8/1/19

Ευθεία προσβολή του Ερντογάν προς τον Σύμβουλο Ασφάλειας του Τραμπ: "Δε δέχομαι να σε δω, συνομιλητής σου είναι ο Καλίν"

Αποχωρεί ταπεινωμένη από το Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, αποτελούμενη από τον Τζον Μπόλτν, Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, τον Τζόζεφ Ντάνφορντ, Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, και πρέσβη Τζέημς Τζέφρεϋ, ειδικό απεσταλμένο του Προέδρου Τραμπ στη Συρία
Ο Ερντογάν έπαιξε τα ρέστα του, όπως αναφέρουν οι τουρκικές εφημερίδες, όταν αρνήθηκε να συνατήσει τον Τζον Μπόλτον, Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επειδή έκανε δηλώσεις για την προστασία του YPG.
Ο Μπόλτνον, μαζί με τον Ντάνφορντ και τον Τζέφρεϋ, συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με τον Εκπρόσωπο του Ερντογάν, Ιμπραχήμ Καλίν, τον διοικητή της ΜΙΤ, Χικμέτ Φιντάν, τον υποδιοικητή της ΜΙΤ και άλλους αξιωματούχους.
Ο Ερντογάν αρνήθηκε να συναντήσει τον Μπόλτον, ο οποίος ζήτησε ραντεβού, επειδή έκανε δηλώσεις για την προστασία των Κούρδων του YPG.
Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός ότι ο Μπόλτον δεν συναντήθηκε και με κανέναν υπουργό της τουρκικής κυβέρνησης.
Ο Ερντογάν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, είπε ότι δεν είχε να πει τίποτα με τον Μπόλτον, γι' αυτό δεν τον είδε, αρνούμενος ότι αυτό ήταν αντίδραση στη στάση του για τους Κούρδους.
Επίσης, ο Ερντογάν είπε ότι "άλλωστε, αν θέλω κάτι, μπορώ να μιλήσω ανά πάσα στιμή με τον Τραμπ".
Πάντως, ο Τούρκος Πρόεδρος, αναφερόμενος στις δηλώσεις Μπόλτον, είπε:
-"Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε, να καταπιούμε τις δηλώσεις που έκανε ο Μπόλτον όσο ήταν στο Ισραήλ. Το YPG και το ΡΚΚ δεν αντιπροσωπεύουν τους Κούρδους. Είναι λάθος αυτή η αξιολόγηση. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει εναντίον των τρομοκρατών.
-Ο Τζον Μπόλτον έκανε μεγάλο λάθος. Στο θέμα αυτο δεν είναι δυνατόν να υποχωρήσουμε. Όσοι βρίσκονται στον διάδρομο τρομοκρατίας, θα πάρουν τα μάθημά τους από μας. Εμείς θεωρούμε ως βάση των σχεδίων μας την αποφασισιτκότητα Τραμπ να αποχωρήσει από τη Συρία. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι πρέπει, για να σκοτώσουμε όλους τους τρομοκράτες, όπου κι αν βρίσκονται.
-Έχουμε να πούμε κάτι σε εκείνους που συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Η Τουρκία είναι μια χώρα που κρατάει πάντα το λόγο της. Το ίδιο περιμένουμε και από τους συμμάχους μας.
-Στην Ιεράπολη/Μένπετζ η Αμερικανοί τόσο καιρό μας κοροϊδεύουν. Εκεί έχουμε πετύχει αρκετά. Η συζήτηση που είχαμε με τον Τραμπ τις 14 Δεκεμβρίου είναι ιστορική. Είπα στον Τραμπ ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Μετά του είπα ότι μπορούμε να χτυπήσουμε τον ISIS με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό. Άλλωτε, ο Τραμπ μου είπε ότι ήθελε να φύγεια από τη Συρία. Εγώ του είπα ότι είμαι έτοιμος να αναλάβω τα πάντα. Μετά από αυτό, διάφορες αντιπροσωπείες και από τις δυο πλευρές συζητούν για τις λεπτομέρειες.
-Για μας η βάση των σχεδιασμών μας είναι η αποφασιστικότητα του Τραμπ. Οι προετοιμασίες για τη στρατιωτική επιχείρηση έχουν ολοκληρωθεί. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα βήματα που πρέπει εναντίον του YPG. Πολύ σύντομα θα αρχίσει η επιχείρησή μας για την εξουδετέρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης των Κούρδων στη Συρία".

Χαρακτηριστικός τίτλος του ΙΝΤΕΡΝΕΤΧΑΜΠΕΡ: Δεν του έδωσε σημασία ο Ερντογάν και έφυγε έτσι (με σκυμένο το κεφάλι), αναφερόμενος στον Τζον Μπόλτον

9 σχόλια:

  1. Καλά νά πάθουν οἱ Ἀμερικάνοι, πού ὑπάκουσαν στούς Τούρκους τήν δεκαετία τοῦ 1990 καί εἶπαν καθ' ὑπόδειξή τους, ὅτι τό ΠΚΚ εἶναι τρομοκρατική ὀργάνωση. Εἶναι, ἄν πρῶτα εἶναι ἡ Τουρκία τρομοκρατική ὀργάνωση, πού σκοτώνει τούς Κούρδους καί θέλει νά τούς ἐξαφανίσει.
    Ἠ Τουρκία ἔχει φρικτό γενοκτονικό παρελθόν καί παρόν. Ὄχι μέλλον.
    Διότι, μιά χώρα πού φοβᾶται τήν ἀλήθεια τόσο, ὅπως ἡ Τουρκία, ὥστε να θέλει νά φιμώνῃ ἀκόμη καί τούς ἁρμοδίους καί ἀπεσταλμένους τοῦ Ἀμερικανοῦ προέδρου, ὅταν μιλᾶνε μέ ἀλήθειες γιά τό Κουρδικό ζήτημα, δέν ἔχει μέλλον.

    Κανονικά ὅταν σφάλλουν ἤ ἀδικοῦν τέτοιοι ἁρμόδιοι ὅπως ὁ σέ μᾶς ἐπικαθεσθείς πρέσβης Πάητ πού προωθεῖ τά σχέδια ὄχι τῶν ΗΠΑ, ἀλλά τοῦ Σόρος, γιά νά κάνῃ τήν περιοχή μας ἐμπόλεμη ζωνη, ὑπάρχει ἀντίλογος, ὄχι τακτικές φιμώσεως. Οἱ Τοῦρκοι ὁμως, φοβοῦνται τίς ἀλήθειες πού τούς λέγονται, διότι εἶναι ἔνοχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολοκληρο αρθρο στηριζεται στις παπαριες των τουρκικων κατευθυνομενων φυλλαδων και το κανουμε εμεις θεμα!Την σφαλιαρα με το κωλοχαρτο της λιρας ακομα την γευονται οι γειτονες.Λιγη σοβαροτητα στις επιλογες οσον ανεβαζεις δεν βλαπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήν ὑποτιμᾶτε τίς ἀνοησίες τῆς τουρκικῆς ἐπάρσεως. Προηγοῦνται πάντα ἐγκληματικῶν πρακτικῶν τους. Αὐτο-ντοπάρονται ἔτσι αὐτοί, προτοῦ διαπράξουν ὅσα δέν θέλει ὁ Θεός, ἀλλά θέλει ἡ σαρκώδης ἀπληστία τους.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Συμπατριώτη με καταγωγή από τον Πόντο,

      Σε κάθε ζήτημα, άρθρο, ανάλυση, σχόλιο υπάρχουν τα ουσιώδη - τα σημαντικά και τα λοιπά δευτερεύοντα - υποστηρικτικά.

      Τα λοιπά μπορούν να έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν ένα κλίμα ή να στοιχειοθετήσουν την αξιοπιστία γύρω από τα σημαντικά ή σε σπανιότερες περιπτώσεις να καλύψουν μέρος της είδησης - δίνοντας κατεύθυνση για τους πιο μυημένους (το target group δεν είναι απαραίτητα ένα).

      Η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι φανταστική αν μπορείς να δεις το ουσιώδες και προσωπικά είμαι ευγνώμων στους διαχειριστές της ιστοσελίδας που το ανέβασαν.

      Σε ενημερώνω από πρώτο χέρι ότι το ουσιώδες του άρθρου είναι η παρουσίαση των βασικών κανόνων "εμπλοκής" σε επίπεδο τακτικών (τον Φιντάν (!) έβαλε επί της ουσίας) και στρατηγικών διαπραγματεύσεων και αποτελεί μάθημα για τους δικούς μας, που ολόκληρος Αρχηγός ή ΥΠΕΞ αναλώνει τις διαπραγματεύσεις του με απλούς υπηρεσιακούς παράγοντες. Ο στόχος του Ερντογάν είναι να κάθετε σε συγκεκριμένες τράπεζες διαπραγματεύσεων, να ανοίγουν συγκεκριμένες ασύλληπτα πριβέ πόρτες όπου δεν δίνετε η ευκαιρία εύκολα και συχνά (για το σύνολο των πρωθυπουργών). Δεν αναλώνει τα διαπραγματευτικά του όρια πριν ξανά φτάσει εκεί που κανείς δικός μας πολιτικός δεν έχει δει εδώ και δεκαετίες. Αν ο Ιωαννίδης εφάρμοζε την τακτική Ερντογάν ίσως δεν χάναμε την Κύπρο (τόσο σημαντικό είναι το άθρο).

      Βέβαια το ότι δίνουν στον Ερντογάν την γλύκα να τον μασάνε δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα τον καταπιούν... Σε κάθε περίπτωση ας μαθαίνουμε από τους φίλους πολλά και από τους εχθρούς ακόμη περισσότερα.

      Διαγραφή
  3. Χαχαχαχα!!! τώρα να γελάσουμε ή να...ξαναγελάσουμε;
    Δηλ. θέλουν να μας πουν ότι η ιντερνετχανπερ, το φερέφωνο της τουρκικής πολιτικής,μας προδίδει τις κρυφές αμερικανο-τουρκικές συνομιλίες με το νι και το σίγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόνο η λογική μας μπορεί να μας πει το τι μπορεί να γίνεται, κι'αυτή ποτέ με το νι και το σίγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Ερντογάν ούτε βλάκας ουτε ιλιθιος είναι, νομίζω ότι κρατάει στο χέρι του 2 κλυδια τα οποία θέλουν πάση θυσία η ΗΠΑ και Ρωσία, αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Ερντογάν γι'αυτό το παίζει σκλυρος και ανυποχώρητος, γιατί μιλάει εκ του ασφαλούς,το θέμα είναι μπορεί να υπάρξει συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας φυσικά και όχι τα συμφέροντα τους συγκρούνται και οσό θα υπάρχει σύγκρουση μεταξύ των δύο θα ανέχονται τον κάθε Ερντογάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Ρ,
    Περιγράψατε αυτό που συμβαίνει στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.