14/1/19

«Βόμβα» από το ρωσικό ΥΠΕΞ - Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Η απόφαση της Bουλής της 'Μακεδονίας' που ψήφισε υπέρ της αλλαγής της ονομασίας της χώρας, έχει επιβληθεί έξωθεν και δεν εκφράζει την βούληση του λαού», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία -μεταξύ άλλων- η Αθήνα επικρίνεται με τον ισχυρισμό ότι αγνόησε την γνώμη του ελληνικού λαού και ότι δεν μιλάει καν για δημοψήφισμα στο θέμα αυτό. Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί ότι την «ύπαρξη της εκρηκτικής κατάστασης που απειλεί να υπονομεύσει την σταθερότητα και την ασφάλεια στα Βαλκάνια, επιβεβαιώνουν επίσης εύγλωττα τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα, όπως η αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό του αρχηγού του κόμματος 'Ανεξάρτητοι Έλληνες' Πάνου Καμένου, που τάσσεται κατά της συμφωνία των Πρεσπών, η έναρξη της διαδικασίας για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση» . Τέλος το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, στην ανακοίνωση του αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα αυτό.
Η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ

«Στις 11 Ιανουαρίου η Βουλή της Δημοκρατίας της Μακεδονίας ψήφισε υπέρ των συνταγματικών τροπολογιών για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας σε αντιστοιχία με την Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι προφανής, η συνέχιση της έξωθεν επιβαλλόμενης διαδικασίας της αλλαγής με τεχνητό τρόπο της ονομασίας της χώρας με σκοπό τη βεβιασμένη ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Αυτό πραγματοποιείται κατά παράβαση της 'μακεδονικής' νομοθεσίας. Η θέση του προέδρου της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και η γνώμη της πλειοψηφίας του λαού της, που απορρίπτουν την συμφωνία των Πρεσπών, αγνοούνται» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Το ρωσικό υπουργείο εφιστά την προσοχή στις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες στα Σκόπια και σε άλλες πόλεις, οι οποίες δείχνουν την βαθειά πόλωση της κοινωνίας. «Είναι προφανές ότι ένας παρόμοιος τρόπος επίλυσης των ζητημάτων, που έχουν εθνική σημασία για το μέλλον της χώρας, δεν εκφράζει την βούληση του λαού της και δεν μπορεί να αποτελέσει εργαλείο μιας μακροχρόνιας διευθέτησης του προβλήματος που αφορά στην ονομασία του κράτους» υπογραμμίζει στην ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Την ύπαρξη εκρηκτικής κατάστασης, που απειλεί να υπονομεύσει την σταθερότητα και την ασφάλεια στα Βαλκάνια, επιβεβαιώνουν επίσης εύγλωττα τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα, όπως η αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό του αρχηγού του κόμματος 'Ανεξάρτητοι Έλληνες' Πάνου Καμμένου, που τάσσεται κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, η έναρξη της διαδικασίας για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση» αναφέρει η ανακοίνωση. «Αξίζει να επισημανθεί ότι στην Αθήνα τη συμφωνία των Πρεσπών προωθούν, αγνοώντας την γνώμη των πολιτών της χώρας, ενώ, για δημοψήφισμα στο ζήτημα αυτό που αφορά τα ριζικά εθνικά συμφέροντα, δεν γίνεται λόγος».
Σε σχέση με αυτό, στη Μόσχα υπογραμμίζουν ότι σταθερή λύση του προβλήματος που σχετίζεται με την αλλαγή της ονομασίας θα πρέπει να βρεθεί «χωρίς έξωθεν πιέσεις, χωρίς την επιβολή προθεσμιών και προϋποθέσεων, που να βασίζεται στην ευρεία κοινωνική υποστήριξη και αποκλειστικά στο πλαίσιο του δικαιϊκού πεδίου». «Ξεκινάμε από το ότι το ζήτημα αυτό θα πρέπει να συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σύμφωνα με την παράγραφο 3 της απόφασης 845 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Πηγή: Το Ποντίκι

13 σχόλια:

  1. Ο Ρώσος έχει δίκιο! ! Ο προδότης Τσιπρας εύχομαι να δει τον λαό, όταν ο λαός ξυπνήσει !!! Ένα σου λέω Τσιπρα. ...... Θα σε Λυπάμαι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν άφησε αναπάντητη της ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ για τη συμφωνία των Πρεσπών.
    Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας είχε εμφανιστεί επικριτικό και στην ανακοίνωση του ανέφερε πως η Ελλάδα προωθεί τη συμφωνία των Πρεσπών αγνοώντας τους πολίτες της!

    Η απάντηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν άργησε να δοθεί με την ελληνική πλευρά να τονίζει μεταξύ άλλων πως “η επίκληση πολιτικών εξελίξεων στο εσωτερικό φίλων χωρών από το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν συνάδει με το επίπεδο που χαρακτηρίζει τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας. Παράλληλα, τροφοδοτεί έναν εύλογο προβληματισμό καθώς παραβλέπει την συντεταγμένη και αποτελεσματική δημοκρατική λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα, το Σύνταγμα της οποίας έχει σαφείς πρόνοιες για την αντιμετώπιση κάθε πιθανού ενδεχόμενου στην εσωτερική πολιτική τάξη, η οποία ασφαλώς και δεν αποτελεί πεδίο πρόσφορο για σχόλια από τη πλευρά τρίτων”.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών: Η Συμφωνία των Πρεσπών συμβάλλει ήδη από την υπογραφή της στην εδραίωση της σταθερότητας και της ειρήνης στα Βαλκάνια. Αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο επίλυσης διαφορών μεταξύ δυο ανεξάρτητων κυρίαρχων κρατών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ χωρίς παρεμβάσεις τρίτων. Διαφορών που επί μακρόν υπονόμευαν την προοπτική των λαών της περιοχής να συνυπάρχουν ειρηνικά και να συνεργάζονται προς όφελος της σταθερότητας και της ασφάλειας της περιοχής.

    Οι διεθνείς μας εταίροι καλούνται να σεβαστούν το πνεύμα και το γράμμα της Συμφωνίας και να επικροτήσουν το γεγονός ότι οι πολιτικές ηγεσίες των δύο χωρών επέδειξαν το απαραίτητο πολιτικό θάρρος να φτάσουν στη λύση ενός ιδιαίτερα ακανθώδους ζητήματος, προασπίζοντας, την ίδια στιγμή, τα εθνικά τους συμφέροντα.

    Η επίκληση πολιτικών εξελίξεων στο εσωτερικό φίλων χωρών από το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν συνάδει με το επίπεδο που χαρακτηρίζει τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας. Παράλληλα, τροφοδοτεί έναν εύλογο προβληματισμό καθώς παραβλέπει την συντεταγμένη και αποτελεσματική δημοκρατική λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα, το Σύνταγμα της οποίας έχει σαφείς πρόνοιες για την αντιμετώπιση κάθε πιθανού ενδεχόμενου στην εσωτερική πολιτική τάξη, η οποία ασφαλώς και δεν αποτελεί πεδίο πρόσφορο για σχόλια από τη πλευρά τρίτων.

    Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία, που αναγνωρίζει εδώ και χρόνια τη ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» θα σεβαστεί τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού στη χρήση του ονόματος Μακεδονία, θα αποκαλεί από εδώ και στο εξής τη χώρα αυτή με τη νέα συνταγματική της ονομασία, δηλαδή «Βόρεια Μακεδονία»και το κυριότερο, θα αποστεί από ανάλογες δηλώσεις που αποτελούν παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὁ Ἑλληνικός Λαός, νομίζω ὅτι στό βάθος τῆς καρδιᾶς τῶν Ἑλλήνων (ἀθέων καί ἰδιοτελῶν ὑποκριτῶν ἐξαιρουμένων), ἐκφράζει ἤδη τίς θερμές του εὐχαριστίες στό Ρωσικό Ὑπουργεῖο τῶν Ἐξωτερικῶν, γιά ὅ,τι λέγει σχετικά μέ τό ὅτι δέν ἐρωτήθηκε ὁ Ἑλληνικός Λαός,
      ὁ ὁποῖος κατά τόν Πρωθυπυργό τῆς χώρας μας καί ἤδη καί Ὑπουργό Ἐξωτερικῶν,
      ἔχει χαρακτηρισθῆ ὡς "ὄχλος".

      Καί πιστεύω ὅτι τέτοια εἶναι ἡ κατάσταση τῆς καρδιᾶς τῶν Ἑλλήνων ἀπέναντι στήν ἀνωτέρω ἀνακοίνωση τοῦ Ρωσικοῦ ὙπἘξ, ,
      διότι
      αὐτοί πού φέρονται τυπικῶς ὅτι μᾶς ἐκπροσωποῦν ὡς Κυβέρνηση στό σημερινό ὙπἘξ τῆς Ἑλλάδος,
      καί βγάζουν ἀνακοινώσεις σάν την παραπάνω, εἶναι καί ἀνιστόρητοι καί Ἐκκλησιομάχοι,
      ἡ δέ ἐπίκληση τῆς μή παρεμβάσεως τῆς Ρωσίας στά ἐσωτερικά τῆς Ἑλλάδος "τούς ἔλειπε," ἀφοῦ ἄκουσαν τήν Μέρκελ νά τούς ἐπαινεῖ γιά τήν προδοτική συμφωνία τῶν Πρεσπῶν,
      μέ σκοτεινότατη, χαιρέκακη καί μοχθηρή ἐπέμβασή της στά ἐσωτερικά μας
      ὡς Ἑλληνικοῦ Λαοῦ, Μακεδόνων Ἑλλήνων περιλαμβανομένων,
      καί δέν ἀντέδρασαν!

      Διαγραφή
  3. Γελάνε και τα δοκάρια με την ανακοίνωση του υπεξ αλλά ουσιαστικά τώρα τη μαμησαμε γιατί αρχίζει η Ρωσία να εκμεταλλεύεται το δώρο που της έκανε η Γερμανία και η ΗΠΑ ....καληνύχτα Ελλαδίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρεαλιστικά, ἡ συμφωνία τῶν Πρεσπῶν τελείωσε.
    Τό Συμβούλιο Ἀσφαλείας τοῦ ΟΗΕ δέν θά τήν υἱοθετήσει.
    Τό ὄνομα Μακεδονία δέν θά δοθῆ στά Σκόπια, γιά χρήση καί ἀπό αὐτά, παρά μόνο
    α) χωρίς πανσλαβισμό, χωρίς ἀνθελληνισμό καί χωρίς ἐπεκτατισμό σέ βάρος ἄλλων γειτόνων μας, ὅπως Βουλγαρίας ἤ Σερβίας
    β) χωρίς ὁράματα γιά μεγάλη Ἀλβανία, πού θά διαμορφωνόταν πολύ γρήγορα, στήν θέση τῆς ΠΓΔΜ,
    γ) μέ Ὀρθοδοξία, καί
    δ) Ἑλληνικό πολιτισμό-παιδεία,
    δηλαδή μέ ἰσότιμη καί εἰλικρινῆ φιλία πρός τήν Ἐλλάδα, καί διεθνῆ φιλειρηνισμό.

    Αὐτά ἄλλωστε εἶναι ἡ μόνη δυνατή πολιτική καί νομική ἀμοιβαιότητα γιά παραχώρηση της χρήσεως τοῦ ὅρου Μακεδονία στά Σκόπια, κατά τό ἄρθρο 28 παρ. 2 τοῦ Συντάγματος τῆς Ἑλλάδος (ἤ μετά ἀπό ἐλεύθερο δημοψήφισμα στήν Ἑλλάδα).

    Καί αὐτά τά προαπαιτούμενα, ἀντικρύζουν τίς πραγματικές ἱστορικές (ἐθνολογικές καί θρησκευτικές) ἰσορροπίες στήν περιοχή μας.- Ἰσορροπίες, ποὐ εἶναι ἐξ ἴσου καί φιλοαμερικανικές-φιλοευρωπαϊκές καί φιλορωσικές
    (ὅσο κι ἄν παίζουν κατά καιρούς τά ποσοστά τῆς ἑκατέρωθεν ἐπιρροῆς).

    Ὅποιος δέν τίς σἐβεται αὐτές τίς ἰσορροπίες,
    καί στό ἐσωτερικό καί στό ἐξωτερικό,
    θά εἰσπράττει τήν ἀντίθεση τῆς ἄλλης πλευρᾶς στήν Εὐρωπαϊκή (ἄρα καί φιλο-Ε.Ε. καί φιλοαμερικανική) περιοχή τῆς πρώην Ρωμανίας (φιλορωσικῆς ἐξ ὁρισμοῦ, ὡς Ὀρθόδοξης).

    Ἀκόμη καί ὁ Οἱκουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κι ἄν εἶναι, πρέπει νά σέβεται αὐτές τίς ἰσορροπίες, καί νά μήν προξενεῖ ἀντικανονικά προηγούμενα π.χ. στήν Οὐκρανία, ἐφαρμόσιμα καί γιά τήν περιοχή μας, χάριν ξένων ὅπως τῶν εἰσβολέων καί γενοκτόνων Τούρκων, ἐλέῳ κυκλωμάτων τῶν βαθέων ΗΠΑ.

    -κι ὄχι νά παραβιάζῃ αὐτές τίς ἱστορικές ἰσορροπίες, ὡς κάποιο ἀπό τά ἐνεργούμενα τοῦ Σόρος, πού φέρνουν μετανάστες στήν....Νέα Ρωμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ξεχνάω ότι ήταν από τους πρώτους που τους αναγνώρισαν με το όνομα της Μακεδονίας. Πολύ πριν τους Αμερικάνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασέ το, ἦταν ἡ περίοδος Γιέλτσιν, δηλαδή τῆς μεγάλης ἐπιρροῆς τῶν ΗΠΑ στήν Ρωσία, πού προφανῶς "ἔδεσε" μέ πανσλαβιστικά ἀνακλαστικά, καί μέ παλαιότερα κουμουνιστικά σχέδια, καί δέν κατάλαβαν καθόλου τί διακυβευόταν.
      Μόνος σχεδιασμός μέ μέλλον γιά ὅλους, πλήν ἐλαχίστων καί κακοπίστων, εἶναι ἡ βάση τῆς κοινῆς ἱστορίας τῆς Ὀρθόδοξης Ρωμανίας ὅλων τῶν Ευρωπαϊκῶν χωρῶν τῆς περιοχῆς μας.
      Καί ἡ ἀλήθεια ἔχει πάντα μέλλον, ὅταν ἔχει ἀληθινό παρελθόν.
      Τά ἄλλα δυνατά σχέδια, εἶναι προσωρινές καί ἀλληλοσυγκρουόμενες βουλησιαρχίες πού μπλοκάρουν καί διαστρέφουν τά πράγματα,
      ἐνίοτε βαθειά, ἀλλά ἡ ἱστορική πραγματικότητα μέ τήν ἱστορική ἀλήθεια πού φέρει, ἐπικρατεῖ.

      Ἀρκεῖ νά μήν χαθῆ ὁ μπούσουλας, ἀπό αὐτούς πού, καί πρέπει νά ἀγαποῦν τήν ἀλήθεια, καί ὠφελοῦνται ὅσο πρέπει (ὄχι πλειονεξίες) ἀπό τήν ἀλήθεια. Δηλαδή κυρίως ἀπό ἐμᾶς ἐν προκειμένῳ, τούς Ἕλληνες.

      Διαγραφή
    2. Να ξεχασουμε τι οτι ηταν η περιοδος ΓΙΕΛΤΣΙΝ και τα αναγνωρισαν με το ονομα μακεδονια.Και τωρα που κοπτονται οι ΡΩΣΣΟΙ και δεν εχουν τον γιελτσιν αλλα τον ΒΛΑΔΙΜΗΡΟ γιατι δεν αρουν την αναγνωριση της ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.Διαβαζε καλυτερα τα γεωπολιτικα και μην ριχνεις πυροτεχνηματα

      Διαγραφή
    3. Ἔτσι εὔκολα μιά πολιτική ἡγεσία μεγάλης δυνάμεως ἀναγνωρίζει ὅτι ἔχει σφάλει στό παρελθόν; Θέλει πολιτικό θάρρος καί βοήθεια ἀπό ἐμᾶς ὡς Ἑλλάδος,
      ἀλλά σέ μᾶς, τώρα,
      πάνω στό κεφάλι μας ἔχει κάτσει ὁ Τσίπρας τοῦ 17,5% τοῦ ἐκλογικοῦ σωματος τοῦ 2015.

      Διαγραφή
    4. Η Γερμανια θυμαται κανεις τι εχει κανει σε δυο πολεμους και τρια μνημονια ?? Στην Κυπρο ..θυμαται κανεις τι εγινε απ το 1950 .?? Διοτι βλεπω πολλα ονοματα ...στα ...Αγγλικα...( το καμαρι μας ...η ταυτιση ...)....Ελπιζω ναι.....το ιδιο ναναι αξεχαστα...

      Διαγραφή
  6. Είπαμε ο χρήσιμος πανηλιθιος έβαλε τα Σκόπια στον χάρτη για όλους και την Ελλάδα στα στόματα πολλών λύκων απλώς προδότης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Καβασίλα, λάθος εκτίμηση. Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα την υιοθήσει. Ο ΟΗΕ είναι πλέον όργανο της Ουάσιγκτον. Αυτή πληρώνει περισσότερα από το μισό του κόστους λειτουργίας του υπερτροφικού γραφειοκρατικού οργανισμού. Στο ΣΑ Ρωσία και Κίνα μονίμως περίπου μειοψηφούν.Κυρίαρχη η αμερικάνικη και η ισραηλινή εκδοχή. ΄Εχει καταστεί βήμα αντιρωσικής και αντικινεζικής προπαγάνδας -κάτι σαν την Τερέζα Μέη και το BBC.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.