19/1/19

Για την κατανόηση της πραγματικότητας

Μέρτζος Νικόλαος
H Συμφωνία των Πρεσπών έφθασε ήδη προς κύρωση στη Βουλή των Ελλήνων εν μέσω θυελλωδών καταγγελιών ότι αναγνωρίζει «μακεδονική γλώσσα και εθνότητα».
1. Ο όρος ιθαγένεια μακεδονική, όπως διατυπώνεται αγγλικά στη Συμφωνία, μπορεί να θεωρηθεί ότι σημαίνει εθνικότητα. Ωστόσο, μετά την αναθεώρησή του, το Σύνταγμα των Σκοπίων στο άρθρο 2 παρ. 2 ορίζει: «ιθαγένεια μακεδονική πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας». Επιπλέον η ρηματική διακοίνωση προς την Αθήνα διασαφηνίζει ότι «ο όρος Nationality δεν καθορίζει ούτε προδικάζει την εθνότητα». Επίσης η Συμφωνία ορίζει ότι όσοι στα Σκόπια αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» είναι Σλάβοι και δεν έχουν καμιά σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες ούτε με την Ιστορία τους και τον πολιτισμό τους.
Για τη συνέχεια TANEA

11 σχόλια:

  1. ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΗΝ ΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Για «μακεδονικό λαό» μιλά η ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων! – Το «έθαψε» ο Τσίπρας – Δημιουργούνται τετελεσμένα
    AΠΟΡΟΥΜΝΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν, γέρικη αλεπού :
    - Όταν, η κατανόηση της, κατ' εσέ, πραγματικότητας απαιτεί περισσότερες από τρείς γραμμές, καταπίπτει σε πάμφθηνη προπαγάνδα.
    - Όταν, εις επίρρωσιν της δήθεν αντικειμενικότητάς σου επικαλείσαι, τις ιδιότητες του δικηγόρου και του δημοσιογράφου, απλώς μας λές φωναχτά ότι επιχειρείς να μας ξεγελάσεις.

    Έχω επισημάνει κατ' επανάληψιν ότι, η επιμονή όλων εσάς των ηλικιωμένων να ανακατεύσετε από το μακρινό παρελθόν σας και να υποδεικνύετε στις γενιές του μέλλοντος το πώς θα ζήσουν και το πώς θα σκέφτονται, αποτελεί πολιτική και ιστορική ΥΒΡΙ.

    Καλά θα κάνετε να βάλετε τις παντόφλες σας και να καθήσετε στο σαλόνι σας να βλέπετε τα γεγονότα από την τηλεόραση, χωρίς να επεμβαίνετε.

    Και, ΝΑΙ(!) είμαι φασίστας με όλα εσάς τα μορμολύκεια που, αντί να αυτοκτονείτε μαζικά γιά τις Ιστορικές καταστροφές που έχετε προκαλέσει στην Πατρίδας μας, θέλετε να έχετε και γνώμη από πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἠρέμησε παιδί μου! Ἀλοίμονο στήν κοινωνία πού ἀκούει μόνο τούς νέους της, καί περιφρονεῖ τίς συμβουλές τῶν ἐμπειροτέρων, καί δή τῶν ἠλικιωμένων.
      Ἀλλοῦ νά προσέχουμε, μήπως κάποιος μιλάει μέ δεσμεύσεις, ὅπως κομματικές, μασωνίας κλπ....

      Διαγραφή
    2. Ευριπίδης Μπίλλης
      Απορίας άξιο που ο κ. Μέρτζος αγνοεί ότι στο σύνταγμα των σκοπιανών, διατηρήθηκε η διακήρυξη του ΑΣΝΟΜ για την "Αιγαιακή Μακεδονία" που αναφέρει.

      «Είναι αναγκαίο να ενώσουμε όλο τον μακεδόνικο λαό και από τα τρία τμήματα της Μακεδονίας μέσα σε ένα μακεδονικό εθνικό κράτος... οι Μακεδόνες από την ελληνική και τη βουλγαρική Μακεδονία πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Μακεδόνων στη γιουγκοσλαβική Μακεδονία».

      Εάν όμως ο κ. Μέρτζος το γνωρίζει και γράφει όσα γράφει τι άραγε σημαίνει αυτό. Σόρος ή κάτι άλλο

      Διαγραφή
  3. κ. Ν. Μέρτζο.
    Με αυτά που γράφετε γνωρίζετε ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να σας χαρακτηρίσουν ως ένθερμο υποστηρικτή των προδοτών που υποστηρίζουν την συμφωνία των Πρεσπών καθώς και ως ένθερμο υποστηρικτή των βουλευτών που είναι προδότες επειδή θα ψηφίσουν ναι στη Βουλή;
    Γνωρίζετε ότι όλα τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων (από το ΚΚΕ μέχρι την ναζιστική Χρυσή Αυγή) ανεξαρτήτως ιδεολογίας είναι προδοτικά;
    Αν ΄δεν τα γνωρίζετε αυτά διαβάστε το σημερινό πρώτο στη σειρά άρθρο του κ. Σάββα Καλεντερίδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α) Το πρώτο στην σειρά άρθρο υπογράφει ο Σταύρος Καλεντερίδης.

      β) Πουθενά δεν αναφέρει το ΚΚΕ και την ΧΑ, συνεπώς δεν τούς συγκαταλέγει μεταξύ των προδοτών.

      γ) Όταν ένα ανόητο μειράκιον, αντί να διαβάζει τα μαθήματά του, κάνει σχόλια πολιτικά και μάλιστα αναφέρει ιστορικά γεγονότα, που δεν μπορεί να στηρίξει (ξέρεις τι εννοώ, έτσι;), έχει ήδη κατατάξει τον εαυτόν του μεταξύ των φαιδρών υποκειμένων, που δυστυχώς πλήθυναν και σε τούτο το ιστολόγιο τα τελευταία χρόνια. Τελικά, ρε πιτσιρικά, δεν ντρέπεσαι να γράφεις και να γίνεσαι ρόμπα, κάνοντας τουμπεκί ψιλοκομμένο, όταν σε καλούνε να αποδείξεις αυτά που λες;

      Διαγραφή
  4. Στά σοβαρά κε Μέρτζο θά διαβάζουν τό Σύνταγμά τους οἱ Σκοπιανοί γιά νά βροῦν τίς λεπτομέρειες πού λέτε; Γιά δεῖτε:
    «ιθαγένεια μακεδονική πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας», ἀντί "ιθαγένεια μακεδονική, πολίτης της Μακεδονίας", ἔ καί;
    Ἄλλο στόν ΟΗΕ "μακεδονική γλῶσσα" ὡς "βουλγαρική διάλεκτος σλαβικῆς γλώσσης", καί ἄλλο ἀνανγώριση ἀπό τήν Ἑλλάδα, στήν συμφωνία μέ τά Σκόπια γιά τήν ὀνομασία τους ὡς κράτους, τοῦ ὅτι ἔχει ὡς γλῶσσα του Τήν "μακεδονική" σλαβική "γλῶσσα", διότι ἔτσι γίνεται ἐθνική γλῶσσα ὁμώνυμου κράτους!
    Λέτε ὅτι στήν πρόσφατη συνταγματική ἀναθεώρηση ἔφυγε τό ὅτι θά μεριμνοῦν γιά τούς Μακεδόνες τοῦ ἐξωτερικοῦ καί στίς γειοτνικές τους χῶρες, καί ὅτι τέθηκε:«Η Πολιτεία σέβεται την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την πολιτική ανεξαρτησία των γειτονικών κρατών. Προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των υπηκόων της που ζουν ή διαμένουν στο εξωτερικό και προωθεί τους δεσμούς τους με την Πατρίδα. Η Πολιτεία δεν αναμειγνύεται στα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών και στις εσωτερικές τους υποθέσεις. Η Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν έχει εδαφικές βλέψεις προς τις γειτονικές χώρες». Πῶς καί γιά πόσο τά εἴδαμε αὐτά νά ἐφαρμόζονται; Ποιές ρυθμίσεις ἔχει ἡ σωμφωνία τῶν Πρεσπῶν, γιά τήν περίπτωση πού αὐτά παραβιάσθουν; Ἤδη τά παραβιάζει ὁ Ζάεφ! - Ἀφοῦ πάρουν τό ὄνομα Μακεδονία ἀπό τήν Ἑλλάδα, θά ἰσχύσει:
    «Η Πολιτεία σέβεται την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την πολιτική ανεξαρτησία των γειτονικών κρατών, [ὅπως αὐτά ἑκάστοτε διαμορφώνονται ὡς γειτονικά]. Προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των υπηκόων της που ζουν ή διαμένουν στο εξωτερικό και προωθεί τους δεσμούς τους με την Πατρίδα [καί ὅποτε θέλει, δίνει τήν "μακεδονική" ὑπηκοότητα, σέ ὅποιον τό ζητήσει κάτοικο τῆς Ἑλληνικῆς Μακεδονίας, ἀλλά καί χωρίς νά τό ζητήσει κάποιος, δικαιοῦται νά τοῦ δώσῃ ὑπηκοότητα, μέ γεωγραφικά κριτήρια τοῦ ὅποιου Σκοπιανοῦ νόμου. Καί ἔτσι ἀχρηστεύεται καί ἡ ἑπόμενη φράση, ὅτι:]. Η Πολιτεία δεν αναμειγνύεται στα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών και στις εσωτερικές τους υποθέσεις. Η Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν έχει εδαφικές βλέψεις προς τις γειτονικές χώρες ["καμία βλέψη", ἐκτός ἀπό τό ὅτι μέ τόν ὅρο Μακεδονία, αὐτόματα ἐννοεῖται ὅτι πρέπει νά περιλαμβάνεται στήν "Δημοκρατία τῆς Βόρειας Μακεδονίας" μέ τήν "Μακεδονική" της γλῶσσα, καί τούς πολλούς "Μακεδόνες" της κατά τήν nationality, ἡ λεχθησόμενη "Νότια" Μακεδονία μαζί μέ ὅσους τυχόν ἰσχυρίζονται στήν σημερινή Ἑλληνική Μακεδονία, ὅτι εἶναι Μακεδόνες - καί ὁ ὅρος Ἑλληνική Μακεδονία, ἀκόμη, θά θεωρεῖται ὅρος πού ἐκφράζει κατάκτηση!].
    Ἡ προσέγγισή σας κε Μέρτζο, πάσχει ἀπό δυτικόφερτο σχολαστικισμό (ὑπερβολική ἀνάλυση ἡ ὁποία τέμνει τήν πραγματικότητα, ὅπως στήν ζωγραφιά τοῦ μαθήματος ἀνατομίας τοῦ Ρέμπραντ, καί ἡ ὁποία ἀναλυσή σας συσκοτίζει τήν πραγματικότητα), ἐνῶ ἐδῶ στήν Ἑλλάδα βλέπουμε περί τίνος πρόκειται, διότι εἴμαστε "Ρωμαίϊκο"
    - παρ'ὅλον ὅτι στήν ἡγεσία μας εἶναι "Καραγκιόζικο"
    καί στά Σκόπια "Χατζηαβάτικό".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προφανώς, ο αρθρογράφος ούτε βλέπει, ούτε και ακούει τις δηλώσεις όλων σχεδόν των Σκοπιανών κυβερνητών ύστερα από την υπογραφή της επαίσχυντης συμφωνίας.
    Αν το έκανε, θα αντιλαμβανόταν οτι αυτοί οι ίδιοι οι Σκοπιανοί αποδεικνύουν με τα λόγια και τους κομπασμούς τους πόσο
    λανθασμένη είναι η προσέγγισή του ...
    Αλλά, αν κάποιος έχει λόγους για μην βλέπει και να μην καταλαβαίνει,
    παν ρήμα μάταιον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "όσοι στα Σκόπια αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» είναι Σλάβοι και δεν έχουν καμιά σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες ούτε με την Ιστορία τους και τον πολιτισμό τους."
    Αλλο και τούτο.
    Και από που το ξέρουμε αυτό;
    Τους κάναμε γονιδιακό έλεγχο;
    Γιατί στερούμε το δικαίωμα σε σλαβόφωνους να θεωρούν εαυτούς Ελληνες.
    Γιατί στερούμε τον Ελληνισμό από κατοίκους της Φυρομ που θεωρούν εσυτούς Ελληνες κι'όχι σλάβους.
    Ρε δε πάμε καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως το ίδιο το κείμενο νομιζω ότι λέει :" Οι κάτοικοι του δεύτερου μερους(φυρομ) δεν έχουν καμμία σχέση με την αρχαία ιστορία των κατοίκων του πρώτου μέρους(Ελλάδας)."
    Και ξέρετε,ο Πλούταρχος στα κειμενά του δεν αποδέχεται την Ελληνικότητα των αρχαίων Μακεδόνων παρά μόνο της Βασιλκής οικογένειας οι οποίοι διατείνονταν ότι ήταν απόγονοι του Ηρακλέους.Εξάλλου οι Αρχαίοι Ν.Ελλαδίτες,γνωστοί γιά τον τοπικισμό τους,θεωρούσαν τους Μακεδόνες και Θράκες,όπως τον περίφημο ποιητή Ορφέα, βαρβάρους.
    Λοιπόν ας είμαστε περισσότερο γνωστικοί.
    Ο διχασμός είναι το αγαπημένο παιχνίδι των Ελλήνων και το αγαπημένο εργαλείο των Αγγλοσαξώνων και γιατί όχι και των γερμανών.
    Γιά αυτό,μία άλλη προσέγγιση θα ήταν: ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ και να ασχοληθούμε μόνοι μας οι λαοί με νουνεχείς εκπροσώπους κι'όχι αμερικανογλύφτες,με την συμπόρευση των δύο λαών και την διευθέτηση των όποιων διαφορών.
    Μόνοι μας,έστω και μη καθαροί απόγονοι(πράγμα που ούτως ή άλλως δεν μπορεί να αποδειχθεί), αλλά πάντως απόγονοι των Αρχαίων,θα πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα που δημιούργησαν οι ρωμαίοι και ο άκρατος τοπικισμός των προγόνων μας.
    Τι δουλειά έχει ο Νιμιτς και η Μερκελ μωρέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.