30/1/19

Το ενδεχόμενο ανατροπής του Μαδούρο στοιχειώνει τις νύχτες του Τσίπρα

Νομίζω ότι τώρα πλέον ακόμα και ο πιο αφελής ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχει καταλάβει πολύ καλά τι εννοούσε ο Τσίπρας όταν έλεγε με την ανάληψη της εξουσίας το 2015 ότι "θα είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος". Εννοούσε ότι θα μεταχειριστεί ΟΛΑ τα όπλα που του δίνει ο νόμος για να επιβάλει κομμουνιστική δικτατορία σταλινικού τύπου. Και όπως διαπιστώνουμε τώρα βέβαια, ο νόμος τού παρέχει πλούσιο οπλοστάσιο όχι μόνο για να κάνει τη ζωή όλων μας κόλαση, αλλά ακόμα και να προδώσει τη χώρα για δικό του προσωπικό όφελος.  

Ο Τσίπρας έχει αρκετούς λόγους για να στηρίξει το καθεστώς Μαδούρο στη Βενεζουέλα. Ο πιο προφανής είναι ότι ταυτίζεται ιδεολογικά μαζί του. Μην ξεχνάμε πως όταν πήγε στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο και εκφώνησε λόγο στην Αβάνα ενώπιον πολλών ξένων ηγετών, δεν ανέφερε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ τη λέξη δημοκρατία παρά επαναλάμβανε διαρκώς μπαρουφολογίες περί αγώνων και επανάστασης υψώνοντας τη γροθιά του στον αέρα - πραγματικά ρεσιτάλ θράσους από τον πολιτικό κωλοτούμπα που όχι μόνο παραδόθηκε άνευ όρων στη Μέρκελ παίρνοντας πίσω όλες τις διακηρύξεις και τις απειλές του ότι θα ηγηθεί της επανάστασης για την αλλαγή στην Ευρώπη, αλλά έγινε και ο πιο πρόθυμος υπηρέτης των αμερικανικών συμφερόντων σε όλη την υφήλιο. 


Ο δεύτερος λόγος είναι πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετέρχεται όλων των νομικών και συνταγματικών εργαλείων προκειμένου να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία με νομότυπο τρόπο. Όπως ακριβώς ο Μαδούρο έχει κάνει λάστιχο το Σύνταγμα της Βενεζουέλας προκηρύσσοντας εκλογές αφού έκλεισε στη φυλακή όλους τους πολιτικούς τους αντιπάλους, έτσι και ο Τσίπρας συνεχίζει να κυβερνάει χωρίς να έχει επαρκή νομιμοποίηση, με μία κυβέρνηση κουρελού η οποία βασίζεται σε αποστάτες και πρόθυμους «χρήσιμους ηλίθιους», και με έναν πρόεδρο Βουλής που έχει ξεθάψει όποια ξεχασμένη διάταξη υπήρχε στον κανονισμό προκειμένου να επιβάλει πραξικοπηματικά τη θέληση αυτής της κυβέρνησης  - ενώ παράλληλα προσπαθεί, κατά δήλωση Πολάκη,  να πάει σε εκλογές έχοντας κλείσει κι αυτή φυλακή πολιτικούς αντιπάλους της με το σκάνδαλο-φούσκα της Novartis. Επίσης όπως το τελευταίο στήριγμα του καθεστώτος Μαδούρο είναι ο στρατός της Βενεζουέλας, έτσι και η κυβέρνηση Τσίπρα βασίζεται στις δυνάμεις ασφαλείας και καταστολής για να καταπνίγει τη λαϊκή αντίδραση. 

Ο άλλος λόγος που ίσως να αγχώνει περισσότερο τον Τσίπρα είναι οι κρυφές και ύποπτες σχέσεις που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς Μαδούρο πριν το 2015. Τα περίεργα ταξίδια στελεχών του κόμματος στη Βενεζουέλα, καθώς και η αδυναμία να δοθούν πειστικές απαντήσεις στο τι ακριβώς συνδέει τον ΣΥΡΙΖΑ με το απεχθές καθεστώς Μαδούρο, δίνουν λαβή σε σοβαρές υποψίες ότι ίσως υπάρχουν μυστικοί δίαυλοι χρηματοδότησης της ελληνικής Αριστεράς που αν αποκαλύπτονταν θα αποτελούσαν πολιτικό σκάνδαλο μεγατόνων. Γι' αυτό το ενδεχόμενο ανατροπής του Μαδούρο θα πρέπει να στοιχειώνει τις νύχτες του Τσίπρα, αφού σε αυτή την περίπτωση μπορεί να βγουν στη φόρα ενοχοποιητικά ντοκουμέντα.


Stirlitz

2 σχόλια:

  1. Μα οι Αμερικανοι, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ του εδωσαν συγχαρητηρια. Ποιος θα τον ριξει? οι Ελ απο το Σειριο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα επιμεινω να κρουω τον κωδωνα για την διαρκη υποβαθμιση του site μεσω της δημοσιευσης λιβελογραφηματων σαν το παραπανω..και παντα χωρις να γινομαι απολογητης του εθνοπροδοτη Τσιπρα..σοβαρευτειτε λιγακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.