23/2/19

2.033 ναζί σε όλον τον κόσμο λαμβάνουν συντάξεις από το κράτος της Γερμανίας.

 H Mέρκελ δεν έχει λεφτά για αποζημιώσεις αλλά έχει για να πληρώνει τους ναζιστές…
Συνολικά, 2.033 άτομα σε όλον τον κόσμο έλαβαν το Φλεβάρη συντάξεις διοχετευμένες σε τ. συνεργάτες του ναζιστικού καθεστώτος Γερμανίας ή σε πρόσωπα που στρατολογήθηκαν βιαίως, ανέφερε στο AFP το Υπ. Εργασίας Γερμανίας την Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2019.

Στην Ευρώπη είναι  1 532 που πήραν τη σύνταξη εκ των οποίων οι 573 είναι στην Πολωνία την χώρα που είναι επικεφαλής σε αυτή τη λίστα σύμφωνα με τα νούμερα που μετέδωσε το AFP. Ακολουθεί η Σλοβενία (184), Αυστρία (101),Τσεχία (94). Περί τα 54 άτομα έλαβαν τη σύνταξη στη Γαλλία*, 34 στην Αγγλία, 71 στην Κροατία 48 στην Ουγγαρία και 18 στο Βέλγιο.
Στις ΗΠΑ είναι 250 στον Καναδά  (121),Βραζιλία (18) Αργεντινή (8). Συνολικά  409 άτομα λαμβάνουν αυτή τη σύνταξη στην αμερικάνικη ήπειρο… Στην Ασία είναι 30 εκ των οποίων οι 12 στην Ταϊλάνδη ενώ 44 είναι στην Αυστραλία. Στην Αφρική ο αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται σε 13 εκ των οποίων οι 9 στην Νότια Αφρική και 4 στη Ναμίμπια.
Αυτές οι συντάξεις μπορούν να φθάσουν ως και στα 1 300 ευρώ μηνιαίως και διοχετεύονται με βάση ένα γερμανικό νόμο του 1951, που επιτρέπει στα γερμανικά θύματα πολέμου να λάβουν αποζημίωση. Επωφελούνται επίσης οι πρώην Ναζί ή ξένοι συνεργάτες του καθεστώτος Adolf Hitler, αλλά και  άτομα που στρατολογήθηκαν βιαίως. Τα πρώην μέλη των SS είναι αποκλεισμένα, όπως και κάθε άλλο πρόσωπο καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου. Έπειτα από το 2008, επιτρέπει στους Γερμανούς Länder που διοχετεύουν αυτές τις συντάξεις να τις αναστείλουν. Αλλά αυτή η δυνατότητα χρησιμοποιήθηκε λίγο  σύμφωνα με τα δεδομένα του 2017 της Ομοσπονδιακής Γερμανικής Κυβέρνησης. Οι Βέλγοι βουλευτές ψήφισαν την Πέμπτη ένα κείμενο ζητώντας από την κυβέρνηση να θέσει τέλος σε αυτό το σύστημα των συντάξεων διοχετευμένες από τη Γερμανία.
francetvinfo  22.2.19
*κι όμως ο γαλλικός νόμος της 24ης Δεκεμβρίου 1964 ανακηρύσσει απαράγραπτα τα ''εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας'' όπως αυτά διατυπώνονται στο ψήφισμα Οργ. Ηνωμένων Εθνών της 13/2/1946 σύμφωνα με τον καινοφανή προσδιορισμό τους που είναι εγγεγραμμένος αρχικά στον καταστατικό χάρτη του στρατιωτικού δικαστηρίου της Νυρεμβέργης 8.8.1945.

4 σχόλια:

  1. Το 45 ηττηθηκε ο Χιτλερ αλλα οχι ο ναζισμος. Φυσικο ειναι λοιπον να τους συνταξιοδοτουν. Operation paperclip σας λεει τιποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η άμεμπτη και άμωμη και τίμια και οδηγήτρια και καλή Γερμανία που τελικά όσο την ψάχνεις τόσο την βρίσκεις χωμένη στα σκατά ως τον λαιμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαφῶς καὶ πληρώνει, διότι κατὰ βάθος ἡ γερμανική φυλή δὲν ἀποκηρύσσει το παρελθόν της. Θὰ ἦταν αὐτοκτονικό.
    Τὸ σχόλιο ἀπευθύνεται κυρίως σὲ ἀντιναζιστές, ἀντιφασίστες, ἀριστεροὺς καὶ λοιπούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΤΟ ΦΕΚ 237/3-11-1959 ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΝΔ 4016 ΠΟΥ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 1 ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ:
    «Αναστέλλεται αυτοδικαίως και χωρίς ν’ απαιτήται απόφασις τις δικαστηρίου, δικαστικού Συμβουλίου ή άλλη τις διαδικασία , πάσα δίωξις Γερμανών υπηκόων φερομένων ως εγκληματιών πολέμου δι’ εγκλήματα προβλεπόμενα υπό της υπ’ αριθ’ 73/1945 ….. καταργούνται δε και τα εκδοθέντα κατ’ αυτών διωκτικά έγγραφα.»
    ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.