17/1/19

Η υπερφορολόγηση και η στρατηγική Τσίπρα


Οι ανυπέρβλητες δυσκολίες στη χρηματοδότηση του πελατειακού κράτους υποχρεώνουν το Μαξίμου να ακολουθήσει τον λάθος δρόμο. Η δυσκολία δημιουργίας νέας διαπλοκής και οι εκλογές.
«Απαιτούνται μεγάλες ποσότητες γνώσης για να διακριβώσει κανείς ποιο είναι το μέγεθος της άγνοιάς του», συνηθίζει να λέει ο Αφρο-αμερικανός οικονομολόγος Τόμας Σόουελ, μαθητής του Μίλτον Φρίντμαν και μαχητική φωνή της «Σχολής του Σικάγου». Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και πολυγραφότατος συγγραφέας, ο 88χρονος σήμερα οικονομολόγος και πολιτικός αναλυτής, στέλεχος επίσης του Ινστιτούτου Χούβερ, υποστηρίζει ότι «… ο υπαρκτός σοσιαλισμός υπήρξε μια παγκόσμια... φενάκη μέσω της οποίας αδίστακτοι πολιτικοί καιροσκόποι φτωχοποίησαν μαζικά λαούς που υπό διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσαν να είναι από τους πιο πλούσιους στον κόσμο...».
Και αυτό συνέβη, υποστηρίζει ο Αμερικανός καθηγητής, γιατί οι πολιτικοί καιροσκόποι και ιδιαίτερα αυτοί που πωλούν «σοσιαλισμό» εκμεταλλεύονται με μοναδική μαεστρία τη συλλογική περί την οικονομία άγνοια, την οποία και αξιοποιούν μέσω ανέφικτων υποσχέσεων και ρητορειών. Παράλληλα όμως καλλιεργούν τον φθόνο και τον φόβο, δύο συναισθήματα τα οποία τελικά μετατρέπουν σε πολιτική επιλογή. «Υπό αυτή την έννοια», τονίζει ο Τόμας Σόουελ, «για τους κάθε χρώματος κρατιστές, η "κοινωνική δικαιοσύνη" είναι ζήλια συν ρητορική». Κάτι παρόμοιο ισχύει σήμερα και στην Ελλάδα των υπερπλεονασμάτων και των κατασχέσεων.

Για τη συνέχεια Euro2Day

2 σχόλια:

  1. Δεν υπήρξα ποτέ αριστερός με τη συμβατική έννοια του όρου. Συμφωνώ ότι η κομμουνιστική ιδεολογία καλλιεργεί τον κοινωνικό φθόνο και μίσος. Όμως διερωτώμαι: ο ακραίος νεοφιλελεύθερος χρηματιστηριακός καπιταλισμός δεν καλλιεργεί στον ίδιο βαθμό τον φθόνο και τον φόβο μέσω του ακραίου ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ επιχειρήσεων και ατόμων; Δεν καλλιεργεί τον κοινωνικό δαρβινισμό όπου μόνον οι ισχυρότεροι και πιο αδίστακτοι επιβιώνουν; Ασφαλώς και τα κάνει όλα αυτά. Μαρξισμός και καπιταλισμός αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που είναι ο μηδενιστικός ιστορικός υλισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός ο Σοουελ, αντιθέτως η φενάκη του φριντμανισμου πλουτοποιησε τις λαϊκές μάζες!!!
    Οι ιδεοληψίες είναι το ξεφτιλικι της οικονομικής επιστήμης, σήμερα που χρεοκοπησαν οι ένθεν κακηθεν οικονομικές θεωρείς ξεμωραμένο 80χρονοι λένε τις π@παριες τους και οι νεοφιλελεδες τις αναπαράγουν πιστεύοντας ότι είμαστε οι εναπομειναντες πιο ηλιθιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.