17/1/19

Τσαβούσογλου: Θα αναγνωρίζουμε την «Μακεδονία» με την συνταγματική της ονομασία

ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ Ο ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ
Μανώλης Κωστίδης
Ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως «είμαστε μια χώρα που απο την αρχή αναγνωρίσαμε την Μακεδονία με το Συνταγματικό της όνομα.
Την Άγκυρα επισκέφθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της FYROM Νικολα Ντιμιτρόφ και συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογο του  Mεβλούτ Τσβαουσογλου.
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο Τσαβούσογλου μιλώντας για το Σκοπιανό δήλωσε πως «είμαστε μια χώρα που από την αρχή αναγνωρίσαμε την Μακεδονία με το Συνταγματικό της όνομα. Στα έγγραφα του ΝΑΤΟ υπάρχει η υποσημείωση πως η Τουρκία αναγνωρίζει τη Μακεδονία με τη Συνταγματική της ονομασία.
Τώρα παρακολουθούμε τις προσπάθειες και τις εξελίξεις για την αλλαγή ονομασίας που γίνονται με την Ελλάδα. Εμείς σεβόμαστε και θα σεβόμαστε τις αποφάσεις του Μακεδονικού λαού και του Μακεδονικού Κοινοβουλίου.
Και απο εδώ και πέρα τη Μακεδονία θα συνεχίσουμε να αναγνωρίζουμε με την Συνταγματική της ονομασία. Σαφώς η απόφαση είναι της Μακεδονικής κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου. Ελπίζουμε να αρθούν και τα εμπόδια για τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς».
Από την πλευρά του ο Ντιμιτρόφ μίλησε για «ρομαντική σχέση Τουρκίας-ΠΓΔΜ. Θα χαρακτήριζα τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών ρομαντική. Η σχέση αυτή είναι πέρα από πολιτικά όρια και ιδεολογίες, υπάρχουν πολλές ομοιότητες με την Τουρκία, αλλά και πολλά κοινά συμφέροντα με την Τουρκία, ειδικά στα Βαλκάνια».
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

17 σχόλια:

  1. Δηλαδή ψηφίζουν το "Βόρεια Μακεδονία" για να την αποκαλούν "Μακεδονία"? Γιατί δεν μας λένε τι άλλαξε από πριν, ή τι λένε έτσι γιατί ακόμα δεν έχει επέλθει η αλλαγή! Κοροιδευομαστε μόνοι μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Τουρκια εχει αναγνωρισει την κατεχομενη Κυπρο στα Σκοπια θα κολαγε. Ας τα βλεπουν οι Τσιπρας - Κοτζιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Τουρκία δημιούργησε το ψευδοκράτος και είναι η μόνη που το αναγνωρίζει. Δεν είναι το ίδιο πράγμα.

      Διαγραφή
    2. If Turkey is the only one then why Russia calls them "Turkish Democracy of Northern Cyprus"?
      Alaxe o Manolios kai evale ta rouxa tou allios.

      Διαγραφή
    3. Θα παρακαλούσα, αφού ξέρεις ελληνικά, να γράφεις ελληνικά. Άλλο αποκαλώ, που ούτε αυτό συμβαίνει, κι άλλο ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ (έχω διπλωματικές σχέσεις). Να ξέρομε τι λέμε.

      Διαγραφή
  3. Για τους Σκοπιανούς θα αποτελέσει βασική επιλογή τους η πλήρης ταύτιση με την τουρκια σε ολα τα επιπεδα ,ανεξάρτητα του ποιος θα κυβερνά εκάστοτε .Απο την στιγμη που ονειρεύονται τα σύνορα τους στα τεμπη,δεν θα παραξενευομουν εαν στο μελλον δουμε μεχρι τουρκική βαςη στη χωρα τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ὀρθή Ἐπανάληψη:

    Στεγνά καί ψύχραιμα : Ἀποδεικνύεται ἀπό τίς θέσεις Τσαβούσογλου, ὄτι οἱ Τσίπρας-Κοτζιάς δούλεψαν καί δουλεύουν γιά τήν Τουρκία στό θέμα τῆς ὀνομασίας τῆς ΠΓΔΜ.
    Πρέπει νά ἐπιληφθῆ Εἰσαγγελέας.

    Ἀκόμη καί ἡ ὑποχωρητική θέση Κων. Μητσσοτάκη γιά τήν ὀνομασία τῶν Σκοπίων, εἶχε ἄλλα κίνητρα καί ἄλλο πλαίσια, πού ἀπέκλειαν χαρακτηρισμούς ὅπως οἱ ἀνωτέρω, καί συγκεκριμένα ὑπῆρχε τότε (τό 1992-1993) ἡ δυνατότητα τῆς Ἑλλάδας νά ἐνσωματώσει οἰκονομικῶς τά Σκόπια, πολύ προτοῦ ξεσπάσει ἡ οἰκονομική κρίση καί ἡ θέση τῆς Ἑλλάδας στήν καραντίνα διεθνοῦς δανεισμοῦ της διά τῶν μνημονίων, καί σέ καμία περίπτωση δέν διαφαινόταν τότε, τό 1992-1993, μιά ρεαλσιτκή προοπτική νεο-ὀθωμανικῆς ἐνσωματώσεως τῶν Σκοπίων στήν Τουρκία. Σήμερα ὅμως,γιά ποιόν ἐργάζονται πράγματι, οἱ δεχόμενοι τέτοια συμφωνία ὅπως τῶν Πρεσπῶν; Ἀντικειμενικῶς, ὑπέρ τῆς Τουρκίας. Τό ὑποκειμενικῶς μόνο, εἶναι πού πρέπει νά τό ἐρευνήσῃ Εἰσαγγελέας.
    Τί πρέπει δηλαδή να περιμένουμε; Να συναφθῆ συμφωνία «ἀμυντικῆς» (δηλαδή ἐπιθετικῆς) στρατιωτικῆς συνεργασίας μεταξύ «Δημοκρατίας τῆς Μακεδονίας» και τῆς Τουρκίας κατά τῆς Ἐλλάδος, για νά καταλάβουμε τί ἐτοίμασαν οἱ Τσίπρας-Κοτζιάς με την συμφωνία τῶν Πρεσπῶν;
    (ΥΓ. Λίγο ἀκόμη, και θα εἶχαν ἑτοιμάσει ἐπέκταση αὐτῆς τῆς ἀνθεληνικῆς συμμαχίας μέχρι και την Ἀλβανία, λύνοντας τά χέρια και τῆς Ἀλβανίας με ἀντίστοιχη τῶν Πρεσπῶν συμφωνία…..Ράμα-Τσίπρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δέν ὑπερβάλλω στό ἀνωτέρω σχόλιό μου. Γιά προσέξτε τί λέγεται ἀνωτέρω:
    "ο Ντιμιτρόφ μίλησε για «ρομαντική σχέση Τουρκίας-ΠΓΔΜ. Θα χαρακτήριζα τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών ρομαντική. Η σχέση αυτή είναι πέρα από πολιτικά όρια και ιδεολογίες, υπάρχουν πολλές ομοιότητες με την Τουρκία, αλλά και πολλά κοινά συμφέροντα με την Τουρκία, ειδικά στα Βαλκάνια".
    Ποιές εἶναι οἱ ὁμοιότητες μέ τήν Τουρκία;
    Ποιά εἶναι τά "πολλά κοινά συμφέροντα με την Τουρκία, ειδικά στα Βαλκάνια";
    Καί τί σημαίνει "ρομαντική" σχέση μεταξύ Τουρκίας καί Σκοπίων; Ὅτι θά δωρίζει βραχιόλια ἡ Τουρκία καί θά τά φοράει ὁ Δημητρώφ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή είμαι αγανακτησμενος με εμάς τους Έλληνες, θα τα βάλω με εμάς και όχι με τους Σκοπιανους ή τους Τούρκους !!!!
    Ξυπνάτε συνελληνες γιατί η Πόλις εάλω... Και μάλιστα εκεί των έσω !!! Μακάρι να ξυπνησει η Δικαιοσύνη και Τσιπρα - Κοτζια να δικαστουν για εσχατη προδοσία !!!!! Και παράλληλα εύχομαι να εμφανιστεί ένας Έλληνας Πατριώτης, να δώσει την ζωή του για την χώρα και να αλλάξει την καταστροφή πορεία της ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "εύχομαι να εμφανιστεί ένας Έλληνας Πατριώτης, να δώσει την ζωή του για την χώρα και να αλλάξει την καταστροφή πορεία της ......" Περιμένεις πολλά απο τους άλλους

      Επίσης μην ξεχνας οτι πολλοί ξερουν για τη Μακεδονία δεν είναι κοιμισμένοι απλα δεν ενδιαφέρονται ή εχθρέυονται την Ελλάδα και είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό ειδικά στην Αθήνα.

      Διαγραφή
  7. Υπάρχει μια χώρα που δεν αναφέρεται καθόλου και καλό θα ήταν να αρχίσει η Ελλάς να το κάνει , η χώρα αυτή είναι το Κουρδισταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητοί Νικολαοι για την ώρα συλλαμβάνονται άνθρωποι που ρωτούν "θα προδοσεις τη Μακεδονία μας;"
    Αναρωτιέμαι από ποτέ είναι ποινικό αδικημαη ερώτηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!;;;;;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!
    Δυστυχώς άνθρωποι που ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΎΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ εχουν μετατρέψει την Ελλάδα οργουελική κοινωνία. Σπέρνουν φόβο και πουλούν τρέλα μιλώντας για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής ενω την ίδια στιγμή συκοφαντούν ,απειλούν, προπυλακίζουν, βάφουν, συλλαμβάνουν όσους θεωρούν ότι ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΊΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η πλακα ειναι οτι αυτοι δεν εχουν καμμια δυναμη...εκτος απ την ....δικη μας ...Τους δινουμε εμεις ...υποθετικη δυναμη ...με την υπακοη μας σαν ...ρομποτ...σε οτι ανοησια κανουν σε βαρος μας.Δυναμη που οτι ωρα θελουμε ..την παιρνουμε πισω...απλα μη υπακουωντας σαν ηλιθια ρομποτ.Και γιατι να υπακουσουμε οταν μας βλαπτουν σαν τρελοι ???Ακουγεται το ιλαρο επιχειρημα ..οτι ετσι ειναι το ...συστημα της δημοκρατιας.!! Ποιας απ ολες ?? Αυτης που συστηματικα μονο ...βλαπτει 70 χρονια τους πολιτες ????Διοτι πειτε ενα καλο που εκαναν. Ενα μονο ....Δειτε τα βουνα του κακου ...ειναι τα μονα.Δεν λειτουργει τιποτε ομαλα.Δειτε την φτωχεια και τον μαρασμο των παντων.Δειτε θα χασουμε κι εδαφη....!! Κι αυτο υπακουομε σαν αγαθο δημοκρατικο ?? Δεν ειναι οτι λεει....Κοροιδευει και την ...λεξη κι εμας....Μπορουμε να το παρουμε πισω ολο !! Και θα δουμε πως θα το διορθωσουμε μετα...Αυτο πρεπει τωρα....πριν μας ξατεβασουν τα συνορα στα Τεμπη...και που θα τους βρουμε μετα να ζητησουμε τον λογο....Τα λογια τα παχυα αν αποτυχουν ...ποιος θα τα πληρωσει ?? Τι θα πουν στον κοσμο μετα ??....
      Καναμε ...ενα λαθος ετσι ειναι η δημοκρατια ???

      Διαγραφή
  9. ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!
    Οι αγανακτισμένοι που έφεραν αυτή τη Χούντα στην εξουσία έχουν μερίδιο ευθύνης γι' αυτή την εθνική καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο ρομαντισμός των δύο είναι πισοκολητός.
    the idiot and the rat .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.