12/1/19

Merkel: Οι ελληνικές τράπεζες έχουν πρόβλημα - Προς τη σωστή κατεύθυνση το deal Eurobank – Χρειάζονται παρεμβάσεις σε φορολογία και μεταρρυθμίσεις

H Γερμανία παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα και είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει, τόνισε η Merkel
Οι τράπεζες, οι μεταρρυθμίσεις και η φορολογία βλέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της Καγκελαρίου Angela Merkel με ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και τραπεζιτών
Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν πέρα της γερμανικής αντιπροσωπείας υπό τη Merkel οι:
Νίκος Καραμούζης, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, 
Ευτύχιος Βασιλάκης, επικεφαλής Aegean Airlines,
Μιχάλης Τσαμάζ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΟΤΕ στον οποίο συμμετέχει η Deutsche Telekom
Μιχάλης Μαίλης, πρόεδρος Ελληνό-Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου,
Ευάγγελος Μυτιληναίος, επικεφαλής της ομώνυμης εταιρείας και 
Μελίνα Τραυλού, επικεφαλής της Neptune Lines (με εξειδίκευση στη μεταφορά αυτοκινήτων μέσω θαλάσσης)
Η Merkel εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενημερωμένη για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και επικεντρώθηκε κυρίως στις τράπεζες όπου χαρακτηριστικά τόνισε «αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα στις ελληνικές τράπεζες, ωστόσο λαμβάνονται πρωτοβουλίες που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.Μία από αυτές τις πρωτοβουλίες είναι το deal που έχει ανακοινώσει η Eurobank, μία ελληνική ιδιωτική τράπεζα, με στόχο την ενίσχυση κεφαλαίων αλλά και του ιδιωτικού της χαρακτήρα.
Οι τράπεζες στην Ελλάδα τελούν υπό το βάρος των προβληματικών δανείων και το μείζον αυτό ζήτημα δεν έχει αντιμετωπιστεί.
Η Γερμανία παρακολουθεί τις εξελίξεις στις τράπεζες και όταν και όπου χρειαστεί παρεμβαίνει θετικά για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα».
Ειδική αναφορά έγινε για το ελληνικό φορολογικό σύστημα, για τους ακραία υψηλούς φορολογικούς συντελεστές.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Merkel ανέφερε τα εξής «κατανοώ ότι στην Ελλάδα ο φορολογικός συντελεστής είναι από τους  υψηλοτέρους στην Ευρώπη και αυτό δεν βοηθά της επενδύσεις, ωστόσο η μείωση των φορολογικών συντελεστών εις βάρος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα περνούσε λάθος μήνυμα στις αγορές».
Η συζήτηση έγινε εκτενής αναφορά για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται στην Ελλάδα αλλά και τις ιδιωτικοποιήσεις που όπως είπε η Merkel όπου εφαρμόστηκαν στην Ευρώπη μόνο θετικά λειτούργησαν για τις οικονομίες.
Αναφερόμενη στις εξελίξεις στην Ευρώπη τόνισε ότι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί γιατί είναι το μόνο όπλο απέναντι στον Trump και στον κινεζικό επεκτατισμό.
Η Merkel έδειξε εντυπωσιασμένη για την ολοκληρωμένη εικόνα που είχαν οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών και τραπεζιτών για την ελληνική οικονομία, ενώ και οι Έλληνες που παραβρέθηκαν σε αυτή τη συνάντηση εξέφρασαν την ικανοποίησή τους γιατί διέγνωσαν ότι η Merkel ήταν πολύ καλή ενημερωμένη για την ελληνική πραγματικότητα.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.