23/2/19

Κούρεμα 60% στο δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ για το ακίνητο της Κουμουνδούρου - Δαρειώτης: «Και νόμιμο και ηθικό»

Και νόμιμο και ηθικό είναι το δάνειο που έλαβε το 2002 από την Εθνική Τράπεζα ο ΣΥΡΙΖΑ, ύψους 27 εκατ. ευρώ, εξυπηρετείται κανονικά, έχει αποπληρωθεί ήδη κατά 71% και σήμερα οι συνολικές δανειακές του οφειλές είναι στα 7,950 εκατ. ευρώ» υποστήριξε την Τετάρτη κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Μίμης Δαρειώτης.
Όπως ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει δάνειο αποκλειστικά από την Εθνική Τράπεζα, έχει πληρώσει όλους τους τόκους έως το 2016, ενώ το υπόλοιπο της οφειλής του εξυπηρετείται κανονικά και σε ότι αφορά τους τόκους και σε μεγάλο βαθμό και το κεφάλαιο.
Ανέφερε ακόμα ότι τον Σεπτέμβριο του 2014 το κόμμα ζήτησε και πήρε ένα επιπλέον δάνειο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ με εγγύηση την κρατική χρηματοδότησή του έως το 2018, ενώ διέψευσε ότι έγινε διπλή εκχώρησή της.
Πάντως, σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, επί της ουσίας, ο κ. Δαρειώτης ομολόγησε, κατόπιν ερωτήσεων του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά,  το κατά 60% κούρεμα του δανείου του ΣΥΡΙΖΑ για την απόκτηση του κτιρίου της Κουμουνδούρου.

Έγγραφο-ντοκουμέντο: Έτσι ρύθμισε ο ΣΥΡΙΖΑ το δάνειό του
Έγγραφο-ντοκουμέντο: Έτσι ρύθμισε ο ΣΥΡΙΖΑ το δάνειό τουΕιδικότερα, το δάνειο για το  ακίνητο, το οποίο είχε αγοραστεί αρχικά από την ΕΑΡ και αργότερα μετά τη διάσπασή της (το 1992) περιήλθε στην κατοχή του ενιαίου Συνασπισμού και αργότερα στον ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε βάση του σχετικού ειδοποιητηρίου από την Λαϊκή Τράπεζα να αγγίζει τα 400.000.000 δραχμές, με την τράπεζα να ξεκινά τη διαδικασία του πλειστηριασμού. Ωστόσο, εκείνη την περίοδο ο τότε πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Κωνσταντόπουλος ήρθε σε συμφωνία με την Τράπεζα, προκειμένου να κουρευτεί η οφειλή και να αποπληρωθούν τα χρέη.
Το κούρεμα από πλευρά της Τράπεζας, όπως αναδείχθηκε από την κατάθεση του κ. Δαρειώτη στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων των τραπεζών σε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης, άγγιξε το 60%. Ήτοι, μετά την παρέμβαση Κωνσταντόπουλου και τη διαπραγμάτευση με την τράπεζα, η οφειλή κουρεύτηκε σε 175.000.000 δραχμές και σύμφωνα με τον κ. Δαρειώτη τελικά αποπληρώθηκε το 1997-1998.
«Αναλάβαμε να πληρωθούν 175.000.000 δραχμές, εκ των οποίων 80.000.000 προκαταβολή και 35.000.000 δραχμές με δόσεις. Υπάρχει ευχαριστήριο γράμμα από τότε διευθυντή της  Τράπεζας για την ικανοποίηση συμφωνίας», τόνισε ο οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά την κατάθεση του κ. Δαρειώτη, το Ποτάμι σχολίασε:

2 σχόλια:

  1. Το οικονομικό σκέλος της ιστορίας είναι σίγουρα πολύ σοβαρό, σίγουρα αρκετά σοβαρό ώστε να τους έστελνε όλους μέσα εάν υπήρχε σοβαρή δικαιοσύνη σε αυτό το τόπο, αλλά δεν είναι τίποτα μπροστά στην ηθική και πνευματική κατάπτωση και δυστυχώς αυτά τα ανθρωποειδή είναι καθρέπτης ενός, δυστυχώς, μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης ψήφισαν νόμο με τον οποίο προσλαμβάνονται στο δημόσιο οι εργαζόμενοι των χρεωκοπημένων κρατικών επιχειρήσεων, όπως η ΕΒΖ και η ΛΑΡΚΟ. Το οποίο είναι νόμιμο αλλά όχι ηθικό και δίκαιο, προς τους απολυμένους των υπόλοιπων χρεωκοπημένων επιχειρήσεων και τους άνεργους.
    Άλλα το πιο τρελό είναι ότι ο κόσμος και οι πολιτικοί διαδηλώνουν για να παραμείνουν ανοιχτές οι κρατικές επιχειρήσεις που το κυρίως προϊόν τους είναι το χρέος προς τις τράπεζες, πχ ΛΑΡΚΟ παράγει 100 εκατομμύρια ευρώ χρέος τον χρόνο, ΕΒΖ παράγει 20 εκατομμύρια ευρώ χρέος τον χρόνο και προς τις τράπεζες και προς τους αγρότες οι οποίοι δεν θέλουν να χρεωκοπήσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.