5/1/19

Καζαμίας 2019: Η Εξέγερση των Ελίτ

Απόστολος Αποστολόπουλος
Το 2018 έκλεισε με μάλλον παράδοξο τρόπο. Πριν από λίγες μέρες ο Πούτιν δήλωσε περίλυπος ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να αποκλειστεί και ζήτησε συγνώμη για την καταστροφή που μας περιμένει. Λίγο αργότερα ο Τραμπ έριξε τη δική του βόμβα αλλά όχι αυτή που θα περίμενε κανείς μετά τις κινδυνολογίες του Πούτιν. Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι Αμερικανοί φεύγουν από τη Συρία.  Οπότε ξεσηκώθηκε εντός και εκτός ΗΠΑ όλη η αγέλη λύκων, από τη Χίλαρι ως τον Μακρόν, που ελπίζει όχι να πέσει χιόνι  αλλά να βρέξει βόμβες. Το αποκορύφωμα ήταν ότι παραιτήθηκε ο Υ/Άμυνας των ΗΠΑ, ο Τζιμ Μάτις, επιλεγόμενος και «τρελός σκύλος». Χάθηκε ο άνθρωπος της λογικής,  κλαυθμηρίζουν τα «έγκυρα» ΜΜΕ  Ουάσιγκτον Ποστ, Τάϊμς κλπ αν και είναι κοινό μυστικό ότι ο Μάτις ήθελε βομβαρδισμούς και πάλι βομβαρδισμούς. Ο Μάτις ήθελε παραμονή των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή και, επομένως, συντήρηση της διαμάχης με τη Ρωσία. Αντίθετα ο Τραμπ θεωρεί, προφανώς, επωφελέστερη μια σιωπηρή συμφωνία που δεν θα αμφισβητεί τα αναπόφευκτα κέρδη της Ρωσίας στη Μ. Ανατολή αλλά οι ΗΠΑ, σχετικώς απερίσπαστες, θα επιχειρήσουν να περιορίσουν την Κίνα. Νίκη των απόψεων Κίσινγκερ.
Ο Πούτιν  μιλάει για πυρηνικό πόλεμο και ο Τραμπ στον αντίλαλο κάνει κίνηση ύφεσης. Μετά τον συναγερμό, ο κατευνασμός. Λες και είχαν μοιράσει τους ρόλους… Χωρίς Αμερικανούς θα μείνουν στη Μ. Ανατολή μικροί και ανόητοι τύπου Μακρόν που αν δεν τον ξαποστείλουν τα κίτρινα γιλέκα θα τη βρει  από τους Τούρκους, τους ισλαμιστές, τους Ρώσους και τον Άσαντ. Οι αγγλογάλλοι ονειρεύονται παλινόρθωση της επιρροής τους στη Μ. Ανατολή μέσω Συρίας, όπως ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται.
 Ο Πούτιν ανέβασε το θερμόμετρο, ο Τραμπ έριξε τους τόνους, ο Μάτις έφαγε κλωτσιά, παραστάσεις εντυπωσιασμού. Έτσι έγινε και με την Β. Κορέα. Πρώτα, θυμηθείτε, απειλές πυρηνικού πολέμου και μετά αγάπες και αγκαλίτσες. Απειλές στο προσκήνιο, διευθετήσεις στο παρασκήνιο, οι πολίτες αμέτοχοι. Οι ηγέτες, μας διδάσκουν, ακούσια, ότι στον σημερινό ευμετάβολο Κόσμο τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και κυρίως ότι δεν είναι να τους εμπιστεύεσαι. Και όσοι λένε ότι οι ΗΠΑ χάνουν σε αξιοπιστία επειδή εγκατέλειψαν τους σύμμαχους Κούρδους, μας παραπλανούν. Οι κατώτεροι δίνουν διαρκώς εξετάσεις αφοσίωσης στους αφέντες και ποτέ το αντίθετο, πάρτε παράδειγμα την Ελλάδα μετά τον Πόλεμο. Εκτός από τους Ρώσους και τους Κινέζους όλους τους άλλους οι ΗΠΑ τους θεωρούν δορυφόρους. Δολιχοδρομώντας, η προσέγγιση Τραμπ-Πούτιν παράγει αποτελέσματα. Κλαυθμοί για την αποχώρηση από τη Συρία ακούστηκαν  μόνο από τις φιλοπόλεμες ελίτ της Παγκοσμιοποίησης. Άλλωστε από τη Συρία φεύγουν οι πεζοναύτες αλλά οι Ειδικές Δυνάμεις μένουν. Ίσως, λέει, εγκατασταθούν δίπλα, στο Ιρακινό Κουρδιστάν. Φεύγουν για να μείνουν. Όπως οι Βάσεις με τον Ανδρέα.
 Είναι λάθος το ερώτημα «πόλεμος ή ειρήνη». Υπάρχει διαρκής ροή έντασης και ύφεσης, όπου οι ΗΠΑ έχουν απώλειες θέσεων αλλά όχι  καθοριστικές ήττες, ως τώρα. Ωστόσο υπάρχει η αίσθηση ότι πλησιάζει η στιγμή καθοριστικής κρίσης.
Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΙΤ
Οι ΗΠΑ για να ανακτήσουν αναντίρρητα την ηγεμονική τους θέση στη Δύση πρέπει πρωτίστως να πατάξουν την ανταρσία των ελίτ, αλλιώς ο ενιαίος Δυτικός χώρος θα θρυμματιστεί. Η κύρια σύγκρουση δεν είναι ΗΠΑ εναντίον Ρωσίας και Κίνας αλλά είναι η  εκκαθάριση στο εσωτερικό: σύγκρουση και ήττα της «Ομάδας Κλίντον-Ομπάμα» και υποταγή του τρίπτυχου Βερολίνο, Βρυξέλλες, Παρίσι.
 Τα υπόλοιπα, πχ η Τουρκία του Ερντογάν, είναι βοηθητικοί απολύτως εξαρτώμενοι. Ο Ερντογάν δεν έχει και δεν μπορεί να πάρει ούτε ίχνος πρωτοβουλίας πουθενά, χωρίς  άδεια και των ΗΠΑ και των Ρώσων και προχωρά μόνο αν πιστεύει ότι η άδεια δεν είναι «παγίδα αλά Σαντάμ». Το ουσιώδες: ΗΠΑ και Ρωσία δεν θέλουν ενισχυμένη Τουρκία και φροντίζουν να παραμείνει ετερόφωτη και όχι αυτόνομος παράγων εξελίξεων. Η Τουρκία είναι σκιάχτρο για σπουργίτια.
Η παλαιά, κατεστημένη ελίτ (συμβολικά Κλίντον-Ομπάμα) έχει δει προφανώς ότι Ρωσία και Κίνα ποντάρουν στον Τραμπ για μια νέα πλανητική ισορροπία και επομένως αυτή θα μείνει κομπάρσος. Και έχει λυσσάξει. Η ομάδα Κλίντον-Ομπάμα είναι σε υποχώρηση, χάνει τη Μέρκελ ενώ ο Μακρόν έχει πάρει το δρόμο της αποδόμησης. Αν η ηγεμονία της Γερμανίας στην Ευρώπη καταρρεύσει υπό την πίεση των ΗΠΑ, η ΕΕ θα είναι αμελητέος διεθνής παίκτης και ίσως διαλυθεί.
Στη Μ. Ανατολή η προμελετημένη αποχώρηση των ΗΠΑ προϋποθέτει συνεννόηση με τη Ρωσία και διαφύλαξη των Κούρδων με διπλό ρόλο: Πρώτον ως δυνητική απειλή κατά του Ερντογάν και δεύτερον ως δύναμη πίεσης στον Άσαντ, μια διαρκής υπενθύμιση στη Μόσχα ότι κυριαρχεί αλλά δεν έχει το μονοπώλιο στην περιοχή.
Η «Ομάδα Κλίντον» ελπίζει ακόμα ότι μπορεί να επιβληθεί στις ξεσηκωμένες λαϊκές δυνάμεις επειδή δεν έχουν ηγεσία. Αλλά κι αν υποχωρήσουν τώρα, θα επανέλθουν σε λίγο γιατί τα προβλήματα είναι άλυτα. Τα κίτρινα γιλέκα αποτελούν Κίνημα διαμαρτυρίας, όχι ανατροπής, ως τώρα. Ο πανικός της Εξουσίας μπρος σε ένα τέτοιο Κίνημα αποκαλύπτει απλώς πόσο εύθραυστο είναι το κυβερνών Σύστημα. Και υπογραμμίζει πόσο υποταγμένα είναι τα κόμματα στο Σύστημα. Είτε της δήθεν «άκρας» Δεξιάς, τύπου Λεπέν, είτε της νεκροζώντανης αριστεράς, του Μελανσόν. Έτσι δεν μπορούν να προσελκύσουν-και δεν προσελκύουν- τις ευρύτερες μάζες που παραμένουν δέσμιες του Συστήματος, στον Β’ γύρο ψηφίζουν τον «εκλεκτό της Δημοκρατίας». Αν οι ευρύτερες μάζες χόρευαν το ρυθμό της ανατροπής τα κόμματα θα ήταν απέναντι. Αλλά τότε θα ήταν περιττά. Καλή χρονιά.
ΥΓ. Ο Τραμπ μπορεί πράγματι να κινδυνεύσει επειδή διεκδικεί τον έλεγχο της  Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που δεν  ανήκει στο Κράτος αλλά σε ιδιώτες, φαντάζεστε ποιους. Θεωρία Συνομωσίας αποδίδει τη δολοφονία του Κέννεντι στην πρόθεσή του να ελέγξει την Τράπεζα…

6 σχόλια:

  1. Απο τους πιο ανοικτόμυαλους αναλυτές ο κ.Αποστολόπουλος σε σχέση με το τι διαβάζουμε στον τύπο, επίσης συμμετέχει (όπως και ο κ.Καλεντερίδης) και στα σχόλια , σέβας.

    Αν βάλει χέρι στην FED ο Τραμπ θα είναι το γεγονος της χιλιετίας και ουσιαστικό τέλος της κυριαρχίας αυτών που φανταζόμαστε , ελπίζω αν και δεν το αναμένω.

    υγ. ίσως αιρετική άποψη αλλά , ο Κέννεντι ήταν ένας αλητήριος ξενυχτης και ευθύνεται για την καταστροφή των ΗΠΑ σαν λαό, μια μόδα που πέρασε και μετα σε όλο το δυτικό κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Last time a US president took the Fed away from the Rothchild, the country ended up in a costly war with England.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν τον γνωρίζω τον Κύριο Αποστολόπουλο αλλά θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την ισορροπημένη ανάλυση. Επίσης, με αφορμή την ανάλυση του να ρίξω λίγο φως στα παρακάτω σημεία.

    "...διευθετήσεις στο παρασκήνιο... τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και κυρίως ότι δεν είναι να τους εμπιστεύεσαι... Εκτός από τους Ρώσους και τους Κινέζους όλους τους άλλους οι ""ΗΠΑ"" τους θεωρούν δορυφόρους..." Ορθά και διασταυρωμένα.

    "Κλαυθμοί για την αποχώρηση από τη Συρία ακούστηκαν μόνο από τις φιλοπόλεμες ελίτ της Παγκοσμιοποίησης." Μη ορθό και διασταυρωμένο.

    Αλίμονο αν εκτελεστικοί παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων ΜΜΕ επιτραπούν να κάνουν spin off και να συγκαταλέγονται στην ομάδα των ελίτ.

    Η ομάδα Ομπάμα - Κλίντον έφαγε Χ προ των εκλογών στις ΗΠΑ, το κουρδικό μετατέθηκε προς το μέλλον προ έτους, ο ρόλος Τραμπ στην Συρία αναγνωρίστηκε και επιβραβεύτηκε, η πρόσφατη απόφαση ήταν προεξοφλημένη, τα συμβόλαια είναι κλεισμένα με εξασφαλίσεις από τις τοπικές φατρίες στην Συρία Ιράκ Κουρδιστάν και Λιβύη, υπάρχει χολιγουντιανό αλατοπίπερο όσον αφορά την κίνηση τακτικής Τραμπ ωστόσο οι Κούρδοι δεν αφήνονται... ο βάλτος για την Τουρκία θα είναι εκεί...

    ΗΠΑ ΗΒ Ισραήλ και Ρωσία βαλτώνουν την Τουρκία στο διηνεκές, με φιλιά ζωής μια από Λονδίνο και μια από ανατολή. Ναι, το σύστημα χρηματοοικονομικών ροών μέσω Λονδίνου είναι ο υπαρκτός ρεαλισμός, ταυτόχρονα ένα ασύλληπτο brain drain και όχι μόνο αναμένει την Τουρκία, τα προσύμφωνα έχουν υπογραφτεί σχεδόν προ δύο ετών για τον ρόλο των Τούρκων στην μετά μπρέξιτ εποχή (το οποίο θα γίνει με τον ένα ή άλλο τρόπο την κατάλληλη στιγμή).

    Εξού και "Η Ανταρσία των Ελίτ" μη ορθό. Ακόμη και φωνές εντός Ισραηλινών κύκλων αποτελούν υποσυστήματα φραξιών. Αντίθετα η ομάδα Ομπάμα - Κλίντον έχει χρεωθεί τεράστιο φταίξιμο για εκτελεστικούς χειρισμούς στην Συρία. Και είναι γεγονός ότι φωνές από Γαλλία, Γερμανία, ΜΜΕ, ΟΗΕ ακούγονται μεγαλοφώνως - ειδικά μέσα στην Ελλάδα - αλλά ουδείς εξ'αυτών συμμετέχει ουσιωδώς στα υπό διαμόρφωση σχήματα.

    Τις ανωτέρω πρωτογενείς πηγές ας μην τις λάβετε υπόψη αλλά παρακαλώ λάβετε υπόψη το κατωτέρω:

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος μου είπε προσωπικά κάποια στιγμή στο παρελθόν "Η Τουρκία δεν είναι το πρόβλημα - το Λονδίνο είναι". Έτσι και τώρα, το καλώδιο που κρατάει σε ζωή την Τουρκία το κρατάνε μέσω Λονδίνου. Σύντομα τα φιλιά ζωής δεν θα μπορούν να την κρατήσουν σε ζωή. Ωστόσο, δεν έχει προβλεφτεί να τραβηχτεί το καλώδιο.

    Άλλωστε, ουδέποτε παρουσιάστηκε εναλλακτικό σχέδιο στο Λονδίνο. Έχουμε τις μονάδες που έχουν το ομηρικό "γέρας" να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αλλά δεν έχουμε εθνική στρατηγική όσο το κουκλοθέατρο και η διαχρονικά διακομματική μαφία κυριαρχεί στην Πατρίδα Μας. Τουλάχιστον να μην επενδύουμε τις ελπίδες μας και τους ελάχιστους πόρους μας στα λάθος σχήματα, ειδικά αυτοί που παραμένουν Αγνοί Πατριώτες.

    Καλή Χρονιά! Οφείλουμε να πολεμήσουμε με κάθε τρόπο αυτό το έτος Α. την αλητεία των Πρεσπών Β. Τις μουσουλμανικές ροές στην χώρα μας Γ. Την μουσουλμανική αδερφότητα τόσο χτίζοντας όλες τις απαραίτητες συμμαχίες όσο και προσφέροντας εναλλακτικές (βλ. Σίσι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικη γραφη κ.Ρ.
      Πασχει ομως στα θεμελια της.Καταληγει εκει στο αδιεξοδο το γενικο.Την βαρια πληγη του Εθνους.Την συγχιση μπρος.στο συμπερασμα.της.Ειναι ενφανης...αφου μολις οδηγηθει σωστα στον δρομο..φτανει στο.σημειο μιας αποφασης που πρεπει να παρει.Και γινεται οτι ο καπνος του τσιγαρου . Ανηφοριζει συγκροτημενα εως ενα σημειο..και γινεται ξαφνικα ..χαοτικος...Ειναι μια αποτυχια.θαρρους ? Η απουσια.θελησης ? Διοτι δεν προτεινετε τιποτε ουσιαστικα σαν διεξοδο...εκτος απο γενικες ευχες.Ο δρομος πηγε καλα στην.αναλυση...το χαος ομως μενει...φως δεν δειξατε...καλη προθεση ναι...δειξατε.Χρειαζομαστε και μια τεχνικη προταση.Πως χτιζεται ενα σπιτι ? Θελει μια προταση.Εχετε απολυτο δικιο για την δικομματικη μαφια.Ειναι μαφια...τελος.Δεν το συζηταμε.αλλο.Καταληξαμε...Αλλα ειναι εκει !! Ακομη ! Κι ετοιμαζονται να ..ξανα ειναι εκει !! Και υπαρχει κοσμος που δεν θελει να τους ...αποχωριστει !! Κι εν τω μεταξυ...τα κακα γεγονοτα τρεχουν ιλιγγιωδως...οσο εμεις ενδοσκοπουμε...λες κι εχουμε απλετη ανεση χρονου...Γιαυτο θελει θαρρος και αποφαση...και διεξοδο.Διοτι η αμμος.σωνει....κι η ανεση ειναι φαντασμα του νου...
      Παντως ειναι εξαιρετικη η γραφη σας.

      Διαγραφή
  4. Ανέκαθεν τέτοιες αναλύσεις που επιχειρεί συνήθως ο Α.Α.δίνουν την δυνατότητα, για παραπέρα προβληματισμό και όχι μόνο.
    Το 2018 ανάλογα των όσων συνέβησαν έκλεισε εντελώς φυσιολογικά, με τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών και τις πράξεις των.
    Και ο μεν δαιμονιώδης Πούτιν εντελώς θριαμβευτικά, αλλά... "σεμνότυφα" προανήγγειλε την καταστροφή του κόσμου,αν χρησιμοποιηθούν τα πυρηνικά όπλα,(προς την από κει... μεριά εννοείται,τριάντα Μαχ γαρ),ο δε Τράμπ αμέσως εξήγγειλε την οπισθοχώρηση,αρχίζοντας απ΄την Συρία,αφού φυσικά άκουσε τους συμβούλους του, που έδειξαν πιο πεζοί και ρεαλιστές, απ΄τις ελίτ των στρατηγών και των καλοπερασάκηδων Δημοκρατικών πολιτικών και των συν αυτοίς.
    Στο τέλος το γλυκό ήρθε κι έδεσε.
    Κι αρχίζουμε με τα απόνερα, με πρώτο και καλλίτερο τον Ματίς,που "έμαθε" ένα πράγμα πόλεμος και πάλι πόλεμος, ναι στρατηγέ μου όταν μπορείς,όταν μάλιστα οι απέναντι σου στρατηγοί Ρώσοι και λοιποί αυτό θέλουν,τότε δύο τινά συμβαίνουν, ή είσαι στραβός λόγω κεκτημένης ταχύτητας...ή παίζεις το παιχνίδι των ελίτ,που προαναφέραμε,σημειωτέον ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...ένα το κρατούμενο,και δεύτερον πρώτα πεθαίνουν και μετά φεύγει το χούϊ....τους.
    Κατόπιν όλων αυτών των καταστάσεων που διαμορφώνονται,οι νικητές χρησιμοποιούν τα Ευρωπαϊκά πιόνια κατά το δοκούν,βάζοντας τα να κουτουλούν... μεταξύ τους,κατά την προσφιλή τακτική του Πούτιν(δεν είναι τόσο παντοδύναμος και μεγαλοφυής,αλλά επικίνδυνα ηλίθιοι και προ παντός σάπιοι οι μηδαμινοί Ευρωπαίοι ).
    Αποτέλεσμα ήττα των ελίτ Κλίντον-Ομπάμα-Κίζινγκερ στο από κει ημισφαίριο, και θρυμματισμός των Ευρωπαϊκών ελίτ και υποταγή στην παντοδυναμία των Ρώσων με την αγαστή ενίσχυση των Κινέζων-Κινέζων*,στο από δω.
    Συμπέρασμα, ο Ελληνικός λαός σχεδόν σύσσωμος είδε τη διαφορά και ψήφισε σοφά και νικηφόρα.....!!!!
    Και περιμένει,περιμένει τον Αρχηγό που ήδη ξεμύτισε και ετοιμάζεται,για Βόρεια-Νότια-Δυτικά και Ανατολικά φυσικά.

    Κινεζικό*:οτιδήποτε με το υπέρ μπροστά.
    Τιμή στον Α.Α.που είναι ίσως ο πρώτος(στα καθ΄ημάς), που έσχισε την απέναντι θολή γραμμή των οριζόντων.... με τη μία,χωρίς να ξεχνούμε τον φοβερό ερευνητή-δημοσιογράφο,που με τα καίρια και εμπεριστατωμένα άρθρα του κρατά θεούς και δαίμονες ακίνητους,και τον λαό εν εγρηγόρσει.
    Εμείς οι ελάχιστοι ο λαός βλέπομε-ακούμε και προχωρούμε,με τα μάτια ορθάνοιχτα και τ΄αυτιά.
    Καλή αρχή.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Α.Α. Ευχαριστούμε για την ανάλυση. Κατατοπιστικότατη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.