11/1/19

M. Θεοδωράκης: Η Μέρκελ γοήτευσε και καθυπόταξε τον Τσίπρα

Την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα σχολίασε με σκληρά λόγια ο Μίκης Θεοδωράκης, μέσα από κείμενο που δημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα.
Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης, μιλώντας για την γερμανίδα Καγκελάριο, έκανε λόγο για την «άσπονδη φίλη μας», η οποία έχει «γοητεύσει και καθυποτάξει τον Αλέξη Τσίπρα».
Ενώ συνεχίζει λέγοντας πως «μετά την μεγάλη πυρκαγιά ήρθε να ελέγξει τα αποκαΐδια με σκοπό να επιτύχει την περαιτέρω αξιοποίησή τους και την τελειωτική μας ερήμωση».

Ολόκληρο το κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη:

«Η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Μέρκελ επέβλεψε με γερμανική πυγμή και συνέπεια την καταστροφή της χώρας μας από την αρχή των Μνημονίων, και ιδιαίτερα μετά το 2015, έχοντας γοητεύσει και καθυποτάξει τον Αλέξη Τσίπρα.
Μετά την μεγάλη πυρκαγιά ήρθε να ελέγξει τα αποκαϊδια με σκοπό να επιτύχει την περαιτέρω αξιοποίησή τους και την τελειωτική μας ερήμωση και με το βλέμμα στους υδρογονάνθρακες που σήμερα όλοι πλέον γνωρίζουν την ύπαρξη και την αξία τους που ανέρχεται σε δεκάδες τρισεκατομμύρια.
Η άσπονδη φίλη μας περιμένει την τελική μας ραγιαδοποίηση, ώστε να μην υπάρξει ούτε η παραμικρή αντίδραση από μέρους μας την ώρα της υφαρπαγής τους επ’ ωφελεία του γερμανικού λαού που φαίνεται δεν χόρτασε ακόμα μετά το φαγοπότι της εποχής της γερμανικής κατοχής».
Πηγή: in.gr

11 σχόλια:

  1. Με απούσα τη γάτα (το λαο) επι 10ετια χόρεψαν τα ποντίκια ! Ο λαός ας μη ξεχνούμε στήριξε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις και εψηφισε και τον Τσιπρα μετα την κυβίστηση του.Ολα τα μέτρα είχαν δημοκρατική κάλυψη ! Ολα τα αλλά ειναι ορθά αλλά λίγη σημασία εχουν,Το καντράν των εκλογών τι γράφει.Οσο υπάρχει τράπουλα θα βγαίνουνε ρηγαδες που λεει ο Στρατος οσο υπάρχει αυτο το πολιτικό ατμοσφαιρικό δυναμικό σε λαό και πολιτικούς θα βγαίνουν υποτακτικοί της Μερκελ.Και θα υπάρχει για χρονια καθώς φαίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην το λες αυτο...Κανεις.δεν ξερει το μελλον....Η πινακιδα ελεγε στον δρομο " Μοσχα. 22 χιλιομετρα "....στον Γερμανικο στρατο.....22.....μονο.....Δεν ηξερε το μελλον....Τι θαλεγες εσυ στην ακρη του δρομου αυτου τοτε ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Are you (we) ready to die for Greece Dimitri? The Russian army was.

      Διαγραφή
    2. Προτιμω εναν ενδοξο θανατο κ .Απελλες....απ εναν θανατο χωρις τελος στην ποταποτητα....και στην ξεφτηλα....Εσεις ?? Δεν ειναι και βεβαιον οτι θα πεθανω στον πολεμο...ενω ειναι οτι θα πεθανω στην ξεφτηλα...

      Διαγραφή
  3. ...χίλιες φορές τα έχω πει για τους υδρογονάνθρακες και για το μίσος απέναντι στην χώρα μας και τον λαό μας ...θα το δούμε όμως ζωντανό το 2023 που θα έχουν τελειώσει όλα, είχαν τον σκοπό τους και μας έπαιρναν μέτρα 40 χρόνια πριν...τελευταία ευκαιρία μας είναι με το Σκοπιανό Μακεδονία να μην μείνει λαμπόγυαλο,ήρθε η ώρα ή για τον βούρκο ή για να τους στείλουμε στο διάολο κι όπου βγει!Ούτως ή άλλως αν δεν μιλήσουμε χειρότερα θα είναι! Ας πάρουμε τα όπλα, ότι έχει ο καθένας, πιρούνες, κόσες, ξέρω γω πέτρες...αι στο διάολο με δαύτους που έχουμε στα σβέρκο μας χρόνια! Έλληνες ψηλά το κεφάλι!!! Μέχρι το 2060 2% πλεόνασμα, και 99999999999 χρόνια κόφτη! Μέχρι κα ιστα μουσεία που έχουν κόσμο θα βάλουν νταβατζήδες! Που ποντάρουν πως θα παίρνουν χρήμα από μια χώρα που δεν έχει...από όσα βγάζει από τους υδρογονάνθρακες...κι εμείς ξεπουλιώμαστε για το μέρισμα, οι δημόσιοι υπάλληλοι την παρτούλα τους, κι ας πεθάνουν τα παιδιά τους, κι ας έχουν υποθηκεύσει την ζωή τους...μπράβο ρε Έλληνες, μπράβο, τι να πω, σηκώστε ρε τούβλα ψηλά το κεφάλι σας κι αγαπήστε ρε λίγο τα χώματα μας, τα καντήλια μου, τι να πω πια, για το τίποτα ρε αφήνουμε την πατρίδα μας έτσι, άντε λοιπόν η ήρθε η ώρα, ήρθε η ώρα να τους στείλουμε από εκεί που ήρθε ο κάθε προδότης!Ο καθένας να πάρει ξεκάθαρη θέση για το Σκοπιανό και για κάθε εθνικό θέμα! Αστειόμαστε ρε με τα χώματά μας να πάρει ευχή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σακη ειμαστε ηδη ....δυο..παμε.ολοι....η ταψι..η χαλβας...Σιγα μην ...χασουμε απο ....φλωρους !!!! Μολις δουν το πληθος ..θα πετανε ....ζαρτιερες....σερβιετες....καλτσον...πουδρες....μανον...κλπ...Ειναι ντροπη να μας τρομαζουν 300 ....μαζορετες ροζ..μπλε...Πληρης ξεφτηλα...Δεν παει !!! Σιγα τα ωα
      .....

      Διαγραφή
    2. Ευθυμα
      Σακη δεν το χωρα ο νους μου οτι...φοβασαι εσυ....ολοι....την ....Γεροβασιλη....τον Βουτση....την κυρα Κατινα...την ...Αυλωνιτου....τον ..Ποταμι....την αχλαδια απ το Τιμπουκτου....τον τραυλο του Λοντον σκουλ που ...ξεσκουλ...κλπ....ανθρωπους απ το μουσειο Φυσικης Ιστοριας ...τμημα Πρωτοζωων....Θα κουφαθω αν ναι...

      Διαγραφή
  4. Ναι...σωστά τα λέει ο Μίκης,αναφέρει και τον ένοχο γερμανικό λαό...
    Περί του δουλικού Ελληνικού όμως,ούτε κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 100 years ago Palamas wrote about us today. Suprisingly a Swedish American friend of mine, after visiting Greece for the first time 20 years ago, she sent me a card saying; "the Gods have left Niko :( "

    "Γύριζε, μή σταθής ποτέ, ρίξε μας πέτρα μαύρη, ο ψεύτης είδωλο είναι εδώ, το προσκυνά η πλεμπάγια, η Αλήθεια τόπο να σταθή μια σπιθαμή δέ θάβρη. Αλάργα. Νέκρα της ψυχής της χώρας τα μουράγια.

    Η Πολιτεία λωλάθηκε, κι απόπαιδα τα κάνει το Νου, το Λόγο, την Καρδιά, τον Ψάλτη, τον Προφήτη· κάθε σπαθί, κάθε φτερό, κάθε χλωρό στεφάνι, στη λάσπη. Σταύλος ο ναός, μπουντρούμι και το σπίτι.

    Από θαμπούς ντερβίσηδες και στέρφους μανταρίνους κι από τους χαλκοπράσινους η Πολιτεία πατιέται. Χαρά στους χασομέρηδες! Χαρά στους αρλεκίνους! Σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός και δασκαλοκρατιέται.

    Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γή, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι.

    Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι, Και Μαμμωνάδες βάρβαροι, και χαύνοι λεβαντίνοι· Λύκοι, κοπάδια, οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι Κι οι χαροκόποι αδιάντροποι, και πόρνη η Ρωμιοσύνη!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικο ....γιου σεντιτ ολ....με συγκινησες ...διοτι θυμηθηκες τον Τιτανα αυτον του γενους.....Εδω γεννηθηκαν οι ...Τιτανες...οι θεοι....οι ηρωες....οι φιλοσοφοι...οι επιστημες ολες....κι ειναι αβαστακτη ντροπη να γινουμε δουλοι ....ανευρα μαλακια....ξεχειλωμενα εσωρουχα ..τιποτενιοι..Θα ξαναγεννησουν οι μανες Τιτανες....ηρωες...πνευμα.
      ...αν διωξουμε ολες τις ντροπες...
      τα κριματα...τις ποταποτητες.Ο σπορος ειναι αριστος....το χωμα γονιμο....το φως λειπει...μια κουρτινα το καλυψε.ξενη....Πρεπει να την σκισουμε....πριν μας σκισει αυτη....Τωρα....

      Διαγραφή
  6. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για το χάλι στην πατρίδα μας. Ακόμα βλέπω ανθρώπους που ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός από τα Εθνικά θέματα και κοροϊδεύουν κάθε ανησυχία. Όταν φέρεις τέτοια ιστορία, πρέπει να έχεις και το ανάλογο σθένος να την σηκώνεις. Μακάρι να το ξεπεράσουμε. Αν όχι, η τιμωρία θα είναι πολύ βαριά. Σύντομα θα δούμε πόσο μόνοι είμαστε. Κανείς δεν πρόκειται να βοηθήσει την Ελλάδα. Καλές είναι και οι σφαλιάρες, άμα πρόκειται βέβαια να ξυπνήσεις. Αλλιώς σε στέλνουν ακόμα πιό κάτω. Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.