9/1/19

Έβριζαν τους αντιπάλους τους ως "γερμανοτσολιάδες' και τώρα έγιναν οι ίδιοι αυτό που κατηγορούσαν τους άλλους - Tagesspiegel: Η Μέρκελ έρχεται στην Αθήνα και για τη Συμφωνία των Πρεσπών

  • (Φωτ.: EPA / Olivier Hoslet)
Η Άνγκελα Μέρκελ έρχεται στην Αθήνα έχοντας «δύσκολη αποστολή», σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, αφού στο τραπέζι των συνομιλιών με την κυβέρνηση αλλά και με την αξιωματική αντιπολίτευση θα τεθεί και το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αν και το Βερολίνο δεν το επιβεβαιώνει, στο άρθρο της με τίτλο «Η Μέρκελ σε δύσκολη αποστολή», η εφημερίδα επικαλούμενη ελληνικά μέσα ενημέρωσης σημειώνει πως το θέμα απασχολεί πολύ τη Γερμανία.
«Η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει τη συμφωνία και ελπίζει στην επίλυση μιας διένεξης που μετρά πλέον δεκαετίες» παρατηρεί η εφημερίδα του Βερολίνου.
Από την πλευρά της «η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει ότι η επίσκεψη Μέρκελ, καθώς και η συναίνεση της Γερμανίας στη Συμφωνία, θα φέρει τη Νέα Δημοκρατία σε δύσκολη θέση. Ας μην ξεχνάμε ότι Νέα Δημοκρατία και τα αδελφά συντηρητικά κόμματα, Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές στη Γερμανία, είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος» προσθέτει η Tagesspiegel.
«Στο μεταξύ τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση της Νέα Δημοκρατίας όσο και το Κίνημα Αλλαγής απορρίπτουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Την ίδια ώρα, οι συγκυβερνώντες Ανεξάρτητοι Έλληνες απειλούν με αποχώρηση σε περίπτωση που η Bουλή επικυρώσει τη Συμφωνία. Οι ΑΝΕΛ ξεκαθαρίζουν ωστόσο ότι δεν θα ψηφίσουν υπέρ μιας πρότασης μορφής, την οποία το πιθανότερο είναι να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία» σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.