15/1/19

Politico: Πρόστιμο 200 εκατ. από την OLAF στην Ελλάδα για δίκτυο απάτης με κινέζικα προϊόντα


Πρόστιμο 200 εκατομμυρίων ευρώ θέλει να επιβάλει η ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης, OLAF, κατά των ελληνικών Αρχών, καθώς δεν κατάφεραν να καταπολεμήσουν ένα μεγάλο δίκτυο απάτης με προϊόντα από την Κίνα.
Όπως μεταδίδει το Politico, το διεθνές δίκτυο εισήγαγε πολύ φθηνά ρούχα και παπούτσια στην Ευρώπη, ενώ δεν πλήρωναν φόρους για τα προϊόντα που μετέφεραν.
Η έρευνα της OLAF επικεντρώθηκε στο κινεζικό λιμάνι του Πειραιά στην Αθήνα, καθώς οι τελωνειακές υπηρεσίες δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν το εγκληματικό δίκτυο, το οποίο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Politico, δεν πληρώνει φόρους ύψους περίπου 2,5 δισ. ευρώ σε έξι χώρες από το 2015. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, αυτές οι απώλειες φορολογικών εσόδων επιβαρύνουν πολύ τους εθνικούς προϋπολογισμούς αλλά και τον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Για τη συνέχεια Liberal

2 σχόλια:

  1. Εγώ όταν άκουσα ότι η Κίνα θα αγοράσει το λιμάνι στον Πειραιά, τότε λοιπόν κατάλαβα το τι θα γίνει !!!! Άρα οι ειδήμονες τα γνώριζαν όλα, απλά όλοι είναι μέσα στην βρωμιά. ..... αυτοί είμαστε !!! Τώρα πλήρωσε και μη μιλάς !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε, βέβαια! Όταν οι μαϊμούδες έμπαιναν από το Ρότερνταμ και το Αμβούργο ήταν Δευτέρα, τώρα είναι παράνομες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.