Ο διορισμός τελικά αμφισβητεί την ίδια την ανεξαρτησία του θεσμικού οργάνου». 

για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. Το μπλοκ έχει εξελιχθεί σε τροχονόμο παραπομπής προς Liberal και Capital. Αυτό δείχνει την πολιτική προτίμηση του: Νέα Δημοκρατία. Θα μου πείτε μας λες κάτι νέο;

    Όχι αλλά είναι άραγε ειλικρινής η αντίδραση του προς την συμφωνία των Πρεσπών;

    Της Νέας Δημοκρατίας πάντως δεν είναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.