23/1/19

Τα κόλπα με τις εγγυητικές της Attica bank στον Καλογρίτσα και ο ρόλος του υπουργού Σπίρτζη

Τον έκρινε φερέγγυο όταν είχαν βγει κατασχέσεις, διαταγές πληρωμής και ήταν μαύρος στον Τειρεσία
Εύλογα ερωτηματικά για τις σχέσεις του Υπουργείου Υποδομών του οποίου επικεφαλής είναι ο κ. Σπίρτζης ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει και Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου προκύπτουν από την μελέτη της έκθεσης εσωτερικού ελέγχου που διενεργήθηκε στην Attica για τις σχέσεις της εταιρίας με τον όμιλο Τοξότης του κ. Χρήστου Καλογρίτσα.
Ειδικότερα,  όπως αναφέρει στο πόρισμά του ο εσωτερικός έλεγχος της Τράπεζας στις 20 Φεβρουαρίου του 2017 η Ανώτατη Επιτροπή Πιστοδοτήσεων εγκρίνει την παράταση εγγυητικών επιστολών συμμετοχής ύψους 949.593 ευρώ για το 2ο τμήμα του έργου Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος από 19/04/2017 σε 19/07/2017 κατόπιν σχετικής επιστολής του Υπουργείου Υποδομών. 
Άραγε τι σχέση η επιστολή του Υπουργείου Υποδομών του οποίου επικεφαλής είναι ο κ. Σπίρτζης με την παράταση της εγγυητικής επιστολής που είχε καταθέσει η εταιρία; ΄Άραγε αιτείται η εταιρία ή το Υπουργείο Υποδομών την παράταση; 
Γιατί εξ όσων είναι γνωστά από την τραπεζική πρακτική την παράταση μιας εγγυητικής την αιτείται η εταιρία, εξηγεί τους λόγους και η τράπεζα εγκρίνει ή απορρίπτει με βάση τα στοιχεία που έχει αλλά και το πιστοληπτικό προφίλ του αιτούντος.
Κι αν το συγκεκριμένο ζήτημα φαντάζει παράδοξο ακόμα πιο παράδοξο δείχνει ένα άλλο γεγονός που καταγράφει ο εσωτερικός έλεγχος. 
Για τη συνέχεια BankingNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.