26/1/19

Κυριάκο Μητσοτάκη, μη γίνεσαι συνένοχος στην προδοσία - Δεν υπάρχουν τρεις Μακεδονίες, πάρτο πίσω και στείλε στο διάολο τον σύμβουλο που στο έγραψε

Είπες στην ομιλία σου στη Βουλή, την ημέρα ψήφισης της κατάπτυστης συμφωνίας:
Αλήθεια πρώτη.  Η Συμφωνία αυτή ανατρέπει μια πάγια εθνική στρατηγική στα Βαλκάνια. Η Ελλάδα ποτέ δεν μονοπώλησε ή διεκδίκησε το σύνολο του γεωγραφικού χώρου της Μακεδονίας. Σταθερά, εδώ και 140 χρόνια -από την Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου και ιδίως μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους – είχε μια και μόνη επιδίωξη. Να μην επιτρέψει σε άλλο λαό να μονοπωλήσει την περιφέρεια αυτή. Και να αποτρέψει κυρίως την έγερση μειονοτικού ζητήματος μέσα στην ελληνική επικράτεια. Αυτή η πολιτική εδραιώθηκε από τον  Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος κατεξοχήν συνδύαζε ρεαλισμό με εθνικά οράματα. Αυτή, όμως, αυτή η σταθερή εθνική στάση αλλάζει τώρα βίαια. Γιατί  ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δέχτηκαν να είναι τα Σκόπια αυτά που, στο εξής, θα μονοπωλούν την ταυτότητα της ευρύτερης Μακεδονίας. Και αυτό γίνεται με όχημα την εθνικότητα, την ταυτότητα και τη γλώσσα. Γιατί η κυβέρνησή σας, τις δέχτηκε ως «μακεδονικές». 
Αυτό είναι μια θέση που στην ουσία νομιμοποιεί την επαίσχυντη συμφωνία.
Όλοι γνωρίζουν, ρώτα τους έντιμους και όχι τους εξωνημένους επιστήμονες, ότι υπάρχει μια και μοναδική Μακεδονία και ότι αυτή εκτείνεται στα όρια της ελληνικής επικράτειας.
Το φρούτο "γεωγραφική Μακεδονία" μας το σερβίρισαν οι Γερμανοί στο Συνέδριο του Βερολίνου και το επέβαλαν οι λεγόμενες Μεγάλες Δυνάμεις και υπερεθνικά κέντρα του χρήματος.
Και το επέβαλαν ακριβώς για να γίνει αυτό που γίνεται σήμερα με την προδοτική υπογραφή του Τσίπρα, του Κοτζιά και άλλων 151 σύγχρονων Εφιαλτών, με την πολιτική έννοια.
Στο όνομα του παππού σου, που πολέμησε στο Μακεδονικό Αγώνα, και στο αίμα των Κρητών, των Κυπρίων, των Μανιατών, των Μεσσηνίων, των Βορειοηπειρωτών και Ηπειρωτών, των Θεσσαλών, των Μωραϊτών, των Νησιωτών, των Ρουμελιωτών, των Ποντίων, Κωνσταντινουπολιτών και Μικρασιατών και των πραγματικών και όχι κάλπικων Μακεδόνων που πολέμησαν για τη Μακεδονία στον ένδοξο Μακεδονικό Αγώνα και απέτρεψαν τα σχέδια σλαβοποίησής της, πέτα στο καλάθι των αχρήστων αυτές τις βλακώδεις και προδοτικές εισηγήσεις και πάρε εθνική και πατριωτική στάση για το θέμα.
Μια Μακεδονία υπάρχει και αυτή βρίσκεται στα όρια της ελληνικής επικράτειας.
Αν συνεχίσεις στο άλλο τροπάρι, των... πολλών Μακεδονιών και των "σλαβομακεδόνων", θα καταστραφείς πολιτικά και θα συμβάλλεις στην καταστροφή της χώρας.
Σάββας Καλεντερίδης
Αξιωματικός (εν αποστρατεία) του Ένδοξου Ελληνικού Στρατού 

16 σχόλια:

  1. Αγαπητέ μου Σάββα, μάλλον προς κέντραν λακτίζεις. Ο Μητσοτάκης δεν είναι αντίπαλος του Τσίπρα, αλλά συγκαλυμμένος συνεργάτης. Όταν βγαίνουν πλέον στα φανερά στην Βουλή οι συριζαίοι και λέγουν πως είναι συνεχιστές του ΕΑΜ που κατ έσφαξε τους Έλληνες, και δεν σηκώνεται να γκρεμίσει την Βουλή, δεν υπάρχει ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην πολιτική τίποτε δεν είναι δεδομένο.
      Αν οι πολίτες εκφραστούν σωστά, μπορούν να πετύχουν πράγματα.
      Αυτό προσπάθησα και προσπαθώ να κάνω.

      Διαγραφή
  2. αυτές τις μέρες κυκλοφορεί μια ιστορική ανακρίβεια, ακόμη και από βουλευτές. η σύγχηση αφορά το ΕΑΜ και ότι αυτό ήταν υπέρ και άλλα αναληθή. μέχρι και ο Σαράφης αναφέρθηκε από κάποιον/κάποιους. ποτέ το ΕΑΜ δεν ήταν υπέρ, αυτό που ήταν υπέρ ήταν ο ΔΣΕ του ΚΚΕ και μάλιστα προς το τέλος τους εμφυλίου 1948-49 τα πράματα ήταν ακόμη χειρότερα. ας μην συγχέουμε λοιπόν το ΕΑΜ / ΕΛΑΣ με τον ΔΣΕ, καμία σχέση... (άσχετο αν πολλοί του ΕΑΜ στην συνέχεια γίνανε του ΔΣΕ, αλλά αυτό ήταν προσωπικές επιλογές. π.χ. ο Νικηφόρος, ο Σαράφης και πολλοί άλλοι δεν ακολούθησαν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τώρα μας δουλεύεις....Δηλαδή το ΕΑΜ ήταν κάτι διαφορετικό, παράλληλο, ταυτόχρονο ίσως με το ΚΚΕ;;;
      ΚΑΙ Ο ΣΑΡΑΦΗΣ ΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ, ΠΡΙΝ Ή ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ "ΕΧΡΙΣΑΝ" ΑΡΧΗΓΟ - ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ ;;;
      ΣΟΥ ΘΙΞΑΝΕ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ...

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι το δικιο είναι με την αποψη αυτή.Άλλο το ΕΑΜ και εντελώς άλλο το ΚΚΕ,παρόλη την αρχική οργάνωση και την λυσσαλέα προσπάθεια να ελεγχθεί το ΕΑΜ απ'το ΚΚΕ.

      Διαγραφή
  3. να θυμίσω επίσης ότι από τον Φεβρουάριο του '45, μετά δηλ. την υπογραφή της Βάρκιζας, έπαψε να υπάρχει ΕΑΜ / ΕΛΑΣ. Αν κάποιοι μείνανε στο βουνό και δεν παρέδωσαν τα όπλα ήταν προσωπική τους επιλογή, βλέπε Βελουχιώτης, Διαμαντής κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε Σαββα η οικογενεια Μητσοτακη ειναι φανατικα υπερ της προδοσιας της Μακεδονιας, ξεκινωντας απο το πατερα τους, που την ειχε ξεπουλησει στο γερμανο ΥΠΕΞ Γκερνσερ το 1992. Αυτη η οικογενεια, ειναι η 5η φαλαγγα στη χωρα. Οι Γερμανοι, πριν 25 χρονια πηραν την υποσχεση απο το πατερα Μητσοτακη και σημερα, με το προδοτη πρωθυπουργο πηραν και την ουσια. Αν καποιος περιμενε απο τη προδοτικη ΝΔ, να δρασει, μαλλον ειναι αφελης.
    Δυστυχως, ολοι το πολιτικο συστημα ειναι προδοτικο και ανθελληνικο, υπαλληλοι των ξενων και αυτο ειναι το σημαντικοτερα πραγμα, που πρεπει να αλλαξει στις επομενες εκλογες. Εξαφανιση παλαιων κομματων και επιλογη απο τους ψηφοφορους νεων, που θα μιλουν για την Ελλαδα και τους Ελληνες. Οχι, για τους λαθρομεταναστες, τους συμμαχους, τους φιλους, τους εταιρους που ειναι ολοι φανατικοι ανθελληνες.
    Μετα θα υπαρχει η πραγματικη επιλογη της καταργησης της προδοτικης συμφωνιας και της προσαγωγης σε δικη των προδοτων.
    Χρειαζομαστε απεγνωσμενα ενα νεο Γουδη, ωστε να δωθει επιτελους σημα, εντος και εκτος της χωρας, οτι οι προδοτες του εθνους θα εκτελουνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μητσοτάκης δεν ήθελε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Δεν την επιθυμούσε και δεν την επεδίωκε γιατί ήξερε τι θα ακολουθήσει...αυτό είναι δεδομένο.

      Διαγραφή
    2. Αλλα αποδεχτηκε και υπεγραψε στη πραξη. τα υπολοιπα ειναι εικασιες

      Διαγραφή
  5. All these years commenting on this blog one thing has become more evident than anything else.

    We have no Greek consious. We claim to be Greek Orthodox, Greek Communists, Greek New Democrats, Greek Europeans, Greek Americans, etc. BUT the latter always wins over our "Greek" identity.

    Greece never comes first. The reason is to be Greek it requires a lot work and self awareness. Anything else just requires you to follow blindly.

    In a small scale, in the village I grew up, out of 2300 people 93% voted as their fathers and chose the soccer team their fathers favoured. Not too much thinking there.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ειπες ολα κ.Νικο....Μαμοθρευτισμος ..απουσια αυτοπεπιθεσης..δημιουργιας...ευθυνης....και κοπου.Προσκοληση γινεται στα ετοιμα ..αλλων.Εξ ου και η δουλικοτητα στα παντα και στους παντες. .και η υποχωριση στα παντα....εως....αστο....χωρις τελος. Θελει αρετη και τολμη η ελευθερια Νικο..." αλλα γαρ αθυμουντες ανδρες , ουπω τροπαιον εστησαν..." ( αλλα ανδρες χωρις φρονημα...ποτε δεν κερδισαν τροπαιο..)..

      Διαγραφή
    2. Kudos Dimitri. Remember, so singular organism exist. We are more ;)

      Διαγραφή
  6. Το μονο που θα καταφερουν με ολα αυτα οι πολιτικαντιδες ειναι να σπρωξουν τον κοσμο σε ακραιες επιλογες στις επομενες εκλογες , η μηπως ειναι σιγουροι οτι δεν υπαρχει αυτο το ενδεχομενο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζων
      Αυτες οι επιλογες που ισχυουν τωρα ....δεν ειναι ακραιες ??Απο που ξεκινας την μετρηση ? Σε σχεση με τι ειναι ακραιες οι μελλουσες ? Αν το χθες ειναι ακραιο ...και ειναι.......γιατι το αντιθετο του ειναι ...ακραιο κι οχι μεσον ?? Γιατι οχι ομαλοτητα ? Επειδη θαχει κοστος ?Ολα εχουν..Το παρον δεν εχει ??Εκτος αν εννοεις ...εμενα δεν με αγγιξε το παρον κοστος.Αλλα αγγιξε αλλους πολλους....

      Διαγραφή
    2. Εννοω οτι δεν φοβουνται για το τι θα παθουν αν εκλεγει μια κυβερνιση , ακραια για αυτους , με τις μαλακιες που κανουν , προσωπικα εχω προγονο που πεθανε με ασχμο τροπο για τη Μακεδονια απο τους βουλγαρους , ελπιζω αυτο να ικανοπιει την απορια σου κατα ποσο με αγγιξαν ολα αυτα , αλλα εδω το θεμα ειναι ποσο θα αγγιχτουν αυτοι και οχι εγω η εμεις.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.