31/1/19

Προπαγάνδα κατά της Βενεζουέλας

Romain MIGUS  Le Grand Soir
Εάν κάθονταν μαζί σε ένα τραπέζι, θα είχαμε την εντύπωση ότι θα παρευρισκόμασταν σε δείπνο μ@@@@ων, καθώς είναι τόσο προφανές ότι δεν έχουν πολιτικά φως σε όλους τους ορόφους. 
Διαβάστε τα παρακάτω, είναι πολύ σύντομα και επαρκή. 
LGS

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, διατάζει τον Νικολά Μαδούρο να μην καταστείλει την αντιπολίτευση αλλά ξεχνά τις 3.300 συλλήψεις και τους 2.000 τραυματίες που σχετίζονται με την καταστολή του κινήματος των κίτρινων γιλέκων.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Pedro Sanchez, δίνει στον Νικολά Μαδούρο οκτώ μέρες για να διοργανώσει εκλογές αλλά ξεχνά ότι είναι στη θέση του μόνο χάρη σε μια πρόταση μομφής και όχι σε ελεύθερες εκλογές.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε τον Νικολά Μαδούρο ότι δεν είναι νόμιμος, διότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας εξελέγη μόνο με 30,45% των εγγεγραμμένων, αλλά ξεχνά ότι μόνο το 27,20% των εκλογέων των ΗΠΑ τον έχουν επιλέξει.

Ο Κολομβιανός πρόεδρος, Ιβάν Ντούκε, φωνάζει για τη «βενεζουελική ναρκο-δικτατορία» αλλά ξεχνά ότι το 65% της κοκαΐνης στον κόσμο κατασκευάζεται στην Κολομβία, κάτω από το αυτάρεσκες βλέμμα των αρχών της χώρας.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro, ανησυχεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βενεζουέλα αλλά ξεχνά ότι είπε ότι τα κοινωνικά κινήματα που θα αντιτίθενται στην πολιτική του θα θεωρούνται τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι, κατηγορεί τον Νικολά Μαδούρο ότι είναι διεφθαρμένος, αλλά ξεχνά ότι μόνο το όνομά του εμφανίζεται στα έγγραφα του Παναμά, και όχι του προέδρου της Βενεζουέλας.

Η Πορτογαλία εκφράζει τη λύπη της για τη κρίση στη Βενεζουέλα, η οποία κατά τον ΟΗΕ έχει ωθήσει 7,2% των Βενεζουελάνων στους δρόμους της μετανάστευσης αλλά ξεχνά ότι το 21% των Πορτογάλων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα του και να ζουν στο εξωτερικό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο Περουβιανός πρόεδρος. Martin Vizcarra, φωνάζει για δικτατορία στη Βενεζουέλα αλλά ξεχνά ότι διορίστηκε επικεφαλής της χώρας του, χωρίς καμία λαϊκή ψήφο, απλά αντικαθιστώντας τον προηγούμενο πρόεδρο, ο οποίος παραπέμφθηκε στην Δικαιοσύνη για διαφθορά.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ηγέτες καταγγέλλουν τις επιθέσεις κατά της ελευθερίας έκφρασης στη Βενεζουέλα, αλλά ξεχνούν ότι διατηρούν, χωρίς βάσιμο λόγο, τον δημοσιογράφο Julian Assange σε εγκλεισμό.

Το Βέλγιο ανησυχεί  για την κατάσταση της οικονομίας της Βενεζουέλας αλλά ξεχνά ότι στις Βρυξέλλες η εταιρεία Euroclear κρατά 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια που ανήκουν στο κράτος της Βενεζουέλας.

Αυτές οι κατηγορικές αντιστροφές, χαρακτηριστικές αυτής της "σχολής του κόσμου στα ανάποδα" που  περιγράφεται από τον Eduardo Galeano, αποτελούν μέρος του modus operandi (τρόπου λειτουργίας) της προπαγάνδας ενάντια στη Βενεζουέλα. Στόχος τους είναι να προετοιμάσουν τη διεθνή κοινή γνώμη για τη νομιμότητα μιας βίαιης δράσης κατά του λαού της Βενεζουέλας.

Οι μιντιατικές βόμβες ήδη πέφτουν βροχή.

Romain MIGUS

Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά

URL αυτού του άρθρου 34469 
https://www.legrandsoir.info/propagande-on-ne-venezuela.html


9 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,
    Επειδή τυγχάνει να μιλάω με συνάδελφο που έφυγε αρών αρών από την Βενεζουέλα, και διαμένει μονιμά πλέον στην Ισπανία. Από τις περίγραφες του, για τις συνθήκες διαβίωσης και ειδικά εάν δεν είσαι μέλος του κόμματος η του στρατού, οποιαδήποτε σύγκριση με τις παραπάνω χώρες είναι τουλάχιστον γελοία και πιθανώς να είναι συντονισμένη πληρωμένη προπαγάνδα. Με μισθό κάτω το δέκα δολαρίων δεν ζει ούτε σκύλος δεν ζει αξιοπρεπώς. Απορώ με αυτούς που δίνουν στήριξη σε τέτοια απάνθρωπα καθεστώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω και εγώ αντίστοιχη εμπειρία με πρώην συμφοιτητή(με καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του από τη Βενεζουέλα) που πλέον έχει εγκαταλείψει μόνιμα τη χώρα του και ζεί στο Μαϊάμι.

      Διαγραφή
    2. Ευριπίδης Μπίλλης
      ΛΑΘΟΣ. Κατά τη γνώμη μου. ΔΥΤΙΚΟΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
      Ενώ έχουν κηρύξει οικονομικό πόλεμο στη Βραζιλία, ενώ έχουν δεσμεύσει τα κεφάλαια της στις ΗΠΑ (που οι ΗΠΑ τα χορηγούν λένε τώρα στον γελοίο πρακτορίσκο τους) ενώ είναι όλοι αυτοί υπεύθυνοι για την πιθανή ανθρωπιστική κρίση στη Βενεζουέλα, με ένα οικονομικό φασιστικό πόλεμο αντίστοιχο της γενοκτονίας στη Συρία, καλούν τον λαό της Βενεζουέλας όλοι αυτοί γελοίοι να παραδοθεί και τους παραδώσει τον Εθνικό του πλούτο. Κακή ώρα ως έκαναν οι «ημέτεροι» κατοχικοί.

      Και μην λαμβάνετε υπ όψη τι κάνει για το θεαθήναι ο «ημέτερος» και «αριστερός» αστήρ της διεθνούς νεοταξικής πολιτικής

      Διαγραφή
    3. Κι εμεις εχουμε εμπειριες απο 500.000 Ελληνοπουλα που εφυγαν στα ....Μαιαμι...Σκεφτητε οτι 500.000 φιλοι τους εξω εκει ...ακουσαν τις εμπειριες τους...και ισως γραφουν τωρα το ιδιο.....

      Διαγραφή
  2. Σορυ....δεν ξερω τον Μαδουρο και τι κανει.Μπορει ναχετε δικιο...η μισο δικιο...η αδικο.Δεν ξερω τι γινεται εκει.Παρατηρω ομως τα επιχειρηματα σας..και τον τροπο σκεψης.Δεν ειναι επιχειρηματα...διοτι στον πλανητη ζουν 7.5 δις ανθρωποι....εκ των οποιων τα 6 .5 δις ζουν ετσι και χειροτερα απ οσα λετε.Και δεν βλεπω να ...φρικαρετε το ιδιο γι αυτους ...για τα καθεστωτα τους...για ολα. Αυτο που βλεπω ομως ειναι το εξης : οτι μολις στοχοποιησουν οι Δυτικοι για δικους τους λογους ...οχι εξ ορισμου καλους...καποιον....υιοθετειτε την προοαγανδα τους...σαν νερακι....ακριτα...και αποσπασματικα ....απ ολη την εικονα του πλανητη.Για τα 6.5 δις φυσικα...φταινε οι ντοπιοι ....αλλα και παρα πολυ ...κι οσοι υπερασπιζεστε σαν συστημα...Δεν μου πευτει βεβαια λογος...αλλα ετσι σκεφτεστε και για μας ??...Με αυτη την μεθοδο ?? ( μεθοδος πηξελ...εικονων...κατα τις επιθυμιες μας ...οποιες...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή δεν φτάνει η επικεφαλίδα που γράφει ότι οι Αμερικάνοι ζητούν καθαίρεση ενός εκλεγέντος με ψήφους Προέδρου μιάς χώρας, θέλουμε να διαβάσουμε και τα ψιλά γράμματα από κάτω για να καταλάβουμε τι παίζεται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή ο Μαδούρο είναι πατριώτης και υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κράτους της Βενεζουέλας, και ο οποιοσδήποτε άλλος που θα τον αντικαταστήσει αλλά έχει την υποστήριξη του συνόλου σχεδόν του Δυτικού κόσμου, είναι εξ ορισμού προδότης. Δεν το δέχομαι.
    Πέραν όμως όλων των άλλων, φαίνεται ότι έκανε το πιό ανόητο πράγμα που μπορούσε να κάνει, αυτό που έφαγε τον δικό μας Γ. Παπαδόπουλο, τον Καντάφι, τον Σαντάμ κλπ. Ζήτησε να τιμολογείται το πετρέλαιο σε γουάν, κι όχι σε δολλάρια, προκειμένου να ξεπεράσει τα μέτρα που πήρε εναντίον του το δυτικό τραπεζικό σύστημα. Ξέχασε ότι δεν είναι ούτε Ρωσία, ούτε Κίνα. Αυτό πάτησε το κουμπί. Τώρα απλώς διαπραγματεύεται την πιθανότητα διάσωσής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρις το πρωτο μερος οσων λες ειναι ατοπο.Το δευτερο μερος λεει κατι αλλο...οτι αυτο που λες Δυτικο κοσμο ...ειναι η ελειψη ελευθεριας..Τι ακριβως δεν δεχεσαι ?? Το δικαιωμα να πουλας σε ...γουαν ? Ειναι τοσο αντιφατικα οσα λες....Εχει δικιο ο Δυτικος κοσμος λες.Οκ....Ποιο δικιο ? Μετα λες ...να μην πουλαει σε γουαν διοτι θα ...πεθανει !! Πως διαβολο εχει δικιο ο Δυτικος κοσμος που σκοτωνει οποιον διαφωνει ?? Τελικα τι ακριβως λες ?? Θυελες αντιφασεων σε συντονισμο ?? Πως τα ταιριαζεις τα ...αταιριαστα τοσο καλα ??

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.