20/2/19

Το 2012 ο Ερντογάν Έστησε το Συμβάν με το Φάντομ για να Σύρει το ΝΑΤΟ σε Πόλεμο με τη Συρία


Η κατάρριψη του τουρκικού RF-4E Phantom στις 22 Ιουνίου 2012 από τη Συρία, αφότου είχε παραβιάσει τον συριακό εθνικό εναέριο χώρο κοντά στη Λαττάκεια, ήταν μία μυστική επιχείρηση, που σχεδιάστηκε από την τουρκική εθνική υπηρεσία πληροφοριών (ΜİΤ), για να δικαιολογήσει μία τουρκική στρατιωτική εισβολή στο νότιο γείτονα της, στην αρχή του εμφυλίου πολέμου, και να σύρει το ΝΑΤΟ μαζί της. –του Abdullah Bozkurt στο Nordic Monitor
Πρόσφατα, (το άρθρο γράφτηκε αρχικά στις 20/8/2017) περιήλθαν στη γνώση μου εμπιστευτικά στοιχεία, από καλά πληροφορημένες πηγές, που αποκαλύπτουν πως αυτή η μυστική επιχείρηση σχεδιάστηκε από τη ΜΙΤ και εκτελέστηκε από λίγους συνεργούς της στην τουρκική αεροπορία. Η ΜİΤ έκρυψε το επεισόδιο κάτω από το χαλί βάζοντας την κυβέρνηση να πηγαινοφέρνει την υπόθεση μεταξύ πολιτικών και στρατιωτικών δικαστηρίων υπό το πέπλο μυστικότητας, με σφραγισμένους φακέλους και κλειστές συνεδριάσεις. Όμως, αποδείχθηκαν λάθος γιατί η αλήθεια έχει τη συνήθεια να εμφανίζεται στο τέλος. Το επεισόδιο αυτό ήταν μία προβοκάτσια που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει το πλαίσιο μιας τουρκικής εισβολής στη Συρία και να σύρει το ΝΑΤΟ στον συριακό βούρκο για να επιτύχει την ανατροπή του Άσαντ.
Όλα άρχισαν όταν η ΜİΤ πήρε τον έλεγχο της μεγαλύτερης στρατιωτικής υπηρεσίας παρακολούθησης στην Τουρκία (Διοίκηση Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Γενικού Επιτελείου), που βρίσκεται 20 χλμ. νοτίως της Άγκυρας, στο Gölbaşı, την πρωτοχρονιά του 2012. Ο Ερντογάν, πρωθυπουργός τότε, πίεσε για τη μεταφορά αυτής της κρίσιμης εγκατάστασης από τον στρατό στη ΜİΤ, που διοικείται από τον έμπιστο του Hakan Fidan. H ΜİΤ ενσωμάτωσε την υπηρεσία και τη μετονόμασε σε SİB (Διεύθυνση Ασύρματων Πληροφοριών). Έξι μήνες μετά, η ΜİΤ, επικαλέστηκε την ανάγκη δοκιμής ενός νέου συστήματος που ανέπτυσσε ηASESLAN, για να σχεδιάσει αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τη Συρία.
Για τη συνέχεια ConOps

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.