17/1/19

Δύο κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα σε Αθήνα και Σκόπια για να περάσουν ο Πρέσπες!

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.
Εκτός από τις προχειρότητες στο κείμενο των Πρεσπών, τις απαράδεκτες υποχωρήσεις που οδηγούν τον ελληνισμό σε πρωτοφανή ταπείνωση, τους τόνους ψεμάτων και προπαγάνδας με τα οποία έχουν φλομώσει την ελληνική κοινωνία, απαιτούνται και δύο εξωφρενικά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα προκειμένου να κυρωθεί η επαίσχυντη Συμφωνία. Συγκεκριμένα
Σκόπια
Το άρθρο 1.4(ζ) της Συμφωνίας των Πρεσπών γράφει:
«μόλις τo Δεύτερο Μέρος γνωστοποιήσει την ολοκλήρωση των προαναφερόμενων συνταγματικών τροποποιήσεων και όλων των εσωτερικών νομικών διαδικασιών του προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η παρούσα συμφωνία, το Πρώτο Μέρος θα κυρώσει χωρίς καθυστέρηση την παρούσα συμφωνία»
Οι εσωτερικές νομικές διαδικασίες δεν ολοκληρώθηκαν για δύο λόγους:

πρώτον επειδή ο Πρόεδρος Ιβάνωφ δεν υπέγραψε ποτέ, ούτε προτίθεται να το κάνει, την Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν την υπέγραψε και άρα δεν εκδόθηκε το αντίστοιχο ΦΕΚ στα Σκόπια.
Δεύτερον, οι τροποποιήσεις του Συντάγματος οι οποίες ψηφίστηκαν σε τρία βήματα μέχρι την περασμένη Παρασκευή, επίσης δεν υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο Ιβάνωφ. Υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής Τζαφέρι, ο οποίος είναι αλβανικής καταγωγής βουλευτής.
Σύμφωνα όμως με το Σύνταγμά τους (άρθρο 71), πρέπει να υπογραφούν και τα δύο από τον Πρόεδρο.
Σημειωτέον, ότι στα Σκόπια έχουν εκλογές νέου Προέδρου τον Απρίλιο του 2019.
Το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει η Ελλάδα είναι να περιμένει την εκλογή, ώστε να διαπιστώσει αν ο νέος Πρόεδρος υπογράψει τα δύο αυτά έγγραφα.
Εάν η Ελλάδα προχωρήσει σε κύρωση, τότε οποιοσδήποτε πολίτης των Σκοπίων μπορεί να παραπέμψει το ζήτημα στο Συνταγματικό δικαστήριο και να ακυρωθεί και η Συνθήκη των Πρεσπών και οι Συνταγματικές τροποποιήσεις.
Έτσι, η χώρα θα επαναφέρει το προηγούμενο «συνταγματικό της όνομα», δηλαδή το «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Εμείς, θα έχουμε κυρώσει τη Συμφωνία, το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ θα έχει εκδοθεί ήδη με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», αλλά η χώρα θα έχει επανέλθει στο προηγούμενό της όνομα. Έτσι, και οι μονομερείς αναγνωρίσεις δεν θα υποχρεωθούν να μετατραπούν σε αναγνωρίσεις με το νέο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» και θα φτάσουμε στο σημείο να είναι παντού αναγνωρισμένοι ως σκέτο «Δημοκρατία της Μακεδονίας», να μην μπορεί η Ελλάδα να θέτει πλέον καμία αντίρρηση και να είναι στο ΝΑΤΟ μόνο ως «Βόρεια Μακεδονία»!
Η αποστολή από τα Σκόπια της δήθεν εγκεκριμένης Συμφωνίας προς το ελληνικό Κοινοβούλιο συνιστά ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.
Αθήνα
Σήμερα, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, έρχεται η διακοίνωση από τα Σκόπια με ενημέρωση ότι «ολοκληρώθηκαν» οι εκεί νομικές διαδικασίες. Το έγγραφο αυτό θα εξεταστεί αρχικά από την αρμόδια επιτροπή, η οποία είναι η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας. Εάν εγκριθεί από την επιτροπή, θα πάει στην ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση, ώστε να προχωρήσει και το τελευταίο στάδιο της κύρωσης από το ελληνικό Κοινοβούλιο.
Η εν λόγω επιτροπή αποτελείται από 55 μέλη, εν των οποίων 27 ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αντικατοπτρίζοντας τη δύναμη των κομμάτων. Στην εν λόγω επιτροπή συμμετέχει και ο Δανέλλης, αλλά δεδομένου ότι διεγράφη από το Ποτάμι, θα αντικατασταθεί. Για να εγκριθεί η Συμφωνία και να παραπεμφθεί στην ολομέλεια χρειάζονται 28 ψήφοι. Λείπει μία ψήφος, εφόσον κανένα άλλο μέλος, σύμφωνα με την δύναμη των κομμάτων, δεν συμφωνεί ως προς αυτό.
Η τυχάρπαστη και περιστασιακή συμ-μωρία των έξι προθύμων (*)είναι όλοι ανεξάρτητοι βουλευτές, εφόσον έχουν διαγραφεί από τα κόμματά τους, και δεν συμμετέχουν στην εν λόγω επιτροπή.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, θα επιχειρηθεί ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ερμηνεύοντας τραβώντας από τα μαλλιά (φαλακρού;) ένα δήθεν «πνεύμα του νόμου» ότι μία κυβέρνηση πρέπει υποχρεωτικά να έχει πλειοψηφία σε όλες τις επιτροπές, και θα προστεθεί ειδικά σήμερα, ειδικά στην επιτροπή αυτή και πουθενά αλλού, με μία (ανύπαρκτη κοινοβουλευτικά) υπερεπείγουσα απόφαση (τίνος;) η προσθήκη δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην εν λόγω επιτροπή, ώστε να αποκτήσει 57 μέλη, 29 από τα οποία θα ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να εγκριθεί η παραπομπή της Συμφωνίας στην ολομέλεια.
Πρόκειται προφανώς για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Αντίβαρο
Σημείωση
(*) «Συμ-», δηλαδή μαζί είναι ο ετερόκλητος όχλος των έξι, οι οποίοι πέρασαν μέχρι σήμερα από 21 κόμματα:  Παπαχριστόπουλος: ΠΑΣΟΚ, ΔΗΚΚΙ, ΚΕΠ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, Ζουράρις: ΚΚΕ, ΝΔ, Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο (!), ΑΝΕΛ/Πυρίκαυστος Ελλάδα (το μετράω σαν ένα), Κόκκαλης: ΠΟΛΑΝ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, Κουντουρά: ΝΔ, ΑΝΕΛ, Παπακώστα: ΝΔ, ΑΝΕΛ, Νέα Ελληνική Ορμή και Δανέλλης: Σοσιαλιστική Πορεία, Συνασπισμός της Αριστεράς, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι.
«-μωρία» είναι αυτό που θεωρούν ότι είμαστε εμείς, δηλαδή ηλίθιοι.
Πηγή: Αντίβαρο

12 σχόλια:

  1. ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!ΔΙΟΤΙ
    Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 18
    !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Εάν η Ελλάδα προχωρήσει σε κύρωση, τότε οποιοσδήποτε πολίτης των Σκοπίων μπορεί να παραπέμψει το ζήτημα στο Συνταγματικό δικαστήριο και να ακυρωθεί και η Συνθήκη των Πρεσπών και οι Συνταγματικές τροποποιήσεις.
    Έτσι, η χώρα θα επαναφέρει το προηγούμενο «συνταγματικό της όνομα», δηλαδή το «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Εμείς, θα έχουμε κυρώσει τη Συμφωνία,"
    Αφού η συνθήκη δεν θα ισχύει, εμείς θα έχουμε κυρώσει Ποιά συμφωνία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης
      Τα πράγματα κατά τη γνώμη μου είναι πολύ χειρότερα.
      Κατά τα φαινόμενα με πλήρη συμπαιγνία Ζάεφ και του πρόεδρου των σκοπίων Ιβανόφ, η μεν συμφωνία των Πρεσπών ενεκρίθη από τους σκοπιανούς, η δε συνταγματική αναθεώρηση δεν υπεγράφη από τον Πρόεδρο των σκοπίων Ιβανόφ και είναι άκυρη.
      Είναι σχεδόν σίγουρο ότι με πλήρη συμπαιγνία ο Ζάεφ και ο πρόεδρος Ιβανόφ, σχεδίασαν να επιτύχουν την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών , αλλά να ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΉ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ τη συνταγματική αναθεώρηση.
      Με τους ημετέρους «σκοπιανούς» και όχι μακεδόνες αλλά μόνον "Έλληνες", να αυταπατώνται ηθελημένα και στρουθοκαμηλικά. Λέγοντας ότι αυτό είναι επουσιώδες. Ή ότι στις προσεχείς εκλογές δεν θα είναι πρόεδρος ο Γκεόργκι Ιβανόφ και τότε, κτλ ,κτλ, κτλ. Και εφ όσον σιωπούν, να συμμετέχουν στην σκευωρία των σκοπιανών
      Και είδαμε χθες τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα να κραδαίνει υπερήφανα (;;) ορισμένες ρηματικές διακηρύξεις του Ζάεφ, για την άκυρη συνταγματική τροποποίηση. Που σκοπιανο-λογικά, ποτέ δεν θα την εγκριθεί ποτέ με υπογραφή από σκοπιανό Προέδρου
      Και τι θα συμβεί στο μέλλον; Τίποτε.
      Θα παραμείνει μετά την περιπλοκή που θα προκύψει, το παλαιό σύνταγμα των σκοπίων.
      Ή σίγουρα θα μετατραπεί για να είναι σαφής οι επιδιώξεις τους για τη Μακεδονία μας.
      Για τη Μακεδονία ημών των όχι «προοδευτικών» και όχι εθνομηδενιστών, του ετερόκλητου όχλου των «φασιστών, εθνικιστών». Και στα όρια του ναζισμού κατά τον Πρόεδρο μας κ. Προκόπιο.
      Που ο Πρόεδρος κ. Παυλόπουλος, τηρεί αιδήμονα σιγή για το σκοπιανό που έχει άμεση σχέση με τον όρκο του, του άρθρου 33 του Συντάγματος.
      Χαρακτηριστική επίσης η σιωπή για το θέμα, των κ. κ. Μητσοτάκη και Κουμουτσάκου. Καθώς και των λοιπών κρυφών ημετέρων «σκοπιανών» μας (ΚΙΝΑΛ κτλ).


      Διαγραφή
    2. ΧΑΧΑΧΑΧΑ.ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ......ΧΑΧΑΧΑΧΑ
      ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΥΧΟΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ!!!ΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
  3. At the end of the day the constitution couldn't protect us. They can still take any decisions they want. Is this "democracy" the path to regain control of our country? Absolutely NOT!
    We MUST close down Boule and demand a new constitution by the people and for the people.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "..θα επιχειρηθεί ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ερμηνεύοντας τραβώντας από τα μαλλιά (φαλακρού;) ένα δήθεν «πνεύμα του νόμου» ότι μία κυβέρνηση πρέπει υποχρεωτικά να έχει πλειοψηφία σε όλες τις επιτροπές.."

    Δεν είμαι συνταγματολόγος, όπως διατείνεται ότι είναι ο Βενιζέλος, αλλά, η παρατιθέμενη ανωτέρω άποψη, είναι εξόχως και πρωτίστως αντισυνταγματική, διότι αντίκειται στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών που προβλέπει το Σύνταγμα.

    Νομίζω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφηστε τα νομικιστικα....Η χωρα ειναι σε κινδυνο μεγαλο . Τα λογια ειναι ανουσια....Θελει ραβδο και κεραυνο η ωρα.....Δεν ειναι αστικη υποθεση καθημερινη. Ειναι θεμα ζωης και θανατου της χωρας...Δεν διαβαζουμε Βιπερ...η νουβελες...ουτε εργα στο σινεμα βλεπουμε απο μακρυα....Μετεχουμε στο εργο...ολοι...θα μας φανε...λαχανο ολους κυριολεκτικα...κι απ το εδαφος ..κι απ τον αερα...κι απ τα μνημονια...κι απ την θαλασσα...κι απ το υπεδαφος....Θα μετραμε φευγατους....Και τι θα πουμε μετα στον χαμο ..στα παιδια και στις γυναικες μας ??...Συγνωμη ..εκανα ...πολιτικο λαθος ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. " μ αρεσει" που λες και συγγνωμη, να τους φτυσεις όλους έπρεπε

      Διαγραφή
    2. Τακις...εναι ενα σχημα λογου...Ποιος σου ειπε πως δεν φτυνω ?

      Διαγραφή
  6. Ἱδρύεται νέο κόμμα στά Σκόπια καί στήν Ἀθηνα ἀπό Ζάεφ καί Τσίπρα, μέ τίτλο "Γιά τή Μεγάλη Μακεδονία", μέ βάση τήν διεθνή συμφωνία τῶν Πρεσπῶν. Νά οἱ ἑτοιμασίες γιά τήν ἐξέδρα ὅπου θά ἀνακοινωθῆ ἡ ἵδρυση τοῦ νέου κόμματος: https://www.youtube.com/watch?v=mMZtpMSmqoE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα αριστερά Ρεμάλια του Σύριζα όμως εεε .. Μπετόν αρμέ -
    ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ Συριζο - αριστερός-σκερβελές δεν έχει ενδοιασμούς να λέγονται 'Μακεδόνες' οι ναζί-Βούλγαροι των Σκοπίων.

    Ο γελοιότατος Ζουράρις επίσης δήλωσε "δεν μπορώ να ρίξω μία αριστερή κυβέρνηση"
    …Δηλαδή αυτό είναι το πρόβλημα αν μία κυβέρνηση είναι αριστερή ή το καλό της πατρίδας?
    Ζουράρι θέλεις ζουρλομανδύα … γιατί κορόιδεψες τους ψηφοφόρους που άλλα τους έλεγες σκερβελέ …


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ολα ....αυτα για ...να μην κατεβουν ...υποθετικα....οι .....Ρωσοι στα Βαλκανια ????.....Κι ετσι.....δεν θα ....κατεβουν !!!! Η τωρα θα ...κατεβουν πιο ...σιγουρα ??? Κι ολα αυτα για να μην ...επεκταθει η ...Τουρκια εκει.....αν και ...ηδη επεκτεινεται εκει.....Ντοματες δεν ....εχουμε στην χωρα ?? Διοτι εδω εχουμε μια δρακα ηλιθιων που πρεπει να παμε σπιτι της να την βρουμε καθως διαψευδονται οι ανοησιες της σαν φουσκες που σκανε...Που μενουν να τους βρουμε να ζητησουμε λογαριασμο ??? Να φανε ενα χερι ξυλο να κοψουν το χουι ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.