11/1/19

Σοβαρότατη εξέλιξη - Οι ΗΠΑ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο των συνομιλιών με την Ρωσία με θέμα την ασφάλεια των Κούρδων στην Συρία

Οι ΗΠΑ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο των συνομιλιών με την Ρωσία με θέμα την ασφάλεια των Κούρδων στην Συρία
Ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου επί θεμάτων ασφαλείας J. Bolton αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενων συνομιλιών με τη Ρωσία στο ζήτημα της παροχής εγγυήσεων για την ασφάλεια των κουρδικών δυνάμεων στην Συρία, δήλωσε σε συνέντευξη του στον δημοσιογράφο Χιού Χιούιτ, που δημοσιεύθηκε σήμερα (11/1) στην ιστοσελίδα του.
«Οι Κούρδοι βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και ο πρόεδρος (ο D. Trump) αφού μίλησε με τον πρόεδρο (της Τουρκίας) Erdogan, σκέφτεται ότι οι Κούρδοι ήσαν δικοί μας σύμμαχοι και πρέπει να τους διαβεβαιώσουμε ότι δεν θα υποφέρουν. 
Γι αυτό ακριβώς το θέμα διεξάγουμε συνομιλίες με την Τουρκία. Θα μιλήσουμε και με την Ρωσία για το θέμα αυτό, εάν είναι αναγκαίο» δήλωσε ο J. Bolton όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την δήλωση της Ρωσίας, ότι είναι αναγκαίος ο διάλογος των Κούρδων με την Δαμασκό. «Και φυσικά στην Ρωσία θα άρεσε ένα τέτοιο ενδεχόμενο» είπε ο Bolton, υπονοώντας τον έλεγχο που θέλει να έχει η Δαμασκός στις περιοχές των Κούρδων.
Σήμερα η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών M. Zacharova δήλωσε ότι η αποκατάσταση του ελέγχου των εδαφών που κατοικούνται από Κούρδους από την κυβέρνηση της Συρίας, θα ενισχύσει την ασφάλεια των γειτονικών χωρών, επισημαίνοντας την σημασία του διαλόγου των Κούρδων με την Δαμασκό.
Την περασμένη εβδομάδα ο Bolton στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Ισραήλ (πριν επισκεφθεί την Τουρκία) είχε δηλώσει ότι η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την Συρία θα πρέπει να γίνει, λαμβάνοντας υπ όψιν το ότι θα πρέπει να εγγυηθούμε την ασφάλεια εκείνων που πολέμησαν στο πλευρό των ΗΠΑ ενάντια στο «Ισλαμικό Κράτος» και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.