17/1/19

Πόσο «Μακεδονία» είναι η Βόρεια Μακεδονία;

Του Ανδρέα Τσιλογιάννη*
H Eλλάδα φλέγεται
Ως λαός, είτε μας συμφέρει, είτε όχι, έστω και για μερικά δευτερόλεπτα της ιστορίας, ας θεωρήσουμε πως αποδεχόμαστε, α) πλήρως τη Συνθήκη των Πρεσπών, β) ο πάλαι ποτέ φαντασιόπληκτος εθνικιστικός αλυτρωτισμός των Σλαβομακεδόνων, Βουλγάρων, Αλβανών των Σκοπίων έναντι της Ελλάδας έχει, δια μαγείας, εξαλειφθεί και γ) η ελληνική Μακεδονία είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ , χωρίς τις οποιεσδήποτε, ιστορικές και διαχρονικές, εξωγενείς εχθρικές έναντι της Ελλάδας αξιώσεις.

Μπορούμε ν` απαντήσουμε, κυρίως, ως Βαλκάνιοι να κοιταχτούμε έστω και μια φορά στα μάτια και να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση στο παρακάτω ηθικό αλλά και συνάμα προσδιοριστικό γεωγραφικό ερώτημα;

Έλληνες, Σλάβοι, Αλβανοί, Βούλγαροι και λοιποί αιμοβόροι Βαλκάνιοι, αλήθεια, πόσο Μακεδονία είναι η Βόρεια Μακεδονία;

Σκόπια, Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Η κυβέρνηση του «Μακεδόνα / πολίτη της Βόρειας Μακεδονίας» κ. Ζόραν Ζάεφ, κατορθώνει να περάσει τις Συνταγματικές Μεταρρυθμίσεις στο κοινοβούλιο των Σκοπίων, από την κρίσιμη ψηφοφορία απουσιάζει η εθνικιστική αντιπολίτευση, πρώην κυβερνητική παράταξη του VMRO - DPΜNΕ, έπειτα από ένα σκληρό παζάρι και με τη συνδρομή των «Αλβανών - Μακεδόνων / πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας».


Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. Δεν έτυχε να διαβάσω κάποιο άρθρο σου πριν το "β Μακεδονία " αλλά το σημερινό δεν με γέμισε !!!!! Έχω άλλες απόψεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.