19/1/19

Συνωμοσίες, πλαστογραφίες και ανίερες συμμαχίες

Του Άγη Βερούτη
Στη συμφωνία των Πρεσπών γράφει ότι η μακεδονική γλώσσα των Σκοπιανών είναι σλαβικής προέλευσης και όχι ελληνικής, ότι η αρχαία Μακεδονία και η ιστορία της αφορά μόνο στους Έλληνες και ότι η μακεδονική ιθαγένεια των Σκοπιανών δεν υποδηλώνει την ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας, αλλά μόνον τον επιθετικό προσδιορισμό που δηλώνει την χώρα προέλευσης για τους πολίτες της πΓΔΜ. 
Όλα αυτά θα ήταν ωραία και καλά αν υπήρχαν άνθρωποι που διάβαζαν διεθνείς συμφωνίες και τις τηρούσαν στην καθημερινότητα τους. Στην πραγματικότητα η αναγνώριση μιας ανύπαρκτης γλώσσας και ιθαγένειας ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για την Ελλάδα και τους απογόνους μας, δίνοντας σπίθα σε μελλοντικές αλυτρωτικές διεκδικήσεις από τους φαινομενικά φιλειρηνικούς και αδύναμους να μας απειλήσουν, σήμερα, Σκοπιανούς.
Για του λόγου το αληθές, πριν η αριστερά ζητήσει από τον Τίτο να βοηθήσει τον ΔΣΕ στον εμφύλιο του ‘46-‘49 για να νικήσει τον Ελληνικό Στρατό, προσφέροντας του ως αντάλλαγμα τα εδάφη της Μακεδονίας σε ανίερη συμμαχία και εκείνος στείλει τους αντάρτες του ΣΝΟΦ για βοήθεια, κανείς από τους κατά τα αλλά συμπαθείς πρώην Γιουγκοσλάβους δεν σκεφτόταν τον εαυτό του ως Μακεδόνα.
Αυτό άλλαξε όταν το ‘52 ο Τίτο με την όρεξη ανοιγμένη από την προσφορά της ελληνικής αριστεράς, μετονόμασε την περιοχή γνωστή ως τότε ως Βαρντάσκα σε Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας με όσα ακολούθησαν μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ως σήμερα. Ουσιαστικά όσοι γεννήθηκαν μετά το 1952 στην πρώην Βαρντάσκα, σε όλη τους τη ζωή έχουν μάθει να θεωρούν τον εαυτό τους Μακεδόνα ανεξάρτητα αν αυτό αποτελεί πλαστογραφία της πραγματικότητας ή όχι. Το χειρότερο είναι ότι έχουν μάθει να θέλουν να επεκτείνουν την χώρα τους προσαρτώντας την δική μας πραγματική Μακεδονία. Προσπαθώντας ουσιαστικά να εισπράξουν το γραμμάτιο που υπέγραψε στον Τίτο το 1946 η ελληνική αριστερά.
Σε μια σειρά από κινήσεις που ουσιαστικά στήριξαν την απόφαση του Τσίπρα να τιμήσει τους αγώνες της αριστεράς, εκείνης που έκανε ανίερη συμμαχία με τους αντάρτες του ΣΝΟΦ. 
Η Ελλάδα έχει γίνει το απορριμματοφόρο των αλυτρωτικών διεκδικήσεων των Βαλκανίων. Σκοπιανοί, Τούρκοι και Αλβανοί διεκδικούν καθένας από ένα κομμάτι. Το ζήτημα είναι ότι ενώ πριν τη συμφωνία των Πρεσπών οι Σκοπιανοί δεν είχαν νόμιμο έρεισμα για διεκδικήσεις, τώρα τους το δίνει δώρο η κυβέρνηση Τσίπρα-ΑΝΕΛ-Παπακώστα-Δανέλλη, χωρίς σε τίποτα να ωφεληθεί η χώρα μας παρά μόνο ότι η Μέρκελ θα πει στον Τσίπρα πόσο καλό παιδί έγινε. 
Ο ανομοιογενής θίασος που παριστάνει την κυβέρνηση έκανε και μεταξύ του ανίερες συμμαχίες για να βγει τελικά χαμένη η χώρα, συνωμοτώντας σε μια συμφωνία που έχει το 80% της κοινωνίας απέναντι. 
Ακολουθήστε τον Άγη Βερούτη στο Facebook: https://www.facebook.com/a.veroutis, στο twitter: @Agissilaos ή στείλτε μήνυμα στο agissilaos@gmail.com 

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια για την τοποθέτηση σας!!!
    Απλά και σταράτα χωρίς δικολαβικές και τεχνοκρατικές μπούρδες που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα της ξεφτιλας που ζούμε!!
    Όλοι αύριο στο Σύνταγμα, στο ύψος μας, για το αύριο της Ιστορίας μας. Αν περάσει αυτή η συμφωνία, η ιστορία μας δεν θα έχει αυριο. Με το χρόνο θα γίνει ιστορία των αλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.