10/1/19

Ρωσικές Δυνάμεις Εισέρχονται στο Κούρδο-κρατούμενο Μανμπίζ για να Αποτρέψουν Εισβολή του Ερντογάν

Μετά τον συριακό στρατό και ρωσικά στρατεύματα πέρασαν στα ελεγχόμενα από τους κούρδους εδάφη για να αντικαταστήσουν του Αμερικανούς και να καλύψουν την υποχώρησή τους.

Russia Today (RT) 9-1-2019
Ρωσική στρατιωτική αστυνομία άρχισε να περιπολεί στην περιφέρεια της πόλης Μανμπίζ, στην Νομαρχία Χαλέπας τη Συρίας. Η κίνηση ακολουθεί την είσοδο των συριακών στρατευμάτων στην περιοχή και αποβλέπει στην αποτροπή εχθροπραξιών.
Η πρώτη περιπολία εκτελέστηκε από απόσπασμα ρωσικής στρατονομίας την Τρίτη. Βίντεο της σκηνής παρουσιάζει τους Ρώσους στρατονόμους, με πλήρη πολεμική εξάρτυση, να ακούουν τις εντολές προ της αποστολής και έπειτα να επιβιβάζονται στα οχήματά τους.
Το βίντεο παρουσιάζει επίσης την φάλαγγα από αριθμό επιβατηγών οχημάτων Τίγρης και τεθωρακισμένα να διασχίζουν την περιοχή με αναμμένους τους προβολείς τους. Οι περίοικοι συρρέουν για να χαιρετήσουν τους Ρώσους οπλίτες. Φαίνονται επίσης αρκετά αποσπάσματα συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και σημαίες της Συρίας.


«Σήμερα αρχίσαμε να περιπολούμε την ζώνη ασφαλείας της πόλης Μανμπίζ και της περιοχής. Η αποστολή συνίσταται στην διαφύλαξη της ασφάλειας στην περιοχή ευθύνης, να ελέγχουμε την κατάστασδη και την κίνηση ενόπλων μονάδων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής αστυνομίας Γιουσούπ Μανάτοφ στους δημοσιογράφους.

 

Η ανάπτυξη της δύναμης ακολουθεί πρόσφατες αλλαγές στην χώρα, που προκλήθηκαν από την απότομη απόφαση αμερικανικής απόσυρσης από την Συρία, την οποία ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον Δεκέμβριο. Ο αμερικανικό στρατός κατείχε τεράστια έκταση στα βόρειο-ανατολικά, υποστηρίζοντας την υπό κουρδική ηγεσία πολιτοφυλακή Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και την κουρδική σπονδυλική στήλη της (YPG),Μονάδες Λαϊκής Προστασίας.

Μετά την αμερικανική ανακοίνωση, οι Κούρδοι αντιμετώπιζαν μιαν αυξανόμενη απειλή τουρκικής εισβολής, που είχε υποσχεθεί η ΄Αγκυρα κατ’ επανάληψιν. Η Τουρκία θεωρεί την (YPG).συριακή κουρδική πολιτοφυλακή «τρομοκράτες», πιστεύοντας ότι το YPG είναι παραφυάδα του εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), το οποίο συνεχίζει μιαν εξέγερση στην νότιο-δυτική Τουρκία από την δεκαετία του 1980.

Περί τα τέλη Δεκεμβρίου, ηγέτες της κουρδικής πολιτοφυλακής που ελέγχει την πόλη Μανμπίζ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, συμφώνησαν με την Δαμασκό να επιστρέψουν τον έλεγχο της πόλης στην κυβέρνηση και να επιτρέψουν την είσοδο των συριακών στρατευμάτων. Την περασμένη εβδομάδα οι μονάδες των YPG άρχισαν να υποχωρούν από την Μανμπίζ, κατευθυνόμενες ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Πηγή  RT

Mετάφραση: Μ. Στυλιανού
Σημ: Η πιστή μετάφραση της φρασεολογίας του κειμένου, του υπεύθυνου ρωσικού κρατικού οργάνου διεθνούς ενημέρωσης, αποβλέπει στην επισήμανση επιλογής λέξεων που δεν είναι  ασφαλώς τυχαία, αλλά στοχεύει στην μετάδοση παραλειπόμενου μηνύματος.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ φοβάμαι,ότι θα δούμε κάτι ανάλογο και στην Ελλάδα: Να αποχωρούν οι αμερικανοί και να έρχονται οι Ρώσοι...χαχαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.