13/2/19

Γερμανοί ιστορικοί υπέρ των Ελληνικών αξιώσεων - Εκδήλωση σήμερα 13/2/2019 στο Πολεμικό Μουσείο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΝΟΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ  
ΤΕΤΑΡΤΗ 13.2, 18.30 ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Ο εκδοτικός οίκος «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, σας προσκαλεί στην παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου των K. H. Roth και H. Rübner, 
«Η οφειλή των επανορθώσεων: υποθήκες της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και την Ευρώπη»
Θα παραστεί:
Αργύρης Σφουντούρης
Επιζών της σφαγής του Διστόμου
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Karl-Heinz Roth, Συγγραφέας, ιστορικός, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κοινωνικής Ιστορίας του 20ου αιώνα
Ηλίας Νικολακόπουλος, Πολιτικός επιστήμονας και Ομότιμος Καθηγητής Εκλογικής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ψαρόπουλος, ανταποκριτής Al Jazeera International στην Ελλάδα.
Θα ακολουθήσει 30λεπτη παρουσίαση από τον Christoph Ulrich Schminck-Gustavus, Καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Βρέμης, με θέμα: «Μνήμες Κατοχής» – Μαρτυρίες για την καταστροφή του χωριού Λιγκιάδες και τα «αντίποινα» της 3ης Οκτωβρίου 1943.
Αναμένεται να συμμετάσχουν Αντιστασιακοί, εκπρόσωποι οικογενειών θυμάτων της γερμανικής κατοχής και απλοί πολίτες. Εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης ο Συγγραμματέας της Σ.Ε. Δημήτρης Αλευρομάγειρος, Αντιστράτηγος ε.α. και Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού.
Πρόκειται για ένα βιβλίο  – σταθμό στον αγώνα της Ελλάδας για ηθικοπολιτική και ιστορική δικαίωση, που δημιουργεί νέα δεδομένα στη συζήτηση για το ζήτημα των επανορθώσεων και τις ελληνογερμανικές σχέσεις. Ένα επιστημονικό σύγγραμμα, αποτέλεσμα πολυετούς και ενδελεχούς έρευνας, που αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς φέρει τις υπογραφές δυο κορυφαίων Γερμανών ιστορικών – συγγραφέων.
Ένα ντοκουμέντο, ισχυρό όπλο στη φαρέτρα της ελληνικής διπλωματίας για τη διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία, μια έκδοση που ξεκίνησε με την πρωτοβουλία μιας απλής ομάδας πολιτών.
Είναι ενδεικτικό των απόψεων των ομιλητών ότι ο Κ.Η. Roth άρχισε την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ζητώντας συγγνώμη διότι, επειδή είναι είναι φτωχά τα ελληνικά του και είναι αναγκασμένος, όπως είπε, να μιλήσει στα γερμανικά, τη γλώσσα εκείνων που κατέστρεψε τη χώρα μας στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και έκαναν τόσο μεγάλο κακό στον ελληνικό λαό!
Την εκδήλωση και το βιβλίο έχει θέσει υπό την αιγίδα της η Βουλή των Ελλήνων και στηρίζει το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι από την 11η έως και την 16η Φεβρουαρίου 2019 το βιβλίο παρουσιάζεται στις παρακάτω πόλεις: Θεσσαλονίκη (11.2, Δημοτικό Μέγαρο), Κατερίνη (12.2, Καπνικός Σταθμός), Αθήνα (13.2, Πολεμικό Μουσείο) Λιβαδειά (14.2,  αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας), Ηράκλειο Κρήτης (16.2, Πολιτιστικό Κέντρο). Ώρα έναρξης για όλες τις εκδηλώσεις: 18.30.
Αναμφισβήτητα, το βιβλίο που παρουσιάζεται αποτελεί ένθερμη συνηγορία υπέρ των ελληνικών αξιώσεων! Η προοδευτική Γερμανία στηρίζει τον κοινό μας αγώνα για Δικαιοσύνη & Αποζημίωση!
Θερμές ευχαριστίες στους συγγραφείς του βιβλίου. Ευχαριστούμε επίσης  τους συντελεστές των εκδηλώσεων και, ιδίως, την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο τόπος μου» για την αξιέπαινη πρωτοβουλία της.
Σας περιμένουμε!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ! 
Η Γραμματεία του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης  των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

konstantakopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.