15/1/19

Έτσι κάνουν διαδηλώσεις οι Κούρδοι του Αφρίν - Κρατώντας τα πορτραίτα των ηρώων τους

Δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι έχουν εγκαταλείψει το Αφρίν, μετά την επιχείρηση εισβολής και κατοχής, που οι ίδιοι ονόμασαν "Κλάδος Ελαίας", και εγκαταστάθηκαν σε καταυλισμούς προσφύγων στη γειτονική περιοχή Σέχμπα.
Αυτούς τους 12 μήνες που διαρκεί η κατοχή της πατρίδας τους, η Τουρκία πέραν του ότι επιχερεί τη δημοογραφική αλλοίωση του πληθυσμού της περιφέρειας Αφρίν, εγκαθιστώντας εκεί σουνίτες Άραβες φανατικούς μουσουλμάνους, λεηλατεί τις περιουσίες και τον πλούτο της περιοχής.
Αυτήν την κατάσταση της εθνοκάθαρσης και της λεηλασίας του πλούτου τους, καθώς και τη συνεχιζόμενη προσφυγιά, λόγω της τουρκικής εισβολής, κατήγγειλαν με πορεία διαμαρτυρίας που έκαναν οι Κούρδοι του Αφρίν στον καταυλισμό προσφύγων της Σέχμπα.

Αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες στην πορεία διαμαρτυρίας κρατούσαν τα πορτραίτα χιλιάδων νέων που έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας εναντίον των τζιχαντιστών του Ι.Κ., στη Ροζάβα και τα άλλα μέτωπα της ΒΑ Συρίας.
Τα συνθήματα που επικράτησαν ήταν:
-Το Αφρίν είναι η ζωή μας
-Παιδοκτόνε Ερντογάν
-Καταγγέλλουμε την εισβολή και κατοχή του Αφρίν από την Τουρκία
-Δεν θα αφήσουμε το Αφρίν στα χέρια της Τουρκίας
-Θα εκδιώξουμε τον εχθρό με τη βούληση των γυναικών πολεμιστών
Η πορεία διαμαρτυρίας κατέληξε στο Κτίριο της Βουλής των Εθνομαρτύρων, όπου μίλησαν στελέχη της Βουλής του Καντονιού του Αφρίν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.