10/1/19

Προχωρά τη δεύτερη γεώτρηση το γεωτρύπανο της ExxonMobil στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ

Στο σημείο «Γλαύκος», στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, βρίσκεται πλέον το πλωτό γεωτρύπανο της ExxonMobil «Stena IceMax».
Το μεσημέρι ξεκίνησε τις εργασίες καθόδου το γεωτρύπανο στο νέο σημείο για να ξεκινήσει κι εκεί η γεώτρηση.
Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκε η πρώτη ερευνητική γεώτρηση της κοινοπραξίας ExxonMobil - Qatar Petroleum στον στόχο «Δελφύνη-1».
Παρότι τα αποτελέσματα της γεώτρησης δεν είναι διαθέσιμα προς ώρας, όλες οι πληροφορίες δείχνουν ότι τα ευρήματα δεν είναι αποθαρρυντικά.
Ανακοινώσεις, όμως, τόσο από την κυπριακή κυβέρνηση όσο και από την ExxonMobil, θα παραχωρήσουν μόνο μετά το τέλος της δεύτερης γεώτρησης.
Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης εξέδωσε Navtex για την ζώνη προστασίας του «Stena IceMax στο σημείο» ερευνών «Γλαύκος» στο τεμάχιο 10.
Ναυτεμπορική

9 σχόλια:

  1. μαλλον αποθαρρυντικά. θυμίζει την νεκρική σιγη με την γεώτρηση της Αφροδίτης που τελικά ηταν μη εκμεταλλεύσιμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Της Αφροδιτης ειναι εκμεταλευσιμα...και ηδη εχουν κλεισει για Αιγυπτο..Δεν ειναι βεβαιο εδω τι κανει η Εξον...πιθανον να κανει κολπο...ναναι ελευθερη για την δευτερη γεωτρηση ανευ προβλημματων...και για να δουν που το πανε οι Τουρκοι...Αν βιαζοντουσαν με ανακοινωσεις...θα επεσπευδαν την Τουρκικη εμπλοκη...προ τελικου αποτελεσματος...που ειναι και η δευτερη γεωτρηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μυστικοπάθεια ειδικά στο οικόπεδο 10 είναι ανόητη, αφού το Κατάρ ενημερώνει την σύμμαχο Τουρκία καθημερινά.

    Καλύτερα να βγούνε και να πούνε ξεκάθαρα εάν υπάρχει ή όχι εκμεταλλεύσιμο κοίτασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Καταρ συμμετεχει και με επιστημονες η μονο οικονομικα ?? Εχει επιστημονες το Καταρ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αποκλείεται η Qatar Petroleum να μην έχει δικό της εκμισθωμένο προσωπικό στην εξέδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην εξεδρα ισως...Αλλα τα δεδομενα τα επεξεργαζονται κομπιουτερς στο Τεξας...

      Διαγραφή
  6. Ναι, αλλά πιθανολογώ ότι υπάρχει επικοινωνία μεταξύ εξέδρας και κέντρου για περαιτέρω οδηγίες, π.χ. που να επικεντρωθεί το γεωτρύπανο, που να μετακινηθεί κοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ισως ναι ...αλλα τα στοιχεια ολα ειναι παραμετρικα...δουλευουν υπο μορφη ..πιξελ.... ξερεις στην εξεδρα ..την παραμετρο που δουλευεις...ομως ολη την εικονα την συνθετει το Τεξας...σε κομπιουτερ και ομαδα ειδικων συνθεσης...Η πιθανοτητα να ξερει το Καταρ ...ολα...ειναι 2%....Μετεχει....οκ...ενημερωνεται οκ....αλλα το ποτε.....παιζει..Ξερουν τι σχεσεις εχει...τα ζυγιζουν ολα....Λεμε τωρα....αυτο ελειπε να ειναι παντου...τοτε τι μπρικια κολαει η Εξον ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πιθανολογω κι εγω οτι δεν θα πουν αμεσως τι..πριν το μαγειρεψουν γεωπολιτικα...διοτι η σουπα ειναι μεγαλη γυρω...Μια προωρη ανακοινωση μονο ανευθηνη ειναι.....δεν νομιζω οτι ειναι η περιπτωση εδω...Οταν ειναι ολα ετοιμα θα το πουν ασφαλως.Ουτε το Καταρ τα λεει ολα στην Τουρκια αν ο ...θειος πει ...προσεχε εδω....διοτι....κλπ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.