11/1/19

Η Επίσκεψη Μέρκελ, με τα Μάτια της Ντώϋτσε Βέλλε

«Ο Τσίπρας της ζήτησε να πείσει τον Κυριάκο να ψηφίσει τις Πρέσπες»
Του Μιχαήλ Στυλιανού
Το εθνικό γερμανικό δίκτυο  διεθνούς ενημέρωσης Ντώϋτσε Βέλλε, με πρώτη είδηση την επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Ελλάδα, πληροφορεί τους τηλεθεατές του, στην Γερμανία, στον κόσμο και στην Ελλάδα, ότι τα αισθήματα των Ελλήνων απέναντί της και απέναντι της χώρας της έχουν αλλάξει από την προηγούμενη επίσκεψή της το 2014, κατά την κρίση των σχέσεων της χώρας μας με τους δανειστές της.                  
Τώρα όμως η Ελλάδα έχει  βγει από εκείνο το σκοτεινό στάδιο, ήταν το μήνυμα του δελτίου.
Και εις απόδειξιν του λόγου το αληθές  αντιπαραθέτει εικόνες από τις δύο επισκέψεις: Από το 2014, τις πυκνές λαϊκές διαδηλώσεις, με πλακάτ και συνθήματα εναντίον της ληστρικής πολιτικής της γερμανικής Ευρώπης εναντίον της χώρας . Και από την χθεσινή επίσκεψη την υποδοχή της από τον  κ. Τσίπρα, χαρίεντα και γαλαντόμο οικοδεσπότη, και την μαρτυρία κάποιας καλοντυμένης κυρίας, κάποιας ηλικίας, που ανακάλυψε ανταποκριτής του σταθμού στο κέντρο της Αθήνας, η οποία αυθόρμητα βρήκε να πει κολακευτικά λόγια για την Καγκελάριο της Ενωμένης Ευρώπης.
Προηγούμενο δελτίο του ρωσικού Καναλιού Ρ.Τ. είχε παρουσιάσει βίαιες συγκρούσεις με  τα ΜΑΤ, οργισμένου πλήθους διαδηλωτών, με πλακάτ και κραυγές εναντίον της επίσκεψης Μέρκελ, στο κέντρο της Αθήνας  -όχι το 2014, αλλά χθες. 

Ασφαλώς όμως θα πρόκειται για τα συνηθισμένα Fake News (ψεύτικες ειδήσεις), που κατασκευάζουν οι Ρώσοι και για τις οποίες ζητείται η απαγόρευση των  εκπομπών τους στην Δύση.

Απεσταλμένη της Ντώϋτσε Βέλλε πληροφόρησε τους τηλεθεατές ότι σκοπός της επίσκεψης της κ. Μέρκελ ήταν να πείσει την ελληνική πολιτική ηγεσία να ψηφίσει την συμφωνία για την «Βόρεια Μακεδονία» και αποκάλυψε ότι ο κΤσίπρας της ζήτησε να ασκήσει την επιρροή της στον αρχηγό της  αντιπολίτευσης για να μην την καταψηφίσει.

Ανταποκριτής του σταθμού ανακάλυψε και κάποιον καλοντυμένο και ευτραφή κύριο, περίπου 70 ετών, σε κεντρική πλατεία, ο οποίος  δεν είχε αντίρρηση για την συμφωνία των Πρεσπών.

΄Ετσι ενημερώνονται οι τηλεθεατές του καναλιού της κ. Μέρκελ.
Οπωσδήποτε καλύτερα βέβαια από το κανάλι Euronews, της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης,  το οποίο συντηρούν και οι ΄Ελληνες φορολογούμενοι  και το οποίο,  στην συνεχή προπαγανδιστική καμπάνια του υπέρ της μετανάστευσης στην Ευρώπη , παρουσιάζει καθημερινά σχεδόν την Ελλάδα σαν το Άουσβιτς εξολόθρευσης απροστάτευτων προσφύγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.