11/1/19

Θυμιστε στη Μέρκελ την Ανατολική Γερμανία!

East German soldier Hans Conrad Schumann, 19, was the first to cross from East to West Berlin in August 1961, two days after the start of construction of the wall, by Peter Leibing.


Γράφει ο Θανάσης Κ.
Κανείς δεν βρέθηκε να θυμίσει στην κα. Μέρκελ, ότι η (δυτική) Γερμανία ποτέ δεν αναγνώρισε το καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας! Παρά το γεγονός ότι το είχαν αναγνωρίσει, τελικά, ΟΛΕΣ οι άλλες χώρες στον κόσμο! Γιατί δεν αναγνώρισαν ποτέ το ανατολικογερμανικό καθεστως (της ούτω λεγομένης και υπό σοβιετικό έλεγχο «Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας»);
Γιατί δεν ήθελαν να νομιμοποιήσουν εκ των υστέρων τον συντελεσθέντα διαμελισμό της χώρας τους μετά την στρατιωτική συντριβή τους (στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο)! Κι από μας ζητούν να αναγνωρίσουμε – και να προεξοφλήσουμε – το μελλοντικό διαμελισμό της χώρας μας αφότου πολεμήσαμε τέσσερις φορές μέσα σε πενήντα χρόνια, για να τον αποτρέψουμε (στο Μακεδονικό Αγώνα, στον Πρώτο Βαλκανικό, στο Δεύτερο Βαλκανικό και στον Εμφύλιο). Και νικήσαμε και τις τέσσερις! Οι Γερμανοί επί 40 χρόνια προσδοκούσαν ότι κάποτε θα ενωθούν! Όταν όλα τα τότε δεδομένα αυτό το απέκλειαν. Κι όμως αυτοί το προσδοκούσαν και δεν έκαναν πίσω ρούπι!
Κανείς δεν βρέθηκα αυτά να τα θυμίσει στην κα Μέρκελ! (Μάλλον κάποιος βρέθηκε, αλλά δεν είναι πια Πρωθυπουργός… Μόνο που τότε η Μέρκελ ήταν πανίσχυρη, ενώ τώρα βρίσκεται σε αποδρομή, πραγματικά σκιά του εαυτού της. Μας απειλούν οι «διαλυμένοι» και μας πιέζουν οι «τελειωμένοι». Γιατί εκλέξαμε να μας κυβερνούν «μπαχαλάκηδες»… Υπάρχουν τέσσερα πράγματα που δεν βλέπουν όσοι δικοί μας «επείγονται» να λύσουν το Σκοπιανό…

Για τη συνέχεια lastPoint


2 σχόλια:

  1. Πολιτική καί διοικητική ἀντίσταση ὅλων τῶν Ἑλλήνων.
    Μιά Βουλή χωρίς ἐλευθερία, μέ βουλευτές ἐκλεγμένους μέ λίστες (ἐκ τῶν ὁποίων 50 δῶρο στό σχετικῶς πρῶτο κόμμα, πού οὔτε ἔτσι ἀπόκτησε αὐτοδυναμία!)
    δέν μπορεῖ νά πάρει ἀπόφαση γιά τήν προδοτική συμφωνία τῶν Πρεσπῶν μέ ....151 τέτοιους βουλευτές, καί νά τήν νομιμοποιήσῃ.
    Προδοτική συμφωνία θά μείνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά και αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις των δύο Γερμανιών με την Οστπολιτίκ από το Βίλι Μπραντ το 1972 (σε λίγο θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε!). Φυσικά το ζήτημα είναι άσχετο με το μακεδονικό [αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία].

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.