9/1/19

Bloomberg: To σημαντικότερο εμπόδιο για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Bloomberg: To σημαντικότερο εμπόδιο για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

  • (Φωτ.: Facebook / Zoran Zaev)
Η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ετοιμάζεται αυτό τον μήνα να υπερβεί το σημαντικότερο εμπόδιο για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, μεταδίδει το Bloomberg, αναφέροντας ότι η αποφασιστική ψηφοφορία για την αλλαγή της ονομασίας είτε θα ανοίξει το δρόμο για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, είτε θα κλείσει την πόρτα με πάταγο.

Παράλληλα το πρακτορείο σημειώνει ότι το πρώην γιουγκοσλαβικό κράτος βρίσκεται στο κέντρο ενός ανταγωνισμού για επιρροή, σε μια από τις ασταθέστερες περιοχές της Ευρώπης.
Η Ρωσία, που θεωρεί ότι η πΓΔΜ και άλλες πρώην κομμουνιστικές χώρες ανήκουν στη δική της σφαίρα επιρροής, αντιτίθεται στην περαιτέρω διεύρυνση του ΝΑΤΟ. Στους εθνικιστές της «Μακεδονίας» και της Ελλάδας η Μόσχα έχει βρει συμμάχους που αρνούνται την αλλαγή της ονομασίας. Σήμερα αρχίζει στο κοινοβούλιο η συζήτηση για τις συνταγματικές τροποποιήσεις και τη μετονομασία της χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Σε αντάλλαγμα, η Ελλάδα έχει υποσχεθεί να άρει τις αντιρρήσεις της στην ενταξιακή προσπάθεια της.
Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ ελπίζει να επαναλάβει την επιτυχία του Οκτωβρίου, όταν απέσπασε πλειοψηφία των δύο τρίτων στο κοινοβούλιο για να ξεκινήσει η διαδικασία. «Πιθανότατα ο Zάεφ θα εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία και κατόπιν, αν η χώρα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ σύντομα, τότε θα υπάρχει κίνητρο για τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις που θέλει η ΕΕ. Αν δεν το πετύχει, η κυβέρνηση δεν θα επιβιώσει», δήλωσε ο Ντίμιταρ Μπέτσεφ, συνεργάτης του Ατλαντικού Συμβουλίου στην Ουάσινγκτον.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ζάεφ δήλωσε ότι διαθέτει τις 76 από τις 80 ψήφους που χρειάζεται. Βρίσκεται δε σε συνομιλίες με κόμματα της αλβανικής μειονότητας, με κύριο θέμα την αναγνώριση του πολυεθνικού χαρακτήρα του κράτους. Αν η ψηφοφορία αποβεί άκαρπη, τότε θα έχουν τορπιλιστεί όλες οι ελπίδες να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ, με ενδεχόμενο να εκδηλωθούν νέες εντάσεις στην περιοχή. Η Ρωσία έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ και την ΕΕ για ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της πΓΔΜ.
Αντίπαλος της συμφωνίας είναι και ο πρόεδρος Ιβανόφ, που αρνήθηκε να την υπογράψει, χαρακτηρίζοντάς την απειλή για την εθνική ταυτότητα της χώρας. Εφόσον η ψηφοφορία είναι επιτυχής, η Ελλάδα πρέπει να επικυρώσει την συμφωνία και να εγκρίνει την διαδικασία για ένταξη της πΓΔΜ.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που συγκυβερνά με τους ΑΝΕΛ που είναι αντίθετοι, διαβεβαιώνει ότι θα εξασφαλίσει πλειοψηφία. Η κυβέρνηση του Ζάεφ θέλει ολοκλήρωση της συμφωνίας πριν από τις ευρωεκλογές, επειδή ένα απρόσμενο αποτέλεσμα θα επηρέαζε αρνητικά τα σχέδια ενσωμάτωσης της χώρας, εκτιμά το Bloomberg.
  • Πηγή: Bloomberg / Μετάφραση: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
http://www.pontos-news.gr/article/189036/bloomberg-simantikotero-empodio-gia-tin-entaxi-tis-pgdm-sto-nato

4 σχόλια:

  1. Ο Ζάεφ θα πάρει την πλειοψηφία εμείς με τον ηλιθιο τη θα κάνουμε !!!
    Ρε μπας και διαβάζει τα μηνύματα και μονολογεί. ...... ρε κωλοπ....δα με λέτε ηλιθιο ? Εγώ θα σας κανονίσω , θα σας ψήσω το ψάρι στα χείλη !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην ακουτε τον καθε παπαρα, ΚΑΙ στο μπασταρδο ανθυποκρατιδιο (ΠουΓουΔουΜου) ΚΑΙ στην κατεχομενη Ελλαδα μας ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ τον αριθμο των προδοτων που θα διαπραξουν την μεγαλυτερη προδοσια στον τοπο μας απο τις απαρχες της υπαρξεως του...
    Τα κτηνη αυτα θα κανουν πισω μονο σε μια ΒΙΑΙΗ αντιδραση του Ελληνικου λαου η σε ενα Στρατιωτικο Κινημα, σε καθε αλλη περιπτωση εχουν και το καρπουζι και το μαχαιρι και την βρομικη ψυχη τους να διαπραξει ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, αργυρωνητοι ψευτοβολευταδες, πρωκτοχαναδες πολιτικοι , ακροαριστεροι αμορφωτοι καταληψιες σχολειων, εξαλλοι ημιτρελλοι πρωην Κνιτες , βρομερα κομματα-επιχειρησεις και βδελυρα καθαρματα που το παιζουν 'προεδροι' βυσσοδομουν απεναντι στην ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ λαου που δεν της επιτρεπουν να εκφρασθει...
    Ασχημοι καιροι ,βαθυ το σκοταδι και η μονη φλογιτσα στην ψυχη του Γενους μας ειναι πια η μικρη ΕΛΠΙΔΑ οτι ΚΑΠΟΙΟΙ - ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού - πότε; Λές να αδειάσουν οι καφετέριες και οι ταβέρνες;
      Χλωμό ο βλέπω...

      Διαγραφή
  3. Μα κάθεστε και κλαψουρίζετε σαν γυναικούλες χωρίς να σκέφτεστε ούτε μια στιγμή,
    περιμένετε να γίνει ένα θαύμα και κάθεστε στον καναπέ σας.
    Από ποιόν περιμένετε να δώσει τη λύση? Μήπως από τον Καμμένο? Να παρατήσει το
    υπουργείο του και να ρίξει την κυβέρνηση? Αυτός περιμένει από τους Σκοπιανούς να μην ψηφίσουν τελικά. Αν ήθελε μπορούσε να κάνει ότι έπρεπε τότε που ήταν νωρίς. Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι όλοι αυτοί, Ανελίτες, Ποτάμιδες τα έχουν αρπάξει η περιμένουν να τα αρπάξουν. Μήπως περιμένετε από τον Κούλη να κάνει κάτι? Αυτός την μιά λέει όχι στη συμφωνία και την άλλη λέει ότι θα την σεβαστεί. Δεν είναι προφανέστατο ότι κοροιδεύει? Μόνο ένα κόμμα ελληνικό έχει
    ξεκάθαρη πατριωτική θέση, η Χρυσή Αυγή !!! Αλλά εσεις δεν θέλετε να ακούσετε για Χρυσή Αυγή γιατί για 4 δεκαετίες είστε τα θύματα της αριστερής πλύσης εγκεφάλου. Σας κάνανε σαν τα μούτρα τους χωρίς να το έχετε καταλάβει... φοβερό πράγμα η προπαγάνδα. Άρα δεν είσαστε πλέον πραγματικοί πατριώτες αφού σκέπτεστε πλέον με τον τρόπο που θέλουν οι προδότες. Επομένως μην ελπίζετε και μη κλαίγεστε, είστε πανάξιοι γι αυτά που θα συμβούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.