21/1/19

Πόλεμος στο Λεβάντε: πλήρης αποτυχία της δεύτερης ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Δαμασκό το 2019

As shown in the short video from Muraselon below, the Syrian military used the Buk-M2 to shoot down the Israeli missiles that were targeting the western countryside of Damascus on Sunday afternoon:

Strategika51 20.1.2019

Η συριακή αεράμυνα ανέτρεψε πλήρως μια ακόμη ισραηλινή αεροπορική επίθεση, τη δεύτερη του 2019, η οποία στόχευε το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού και το νοτιοδυτικό τμήμα της συριακής πρωτεύουσας.
Κανένας πύραυλος ή εχθρικό βλήμα δεν μπόρεσε να φτάσει στο έδαφος. Τα Pantsir S1 και τα Buk της συριακής Αεράμυνας αναχαίτισαν και κατέστρεψαν εν πτήσει τους επτά πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τα F-16 από τα ανοικτά της Μεσόγειου.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού μόλις είχε ανακαινιστεί από τους Ρώσους και μια κινεζική εταιρεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχονται από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, τέσσερα F-16 της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας που πέταγαν με μεγάλη ταχύτητα πάνω από τη Μεσόγειο εκτόξευσαν μια δέσμη από κατευθυνόμενους πύραυλους με στόχο το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Αυτοί οι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν από τα S-200 στη φάση εισόδου στον εναέριο χώρο και στη συνέχεια από τα Pantsir S-1 στην τελική φάση προσέγγισης.

Υπήρχαν δύο εκρήξεις γύρω από το αεροδρόμιο, αλλά οι συριακές πηγές τις απέδωσαν σε επιθέσεις βλημάτων όλμων.

Από την ισραηλινή πλευρά, είναι σιγή ασυρμάτου, ως συνήθως, αλλά το επιτελείο ανακοίνωσε την αναχαίτιση από την αντιπυραυλική άμυνα (ΑΒΜ) ενός βλήματος από τη Συρία πάνω από τα αμφισβητούμενα Υψώματα του Γκολάν.

Στο πρόσφατο παρελθόν, οι Σύριοι εκτόξευσαν πυραύλους SAM προς ισραηλινά αεροπλάνα διέφυγαν από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου προς το Ισραήλ μετά από επιδρομή στη Συρία. Τέσσερις ή πέντε πύραυλους SAM S-200 έπεσαν σε διαφορετικά σημεία στο εσωτερικό του Ισραήλ.

Αυτή η νέα ισραηλινή επιδρομή στη Συρία δείχνει ότι παρά την δοκιμή νέων τεχνολογιών για τις αεροπορικές επιθέσεις από τους Ισραηλινούς, το αποτέλεσμα είναι όλο και πιο απογοητευτικό και αυτή τη φορά, κανένα βλήμα  δεν μπορούσε να προσκρούσει στο έδαφος. Η νέα κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει μια έντονη συζήτηση μεταξύ των Ισραηλινών στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων για τους οποίους είναι πλέον σαφές ότι οι πύραυλοι, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων Κρουζ και οι κατευθυνόμενες βόμβες αέρος-εδάφους παραέχουν αργή ταχύτητα για να μη αναχαιτιστούν εύκολα από μια αεράμυνα εξοπλισμένη με ένα σύστημα προειδοποίησης και ανίχνευσης αρκετά αποδοτικό.

Η στρατηγική ισορροπία δεν είναι πλέον υπέρ του Ισραήλ στη σύγκρουση στο Λεβάντε και οι μέχρι στιγμής πολλές ισραηλινές προσπάθειες να σπάσουν τη φούσκα της αεροπορικής άμυνας επάνω από την μεγάλη Δαμασκό δεν επιτυγχάνουν κανένα ενθαρρυντικό αποτέλεσμα.

Το τέλος της αεροπορικής υπεροχής του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή αντιμετωπίζεται ως εθνική τραγωδία στο Ισραήλ. Είναι ένα από τα πιο απροσδόκητα αποτελέσματα της αποτυχίας της "Αραβικής Άνοιξης".

Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.