25/2/19

Ι. Μάζης: Αναμενόμενα τα αρνητικά παραγόμενα της Συμφωνίας - Να ξεκαθαρίσει αν είναι παιχνίδι του BBC ή μεμονωμένο γεγονός

Κατά τον καθηγητή της Οικονομικής Γεωγραφίας και γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών,  Ιωάννη Μάζη, που μίλησε στον 98.4 , το ρεπορτάζ του BBC, απλά επιβεβαιώνει ότι οι Συνταγματικές αλλαγές αλλά και το προοίμιο του Συντάγματος που έμεινε σε πολλά σημεία αναλλοίωτο και μετά την Συμφωνία των Πρεσπών, ήδη παράγουν για το μέλλον αρνητικά ζητήματα και μοχλεύουν τεχνητά ζητήματα ανύπαρκτων μειονοτήτων.
Κατά τον κ. Μάζη, το ρεπορτάζ του BBC, πρέπει να απαντηθεί αν είναι μεμονωμένη ενέργεια ενός ρεπόρτερ που ανακαλύπτει ανύπαρκτη μειονότητα «Μακεδόνων» στην Ελλάδα ή αν είναι κεντρική πολιτική επιλογή του BBC, εξηγώντας παράλληλα πως στα Βαλκάνια και ιδίως στα Δυτικά, το παιχνίδι με τους εθνικισμούς έχει ανάψει για τα καλά και γιατί η Ελλάδα δεν πρέπει να εμφανιστεί έστω και τεχνητά, ως μέρος του προβλήματος.

5 σχόλια:

  1. Γιατί να γίνει διάβημα;το bbc μια εταιρεία δημοσιογραφική είναι, δεν αποτελεί κρατικό οργανισμό. Αλίμονο να απαντά το υπεξ σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Αυτό το ντοκυμαντέρ ήταν σίγουρα στημένο αλλά από ποιους; Μπορεί κ από το εσωτερικό της χώρας. Η πολιτική είναι πολύ βρώμικη κ δεν έχει όριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ αποκαλυπτικά όσα λέει ο κ. Μάζης ως προς τα «παρατράγουδα» της Συμφωνίας. Ανοίγουν θέματα συντάξεων και αποζημιώσεων σε «Μακεδόνες» (70.000 Τούρκοι έχουν ήδη αυτό-προσδιοριστεί έτσι), «Μακεδονικής Εκκλησίας» κ.α. και επιπλέον ο χορός των ανακατατάξεων στα Βαλκάνια που ξεκίνησε με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας [από την Γερμανία και το Βατικανό!] για να ελεγχθεί ο δρόμος της Κίνας.Η Γερμανία μας διεμήνυσε να μην τολμήσει καμία ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει την Συμφωνία (αυτό σημαίνει ότι ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ). Κατά τ΄άλλα οι ανεκδιήγητοι του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι πρόκειται για υπόδειγμα εθνικής Συμφωνίας και «μη παρέμβασης τρίτων» (!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν έχω ενημερωθεί σωστά,η αρθρογράφος είναι ελληνίδα γεννημένη στο Λονδίνο. Ονομάζεται Μαρία Μαργαρώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.