13/2/19

Τα 5 ψέματα για τη Βενεζουέλα

Την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι στη Βενεζουέλα βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστιες ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα και διαδηλώνουν στους δρόμους ζητώντας να αποκατασταθεί η Δημοκρατία, η κυβερνητική προπαγάνδα του Νικολάς Μαδούρο φθάνει μέχρι και την Ελλάδα.
Γράφει ο Ιάσων Πιπίνης
Τα επιχειρήματα του καθεστώτος της Βενεζουέλας αναπαράγει συχνά και ο ΣΥΡΙΖΑ, αδιαφορώντας για τις δολοφονίες και τα βασανιστήρια σε αντιφρονούντες. Η προπαγάνδα της μπολιβαριανής επανάστασης, που βρίσκει ευήκοα ώτα και στην Ελλάδα, περιλαμβάνει 5 βασικά ψέματα.
1ο ψέμα. «Ο Νικολάς Μαδούρο είναι ο νόμιμος πρόεδρος της Βενεζουέλας, καθώς εξελέγη δημοκρατικά στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου του 2018». Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Στις εκλογές του 2018 δεν συμμετείχαν τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ οι άλλοι τρεις υποψήφιοι που είχε απέναντί του ο Μαδούρο ήταν ανύπαρκτα και ανυπόληπτα στελέχη της αντιπολίτευσης που κατέβηκαν την τελευταία στιγμή για να «νομιμοποιήσουν» την εκλογική διαδικασία – παρωδία. Η Ευρωπαϊκή Ενωση είχε προειδοποιήσει τον Μαδούρο ότι δεν επρόκειτο να αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Από τις 10 Ιανουαρίου του 2019, που ξεκίνησε η νέα θητεία του Μαδούρο, η διεθνής κοινότητα δεν τον αναγνωρίζει ως νόμιμο πρόεδρο.
Για τη συνέχεια eleftherostypos.

11 σχόλια:

  1. Ψεύτικο το πρώτο ψέμμα.

    Η αντιπολίτευση δεν έλαβε μέρος στις Προεδρικές εκλογές γιατί ήξερε ότι θα χάσει. Αυτή είναι εξ΄ άλλου και η λογική των παλιάτσων της Ουάσιγκτον. Τι τις θέλουμε τις εκλογές, θα μπουκάρει ο Αμερικάνος και θα μας δώσει την εξουσία.

    Η Ευρώπη (σοβαρή περίπτωση μεταξύ μας) ποτέ δεν είπε κουβέντα για το αποτέλεσμα των Προεδρικών εκλογών που εξελέγη ο Μαδούρο.

    Ο Πιπίνης είναι καθαρά ενάντιος στο καθεστώς και η γνώμη του, όπως και τα ψέμματα που γράφει είναι η δουλειά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασχετο κείμενο.
    Το θέμα είναι εμείς ως λαός είμαστε φίλοι της αμερικανικής πολιτικής ή όχι;
    Κιάν ναι,που είμαστε,πρόβλημά μας...
    Εύχομαι περαστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω λοπόν, ότι οι αμερικανοί μπορούν να λένε ό,τι θέλουν γιά την Βενεζουέλα,εφ'όσον αυτό κρίνουν ως εθνικά συμφέρον.
      Η δε Βενεζουέλα έχει το δικαίωμα να αμυνθεί έναντι της αμερικανικής πολιτικής,όσο κρίνει ότι αυτό είναι προς όφελός της.
      Οι Ρώσοι,απ'την άλλη, έχουν κάθε δικαίωμα να στηρίξουν τον Μαδούρο ,αφού οι αμερικανοί τους σφίγγουν τον κλοιό στην Α.Ευρώπη και στην Βαλτική.
      Οι Κινέζοι τέλος,που θεωρούν τους δυτικούς ως αιώνιους εχθρούς γιατί έχουν υποφέρει από αυτούς, μπορούν κάλλιστα να υποστηρίζουν επίσης τον αντι-αμερικανό Μαδούρο παίπνοντας το πετρέλαιό του.
      Και στο τέλος-τέλος καλά να πάθουν οι αμερικανοί.
      Εμείς τι δουλειά έχουμε σε αυτήν την διαμάχη να υπερασπιζόμαστε τους αμερικανούς;
      Τι δουλειά έχουμε να υπερασπιζόμαστε τον Μαδούρο την ώρα που δεν υπερασπιζόμαστε το ίδιο μας το κράτος;
      Και η απάντηση είναι προφανής: Οσοι υπερσπιζόμαστε τους αμερικανούς ,πιστεύουμε ότι αυτοί θα μας βοηθήξσουν στα δικά μας προβλήματα(που αυτοί έρχουν δημιουργήσει) από καθαρή βλακεία και μόνο.
      Και όσοι από την νεοελληνική πολιτική σκηνή (ομιλώ γιά την πρώτη φορά αριστερά) υποστηρίζουν τον Μαδούρο,απλά είναι ο Δούρειος ίππος των ΗΠΑ που παρεισφρύουν στην Βενεζουέλα ως ένας ακόμη πληροφοριδότης τους.

      Διαγραφή
    2. Κάπως έτσι έγινε και με τους κούρδους.

      Διαγραφή
    3. ΄Αρες μάρες κουκουνάρες, ωραία λογική, καθαρές αμερικανιές, τάπες όλα , και μη χειρότερα, κι ύστερα μου λές πως δεν σου γράφω αγαπητή μου Θεανώ.Μ΄αυτά τα μυαλά σίγουρα οι Αμερικάνοι θα μας κατουράνε και θα μας...γ@@@νε ως το 3019...

      Διαγραφή
  3. Νέα έγκυρη ενημέρωση της πρεσβείας...

    Η προπαγάνδα της αμερικανικής πρεσβείας, που βρίσκει ευήκοα ώτα και στην Ελλάδα, περιλαμβάνει 5 βασικά ψέματα και 1 photoshop.

    1ο ψέμα της παραπληροφόρησης του eleftherostypos. Στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου του 2018 παπαγαλάκια της πρεσβείας δεν συμμετέχουν κόμματα αλλά υποψήφιοι και είχαμε (2.000 συνολικά) διεθνείς παρατηρητές (παρατηρητές δεν έστειλε ο ΟΗΕ , όχι επειδή θεωρεί τις εκλογές παράνομες, αλλά «επειδή είναι υπόθεση των πολιτών της Βενεζουέλας», όπως τόνισε ο Τζέφρι Φέλτμαν, γενικός γραμματέας Πολιτικών Υποθέσεων του Οργανισμού: «Ο ΟΗΕ βοηθά μόνο εκεί όπου είναι οφθαλμοφανές ότι είναι απαραίτητη η βελτίωση της εκλογικής διαδικασίας».). Ο Μαδούρο πήρε το 67,7% των ψήφων και οι διεθνείς παρατηρητές που ήταν εκεί δεν μίλησαν για εκλογική διαδικασία – παρωδία... Η ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ δεν αναγνώρισαν το εκλογικό αποτέλεσμα γιατί πολύ απλά ΠΟΤΕ δεν αναγνωρίζουν κάποιον-κάποιους που δεν είναι πιόνια τους ή κάνω λάθος? Τόσο απλά.

    2ο ψέμα της παραπληροφόρησης του eleftherostypos. Κατά πρώτον. Επειδή ο Χουάν Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος αυτό σημαίνει ότι και είναι? Δηλαδή ο καθένας είναι ότι δηλώσει? Πρόεδρο δεν βγάζει ο λαός μέσω των προεδρικών εκλογών ή κάνω λάθος? Κατά δεύτερον, από που προκύπτει κενό εξουσίας? Από το γεγονός ότι ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ δεν τον αναγνωρίζουν ως νόμιμο πρόεδρο? ε και? Ξύδι στους πλανητικούς νταβατζήδες που με απαράδεκτες, πραξικοπηματικές, διαδικασίες, αποφασίζουν και... διατάσσουν. Κατά τα άλλα «Οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να εκλέγουν τις κυβερνήσεις τους, ελεύθερα, δημοκρατικά και χωρίς ανάμειξη από το εξωτερικό και βία» παπαγαλάκια της πρεσβείας ε?

    3ο ψέμα της παραπληροφόρησης του eleftherostypos. Η οικονομία της Βενεζουέλας καταρρέει λόγο του οικονομικού μοντέλου του Τσάβες και όχι π.χ. από το γεγονός ότι από εποχής Τσάβες έχουμε οικονομικές κυρώσεις από ΕΕ-ΗΠΑ ε? (ενδεικτικά, έκθεση του Celag και του UDE υποστηρίζει πως η οικονομική κρίση στη Βενεζουέλα, οφείλεται στον οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας από τις κυρώσεις των ΗΠΑ-Ε.Ε. και την απομόνωσή της από τις διεθνείς αγορές).

    4ο ψέμα της παραπληροφόρησης του eleftherostypos. Η κυβέρνηση του τσίριζα όχι μόνο συντάσσεται με την Ε.Ε. αλλά ψηφίζει και συμμετέχει στις κυρώσεις της Ε.Ε. στην Βενεζουέλα. Πέρα από κάποια λόγια (φύλο συκής) στην πράξη δεν έκανε απολύτως τίποτα υπέρ του Μαδούρο. Πότε τορπίλισε κάτι η κυβέρνηση του τσίριζα στην Ε.Ε. για να τορπιλίσει τώρα? Αυτά είναι ανέκδοτα ΣΥΡΙΖΑίων με γέλιο μέχρι… δακρύων.

    5ο ψέμα της παραπληροφόρησης του eleftherostypos. Ο διάλογος μεταξύ Μαδούρο και αντιπολίτευσης καταλήγει σε φιάσκο, γιατί ο Μαδούρο το μόνο που επιδιώκει είναι να κερδίζει χρόνο (να τον κάνει τι?) και όχι γιατί τον τορπιλίζει η αντιπολίτευση ε? Τον Οκτώβριο του 2016 ο διάλογος υπό την αιγίδα του Βατικανού και της Ένωσης των Χωρών της Νότιας Αμερικής (Unasur) η συμμαχία της αντιπολίτευσης MUD δεν πάγωσε τις διαπραγματεύσεις τον Δεκέμβριο?
    Όσο αφορά τον Θαπατέρο, ξεχνάμε ότι ο Θαπατέρο είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο δίκτυο EFE: «Δημιούργημα (οικονομικές κυρώσεις) των ΗΠΑ η κρίση στη Βενεζουέλα»

    Για την συνέχεια
    http://www.topontiki.gr/sites/default/files/styles/article_main/public/article/2019-02/pn0702guaido.jpg?itok=WMcRUDq-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι φανερό ότι εκεί ο Μαδούρο συνεχίζει ένα απολυταρχικό καθεστώς το οποίο θεμελίωσε ο Τσάβες•την εποχή των υψηλών τιμών του πετρελαίου.
    Απολυταρχισμός με διχαστικό λόγο,με διώξεις και βασανιστήρια από Μυστικές Αστυνομίες.
    Όμως ο λαός (ο οποιοσδήποτε λαός) έχει κοντή μνήμη.
    Όταν και για όσο πέφτει το επίδομα και τα βοηθήματα καλά είναι.Όταν τελειώνουν τα λεφτά και ο Κάστρο να είναι,και ο Ανδρέας να είναι και ο Σουηδός σοσιαλδημοκράτης να είναι θα φάνε μαύρο.
    Όμως όταν έρχονται τέτοιες στιγμές η Αριστερά μανουριάζει,όπως τώρα ο Μαδούρο.
    Ας μην ξεχνάμε,ότι το κίνημα Τσάβες και ο ίδιος έχουν δύο αποτυχημένα πραξικοπήματα το 1992.
    Εγώ,κάνοντας κάποια σχόλια για την Βενεζουέλα δεν βάζω την διάσταση Εθνικό ή Κρατικό Ελληνικό συμφέρον.
    Μπορεί ως Ελλάδα να μας συμφέρει να επικρατήσει ο Μαδούρο.Μπορεί να στείλει δωρεάν πετρέλαιο στην Καισαριανή•και μετά ίσως να πάρει και ο Βυρωνας και του Ζωγράφου.Και μετά ίσως να ιδρυθεί μια Συριζαϊκή εταιρεία εισαγωγής πετραλαίου με επικεφαλής τον κ.Παππά - Αρτεμίου.
    Όχι δεν με ενδιαφέρουν τα Ελληνικά συμφέροντα.
    Όταν ασχολούμαι με την Βενεζουέλα,ασχολούμαι εντελώς ιδεαλιστικά.Σκέφτομαι ότι μια χώρα,με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου παγκοσμίως,Πέμπτη σε αποθέματα φυσικού αερίου,ατελείωτο χρυσό (το οποίο λεηλατεί ο βρωμότουρκος),αλουμίνα, νικέλιο, σίδηρο και ξυλεία.
    Και δεν μπορεί να ζήσει ο λαός.
    Ποιός φταίει;αυτό που κυβερνά λέω εγώ.
    Μα έχει τόσους εχθρούς;βεβαίως αυτοί κάνουν τη δουλειά τους.Αυτή είναι η δουλειά μιας κυβέρνησης,να εξουδετερώσει τους εχθρούς.Και επειδή εδώ μιλάμε για πετρέλαια και χοντρά συμφέροντα, πέντε πάνω πέντε κάτω βρίσκεται η Χρυσή τομή.
    Επί της ουσίας:ποιός είναι ο πελάτης του πετρελαίου της Βενεζουέλας;οι ΗΠΑ.Ποιός έχει ανάγκη τον άλλον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι ΗΠΑ βρίσκουν πετρέλαιο όσο θέλουν και από όπου θέλουν.
    Η Βενεζουέλα μπορεί να πουλήσει πετρέλαιο στη Ρωσία; ούτε κατά διάνοια.Τι δουλειά τότε έχει η Βενεζουέλα με τη Ρωσία, αφού φυσικός της εταίρος είναι οι ΗΠΑ.
    Η Ρωσία έχει συμφέρον να είσαι εκτός παραγωγής, εννοείται.Διότι έτσι μπορεί να πουλήσει τους δικούς της υδρογονάνθρακες πιο ακριβά.
    Η αλήθεια είναι ότι η Βενεζουέλα ρευστό χρήμα έπαιρνε μόνο από την αγορά των ΗΠΑ.Στους φίλους (Κούβα,Κίνα, Νικαράγουα,Τουρκία
    κτλ) δίνει πετρέλαιο και παίρνει προϊόντα.
    Γιατί συμβαίνει όλο αυτό;Λόγω κλεπτοκρατίας η ελίτ της Βενεζουέλας δεν μπορεί να συνεργαστεί με δυτικές εταιρείες.
    Οι δυτικές έχουν πολλούς ελέγχους,οι νόμοι είναι δύσκαμποι σ' αυτά τα θέματα•και το μαθαίνουν αμέσως οι Δυτικές Μυστικές Υπηρεσίες.
    Όταν θέλεις να κλέβεις το λαό σου δεν συνεργάζεσαι με τη Δύση,αλλά με αετονύχηδες Κινέζους,Τούρκους κτλ,οι οποίοι μπορούν να σε βοηθήσουν και να τα κρύψεις.

    Εξάλλου και εδώ στην Ελλάδα γιατί δεν γίνονται επενδύσεις από Δυτικές εταιρείες;παρά μόνο από Τριτοκοσμικές;Η διαφθαρμένη και κλεπτοκρατική Ελλάδα τους απωθεί.
    Συνοψίζω:την Βενεζουέλα τη συμφέρει να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και γενικότερα με τις Ευρωπαϊκές χώρες.
    Και να βάλει τον λαό της να δουλέψει•όχι επιδόματα.
    Τα επιδόματα δεν δημιουργούν υλική ευημερία και ούτε πολιτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ db

      Αν η Βενεζουέλα δεν είχε την ποσότητα πετρελαίου που έχει,

      αν δεν έκανε αποδολαριοποίηση,

      αν δεν είχε κρατική εταιρεία πετρελαίου (Ο Guaido δήλωσε ότι θα ιδιωτικοποιήσει τα πετρέλαια της Βενεζουέλας)

      αν δεν είχε τις καλές σχέσεις που έχει π.χ. με Ρωσία (π.χ. αγορά οπλικών συστημάτων)

      αν δεν συζήταγε την εγκατάσταση Ρωσικής βάσης στο έδαφος της,

      και τότε θα βλέπαμε αν η Βενεζουέλα θα είχε πρόβλημα από Ε.Ε.-ΗΠΑ...
      Τότε θα βλέπαμε αν θα μιλάγαμε για απολυταρχικό καθεστώς (εν αντιθέσει προς τις διαδηλώσεις της Γαλλίας που είναι καλές και οι οποίες σκόπιμα είτε αποσιωπώνται είτε δυσφημίζονται) και επιδόματα.

      υ.γ.
      Γράφεις: «Συνοψίζω:την Βενεζουέλα τη συμφέρει να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και γενικότερα με τις Ευρωπαϊκές χώρες.» Είδαμε και την Ελλάδα που συνεργάζεται με τις ΗΠΑ και είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.... προφανώς αναφέρεστε στην στάση 42.
      Είδαμε και την Ρωσία που δεν της αρέσει η στάση 42 τόσα χρόνια πόσα «δωράκια» της κάνουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ....

      Διαγραφή
  6. Leaving politics apart, one lesson we should learn from Venezuela; you stop producing and become a mere consumer of imported goods, you are fucked. And that's what has brougt Greece and Venezuela to where we are now.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι μια χώρα είχε FULL FULL FULL FULL FULL FULL FULL producing το «that's what has brougt Greece and Venezuela to where we are now» μπορεί να έρθει από:
      - Εμπάργκο
      - Κυρώσεις
      - Offshore
      - Σώστε τις ιδιωτικές τράπεζες με χρήματα του λαού
      - Χρηματιστηριακές αγορές
      - Οίκοι αξιολόγησης
      - Το νόμισμα του το κράτος να μην το δημιουργεί αυτό αλλά να το αγοράζει από ιδιωτικές εταιρείες (τράπεζες), δηλαδή η Κεντρική Τράπεζα της χώρας=ιδιωτική και όχι κρατική.
      - Fair Business π.χ. with Russia (π.χ. Πετρέλαιο, όπλα)

      Ποιά είναι η γνώμη σας Niko Apelles;

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.