4/1/19

Αλβανία: Διαβάστε πώς ένας διπλωμάτης «αναλύει» ως εχθρό την Ελλάδα


Στην Αλβανία, διπλωμάτες και πολιτικό σύστημα, έχουν μια στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας.
Αντιλαμβάνονται τον κόσμο σαν να μην κατέρρευσε ποτέ ο κομμουνισμός, σαν να μην τελείωσε εκείνος ο Ψυχρός Πόλεμος.
Στη στρεβλή τους εικόνα κυριαρχούν δύο μπαμπούλες: Η Ελλάδα στον νότο και η Σερβία στον βορρά.
Ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ελλάδας, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί μετανάστες βρήκαν σε αυτή εργασία και χόρτασαν τη μαύρη πείνα τους, μεγάλωσαν και μόρφωσαν τα παιδιά τους σε ένα ασφαλές και πολιτισμένο τόπο, η ίδια η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη επενδύτρια χώρα στην Αλβανία, συνεχίζουν και διαδίδουν την ελληνοφοβία.
Γιατί άραγε; Είναι γραμμή που τους επιβάλλεται από τουρκικά κέντρα; Είναι ιδεοληψία; Είναι ψύχωση; Ή μήπως είναι κομπλεξισμός;
Την ίδια ώρα, όταν αναφέρονται στη μικρή, πάμφτωχη χώρα τους, που δεν έχει στρατό, δεν έχει αεροπλάνα, δεν έχει τανκς, δεν έχει στον ήλιο μοίρα και οι κάτοικοί της αναζητούν τρόπους να την εγκαταλείψουν, να φύγουν να πάνε μετανάστες σε κάποιον πολιτισμένο τόπο, όταν αναφέρονται λοιπόν σε αυτή τη δυστυχισμένη λωρίδα γης που η μόνη οικονομία προέρχεται από τα ναρκωτικά και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, κάνουν σαν ποντίκια που βρυχώνται.

Για τη συνέχεια Tribune

9 σχόλια:

  1. Διάβασα τήν ἀνάλυση. Δικαιώνει τήν θέση ὅτι τό μόνο που καταλαβαίνουν τέτοιοι ἄνθρωποι, προδήλως βαθειά ὑλιστές-κρατιστές σάν μικροί Στάλιν, δέν εἶναι ἠ φιλία, ἡ συνεργασία καί ἡ μπέσα, ἀλλά ἡ δύναμη τῶν ὅπλων μόνον, γι'αὐτό καί λατρεύουν τήν Τουρκία, καί ὁ φόβος, γι' αὐτό δέν καταλαβαίνουν ἀπό ἐκκλήσεις τῆς Ἑλλάδος ἤ ἄλλες διαμαρτυρίες, διότι τίς θεωροῦν ἀδυναμία!
    Ὑπολανθάνει μία πλήρης περιφρόνηση στήν ἐλευθερία, δέν θέλουννά εἶνα ἐλεύθεροι τέτοιοι ἄνθρωποι, καταλαβαίνουν τόν κόσμο σάν νά διαιρεῖται σέ ἀφεντικά καί σέ σκλάβους,καί θέλου νά εἶναι οἱ ἴδιοι προσωπικῶς μέ τούς ἀφέντες. Γιά τούς Ἀλβανούς δέν ἐνδιαφέρονται κάν! Ἔτσι ἐξηγεῖται τό ὅτι δέν τούς λέει τίποτα τό ὅτι βρίσκουν πολλές δεκάδες χιλιάδες Ἀλβανοί δουλειά στήν Ἑλλάδα!
    Τυχόν δέ, μέτρα κατά τῶν Ἀλβανῶν αὐτῶν, ἀπό μέρους τῆς Ἑλλάδος, ὡς ἀντίποινα σέ ἐπιθετικές πολιτικές τους κατά Ἑλλάδος ἤ κατά Ἑλλήνων Βορείας Ἀλβανίας, τέτοιων Ἀλβανῶν ὅπως αὐτός ὁ διπλωμάτης,
    γιά αὐτόν καί γιά τούς ὁμοίους του θά ἀποτελοῦν εὐκαιρία γιά ριζοσπαστικοποίηση τῶν Ἀλβανῶν πού θά ὑποστοῦν τέτοιες κυρώσεις.
    Καλλίτερα εἶναι ἀκόμη καί ἄν πρόκειται γιά τόν ἴδιο τόν Ράμα, τέτοιες παράλογα ἐπιθετικές κατά τῆς Ἐλλάδος πολιτικές, νά στοχεύονται ἀπό τό ὑγιές ποινικό (δικονομικό καί οὐσιαστικό) δίκαιο τῆς Ἑλλάδος, ἀκόμη καί μέ ποινικές διώξεις, ἀλλά ἐμπεριστατωμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διόρθωση: Φυσικά, ὄχι "Ἑλλήνων Βορείας Ἀλβανίας", ἀλλά "Ἑλλήνων Βορείας Ἠπείρου ἤ Νότιας Ἀλβανίας"....

      Διαγραφή
  2. Δεν καταλαβαίνω τι το κακό βρήκατε σ'αυτό το κείμενο. Ο Διπλωμάτης έκανε μια ανάλυση των τελευταίων διπλωματικων κινήσεων της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή. Δεν είπε κάτι κακό για την Ελλάδα και ούτε απείλησε την Ελλάδα. Όσο για τα επίθετα που προσάπτει το tribune στην Αλβανια πολλά από αυτά θα μπορούσαν να λεχθουν και για την Ελλάδα. Χώρα που τα τελευταία χρόνια μισό εκατομμύριο Έλληνες εγκατέλειψαν και άλλοι τόσοι ετοιμάζονται σιγά σιγά. Χώρα που βασιλεύει η διαφθορά, η παρακμή, ο ριζοσπαστισμός είτε αριστερός είτε δεξιός. Χώρα που όλοι της φταίνε αλλά ποτέ η ίδια. Χώρα που το παίζει Ευρωπαία, αλλά κοιτάει τον κόσμο με την ματια του ανώτερου πολιτισμού. Χωρα οπου βασιλευει ο ωχαδερφισμός και το μπαχαλο του αιωνα. Η Ελλαδα δεν διαφερει σε τιποτα με την Αλβανία, αλλα μονο στο οτι το 1945 γλιτωσε τον κομμουνισμο και βρεθηκε υπο την σκεπη της Αμερικης και της Ευρωπης. Γι'αυτό σταματήστε να βλέπετε την Αλβανία ανώτερα και προσπαθήστε μια φορά να την δείτε ως ίσο. Και μάλλον άλλοι στα Βαλκάνια την βλέπουν σαν μικροί Στάλιν και σίγουρα όχι η Αλβανία. Εδώ το άνοιγμα των συνόρων για αποφυγή διπλών ελέγχων το εκλαμβάνετε ως Προσπάθεια της Αλβανίας να κάνει πόλεμο σε πέντε κράτη. Μιλάμε πρέπει να μισείς πολύ τους Αλβανούς για να το λαμβάνεις έτσι. Ηρεμήστε και πιείτε ένα τσάι. Κακό δεν κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεχαρες το.ψωμι που φαγατε...διοτι δεν βλεπω να πηγατε στην Αγγολα γιαυτο..προφανως διοτι εδω ειχε.αρκτετο...και το...μπαχαλο το.επετρεψε αυτο.Ηταν ενα.μπαχαλο...βολικο...οχι να το μεμφεσαι κιολας..Ουδεποτε εκανες αυτοκριτικη....απ οτι ειδα...ουτε ποτε ειπες ..ενα ευχαριστω....κι ολα τα δικα σου ειναι καλως φτιαγμενα...( τι ωραριο εχετε στην πρεσβεια ?) Κανει μπαμ που εργαζεσαι ...

      Διαγραφή
    2. Κάποιος γεωργός μέσα στον χειμώνα είδε ένα φίδι που βρισκόταν παγωμένο, επειδή το λυπήθηκε το έβαλε στον κόρφο του. Το δε φίδι αφού ζεστάθηκε και πράτοντας σύμφωνα με την φύση του, δάγκωσε τον άνθρωπο που το ζέστανε· και ο γεωργος πεθαίνοντας είπε: "Καλά να πάθω, αφού ελέησα κάποιον κακό".
      Υ.Γ.
      Στην Έλλαδα πίνουμε καφέ, οι ανατολίτες πίνουν τσάι.
      Τόσα χρόνια εδώ ακόμα δεν το έμαθες;

      Διαγραφή
    3. Πραγματικά Aris Beco έχεις δίκιο. Ο διπλωμάτης πολύ σωστά έκανε τη δουλειά του και η έκθεσή του αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα. Και ποια είναι η πραγματικότητα? Η Στρατηγική συμμαχία της Αλβανίας με την Τουρκία. Αυτή είναι που οδηγεί τη χώρα σου στην απομόνωση και την θέτει απέναντι στην Ελλάδα. Η επιλογή αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να μη μπορεί η Αλβανία να καταλήξει σε συμφωνία με την Ελλάδα σχετικά με τα χωρικά ύδατα γιατί της το απαγορεύει η Τουρκία. Επίσης η πολιτική της Αλβανίας έναντι της ελληνικής μειονότητας δεν είναι άσχετη με την Τουρκία. Πρέπει όμως να γνωρίζει η Αλβανία ότι η πρόσδεση της στο τουρκικό άρμα την θέτει αυτόματα απέναντι στη χώρα μας. Η προσπάθειά σου να συγκρίνεις την Ελλάδα με την Αλβανία μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει και θα την απέδιδα σε συσσωρευμένο φθόνο και μίσος που βρίσκει μια ευκαιρία να εκφραστεί. Σε πληροφορώ λοιπόν φίλε μου ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη οικονομική πολιτική και στρατιωτική δύναμη των Βαλκανίων και καλά θα κάνετε να το καταλάβετε. Άλλωστε στην χώρα αυτή χρωστάτε και δεν σας χρωστάει. Δεν θα αναφερθώ στην συμβολή των Αλβανών στην αύξηση της εγκληματικότητας στη χώρα μας δεν θα αναφερθώ επίσης σ όλες τις άλλες παροχές που αφειδώς λαμβάνουν οι Αλβανοί στη χώρα μας. Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι οι Αλβανοί αποτελούν συστατικό στοιχείο του ελληνικού έθνους και εκτιμώ απεριόριστα τους χιλιάδες Αλβανών που εργάζονται τίμια στη χώρα μας και κάποιοι από αυτούς προκόβουν χάρη στην εργατικότητά τους όπως και τα χιλιάδες παιδιά που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία και κάποια από αυτά αριστεύουν. Δεν πρέπει όμως φίλε μου δαγκώνουμε το χέρι που μας ταΐζει.

      Διαγραφή
  3. Μία ρεαλιστική γεωπολιτική ανάλυση που βλέπει την Ελλάδα ως αντίπαλο, ακόμα και εντός της ("ανθρωπιστικής, δημοκρατικής" κλπ) ΕΕ. Βέβαια για τον αρθρογράφο 30 χρόνια μετά την πτώση του φταίει ο "κακός κομμουνισμός". Τι άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.