18/1/19

Να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών - Ανακοίνωση της Κομουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (ΚΟΕ) για το Μακεδονικό

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση της ΚΟΕ για το Μακεδονικό.
1 Η Συμφωνία των Πρεσπών, πριν καν κυρωθεί, επιβεβαιώνει πως όχι μόνο αποτελεί μια ολέθρια παραχώρηση με όσα προνοεί, αλλά επίσης ότι ανοίγει έναν ανεμοστρόβιλο παραπέρα διεκδικήσεων που πλέον, με εφαλτήριο τη Συμφωνία, κλιμακώνονται σε όλα τα μέτωπα. Η Ελλάδα μέσα από την Συμφωνία των Πρεσπών δεν χάνει μόνο όσα παραχώρησε, αλλά ανοίγει το δρόμο για να τα χάσει όλα.
Εκτός αυτών, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου γενικότερα στα Βαλκάνια, καθόσον αναγνωρίζει περαιτέρω τον ρόλο των Επικυρίαρχων (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Γερμανία) ως πρωταρχικό. Η περιοχή μετατρέπεται σε επίκεντρο γεωπολιτικής θύελλας. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι όντως «πρότυπο», όπως ισχυρίζεται ο Τσίπρας. Όχι όμως για την επίλυση των διαφορών, αλλά για να ξαναγίνουν τα Βαλκάνια πυριτιδαποθήκη.
2. Η κυβέρνηση Τσίπρα, απονομιμοποιημένη, έκνομη, όχι μόνο προχωρά ενάντια στη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, αλλά και κατεδαφίζει κάθε εναπομείνασα έννοια δημοκρατίας. Οι άθλιες συναλλαγές και οι δύσοσμες αποσκιρτήσεις βουλευτών φέρνουν τον δημόσιο βίο δεκαετίες πίσω, στην εποχή της μετεμφυλιακής ξενοκρατίας.

Ζούμε μια στιγμή όπου ΗΠΑ, ευρωκρατία, παγκοσμιοποίηση, συστημικά ΜΜΕ και Τσίπρας βρίσκονται σε απόλυτη ευθυγράμμιση, χρησιμοποιώντας τα ίδια εργαλεία και υλοποιώντας τις ίδιες μεθοδεύσεις: εξαγορές, πραξικοπήματα, συκοφαντία, ψέματα, εκφοβισμό, καταστολή, απειλές.

Η αντιπολίτευση, δεξιά και αριστερή, αν ήθελε μπορούσε να μπλοκάρει τη συμφωνία. Όμως όλος σχεδόν ο πολιτικός κόσμος επέλεξε: ντροπιαστική συμμετοχή ή συγκαλυμμένη υποστήριξη. Η Ν.Δ., το ΚΚΕ κ.ά. υποστηρικτές της σύνθετης ονομασίας, ψελλίζουν διαφωνίες στα δευτερεύοντα, στέκονται παράμερα και περιμένουν να περάσει η μπόρα.

3. Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μίλησε με πολλούς τρόπους. Ζητά να μιλήσει με δημοψήφισμα, σήμερα, τώρα. Αλλά δεν του επιτρέπεται. Η αντιπολίτευση ούτε καν ως αίτημα δεν το υποστηρίζει. Η Αριστερά, κοινοβουλευτική και μη, το ίδιο. Η χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος, ολόπλευρη, περνάει σήμερα μέσα από το Μακεδονικό ένα εμφατικό σημείο καμπής.

4. Η Συμφωνία των Πρεσπών θα δεσμεύσει για πάντα την Ελλάδα. Δυνατότητα ακύρωσης μετά την ψήφιση δεν υπάρχει, πόσο μάλλον με απλό νόμο, όπως διακινούν ψευδέστατα Ν.Δ. και άλλοι για να καθησυχάσουν την εκλογική τους βάση. Σήμερα, την ύστατη ώρα, απομένει στον λαό, αυτούσιο, αδιαμεσολάβητο, με τη φυσική του παρουσία, να αντιμετωπίσει τις απειλές και να σηκώσει το βάρος της καθολικής αναγέννησης της χώρας.

Όνομα, ταυτότητα και ιστορία δεν παραχωρούνται…

Αγώνας για Πραγματική Δημοκρατία και Εθνική Κυριαρχία

Ο λόγος στον λαό – Δημοψήφισμα τώρα!

Πηγή: https://www.e-dromos.gr/na-min-kyrothei-i-symfonia-ton-prespon/

8 σχόλια:

  1. Αυτοί θέλουν σκέτο 'Μακεδονία' όπως και ο Πούτιν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. (Ὀρθή ἐπανάληψη)
      Κάνεις λάθος, ὑπῆρχαν καί κουμουνιστές πού ἦσαν πατριῶτες, ἀλλά παρασύρθηκαν διά τοῦ ΕΑΜ, ἐπειδή εἶχε στον τίτλο του την λέξη « Ἐθνικό….», και παραπλανήθηκαν με προπαγάνδες στα βουνά, ὥστε να μη δεχθοῦν την πολυκομματική δημοκρατία το 1945, και να ἀπόσχουν ἀπό το δημοψήφισμα πού ἔκρινε την επάνοδο τοῦ Γεωργίου τοῦ Β στην Ἑλλάδα, με ἀποτέλεσμα τον εμφύλιο σπαραγμό ἤ κουμουνιστο-συμοριτοπόλεμο,
      ὅπως ὑπῆρχαν καί δεξιοί πού ἦσαν προδότες μέ τούς Γερμανούς καί τούς Ἰταλούς, ἀλλά ὑποκρίθηκαν τούς πατριῶτες ὕστερα, και προέβησαν σέ ἀκρότητες και αὐτοί κατά την περίοδο τοῦ 1946-1949.

      Εἶναι πλέον ἱστορικά ἀποδεδειγμένο, ὅτι δέν ἤθελαν ὅλοι οἱ κουμουνιστές τῆς Ἑλλαδος τήν παραχώρηση τῆς Μακεδονίας στούς Σλάβους κουμουνιστές,
      καί ὅτι μάλιστα πολέμησαν οἱ Ἕλληνες κουμουνιστές πού εἶχαν συναίσθηση τῆς Ἑλληνικῆς ταυτότητάς τους, γιά νά μή εἰσέλθουν θριαμβευτές στήν Θεσσαλονίκη τό τέλος τοῦ 1944 οἱ Ἐθνικιστές Σλάβοι κουμουνιστές τῶν Σκοπίων.

      Ὑπέρ τῆς παραχωρήσεως τῆς Ἑλληνικῆς Μακεδονίας στούς Σκοπιανούς, καί τότε καί τώρα, εἶναι μόνο οἱ προδότες ἐκ τῶν κουμουνιστῶν τῆς Ἑλλάδος.

      Διαγραφή
  2. Aπό την ώρα που παίρνεις θέση αυστηρά κατά των γερμανών που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι και των αμερικανών που "μοχλεύουν" την όλη υπόθεση γιά να κρατήσουν ασφαλή την βάση τους στα σκόπια,λειτουργείς ως μέσον προπαγάνδας ξένης προς αυτές τις δύο,αντίπαλης χώρας,συνήθως Μ.Δύναμης.
    Η Ελλάς δεν εκπροσωπεί ή δεν θα έπρεπε να εκπροσωπεί τα συμφέροντα καμμιάς μεγάλης ή μικρής δύναμης, στα βαλκάνια ή στην Ν.Ανατολική Μεσόγειο.
    Από την ώρα που οι μεγάλοι εμπλέκονται σε μεταξύ τους πολέμους,εμείς θα πρέπει να κρατήσουμε γερά το απαραβίαστο η οσίων του γένους.Οσοι δε, δεν πιστεύουν σε αυτά,είναι ευπρόσδεκτοι να μετοικήσουν ες εσπερίαν.
    Αν λοιπόν,δημιουργηθεί ένα νέο αντιναζιστικό ή ένα νέο αντιμερικανικό κίνημα,απλά θα εμπλακούμε γιά άλλη μιά φορά στον πόλεμό τους.
    Αν δε, θέλουμε ειρήνη,δεν πρέπει να γίνει αυτό.
    Ή θα πρέπει να μπούμε στον πόλεμο αιφνιδιαστικά με στόχο την προέλαση στα σκόπια,εξουδετερώνοντας τον εχθρό που είναι στην συγκεκριμένη περίπτωση πρωτίστως οι ψευδομακεδόνες κι'όχι οι μεγάλες δυνάμεις,αφήνοντας άθικτα τα συμφέροντα των μεγάλων στην περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και επειδή ο τρέχων πόλεμος γίνεται μεταξύ των πάλαι ποτέ ναυτικών δυνάμεων(Μ.Βρετανίας Η.Π.Α.) και των συμμάχων τους: Ισραήλ,Πολωνίας,Βαλτικών,Ρουμανίας,Ουκρανίας,Σ.Αραβίας,Ην.Αραβικών Εμιράτων,Ιαπωνίας,Αυστραλίας,Γαλλίας,Ν.Κορέα και ερωτηματικό την Ινδία αφ'ενός και των κεντρικών δυνάμεων (γερμανία,Ρωσία) και των συμμάχων τους: Κίνα,Ιράν,Συρία,Β.Κορέα με άλλους μικρότερους ή αμφιλεγόμενους όπως το Κατάρ και την Τουρκία αφ'ετέρου,αναρωτιέται κανείς ποιά θέση πρέπει να λάβει η Ελλάδα.
      Και ίσως κάποιες εύλογες διαπιστώσεις και ερωτήματα είναι:
      1) Θέλουμε δεν θέλουμε ,θα παρασυρθούμε γιατί ο πόλεμος όσο κι'αν δεν τον θέλεις είναι πάντα έξω από την πόρτα μας.Το να πιστεύεις ότι θα τον αποφύγεις είναι ουτοπία και άρα είσαι ηλίθιος.
      2)Ιστορικά,καταλήγαμε πάντα με τις ναυτικές δυνάμεις,αφού πρίν είχαμε μπεί σε εμφύλιους σπαραγμούς.Κι'άν γιά αυτό θέλουμε πολύ να κατηγορούμε τους άλλους,φταίμε εμείς και μόνο εμείς.
      3)Αν το κάνουμε λοιπόν μιά ώρα αρχίτερα πριν μας ξαναπιάσει ο εμφυλιοπολεμικός μας οίστρος αυτήν την φορά,θα κερδίσουμε κάτι τις;
      Και η πρόταση είναι μία και καθαρή:Αν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου είναι μη σκεπτόμενες και όντως όπως φαίνονται διχασμένες,τότε καλό θα ήταν να τελειώνουμε με δαύτους μιά και καλή.
      Αν είναι σκεπτόμενες και απλά φαίνονται διχασμένες,τότε πρέπει να δείξουμε ανοχή.
      Το να υποχωρήσουμε όμως στις απαιτήσεις των σκοπιανών είναι απλά το τίποτα.
      Κιάν κάποιοι απο τους πολιτικούς υποχωρούν στους σκοπιανούς γιατί έτσι θέλουν όλοι οι άλλοι,αυτομάτως τους κάνει ένα τίποτα.
      Και αν αυτούς τους ανεχτείς,είσαι και εσύ ένα τίποτα.

      Διαγραφή
  3. πρώτη φορά βλέπω τέτοια ανακοίνωση απο το αριστερό κόμμα !!!!!
    Ο λόγος στον λαό – Δημοψήφισμα τώρα!
    συμφωνώ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τότε να πάτε και στην αυριανή διαδήλωση στο Σύνταγμα μαζί με τους ναζί! (Δεν είμαι Συριζα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.