20/2/19

Οι Τούρκοι γυρίζουν την πλάτη στην τουρκική λίρα

Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις της Τουρκίας έχουν μετατρέψει $18 δισ. τουρκικές λίρες σε δολάρια και ευρώ από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η άνοδος του πληθωρισμού και τα σχεδόν μηδενικά πραγματικά επιτόκια που προσφέρουν οι καταθέσεις σε τουρκική λίρα, έχουν εξωθήσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Τουρκίας να μετατρέψουν $18 δισ. τουρκικές λίρες σε δολάρια και ευρώ από τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το κύμα εγκατάλειψης της τουρκικής λίρας έχει οδηγήσει το ποσοστό των καταθέσεων σε ξένο νόμισμα στο 47% των συνολικών καταθέσεων στη χώρα. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων 13 ετών.

Για τη συνέχεια Euro2Day

1 σχόλιο:

  1. Ακόμα πλην του πρωταθλήματος και των ομάδων των τουρκικών που εχουν προβλήματα λόγω ακριβών μετεγγραφών και το βλέπουμε και στο βαθμολογικό πίνακα όπου οι παραδοσιακοί κολοσσοί δεν πανε καλα δεν υπάρχει κάποιο πολυ σημαντικό πρόβλημα στην τουρκικη οικονομία που να κινδυνεύει η συνοχή της τουρκικής κοινωνίας.Τα γνωστά φαινόμενα πτώσεως της ισοτιμία.,Εις δε ακομα και τον αθλητισμό επωφελές ηταν το γεγονός της ανόδου της τουρκικής λίρας διότι πλέον αγωνίζονται Τούρκοι ποδοσφαιριστές και περιμένω άνοδο της εθνικής Τουρκίας τα επόμενα έτη ... Αν ήμασταν εις θεσιν να πατούσαμε ενα κουμπί και να αλλάξουμε την ελληνική με την τουρκικη οικονομία υπάρχει κανεις οου δε θα έμπαινε στον κόπο να σκεφτεί να το πατήσει ? Δε ξερω αν το πατούσε στου τέλος πάντως σίγουρα θα το σκεφτόταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.