27/1/19

Βούλγαρος πρόεδρος Ρ. Ράντεφ: «Δεν υπάρχει “Βόρεια Μακεδονία” – Δεν υπάρχει “μακεδονική” γλώσσα»

H Βουλγαρία, τελικά εξελίσσεται (ή μπορεί να εξελιχθεί αφού φαίνεται ότι υπάρχει έντονος διχασμός) σε αστάθμητο παράγοντα γα το Σκοπιανό και την συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας που υπέγραψε στην Πρέσπες ο Α.Τσίπρας με τον ομόλογό του των Σκοπίων Σ. Ζάεφ τον περασμένο Ιούνιο.
Για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, τοποθετήθηκε με σαφήνεια κατά της συμφωνίας και επέκρινε τον πρωθυπουργό Μ. Μπορίσοφ (και θεωρούμενο ως «άνθρωπο των ΗΠΑ») που εκφράστηκε θετικά γι αυτήν.
Ο Βούλγαρος πρόεδρος δήλωσε συγκεκριμένα ότι:
«Οι δραστηριότητες της βουλγαρικής κυβέρνησης σχετικά με την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, προχωρούν πάρα πολύ γρήγορα και εις βάρος της χώρα του. Τα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί εδώ και αιώνες, ίσως είναι δύσκολο να επιλυθούν μέσα σε έξι μήνες.
Η ταχύτητα με την οποία η κυβέρνηση υπέγραψε τη συμφωνία για τις σχέσεις καλής γειτονίας με την πΓΔΜ χωρίς να μιλήσει με την Ελλάδα και χωρίς εσωτερική συναίνεση είναι ανεξήγητες».
Και κατέληξε ότι «Ως πρόεδρος της Βουλγαρίας δεν συμφωνώ με το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”. Δεν υπάρχει τέτοια χώρα. Αυτό το όνομα δεν μπορεί να ισχύσει. Και δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι υπάρχει “μακεδονική γλώσσα”. Αυτό είναι ότι χειρότερo για την σταθερότητα στα Βαλκάνια».
Είχε προηγηθεί – δύο φορές – ανάλογη δήλωση του Βούλγαρου αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Αμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ στο ίδιο ακριβώς πνεύμα, λέγοντας ότι η Βουλγαρία θα προβάλει βέτο για να αναγνωριστεί ως «επίσημη γλώσσα» στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ η «μακεδονική»…

Και εξήγησε ότι:
«Ο όρος Βόρεια Μακεδονία αποτελεί γεωγραφική ονομασία, που περιλαμβάνει εδάφη της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, και αύριο μπορεί ο κ. Ζάεφ να θέλει να ορίσει παρόμοια βουλγαρική διάλεκτο ως επίσημη ξένη γλώσσα. Κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο και προκλητικό.
Η “ιστορία της Μακεδονίας” που προβάλλει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δεν ίσχυε έως το 1944 και γι αυτό τον λόγο του ζητήσαμε να υπογραφεί μεταξύ μας συνθήκη καλής γειτονίας, την οποία όμως δεν δέχεται.
Εάν αρνηθούν, δεν θα έχουν την υποστήριξή μας προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεν θα επιτρέψω κανένα συμβιβασμό με την ιστορία μας», κατέληξε ο Βούλγαρος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Αμυνας Κ.Καρακατσάνοφ.
https://www.newsone.gr/ellada/voulgaros-proedros-r-rantef-den-yparchi-voria-makedonia-den-yparchi-makedoniki-glossa/

19 σχόλια:

  1. Μαλλον στην Βουλγαρια εχουν ...τσιπα. Εδω εχουμε ...ξετσιπωτους...φιρφυρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει ο καιρός γυρίσματα. Οι Σλάβοι των Σκοπίων γίνανε τόσο αλαζόνες που τους φτύνουν τα ίδια τους τα αδέρφια, οι Βούλγαροι. Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ίσως θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο και οι Έλληνες της Κύπρου με εμάς, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστά οι Βούλγαροι διαμαρτύρονται για τα γεγονότα των Σκοπίων !!!
    Σκεφτείτε την δική μας βουλή μετά την ψήφιση των νενεκων , τα χαμόγελα έφταναν μέχρι τα αυτιά τους !!!!
    Ας συγκρίνουμε τους δύο. ...... Ειναι για γέλια !!! Αυτούς έχουμε! !
    Να τους χαιρόμαστε !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει, κι εγώ μπορώ να λέω ό,τι αρέσει σ' εμένα και στον καθένα.
    Θα ήταν μια μεγάλη έκπληξη, για πολλούς νομίζω, αν η Βουλγαρία προέβαινε σε κάποια κίνηση με σκοπό να μπλοκάρει την εισδοχή των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.
    Τα βαλιτσάκια απ' ό,τι δείχνουν τα πράγματα κάνουν δουλειά.
    Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι το μόνο μέσο για να ασκηθεί πίεση από το ιερατείο των Βρυξελλών προς οπουδήποτε απαιτηθεί.
    Οπότε κρατάω πολύ μικρό καλάθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μέχρι σήμερα πως την είχαν αναγνωρίσει ..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εαν δεν κάνω λάθος η Βουλγαρία δεν έχει αναγνωρίσει "Μακεδονική εθνοτητα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι ποτε!!!την χωρα ως μακεδονια εχουν αναγνωρισει πιστευωντας οτι καποια στιγμη θα την αποροφησουν, τελικα θα τους αποκοψει εδαφη....Κωστας τωρα ζοριζονται και λογικο.
      Η πλακα ειναι.οτι η βουλγαρια ειναι η μονη χωρα που μπορουμε να συννενοηθουμε γιατι αντιμετωπιζουμε και απο βορρα και απο ανατολικα τα ιδια προβληματα

      Διαγραφή
  7. Θα πάρουν οι Αλβανοί τα εδάφη τους,οι Βούλγαροι τα δικά τους και τότε οι Σκοπιανοί θα μας παρακαλάνε να τους ενσωματωσουμε στην Ελλάδα...
    Και να δικαιωθούν οι Τσιπρεοι και εμείς να αποσβωλωθουμε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταϋγέτη.

      Αὐτὸ ποὺ γράφει ὁ Unknown θὰ συμβῆ.

      Θὰ διαλυθοῦν τά Σκόπια καὶ οἱ γείτονες θὰ πάρουν τὰ κομμάτια τους.

      Γνώστης τοῦ ἐσωτερικοῦ τῶν Σκοπίων,εἶπε ὅτι ἔχει νὰ γίνη ἀπογραφὴ πληθυσμοῦ ἐδῶ καὶ εἴκοσι χρόνια διότι γνωρίζουν πώς οἱ Ἀλβανοὶ εἶναι τὸ 50% καὶ ὄχι τὸ 20%.

      Ἔτσι ἀληθεύει τὸ ρηθέν, "θλιμένος μέσα στὴν χαρὰ,χαροὺμενος στὴν θλῖψι".
      cheer up συμπατριῶτες,καὶ νὰ μὴ ξεχάσουμε τὴν παραδειγματικὴ τιμωρία τῶν προδοτῶν.

      Διαγραφή
    2. αυτό ακριβώς θα γινότανε εάν δεν περνούσε η συμφωνία, τώρα χαιρετίσματα... το πολύ πολύ να γίνει κάτι μεταξύ Σκοπίων-Αλβανίας με αυτό που θα γίνει μεταξύ Αλβανίας Σερβίας. Οπότε στη χειρότερη θα χάσουν Ένα Τέτοβο και τα μισά Σκόπια, αλλά κρατάνε Ονόματα Γλώσσες κλπ.. Η Βουλγαρία σιγά μην τρέξει να διεκδικήσει, ίσα ίσα που εάν ονειρεύεται ακόμα τη κάθοδο στο Αιγαίο τη συμφέρει να βγει μπροστά να τη διεκδικήσει η pseudoΜacedonski ώστε να μην πάρει και το βάρος της ευθύνης για όλο το σαματά που θα γίνει.. και τους ενσωματώνει σε δεύτερο χρόνο με πρόσχημα τη γλώσσα κλπ.. Τίποτα, μας έχουν μείνει ελάχιστες επιλογές και πιστεύω ότι η μόνη βιώσιμη είναι να τους γονατίσουμε οικονομικά ώστε να φύγουν όσο το δυνατόν περισσότεροι έξω, τώρα, τώρα που ακόμη βγάζουν Βουλγαρικά διαβατήρια για να βγουν. Εάν μπουν και σε καμία συνθήκη Σέγκεν κλπ. εκεί τελείωσε το παιχνίδι.

      Διαγραφή
    3. Ωρέ τι να διαλύσουν και ποιοί;
      Είπαμε τα σκόπια ανήκουν στην ΣΙΑ of USA...

      Διαγραφή
  8. Πάντως προς το παρόν,μου φαίνεται ότι οι αμερικανοί σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν τα σκόπια ως προκεχωρημένη βάση ανεφοδιασμού γιά τα τζιχάντια που πρόκειται να ασκήσουν την πίεση κατά της Σερβίας.
    Και εμάς ως ενδιάμεσους διαμεσολαβητές και τους φερόντες τα δώρα στους Σέρβους,με σκοπό τον προσηλυτισμό τους στο δυτικό στρατόπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά τα λες, αλλά και επίσης πως μία ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ υπάρχει, είτε γεωγραφικά είτε πολιτισμικά-ιστορικά. Να τα λέμε όλα, όχι όπως μας συμφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε Παιδιά ένα κρατος με 2 εκ κατοίκους με σχεδόν 30% Αλβανούς με υπογεννητικότητα των Σλάβων
    Με βάζει σε ερώτημα μήπως οι Αλβανοί διεκδικήσουν ολόκληρη την Φυρομ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εφεραν.....σταθεροτητα ....ειπαν...!!! Θα γινει της ...Ποπης.....σταθερα !! Παλια σκοτωνονταν το ΝΑΤΟ και οι αλλοι.Τωρα θα σκοτωνονται ....μεσα στο ΝΑΤΟ κι οι ....αλλοι θα κοιτανε τους χαζους του ...Τεξας.Οι πιο πονηροι ειναι οι Γερμανοι...Παραμυθιασαν τους Τεξανους..παλι να βαλουν εκεινοι φραγκα αμυνης...(αυτοι ουτε 1% στο ΝΑΤΟ...)...χωρις στρατο οι ιδιοι...αμολυσαν 5 ψωροδεκαρες στα γυφτοπουλα ζητιανους εδω...ανατιναζουν το μονοπατι ολο ...να κατεβουν οι ιδιοι..ακοπα....τσαμπα ....κι εξασφαλιζουν το καυσιμο απο τον βορα....μεχρι να καθαρισουν τα μπαζα εδω στο ανατιναγμενο μονοπατι ....που θα κατασχουν ...σαν χρεος ...συν λιγες δεκαρες στα γυφτοπουλα τα ντοπια ολα...Στο Τεξας ...δεν πολυκοβει το νιο νιο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι Βούλγαροι χάσανε την ευκαιρία να εκβουλγαρίσουν τους Νότιοδυτικούς Σλάβους των Σκοπίων το 1912-13,όταν χάσανε τον Β'Βαλκανικό Πόλεμο.
    Οι Σέρβοι,κυρίως αλλά και οι Έλληνες έναν δυνάμει Βουλγαρικό λαό με Βουλγαρική γλώσσα (καλύτερα νοτιοσλαβική την οποία πήραν οι Βούλγαροι,διότι οι Βούλγαροι αρχικά ήταν Τούρκοι οι οποίοι κατέκτησαν τους Σλάβους και πήραν απ'αυτούς πολιτισμό και γλώσσα),τους δώσανε ταυτότητα Μακεδονική.Για να τους ενσωματώσουν και αφομοιώσουν.
    Αν κάνουμε μια ερώτηση:Γιατί πήρανε αυτό το όνομα δηλ Μακεδόνες,Μακεδονική γλώσσα και Μακεδονικός λαός οι ίδιοι οι Σκοπιανοί θα απαντήσουν•διότι ζούμε στη Μακεδονία (ψευδώς βέβαια,γιατί η χώρα τους παλαιότερα λέγονταν Πελαγονία,Παιονία,Δαρδανία,Illiricum.Και κατά το Βυζάντιο Θέμα (νομός) Μακεδονίας υπήρχε στη Θράκη και όχι στην σημερινή Μακεδονία.Επί Τουρκοκρατίας υπήρχαν τα πασαλίκια και Κοσόβου.

    Αυτός ο λαός δεν εκβουλγαρίστηκε πλήρως (διότι το κέντρο της Βουλαγρίας και το Μεσαίωνα και στη Νεώτερη εποχή ήταν πολύ μακρυά κοντά στην σημερινή Βάρνα (Μαύρη Θάλασσα).

    Ότι και να κάνει η Βουλγαρία το πουλάκι πέταξε •όπως έφυγε από το κλουβί της Σερβίας το 1945.

    50-100 χρόνια για την γέννηση ενός έθνους στην Ιστορία δεν είναι πολλά, δεν φθάνουν•Όμως από το β'μισό του 20ου ίσως είναι αρκετό,λόγω μαζικής εκπαίδευσης και σχολείων, ΜΜΕ και τελευταία λόγω διαδικτύου ίσως διαχωρισμός είναι πιο εύκολος.
    Φαίνεται και στον διαχωρισμό και η ανάπτυξη εντελώς εχθρικών ταυτοτήτων Κροατών και Σέρβων.

    Ο φανατισμός που καλλιεργήθηκε από τους Κομμουνιστές (της Γιουγκοσλαβίας και της Γ'Διεθνούς) στον μικρό αυτό λαό με τις καλύτερες μεθόδους και τεχνικές πλύσης εγκεφάλου έφεραν αυτή την μεγάλη εθνική νίκη τους.
    Επέδειξαν γρανιτένια εθνική ομοψυχία και ενότητα και κέρδισαν κατά κράτος και εμάς (κυρίως) και τους Βουλγάρους και τους Σέρβους.
    Θυσίασαν 30 χρόνια ανάπτυξης, έζησαν στη φτώχεια και κράτησαν.

    Εγώ πάντως δεν βλέπω συμφέρον για την Ελλάδα το να μείνει ανεξάρτητο καλύτερα να είχε γίνει Βουλγαρία,τουλάχιστον μετά το 1992.
    Μεγάλη Βουλγαρία λένε, ίσον κίνδυνος.Σε μια γενιά θα γίνουν ούτως ή άλλως Μεγάλη Αλβανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κρατη με κολλα Ουχου ...δεν αντεχουν πολυ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.