11/2/19

Αμερικανικά Apache στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης – Τι συμβαίνει; video

Αμερικανικά ελικόπτερα Apache: Τι έκαναν σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης – Προσγειώνονταν και απογειώνονταν τραβώντας το ενδιαφέρον του κόσμου
Το ενδιαφέρον του κόσμου τράβηξαν σήμερα τα ελικόπτερα που πετούσαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και έδειχναν να προσγειώνονται και να απογειώνονται εκεί.
Δεν είναι άλλωστε σύνηθες φαινόμενο να υπάρχει δραστηριότητα στρατιωτικών πτητικών μέσων στο λιμάνι κι έτσι τράβηξαν άμεσα την προσοχή.

Αμερικανικά ελικόπτερα Apache στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Τα ελικόπτερα που είδατε και μας στείλατε και το σχετικό video, είναι αμερικανικά Apache από τη δύναμη που έχει έρθει κι έχει εγκατασταθεί στο Στεφανοβίκειο στα τέλη του 2018.
Τα αμερικανικά ελικόπτερα προέρχονται από την Ευρώπη και θα είναι μάλλον σύνηθες πλέον να υπάρχει ανάλογη δραστηριότητα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς όπως μάθαμε από αρμόδιες πηγές, συνδέεται με τη μεταφορά τους και την μεταφορά υλικών μέσω του λιμένα της συμπρωτεύουσας.
Ήδη τα ελικόπτερα Apache έχουν πραγματοποιήσει ασκήσεις με Έλληνες από την περιοχή του Βόλου όπου έχουν σταθμεύσει περίπου 350 αμερικανοί στρατιωτικοί.
Στις πρόσφατες ασκήσεις που έγιναν τον περασμένο μήνα επιχείρησαν περίπου 20 ελικόπτερα τύπου Apache, Chinook και Black Hawk
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» οι Αμερικανοί δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την περιοχή.
« Το ανάγλυφο της Ελλάδας είναι ιδανικό για την διεξαγωγή ασκήσεων. Μπορούμε να διεξάγουμε επιχειρήσεις πάνω από το Αιγαίο, και σε μεγάλο ύψος πάνω από τον Όλυμπο, σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Στα 18 χρόνια υπηρεσίας μου, είναι το μόνο από τα μέρη που έχω βρεθεί που συνδυάζει ορεινή περιοχή, πεδινή περιοχή και θάλασσα», δήλωσε αντισυνταγματάρχης Τζέιμι ΛαΒάλεϊ.

Ο αμερικανός πρέσβης

Την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφι Πάιατ βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη και υπογράμμισε το αμερικανικό ενδιαφέρον για την περιοχή.
«Το 2019, καθώς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω στο ενδιαφέρον των Αμερικανών επενδυτών, η Ελλάδα χρειάζεται να χτίσει πάνω στα θεμέλια που βάλαμε μαζί.
Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να προχωρά σε διαφανείς ιδιωτικοποιήσεις, μεταρρυθμίσεις με τη διαδικασία του fast-track και περισσότερο προβλέψιμους κανόνες.
Σχέδια όπως το Ελληνικό πρέπει να προχωρήσουν μπροστά. Η πρόοδος σε πεδία όπως αυτό, θα κάνει περισσότερους Αμερικανούς επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Πάιατ.
Εξέφρασε δε, την πεποίθηση ότι «θα υπάρξει αμερικανικό ενδιαφέρον και για άλλα μεγάλα έργα, συμπεριλαμβανομένης της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και του FSRU καθώς και των αυξανόμενων ευκαιριών στον τομέα των ΑΠΕ».
Ο κ. Πάιατ υπογράμμισε, επίσης, τις δυνατότητες της Βόρειας Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου, εξαγωγέα ασφάλειας και σταθερότητας και πύλης στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ευχαρίστησε για το έργο της τη διοίκηση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «χωρίς τη σκληρή δουλειά τους δεν θα είχαμε καταφέρει όσα έχουμε κάνει έως σήμερα».
Δείτε το video με τα Αμερικανικά ελικόπτερα Apache στη Θεσσαλονίκη που έστειλαν αναγνώστες του Armyvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.