8/1/19

Λίγη ντροπή κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας!

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
Ο ανώτατος άρχων είναι ευνουχισμένος από το Σύνταγμα και δεν μπορεί να ασκήσει πολιτική ή να παρέμβει στην κεντρική πολιτική σκηνή για να αλλάξει κάτι ή να επιβάλει την πολιτική του θέση. Μπορεί, όμως, να κάνει δύο πράγματα: Είτε να μη λέει μεγαλοστομικές αερολογίες. Είτε να παραιτηθεί αρνούμενος να γίνεται συνένοχος σε εθνικά εγκλήματα.
Ο σημερινός πρόεδρος, δυστυχώς για τη χώρα, καταναλώνει μεγάλες ποσότητες από το πρώτο και δεν έχει το ηθικό ανάστημα για το δεύτερο. Το αποτέλεσμα είναι επιζήμιο για την Ελλάδα.
Πρώτον γιατί αυτά που λέει δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και γίνεται ασόβαρος στα μάτια Ελλήνων και ξένων πολιτών και αξιωματούχων. Και δεύτερον, γιατί με τη διαρκή ανοχή και αποδοχή του στο ξεπούλημα των ελληνικών δικαιωμάτων σε επίπεδο εθνικής κυριαρχίας και στη διαρκή υποχωρητικότητα έναντι εξωτερικών απειλών, γίνεται όχι απλώς συνένοχος. Γίνεται παράδειγμα προς μίμηση για τους ασυνείδητους και άλλοθι για τους πολiτικούς εγκληματίες.
Χτες, ανήμερα των Φώτων, ο Πρόεδρος εκφώνησε λόγο από τη Σύρο, αντάξιο ενός Κανάρη, ενός Ρήγα και ενός Περικλή… Και ο αγέρας του Αιγαίου πήρε τα λόγια του και τα σκόρπισε εκεί που ανήκουν. Στους 5 ανέμους!

Την ώρα που η Τουρκία έχει εκδώσει NAVTEX, εγκλωβίζοντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου, δηλαδή εισβάλλοντας παράνομα μέσα στην ελληνική ΑΟΖ για σεισμογραφικές έρευνες, οι ελληνικές υπηρεσίες κοιμούνται και ένα 24ωρο μετά την τουρκική πρόκληση δεν έχουν εκδώσει ανακοίνωση αντίρρησης και εναντίωσης, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το χαρτί να χρησιμοποιήσει η Άγκυρα την ελληνική σιωπή σαν αποδοχή και εγκατάλειψη εθνικής κυριαρχίας!

Γιατί επί χρόνια η Τουρκία εκδίδει NAVTEX και δεσμεύει εναέριους χώρους τις Παρασκευές; Γιατί ξέρει ότι οι ελληνικές δημοσιοϋπαλληλικές υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για την παρακολούθηση του θαλάσσιου και εναέριου χώρου της χώρας, τις Παρασκευές το κλείνουν το μαγαζί και επανέρχονται στη δουλειά κανονικά μετά το Σαββατοκύριακο! Και τρέχουν εκ των υστέρων να μπαλώσουν στο ΝΑΤΟ και τους διεθνείς οργανισμούς τα αποτελέσματα της επιπολαιότητάς τους. Το έχουμε ζήσει επί χρόνια στις εφημερίδες!

Επ' αυτού, δηλαδή επί της τουρκικής επιθετικότητας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που είναι αμφίβολο αν ήξερε για την πολύ σοβαρή τουρκική κίνηση, μας είπε το αμίμητο: Πως «όσο είμαστε αποφασισμένοι να ζήσουμε ειρηνικά, άλλο τόσο είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τη βάση της ειρηνικής συνύπαρξης με το Διεθνές Δίκαιο, και αν χρειαστεί να την …επιβάλλουμε»! Να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ την ειρηνική συνύπαρξη με το Διεθνές Δίκαιο! Να αρχίσουμε να πετάμε τόμους του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο και στα κεφάλια των Τούρκων, μπας και μπει καμιά σελίδα του και έχουμε ειρήνη!

Και συνέχισε ο Πρόεδρος την επίθεσή του εναντίον του Κακού, προειδοποιώντας (!) ότι «ξέρουμε και να το υπερασπιζόμαστε και να το επιβάλουμε το Διεθνές Δίκαιο, πολλώ μάλλον όταν σήμερα έχουμε τη συμπαράσταση και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς κοινότητος προς αυτή την κατεύθυνση»!

Ίσως κάποιος πρέπει να πει του Προέδρου ότι κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου τα Ίμια είναι αμφισβητούμενα από την Τουρκία και δεν τολμάει να ανέβει επάνω ούτε Έλληνας ψαράς, ενώ οι κυβερνήσεις- και αυτή- δεν μπορούν να επιβάλουν όχι το διεθνές δίκαιο, αλλά ούτε την εθνική κυριαρχία!

Ομοίως, καμιά κυβέρνηση ούτε κι αυτή- τολμάει να επεκτείνει στα 12 μίλια τα χωρικά ύδατα, που είναι δικαίωμα της χώρας κατά το διεθνές δίκαιο, αλλά ούτε και να κάνει έρευνες για πετρέλαιο και αέριο στην ΑΟΖ της, που δεν τολμάει καν να οριοθετήσει!

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Διεθνής κοινότητα όχι απλώς δεν στηρίζουν την Ελλάδα στα δικαιώματά της κατά το Διεθνές Δίκαιο, αλλά, αντίθετα, ανέχονται ευνοϊκά τη διαρκή τουρκική προκλητικότητα, όταν δεν την εξοπλίζουν κι όλας, όπως η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Ρωσία.

Και για να το κάνει ακόμα πιο λιανό σε εχθρούς και φίλους ο Πρόεδρος με την ευκαιρία των Θεοφανίων, έστειλε μήνυμα σε ΟΛΟΥΣ τους γείτονες ότι «είμαστε εδώ να ζήσουμε από κοινού ειρηνικά. Και σ αυτό εμείς οι Έλληνες είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, υπό συνθήκες αρραγούς ενότητας, γιατί έχουμε πλήρη συνείδηση το τι μας στοίχισε στο παρελθόν η διχόνοια και ο διχασμός»!!

Να μας συμπαθά ο Πρόεδρος, αλλά εδώ η ανοχή μας στα φληναφήματά του τελειώνει. Γιατί η χώρα ζει τα τελευταία λίγα χρόνια τη μεγαλύτερη διχόνοια από εποχής χούντας, με αποκλειστικό υπεύθυνο την κυβέρνηση, που σπέρνει όχι απλώς συγκρούσεις μεταξύ των Ελλήνων, αλλά καλλιεργεί ένα καθημερινό κλίμα εμφύλιου σε όλα τα επίπεδα. Άλλοτε για να διχάσει προκειμένου να εισπράξει τις ψήφους από ένα κομμάτι των διχασμένων. Και άλλοτε γιατί πιστεύει ακράδαντα στο διχασμό σαν συστατικό της καθημερινότητας. Στα πλαίσια ενός τυφλού ιδεολογικού προσανατολισμού, που δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα της ελληνικής μικροαστικής κοινωνίας.

Ακόμα και η ενότητα του πάνω από 70% των Ελλήνων που αντιτίθενται στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών βάλλεται από την κυβέρνηση και τα αμόρφωτα ή τυφλά παπαγαλάκια της, με βρισιές για φασίστες και εθνικιστές και με σαμποτάζ κάθε κίνησης που πολεμάει το συριζο-σκοπιανό έκτρωμα.

Και ποια είναι η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας απέναντι σ αυτή την προσβολή της ενότητας του λαού, αλλά και απέναντι στην απεμπόληση δικαιωμάτων της χώρας και απέναντι στην παράδοση δικαιώματος διεκδικήσεων σε ένα άλλο κράτος, τα Σκόπια;

Τι έχει κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να νουθετήσει την κυβέρνηση όταν η κυβέρνηση χωρίζει τους Έλληνες σε αντιμαχόμενες παρατάξεις κατά τα γούστα της, πετώντας λάσπη σε όσους δεν συμφωνούν μαζί της; Όχι στο μακεδονικό μόνο. Σε όλα τα θέματα.

Τι έχει κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όταν η κυβέρνηση διαλύει ή απαξιώνει τη Δικαιοσύνη και τη χρησιμοποιεί σαν όργανο των δικών της διχαστικών πολιτικών;

Τι έχει κάνει ο Πρόεδρος όταν η κυβέρνηση ψηφίζει νόμους, που αντίκεινται στο Σύνταγμα και καταργούν την εθνική κυριαρχία ακόμα και σε επίπεδο ισχύος της κοινοβουλευτικής εξουσίας, όπως στη παραχώρηση της κρατικής περιουσίας για 99 χρόνια και στην απόλυτη ισχύ του υπουργού Οικονομικών να δρα ακόμα και χωρίς την πρότερη γνώμη του κοινοβουλίου;

Τι έχει κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όταν η κυβέρνηση αποφασίζει ερήμην της αντιπολίτευσης για μείζονα εθνικά θέματα, όπως είναι το μακεδονικό, το αλβανικό, το κυπριακό, το θέμα της βορειοηπειρωτικής μειονότητας, τις σχέσεις με το Ισραήλ, τους Παλαιστίνιους, την Αίγυπτο, το Ιράν, τη Ρωσία, την Κίνα;

Δεν ξέρει ο Πρόεδρος ότι παγίως η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα αποφασίζονται μεν από τις κυβερνήσεις, αλλά ποτέ χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και σχεδόν πάντα με τη συναίνεση της αντιπολίτευσης; Και τι κάνει επ’ αυτού; Χαζεύει μια κυβέρνηση μειοψηφίας που αποφασίζει γράφοντας την πλειοψηφία στα παλιά της τα παπούτσια;

Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι απλός θεατής στα εγκλήματα που διαπράττονται σε βάρος της χώρας και του λαού. Με την ανοχή του και την αποχή του είναι συνένοχος. Και είναι συνένοχος και με την υποστήριξή που επιδεικνύει στην εμφυλιοπολεμική και αντιπατριωτική νοοτροπία της κυβέρνησης. Σε όλα τα επίπεδα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, αν και στήριξε κάθε έκτρωμα αυτής της κυβέρνησης σε αντισυνταγματικούς νόμους και υποχωρητικότητα, με αποκορύφωμα τη συμφωνία των Πρεσπών, μπορεί να προσφέρει ακόμα πολλά στη χώρα. Παραιτούμενος. Θα απαλλάξει έτσι τη χώρα από ένα κακό υπόδειγμα για τους πολίτες που θέλουν να ζουν με το κεφάλι ψηλά. Και, ίσως έτσι απαλλάξει τον τόπο και από αυτούς που τον καταστρέφουν ως κυβέρνηση.

Πηγή: Λίμπεραλ

24 σχόλια:

  1. Αρθρο 28: (Κανόνες του διεθνούς δικαίου και διεθνείς οργανισμοί)

    1. Oι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου. H εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων στους αλλοδαπούς τελεί πάντοτε υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.

    2. Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.

    3. H Eλλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.
    ....................

    Η "Συμφωνία των Πρεσπών" δεν εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία και πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 2;

    Χρειάζονται 180 βουλευτές και όχι 151. Αυτό που γίνεται είναι καθαρή μειοδοσία!
    Θα περάσουν μια συμφωνία που δεν συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού καταπατώντας και το Σύνταγμα!

    Τι κάνει γι’ αυτό ο ΠτΔ;

    https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-28/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η "Συμφωνία των Πρεσπών" δεν εμπίπτει στήν παράγραφο 2 τοῦ ἄρθρου 28 τοῦ Ἑλληνικοῦ Συντάγματος, διότι δέν εἶναι μιά συμφωνία με την οποία αναγνωρίζονται "σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα".
      Δέν πρόκειται κάν γιά ἀποδοχή τῆς ΠΓΔΜ στήν Εὐρωπαϊκή Ἕνωση, γιά τήν ὁποία ἡ Ἑλλάδα θα άναγνώριζε τυχόν γιά χάρη της στήν Ε.Ε. "αρμοδιότητες που προβλέπονται από το (Ἑλληνικό) Σύνταγμα".

      Η "Συμφωνία των Πρεσπών" ἐμπίπτει στίς παραγράφους 1 καί 3 τοῦ ἄθρρου 28 τοῦ Συντάγματος, συνδυασμένως λαμβανόμενες. Ἀρκοῦν δηλαδή γιά τήν κύρωση 151 βουλευτές, ἀλλά μόνο ἐάν κατά τήν ψηφοφορία αὐτήν καί μέ τή συμφωνία αὐτήν :
      - α) Δέν ἀσκεῖται καμία πίεση σέ κανέναν βουλευτή γιά θετική ψῆφο του, οὔτε ἀπό μέρους τῆς Κυβερνήσεως οὔτε ἀπό κανέναν,οὔτε καί ἀπό τό ἐξωτερικό : " H Eλλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών,...")
      - β) Οἱ περιορισμοί "ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας" τῆς Ἑλλάδος, ὅπως ἡ ἄδεια στήν ΠΓΔΜ νά χρησιμοποιεῖ τόν ὅρο Μακεδονία στήν ὀνομασία της, μέ ἀντίστοιχες στερήσεις στήν κυριαρχική ἀπό τήν Ἑλλάδα χρήση τοῦ ὀνὀματος "Μακεδονία", καί ὅπως ἡ παραχώρηση δικαιωμάτων στό Λιμάνι τῆς Θεσσαλονίκης στά Σκόπια,
      -αα) "υπαγορεύονται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον" (αὐτό ἐπικαλεῖται ἡ Κυβέρνηση ὅτι ἔτσι εἶναι καί ὅτι αὐτό ἀποτελεῖ πολιτική της ἐκτίμηση, στήν ὁποία, ὅμως, δικαιοῦται μόνο ἐάν ἔχει τήν δεδηλωμένη στό θέμα αὐτό ἀπό τήν Βουλή, πού δέν τήν
      ἔχει καθόλου ἀφοῦ διαφωνεῖ τό κόμμα τῶν ΑΝΕΛ-Π.Καμμένος)
      - ββ) "δεν θίγουν τα δικαιώματα του ανθρώπου": τα θίγουν διότι οι μακεδόνες Ἕλληνες παρά τό ἀνθρώπινο δικαίωμά τους νά αὐτοχαρακτηρίζονται ὡς Ἕλληνες Μακεδόνες, ὅπως εἶναι ἡ ἱστορική καί ἐθνική τους ταυτότητα, θά βρεθοῦν νά χαρακτηρίζονται ὡς Σκοπιανοί "Μακεδόνες", καί διεθνῶς καί λόγῳ ἀλυτρωτισμοῦ τῶν Σκοπιανῶν ἤ "ΠουΓουΔουΜου-ϊστῶν".
      - γγ) δέν θίγουν τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος,
      - δδ) γίνονται "με βάση τις αρχές της ισότητας" μεταξύ κρατῶν: δέν ὐπάρχει καμία ἰσότητα, ἀφοῦ ἀφίνεται ἀχαλίνωτος , χωρίς δηλαδή δικλεῖδες ασφαλείας μέσα στή συμφωνία (π.χ. μέ δικαίωμα τῆς Ἑλλάδος νά ὑπαναχωρήσῃ) ὁ ἀλυτρωτισμός ἤ σωστότερα ἐπεκτατισμός τῶν Σκοπίων, καί
      -εε) γίνονται "με τον όρο της αμοιβαιότητας", πράγμα ἀδύνατο, ἀφοῦ ἄν παραχωρήσουμε δικαίωμα στό ὄνομα Μακεδονία, δέν ἔχουν κάτι νά μᾶς δώσουν ἀντίστοιχο ἤ νά σεβαστοῦν ἀντίστοιχο, οἱ Σκοπιανοί. Πράγματι,
      χωρίς ἴχνος ἐθνικιστικοῦ ἐπεκτατισμοῦ, ἀλλά στεγνά νομικά μιλώντας, γιά τήν παραχώρηση αὐτήν μόνο ἀντίστοιχο θά ἦταν, τό νά δεχθοῦν οἱ Σκοπιανοί νά ἀποτελέσουν μόνιμα πολτισμική-πολιτική-κυριαρχική προέκταση τῆς ἱστορικά μοναδικῆς Ἐλληνικῆς Μακεδονίας, δηλαδή τῆς Ἑλλαδος.

      Συνεπῶς οι ἀνωτέρω ὅροι καί κυρίως ὁ ὅρος τῆς ἀμοιβαιότητας, δέν πληροῦνται ἐν προκειμένῳ καί ἡ συμφωνία τῶν Πρεσπῶν ἀκόμη καί ἄν ψηφισθῆ ἀπό 151 βουλευτές κατά τήν ἀνωτέρω παράγραφο 3 ἤ ἀπό ὁποιαδήποτε αὐξημένη πλειοψηφία, ἤ καί ἀπό ὅλην τήν Βουλή μέ 300 βουλευτές, πάλι ἡ ἰσχύς της θά εἶναι μηδέν γιά τήν Ἑλλάδα καί γιά τούς Ἔλληνες.
      Οἱ δέ 151 βουλευτές τῆς ἀνωτέρω παραγράφου 1 τοῦ αρθρου 28 τοῦ Συντάγματος, ἀρκοῦν μόνο γιά τήν κύρωση μιᾶς συνήθους ἁπλῆς διακρατικῆς συμφωνίας, καί ὄχι γιά τήν συμφωνία τῶν Πρεσπῶν, πού περιλαμβάνει σοβαρούς περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας τῆς Ἐλλάδος, καί ὀνοματολογικῶς καί ἐδαφικῶς:
      Λιμένας Θεσσαλονίκης, ΑΟΖ στό Αἰγαῖο, καί ἐπεκτατισμός τῶν Σκοπίων νομιμοποιημένος τεχνητῶς διά μέσου τῶν ὅρων τῆς συμφωνίας καί δή ὅσων (ὡς "ἀτελεῖς" καί ἄνευ κυρώσεων διατάξεις) ἐπιτρέπουν στά Σκόπια ἀθέτηση κάθε ὑποσχέσεως γιά μή ἐπεκτατισμό τους.

      Διαγραφή
    2. Αύτα τά γνωρίζει καί ὀφείλει νά τά γνωρίζει ὁ Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας.
      Δέν εἶναι τόσο ἀνεύθνος νομικῶς ὄσο λένε. Ἔχει δυνατότητες.

      Ἀλλιῶς τί νόημα θά εἶχε ἡ διάταξη τοῦ Συντάγματος μέ τήν ὁποία ὁρίζεται ὅτι εὐθύνεται ὁ Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας, γιά τήν ἐκ προθέσεως παραβίαση τοῦ Συντάγματος;
      Θά εἶχε τό νόημα ὅτι εὐθύνεται ὁ Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας μόνο ἄν παραβιάσῃ ὁ ἴδιος τό Σύνταγμα; Πῶς νά τό παραβιάσῃ δηλαδή;
      Ἄν δέν ἔχει καμία δυνατότητα, παραβίαση τοῦ Συντάγματος θά εἴχαμε ἀπό τόν Πρόεδρο τῆς Δημοκρατίας, μόνο ἄν αυτός ἀνελάμβανε κάποιες πολιτικες πρωτοβουλίες, πράγμα νοητό θεωρητικῶς ἀλλά ἄτοπο γιά ἔναν Πρόεδρο πού εἶναι κατά τό Σύνταγμα "ρυθμιστής τοῦ Πολιτεύματος".

      Τί σημαίνει ρυθμιστής τοῦ Πολιτεύματος;
      Σημαίνει πρῶτον, ὅτι δέν ἀφίνει κανέναν Σόρος νά ἀλωνίζει στόν πολιτικό χῶρο τῆς Ἑλλάδος. Οὔτε τά διαβρωτικά καί συνήθως κρυφά χρήματά του, τῆς τάχα ἀνοικτῆς κοινωνίας του.
      Καί σημαίνει δεύτερον, ὅτι κάνει ὅ,τι μπορεῖ ὁ Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας, ὥστε μιά συμφωνία ὅπως αὐτή τῶν Πρεσπῶν, ὄχι μόνον νά μήν φτάσῃ στήν Βουλή, ἀλλά οὔτε καί στό μεταξύ νά ἀναγνωρίζεται ὡς συμφωνία. Διότι, εἶναι μία μείζονος ἐθνικῆς σημασίας πολιτική κίνηση, πού δέν μπορεῖ νά καταρτισθῆ κατά τό Σύνταγμα ὡς συμφωνία κυρίων, ἀφοῦ δέν στηρίζεται σέ ἐξουσιοδότηση οὔτε τῆς Κυβερνήσεως οὔτε τῆς Βουλῆς, καί γιά τήν ὁποία ἔχει μάλιστα ὑπάρξει διαρροή ὅτι ὑπῆρξε λάδωμα.
      Ἕνας Πρόεδρος τῆς Δνηκρατίας, αὐτά δέν τά ἀκούσει μόνο, ἀλλά τά ἐρευνᾶ καλώντας Πάνο καμμένο, Δημήτρη Καμμένο καί Κοτζιά καί Τσίπρα, καί βγάζει τά πολιτικά του συμπεράσματα, πού γνωστοποιεῖ
      α) στόν πολιτικό κόσμο γιά νά μαζέψῃ τά ὅποια τυχόν ἀσυμμάζευτά του,
      β) ἄν χρειασθῆ, γνωστοποιεῖ ἀποδεδειγμένα γεγονότα σέ ἀρμοδίους γιά περαιτέρω ἔρευνα καθώς καί
      γ) γνωστοποιεῖ ἀποδεδειγμένα γεγονότα ἤ τά πολιτικά του συμπεράσματα στόν λαό, ὄχι μέ μορφή διαγγέλματος δηλαδή ὄχι ἐμφανιζόμενος ὡς κυρίαρχος πολιτικός ἡγέτης, οὔτε ὡς καταλύτης στοχευμένων ἀπό αὐτόν πολιτικῶν ἐξελίξεων, ἀλλά μέ ἐνημερωτική ὁμιλία, ὥστε ὅλοι νά ἀναλάβουν τίς δικές τους εὐθύνες.
      Καί πρίν ἀπό ὅλα, λόγῳ τοῦ κατεπείγοντος, γνωστοποιεῖ δημοσίως (ἐμμέσως ἄρα καί στό ΝΑΤΟ καί στήν Ε.Ε.) ἀπαρέγκλιτα δεδομένα ("κόκκινες γραμμές") τοῦ Συντάγματος τῆς Ἑλλάδος ὅπως τά παραπάνω.

      Διαγραφή
  2. Μην αμφιβαλλετε οτι ο ψευτοπροεδρας θα παραμεινει αλλη μια φορα ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (δηλαδη τιποτα) παρακολουθωντας την προδοσια της χωρας του (που υποτιθεται προστατευει σαν προεδρος)παντελονιαζοντας 36,000 ευρουλακια plus τα εχτραδακια του μηνιαιως. Ο πανσοφος λαος ηδη τον ονομασε 'Πακη' και ετσι θα παραμεινει εσαει στην ιστορια σαν ενας καταπτυστος τζουτζες που με τον καλοζωισμενο πρωκτο του αμαυρωσε την Προεδρικη καρεκλα και ξεφτελισε (ΚΑΙ αυτος) το πολιτευμα. Ομως η παρασταση φτανει στο τελος της και οπου ναναι θα τραγουδησει και η 'χοντρη' για να λαβει ενα τελος η ολη 'σεμνη τελετη'... Μου αρεσει οτι δεν τους αρεσε η Βασιλεια γιατι θελανε έκλεγμενο απο τον λαο 'ανωτατο αρχοντα' τρομαρα τους και τωρα εχουνε Σαπιο-Πακηδες με το κιλο διορισμενους απο αμορφωτους κομμουνιστο-καταληψιες Γυμνασιων που ελαχε να προικοδοτηθουν με ενα 19% των ψηφων του δυστυχη Ελληνικου πληθυσμου που νομιζει οτι εχει Δημοκρατια.
    Πακη δεν ψιχαλιζει ΣΕ ΦΤΥΝΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΛΛΑΔΑ πλην των εξαλλων νεο-κομμουνιστων κοπριτων και των ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ βολεμενων. Στην θεση σου θα ανησυχουσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικό άρθρο! Ο Παυλόπουλος κατάντησε ουρά τού ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίον οφείλει και την εκλογή του. Και που δέχτηκε ευθύς εξ αρχής να ορκίσει πρωθυπουργό και βουλευτές με πολιτικό όρκο, είναι παραβίαση τού Συντάγματος, το οποίο, καλώς ή κακώς, δεν το εξετάζω αυτό τώρα, δεν προβλέπει πολιτικό όρκο. Δεν άκουσα κανέναν να μιλήσει γι αυτό.

    Σύνταγμα - Άρθρο 59: (Όρκος):

    1. Oι βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους δίνουν στο Bουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο:
    «Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».
    2. Aλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι βουλευτές δίνουν τον ίδιο όρκο σύμφωνα με τον τύπο της δικής τους θρησκείας ή του δικού τους δόγματος.
    3. Bουλευτές που ανακηρύσσονται όταν η Bουλή απουσιάζει δίνουν τον όρκο στο Tμήμα της που λειτουργεί


    Άρα, με ευθύνη τού ΠτΔ, όσοι βουλευτές δεν έχουν δώσει θρησκευτικό όρκο, δεν έχουν ορκισθεί βάσει Συντάγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλά τα λες !! Δυστυχώς η συγκυρία το να κυβερνούν την χώρα ανάξιοι και να μην αντιδρά κάνεις π χ. Πρόεδρος Δημοκρατίας - Δικαιοσύνη - Στρατός -επιστημονική κοινότητα κτλ. Δεν είναι τυχαία η θέση που βρίσκεται η χώρα !!!!

      Διαγραφή
  4. Μοιάζει τρελό να τα βάζει κανείς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφού είναι ανεύθυνος. Αλλά επειδή υπάρχει κυβέρνηση,αυτή ή άλλη, που είναι υπεύθυνη παύει να είναι τρελό και γίνεται περίεργο. ΟΙ δημοσιογράφοι δεν συνηθίζεται να τα λένε τηςνύφης για να τα ακούει η πεθερά. Όταν το κάνουν θα έχουν λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακρυά από κάθε σχόλιο που αφορά τον θεσμό του προέδρου..... αλλά δεν θα μας απαγορεύσει κανείς να κρίνουμε τον ολίγιστο πολιτικό και υπουργό του καραμανλή που άφησε να καεί και να λεηλατηθεί η Αθήνα.Όσον αφορά τα σχόλια για την μέχρι σήμερα πολιτική του ως πρόεδρος είναι απλά αστεία!!!! ο άνθρωπος στόχευε από την αρχή να μην εκλεγεί ο Μητσοτάκης αρχηγός ΝΔ και πήρε τον " πούλο ",να μην εκλεγεί πρωθυπουργός και πάλι τον πούλο , τώρα το παλεύει για να αποτρέψει την αυτοδυναμία του Κυριάκου αλλά και πάλι τον πούλο. Όχι μόνο αυτοδυναμία αλλά μαζί με φώφη θα έχουν πάνω από 180!!!! και ΟΥΣΤ....... άσε που θα βλέπει τους κολλητούς να οδεύουν για κορυδαλλό............. ε ρε γλέντια με όλο αυτό το ¨παραδικαστικό" παρεάκι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δυστυχώς έχει απολέσει εδώ και καιρό την αξιοπιστία του....λόγια λόγια κι από ουσία ΜΗΔΕΝ.
    Να γνωρίζει ότι πλέον δεν εκπροσωπεί ούτε τον λαό αλλά ούτε την δημοκρατία.
    Λυπάμαι Πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τέλειο από τα καλύτερα άρθρα που έχω διαβάσει !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με προβλημάτισε το σχόλιο του κ. Αποστολόπουλου. Τί θέλει να πεί ο """ποιητής""". Ποιός είναι ο πραγματικός στόχος του άρθρου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το κυριότερο από όλα ο κ Παυλόπουλος ενήργησε εναντίων της εκπεφρασμένης θέλησης του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα του 2015. Εναντίον της ΘΕΛΗΣΗΣ του λαού, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ευτελές άρθρο, ξεχειλίζει από τον πανικό της διαπλοκής.

    Μα οι δημοσκοπήσεις θεωρούν δεδομένο ότι σε λίγο τελειώνει η σημερινή κυβερνητική "παρένθεση" ή μήπως δεν είναι έτσι ;

    Και επιπλέον δεν θυμάμαι ο Καιρός της Ελευθεροτυπίας να έχει ζητήσει ποτέ την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας όταν ο Σημίτης και οι 40 κλέφτες λεηλατούσαν την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ἐξαιρετικό ἄρθρο, ἀλλά γιά νά τό καταλάβει κανείς, πρέπει νά ἔχει λίγο τήν αἴσθηση τῆς ντροπῆς......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η εντολή προς τον κ.Παυλόπουλο να παραιτηθεί έχει δοθεί από τους Έλληνες πατριώτες για πολλά ζητήματα. Ο πρόεδρος κωφεύει και ενώ τον φτύνουν νομίζει ότι βρέχει. Θα ήθελα όμως να απευθυνθώ (χωρίς βέβαια να είναι "πολιτικά ορθό", αλλά συγνώμη, ποιος τη χέζει τώρα την πολιτική ορθότητα έτσι όπως καταντήσαμε να μας κυβερνάνε γραφικοί κατσαπλιάδες, όμορφόπαιδα χωρίς γραβάτες και μειονότητες με ιδεολογικές παρωπίδες) στον αρχηγό ΓΕΣ: Στρατηγέ Αλκιβιάδη Στεφανή οι πληροφορίες λένε ότι όταν ήσουν έυελπις στη σχολή σε λέγανε ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ! Μην προδώσεις την ιστορία μας και την ιστορία σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εξω πευτουν κεραυνοι...Μιλαμε γιαυτους τωρα..Κι ερχονται καποιοι και λενε : " πριν 5 χρονια εριχνε ετσι κι αλλιως κεραυνους.Τι λετε τωρα εδω ? Πριν 20 ετη ηταν αλλοι ...ετσι κι ετσι.Και ηταν ναι ετσι..Ολοι το θυμουνται...Αλλα μιλαμε για τους τωρα...Γιατι εκτρεπετε την κουβεντα στο χθες ?? Ειπε κανεις οτι δεν επευταν χθες και ισως και πιο πολλοι ?? Το ειπε κανεις ?? Δηλαδη ...ο σπορος της διχονοιας της δολερης.....Γιατι το κανετε αυτο ? Σας πνιγει το δικιο οτι σας ριχνει ευθυνη καποιος για χθες ? Ειναι θεμα ...οτι προσβαλεται η ομαδα σας η πολιτικη ? Εδω εχουμε αντικειμενικα δεδομενα και περα απο πολιτικη αποψη ...αντικειμενικες καταστροφες.....παραβασεις...και αποτελεσματα μετρησιμα....Ολα κσταστροφικα.....ορατα...κραυγαλεα...Γιαυτα μιλαμε....
    Μην το κανετε καποιοι αυτο...Δεν χρειαζεται...διχαζει χωρις λογο...Εχει δικιο το αρθρο...μαθηματικα..περα απο πολιτικη...παραθετει μαθηματικες αληθειες..Μια...δυο...δεκα.Δεν ισχυουν ?? Ισχυουν...τις ξερουμε...τις βλεπουμε...τις μετραμε.. Τελος...Ετσι ειναι κατω απ ολες τις συνθηκες.Δεν ειναι θεμα ..γουστου..Δεν τρωμε προφιτερολ...Ο Προεδρος ειναι ...οτι λεει το αρθρο.Καποιος εφτασε και στον ..Μητσοτακη..Ποιος νιαζεται γιαυτον ?? Μονο ...φιλος του....Δεν στεκει...Ρωτησε καποιος αν μας νιαζει ?? Εχει δεν εχει οποιο κινητρο ο Προεδρος ...πολιτικο...παραγει ακαθαρσιες στο περιβαλον ...ορατες !! Δεν νιαζεται κανεις για το κινητρο αλλα για τις επιπτωσεις των ακαθαρσιων....που πλητουν μια δολια πατριδα συστηματικα...απ τα ιδια ατομα....χρονια.Διοτι μην κοροιδευουμε τον εαυτο μας....ειναι τα ιδια ατομα ...σε αποκριες...μασκαραδες...καρναβαλια δηλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποιος να παραιτηθεί ο Πακης; Χαχαχα αυτός είναι έτοιμος να κάνει περιτομή αν δεν έχει ήδη κάνει και να ακούει στο Αχμέτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ, λίγο μνήμη θα βοηθουσε στο να μη λεμε μπαρουφες . Έχει καμία σχέση, η ληστεία από τα ταμεία του κρατους(που βεβαίως και υπηρξε) με τον ΚΑΤΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΧΑΣΜΟ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;;; Ούτε κι αυτός ο ακατονομαστος (Σημιτης) ΔΕΝ τόλμησε να αγγίξει το όνομα της FYROM και επιπλέον, επί των ημερών του , μπήκε η Κύπρος μας, στην ΕΟΚ ως έχει, δυνατή κι ανεξάρτητη και τώρα ο Σουλτάνος ΔΕΝ μπορεί να κουνηθεί. Δεν παραιτείται ένας ΠτΔ για λόγους διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Υπάρχουν εισαγγελείς και δικαστές να παίξουν αυτόν τον ρόλο.ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ. ΤΕΛΟΣ. ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗ, ΠΟΥ ΑΝΤΊΚΕΙΤΑΙ στη ΒΟΥΛΗΣΗ και ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, την οποία την φέρνει ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΊΖΕΙ ούτε το 20% του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, Δ-Ε-Ν ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠτΔ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ. ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ . ΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. .... Είτε να μη λέει μεγαλοστομικές αερολογίες. ... Ξερετε, ο πατηρ του ηταν γυμνασιαρχης φιλολογο και προφανως τον ειχε φλομωσει στις εκθεσεις ιδεων. Εδιναν και επαιρναν την εποχη εκεινη υα "ελληνοχριστιανικα" ιδεώδη (στα πλαισια του ΝΑΤΟ βεβαιως). Θα πρεπει να υπεφερε πολυ ο καημένος.....Τον καταλαβαινω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. παραιτήσου να αποδείξεις πόσο Έλληνας είσαι μην πουλάς με τους προδότες την Ελλάδα την Μακεδονία την ιστορία μας 3000 χρόνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χθές έγραψα το παρακάτω σχόλιο το οποίο δεν εγκρίθηκε: Μην ανησυχείτε, η "δημοκρατία" σας είναι ισχυρή. Ναί, λόγω τιμής...
    Ενοχλήθηκε κάποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κωνσταντίνου Π. Καβάφη ("Η διορία τοῦ Νέρωνος", μέ μικρές μεταβολές γιά τήν περίσταση:)

    Η διορία του Τσίπρα

    Δεν ανησύχησεν ο Τσίπρας όταν άκουσε
    του Ἀδελφικού Μαντείου τον χρησμό.
    «Τα εξήντα οκτώ τά χρόνια να φοβάται».
    Είχε καιρόν ακόμη να χαρεί.
    σαράντα καί χρονώ είναι. Πολύ αρκετή
    είν' η διορία που ο θεός τον δίδει
    για να φροντίσει για τους μέλλοντας κινδύνους.
    Τώρα στο Μαξίμου θα επιστρέψει κουρασμένος λίγο,
    αλλά εξαίσια κουρασμένος από το ταξείδι αυτό,
    που ήταν όλο μέρες απολαύσεως-
    στα θέατρα, στους κήπους, στα γυμνάσια...
    Των πόλεων της Θεσσαλονίκης οι εσπέρες...
    Α των πλουσίων γευμάτων η ηδονή προ πάντων...
    Αυτά ο Τσίπρας. Και στην Μακεδονία ο Βελισσάριος
    κρυφά το στράτευμά του συναθροίζει και το ασκεί,
    ο γέροντας ο εξήντα οκτώ χρονώ.

    Προκόπιε, τήν ἱστορία γράφουν Βελισσάριοι,
    καί ὄχι οἱ ἱστορικοί τους.
    -------------

    Κωνσταντίνου Π. Καβάφη (δέν χριεάζεται προσαρμογή στίς περιστάσεις,
    τό ποίημα λέγει τί ἀξίζει ὁ Λόγος-ἄρα καί τοῦ προέδρου ὁ Λόγος παραιτήσεως
    τήν κατάλληλη στιγμή)

    Λόγος και Σιγή
    Αζά καν ελκαλάμ μιν φάντα, ασσουκούτ μιν ζαχάμπ.
    ΑΡΑΒΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ
    «Είναι χρυσός η σιωπή και άργυρος ο λόγος.»

    Τις βέβηλος προέφερε τοιαύτην βλασφημίαν;
    τις χαυνωθείς Ασιανός παραιτηθείς εις μοίραν
    τυφλήν, βωβήν, τυφλός, βωβός; Ποίος οικτρός παράφρων
    ξένος τη ανθρωπότητι, την αρετήν υβρίζων,
    χίμαιραν είπε την ψυχήν, και άργυρον τον λόγον;
    Το μόνον μας θεοπρεπές δώρημα, περιέχον
    τα πάντα - ενθουσιασμόν, λύπην, χαράν, αγάπην·
    εν τη ζωώδει φύσει μας ανθρώπινον το μόνον!
    Συ όστις τον αποκαλείς άργυρον, δεν πιστεύεις
    το μέλλον, λύον την σιγήν, μυστηριώδες ρήμα.
    Συ εν σοφία δεν τρυφείς, πρόοδος δεν σε θέλγει·
    με την αμάθειαν - χρυσήν σιγήν - ευχαριστείσαι.
    Νοσείς. Είν' η αναίσθητος σιγή βαρεία νόσος,
    ενώ ο Λόγος ο θερμός, ο συμπαθής, υγεία.
    Σκιά και νυξ είν' η Σιγή· ο Λόγος, η ημέρα.
    Ο Λόγος είν' αλήθεια, ζωή, αθανασία.
    Λαλήσωμεν, λαλήσωμεν - σιγή δεν μας αρμόζει
    αφού εις το ομοίωμα επλάσθημεν του Λόγου.
    Λαλήσωμεν λαλήσωμεν - αφού λαλεί εντός μας
    η θεία σκέψις, της ψυχής άυλος ομιλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.