23/2/19

Νίκη της Αριστεράς στο Μακεδονικό και στον Εμφύλιο

Του Αλέξανδρου Ασωνίτη*
    ….. «Ειρήνη Γκίνη. Ή Μίρκα Γκίνοβα. Η κομμουνίστρια δασκαλίτσα, η «Σλαβομακεδόνισσα», η πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε από καταβολής ελληνικού κράτους. Ναι, έδωσε τη ζωή της τότε, το μακρινό 1946, για το σοσιαλισμό, για το ΚΚΕ. Αλλά και για κάποια άλλα πράγματα, που αφορούσαν στο λαό της, και που τότε διακήρυσσε το ΚΚΕ.  Τότε.  Αλλά τώρα…. Ευτυχώς αυτή σκοτώθηκε νωρίς.»
Αυτή η μικρή ανάρτηση στο fb του δημοσιογράφου Θανάση Καρτερού, υπεύθυνου στο γραφείο Tύπου του κ. Τσίπρα, λέει όλη την αλήθεια για τους στόχους και τα κίνητρα που οδήγησαν το δίδυμο Τσίπρα-Κοτζιά να ξεπουλήσει την Μακεδονία με αποστασίες και ασφυκτικές διαδικασίες, καταλύοντας ουσιαστικά το Σύνταγμα και λοιδορώντας με άθλιες συνεχιζόμενες ύβρεις τον ελληνικό λαό που στην συντριπτική του πλειοψηφία αντιτίθεται στην συμφωνία των Πρεσπών, εξαίρετο δείγμα μαρξιστικού ολοκληρωτισμού και απολυταρχίας εις βάρος ενός ολόκληρου έθνους, της ιστορίας του και του μέλλοντός του, το οποίο ναρκοθετεί στην κυριολεξία.
Κι όλ’ αυτά για να αποδείξουν στον ξιπασμένο εαυτό τους, που κατάντησε χειρότερος κι απ’ την πιο αντιπαθή δεξιά κι έπαιξε και κορόιδεψε συνειδητά το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα του 2015, ότι αυτοί είναι οι συνεπείς αριστεροί, οι ασυμβίβαστοι επαναστάτες. Αυτοί εφαρμόζουν τα κελεύσματα της Γ΄ Διεθνούς και του ΚΚΕ για ανεξάρτητη Μακεδονία, αυτοί κερδίζουν τελικά στον εμφύλιο.
Είναι, λοιπόν, πέραν κάθε εφιάλτη. Το μέλλον της Ελλάδας να καθορίζει, εκατό χρόνια μετά, μια καταγέλαστη κι ανυπόληπτη κομμουνιστική διεθνής. Πού στις αποφάσεις της δεν έδινε και δεν δίνει κανείς φυσικά την παραμικρή σημασία, παγκοσμίως. Μόνο οι Έλληνες αριστεροί τις θεωρούν αιώνια θέσφατα, και καταδικάζουν την χώρα βάσει αυτών.
Αυτές τις μαρξιστικές παρακρούσεις έκαναν πράξη ο Τσίπρας, ο Κοτζιάς, τέως μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Βούτσης κλπ. Ήθελαν να αποδείξουν ότι αυτοί είναι ατσάλινοι μπαρουτοκαπνισμένοι σύντροφοι και ποιος άλλος θα λύσει το Μακεδονικό, δικαιώνοντας τον μακεδονικό λαό, αν όχι η Αριστερά, η ανανεωτική, η καλύτερη, η πιο διεθνιστική, η πιο ρηξικέλευθη;
Εξ ου και το μελοδραματικό ύφος της ανάρτησης κι οι κατηγορίες κατά του ΚΚΕ ότι ξέχασε τον διεθνισμό του. Λόγια για επιθεώρηση τρίτης διαλογής. Κανένα ενδιαφέρον για την Ελλάδα, την ιστορία μας, για τους Έλληνες που σκοτώθηκαν προασπίζοντας την Μακεδονία, για το μέλλον των παιδιών μας. Τίποτα. Μόνο για «την Σλαβομακεδόνισσα δασκαλίτσα» που έπεσε «για τον λαό της», στασιάζοντας κατά της κυβέρνησης ενός άλλου λαού, αν θέλει λοιπόν να συνεχίσουμε τον συλλογισμό του ο δημοσιογράφος.
Πλέον όμως όχι σλαβομακεδονικός λαός, αλλά Μακεδονικός λαός, με μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα, και υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι όμως ελληνική μια κυβέρνηση που ξεπουλάει την Ελλάδα και τα δίκαιά της; Ήταν ελληνική κυβέρνηση η χούντα, είναι ελληνική κυβέρνηση αυτή του Σύριζα; Η απάντηση στο ερώτημα θα καθορίσει τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.
Με το λεγόμενο Μακεδονικό συμβαίνουν δύο μοναδικά πράγματα στην παγκόσμια Ιστορία, τότε και τώρα:
Α) Μια εκλεγμένη κυβέρνηση και το κόμμα της στρέφεται συνειδητά και μετωπικά κατά του λαού που την εξέλεξε. Και υποστηρίζει τα συμφέροντα τρίτου λαού, τον οποίο ο λαός που τους εξέλεξε κατηγορεί για εις βάρος του κλοπή. Δηλαδή στην συμφωνία, τα Σκόπια «διαπραγματεύθηκαν» με τον εαυτό τους, όχι με κυβέρνηση τρίτου λαού. Κωμωδία ήταν οι εξάμηνες συζητήσεις. Ο Τσίπρας διασφάλισε τα δικά τους συμφέροντα όχι τα δικά μας, παραχωρώντας τους γλώσσα, ταυτότητα, εθνικότητα, χρήση όρων κλπ. Πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει άδικο κι οι Σκοπιανοί δίκιο. Τι διαπραγμάτευση να κάνεις αν πιστεύεις ότι δείχνεις αλυτρωτισμό προς τα Σκόπια; Και κάνει τα πάντα να τους δώσει υπόσταση και τους αντιμετωπίζει σαν ισότιμους. Μπροστά στο πάθος να ταπεινώσουν την Ελλάδα, δεν τους νοιάζει ούτε το ΝΑΤΟ κι η ΕΕ. Το γράφουν οι «κατά λάθος Έλληνες» στους τοίχους: «΄Έχουμε πόλεμο με την Ελλάδα». Με τις Πρέσπες, νικητές του εμφυλίου είναι αυτοί. Το ότι ανοίγουν κι άλλο κύκλο εμφυλίου, φυσικά δεν τους ενδιαφέρει. Η Ελλάδα είναι ιμπεριαλιστική χώρα: αυτό πιστεύει ο Σύριζα και οι προστατευόμενοί του.
Β) Μια βουλγαρική συμμορία οικειοποιείται, από το 1900, το όνομα ενός παγκοσμίου φήμης πολιτισμού και την ιστορία του, που και τα δύο ανήκουν σε γειτονικό της έθνος. Και 118 χρόνια μετά κερδίζει όνομα κ.λπ., τούς το παραχωρεί οικειοθελώς η κυβέρνηση του έθνους που κατακλέβουν. Αξίζουν συγχαρητήρια στους κομιτατζήδες (ζωντανούς και πεθαμένους) για την μεθοδική επιμονή τους. Που στα τέλη του 19ου αιώνα, απογοητευμένοι που η βουλγάρικη/εξαρχική επίθεση για προσάρτηση της Μακεδονίας απέτυχε, αποσχίσθηκαν και σκαρφίστηκαν ότι είναι ξεχωριστός λαός απ’ τους Βούλγαρους, ότι είναι Μακεδόνες!! Αυτό ονομάζουν «εθνογένεση»! Έτσι υπεξαίρεσαν το όνομα και την ιστορία του γειτονικού τους λαού που δεν μπορούσαν να κερδίσουν, του ελληνικού.
Και για να αυξήσουν τις μηδαμινές πιθανότητες επιτυχίας τους, υποδύθηκαν τους κομμουνιστές επαναστάτες, ώστε να έχουν μια μόνιμη ομπρέλα. Σωτήρια κίνηση. Οι κομμουνιστές οραματιστές της Γ΄ Διεθνούς, προφητεύοντας ότι θα γίνει προλεταριακή επανάσταση στην προπολεμική Βουλγαρία, υποστήριξαν αμέσως, και για πάντα, τον σφετερισμό της Μακεδονίας απ’ την βουλγάρικη συμμορία. Άλλωστε, ήταν φοβεροί και τρομεροί διεθνιστές που θα άλλαζαν τα πάντα στον κακό κόσμο και θα έφεραν την ειρήνη. Των γκουλάγκ.
Όλα αυτά υιοθέτησε και δεν απαρνήθηκε ποτέ οποιοδήποτε γκρουπούσκουλο, κομματίδιο ή κόμμα της αριστεράς στην Ελλάδα. Ούτε ποτέ τους απαρνήθηκαν την μαρξιστική θεώρηση, κατά την οποία η Ελλάδα είναι μια ιμπεριαλιστική ανορθογραφία, «κράτος φάντασμα» που από το 1821 και μετά όλο επεκτείνεται και πρέπει να την ανακόψουν και να την ταπεινώσουν. Με τέτοια δηλητηριάζουν ανήσυχα παιδιά στα πανεπιστήμια.
Έτσι το ΚΚΕ, με τις αποφάσεις του για ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη, έστειλε χιλιάδες, αθώα, μέλη του σε εξορίες, μακρονήσια, φυλακές, προσφυγιά, σε βασανιστήρια, σε εξευτελισμούς, αλλά στόχο δεν άλλαξε κανένα αριστερό κόμμα από το 1920: Περίμεναν υπομονετικά, πολύ υπομονετικά, περίμεναν μια συμφορά, όπως το μνημόνιο (αλλά πάντα τις συμφορές μας εκμεταλλεύονται: Μικρασία, ναζιστική κατοχή, Κύπρος, χούντα, για να αναδυθούν) ανέχτηκαν τα πάντα, έκαναν εμφύλιο, έχασαν και τους εξάγνισε η χούντα, αλλά στο τέλος κέρδισαν και επέβαλαν με αυταρχισμό και λεκτική βία την θέση τους:
Οι Βούλγαροι κομιτατζήδες του Βεμερό, που παριστάνουν τους αριστερούς αντιφασίστες, είναι Μακεδόνες, αυτοί είναι οι μόνοι Μακεδόνες, και πρέπει η Ελλάδα, που τους καταπιέζει, να τους αναγνωρίσει. Αυτό έκανε κι επιχαίρει ο Σύριζα, και κατηγορεί το ΚΚΕ ότι συμβιβάστηκε.
Είναι τόσο οφθαλμοφανή τα κίνητρά τους που μέχρι και το ίδρυμα Σόρος, ο ιδιοκτήτης χρηματοδότης της Φύρομ, προβαίνει σε αντίστοιχες διαπιστώσεις. Τους πίεσαν ίσως για διαπραγματεύσεις, οι Αμερικάνοι, δεν τους υπαγόρευσαν όμως τους όρους. Μόνοι τους θέλησαν και τα έδωσαν όλα. Και μόνοι τους, με τον Κοτζιά, είχαν ζητήσει «διαπραγματεύσεις» για να λύσουν το Μακεδονικό. Επρόκειτο βέβαια για παραχωρήσεις, όχι για «διαπραγματεύσεις».
Και μετά την παραχώρηση στους κομιτατζήδες, γονάτισαν στην Αλβανία, με την δολοφονία Κατσίφα. Και ετοιμάζονται, όπως έχω γράψει από πολύ καιρό, για το μεγάλο τους στόχο: την παράδοσή μας στην Τουρκία. Σε Αιγαίο, Θράκη, Κύπρο. Μεθαύριο ο Τσίπρας θα ακούσει τον Ερντογάν να μιλάει για Μακεδονία. Θα ‘ναι σαν μιλάει ο ίδιος. Έργο του είναι η συμφωνία που υποστηρίζουν οι δανειστές των μνημονίων.
Επιδιώκουν λοιπόν με συμφωνίες να δεσμεύσουν τις επόμενες κυβερνήσεις, θέλουν πάση θυσία να τιμωρήσουν την Ελλάδα, επειδή απλώς υπάρχει. Παίρνουν εκδίκηση για την (προσωρινή) ήττα τους στον εμφύλιο. Νίκησαν αυτοί, ύστερα από 80 χρόνια. Και δεν θα σταματήσουν. Με πρόσχημα την δήθεν «ειρήνη» στα Βαλκάνια (μεγάλο επίτευγμα να επιβάλλεις την ειρήνη, εκεί που επικρατεί ειρήνη επί 105 χρόνια), θα κάνουν όσες υποχωρήσεις μπορούν, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Μας το βεβαιώνει και το Ουράνιο Τόξο. Η οργάνωση των κομιτατζήδων στην Φλώρινα, έβγαλε ανακοίνωση ότι η Ελλάδα τους καταπιέζει 120 χρόνια. Συμφωνώ απολύτως.
121 χρόνια πριν, όμως, 122, 123 χρόνια, δεν τους καταπίεζε η Ελλάδα; Γιατί; Πού ήταν τότε οι Μακεδόνες; Δεν υπήρχαν; Και πώς ξεφύτρωσαν την επόμενη χρονιά; Και πώς μιλάνε βουλγάρικα κι έχουν βουλγάρικα ονόματα; Και στους Βαλκανικούς πολέμους πού ήταν; Και ποια σημαία είχαν αναγγέλλοντας την εθνογένεσή τους; Γιατί έκλεψαν τον ήλιο της Βεργίνας;
Άσχημες εξελίξεις μας περιμένουν, σε πολύ άσχημες περιπέτειες έβαλαν την Ελλάδα οι εγκληματικές αποφάσεις Τσίπρα. Πολύ φοβάμαι ότι τα χειρότερα δεν έχουν καν αρχίσει. Για ό,τι όμως συμβεί στο εξής, και που κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει, ένοχη απολύτως και εξ ολοκλήρου είναι η κυβέρνηση. Κανείς άλλος. Αυτοί μόνο. Δεν θα είμαστε εμπαθείς αν ευχηθούμε να τους δούμε κι αυτούς στο εδώλιο, τους Ιωαννίδηδες της Αριστεράς.
Αποτέλεσμα εικόνας για εκτελεση ασωνιτης
              * Ο Αλέξανδρος Ασωνίτης είναι συγγραφέας. Το μυθιστόρημά του Εκτέλεση, μόλις κυκλοφόρησε απ’ τις εκδόσεις Πατάκη. Συντονίζει την σχολή σεμιναρίων Ανοιχτή Τέχνη.
Πηγή: Άρδην

7 σχόλια:

  1. 13 Νοεμβρίου 1946: Η ηρωική δασκάλα του Σκρά Κιλκίς, Βασιλική Παπαθανασίου, κατακρεουργείται από τους εαμοβούλγαρους κομμουνιστοσυμμορίτες γιατι μαθαινε Ελληνικα στα παιδια....


    Γι αυτην ξερει κανεις τιποτα; Ληθη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εὐτυχῶς, νά κάποιος, ὁ ὁποῖος περιγράφει τὴν ἀριστερὰ ὅπως εἶναι!!!
    Εὔγε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο Αλήθειες....συγχαρητήρια Κε Αλέξανδρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακριβώς, όπως περιγράφει το κείμενο, οι σύγχρονοι ΕΑΜίτες ολοκλήρωσαν αυτό που άγησαν στη μέση οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι: Την παράδοση της Μακεδονίας ως όνομα, ιστορία, αλλά και ως έθνος, γεγονός πρωτοφανές, μιας και οι Μακεδόνες στην αρχαιότητα μιλούσαν ελληνικά, ενώ καμία αναφορά δε γίνεται σε "μακεδονικό" λαό ούτε καν από τους Οθωμανούς.
    Το μακεδονικό ζήτημα λοιπόν, προέκυψε με την παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την αφύπνιση του βουλγαρικού εθνικισμού κατά το β' μισό του 19ου αιώνα. Βέβαια οι Βούλγαροι ενδιαφέρονταν πρωτίστως για την κάθοδό τους στο Αιγαίο και συνεπώς ενδιαφέρονταν για τη Μακεδονία ως γεωγραφική περιοχή, όχι ως χώρα.Οι φιλοδοξίες των Βούλγαρων έσβησαν κατά τους Βαλκανικούς (πριν αναβιώσουν πρόσκαιρα κατά τον Β' Π.Π.), όταν η Ελλάδα με τους κατάλληλους χειρισμούς απελευθέρωσε πολλά αλύτρωτα εδάφη, και έγινε έστω και για λίγο η χώρα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών.
    Και κάπου εκεί, έρχεται το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδος (το μετέπειτα ΚΚΕ), το οποίο κατ'εντολή του ΚΚΣΕ οραματίζεται μια Βαλκανική Κομμουνιστική Ομοσπονδία, στην οποία θα μετείχε και η Δημοκρατία της Μακεδονίας σε διαστάσεις όμοιες με τους αλυτρωτικούς χάρτες των γειτόνων !!! Έκαναν λόγο για "μακεδονικό" λαό,που στενάζει υπό τον ζυγό Σέρβων, Βουλγάρων και...Ελλήνων ιμπεριαλιστών, ενώ εγκαλούσαν την Ελλάδα για εποικισμό και εθνολογική αλλοίωση της περιοχής - έτσι αποκαλούσαν την εγκατάσταση στη Β. Ελλάδα προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής...
    Αργότερα, κατά την Κατοχή ίδρυσαν στη Φλώρινα στις τάξεις του ΕΑΜ το SNOF (Σλαβομακεδονικό Απελευθερωτικό Μέτωπο), σε μια προσπάθεια να προσεταιριστούν τους Σλαβόφωνους, με μελλοντικά ανταλλάγματα αυτοδιάθεσης. Το εγχείρημα αποδείχθηκε ανεπιτυχές, ωστόσο ο "σπόρος" είχε πέσει:Ο χαρισματικός Ιωσήφ Μπρόζ Τίτο, θα αξιοποιήσει την πάσα των Ελλήνων συντρόφων, και θα ονομάσει "Μακεδονία" μια περιοχή δίχως ενιαία πληθυσμιακή σύσταση, που είτε αποκαλούνταν "νότια Σερβία", είτε προσδιοριζόταν βάσει του ποταμού Αξιού (Βαρδάρης-Βαρντάσκα)
    Προφανώς και φέρουν ευθύνη ΟΛΕΣ οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1945 έως και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, οι οποίες ουδέποτε αντέδρασαν στην παραχάραξη και κλοπή της ιστορίας.΄Όλα αυτά τα χρόνια, ψευτο-"μακεδονικές" οργανώσεις σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία καπηλεύονταν την αλήθεια, και εμείς σιωπούσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. -Το να πούμε ότι η Σ.Π ,είναι ενάντια του Ελληνικού και γειτονικού λαού, επειδή δίνει νόμιμο πάτημα για αμφίδρομους αλυτρωτισμούς, είναι εμφανές και πρέπων .
    -Ας δεχθούμε όμως ότι η Σ.Π, είναι η συνέχεια του αγώνα ΕΑΜ/ΔΣΕ:
    -α.)θα είχε την αμέριστη υποστήριξη του Ευρώ – Νατοικου παράγοντα ??Δεν θεωρώ να είναι τόσο χαζοί ΝΑΤΟ-ΕΕ!
    -β.)Το ΕΑΜ/ΔΣΕ χρησιμοποιούσε τον όρο ΣλαβοΜακεδονια ,κλπ(όρο που δέχονται και μη ΚΚΕ παράγοντες ,σήμερα και προπολεμικά)για τι να καταλήξει στο Σεβερνα ,η Σ.Π ,και όχι στο ΣλαβοΜακεδονια??
    -Αλλά ο αγώνας ΕΑΜ/ΔΣΕ τελικά αποσκοπούσε σε απόσχιση της Ελληνικής Μακεδονίας από Ελληνική επικράτεια? Ο Χαρίλαος, σε συνέντευξη του στη Νοβα Μακεντονια: https://www.rizospastis.gr/story.do?id=3724598
    1.)Δεν δέχεται Μακεδονική Μειονότητα στην Ελληνική Επικράτεια.
    2.)<< Για την Ελλάδα παλεύαμε και οι Ελληνες και οι Σλαβομακεδόνες. Νικηθήκαμε>>,
    Οσο για την Γκινη/Μιρκα, ηταν τελικα Εθνικιστρια/Οχρανιτισσα?
    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ

    HTTPS://OURBALKANS.WORDPRESS.COM/TAG/%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CE%BD%CE%B7-%CE%B3%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7/
    << Η κατηγορία που τους αποδόθηκε ήταν: “Μετοχή εις αυτονομιστικήν προδοτικήν ένοπλον ομάδα σκοπούσαν απόσπασιν μέρους της Ελληνικής Επικρατείας” κι η θανατική τους καταδίκη βασίστηκε στο περίφημο Γ’ Ψήφισμα του Ιουνίου του ’46 που άνοιγε το δρόμο για εκτελέσεις πολιτών με την κατηγορία της προσπάθειας απόσπασης εδαφών από την ελληνική επικράτεια. Τί κι αν η ίδια η Γκίνη κι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν αυτή την κατηγορία και δήλωσαν ότι αγωνίζονται για την ισοτιμία και τα δικαιώματα του σλαβομακεδονικού λαού και την ελευθερία των λαών της Ελλάδας»
    Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν ,χωρίς στείρα (πολεμική –υποστήριξη) του οπίου κόμματος.

    Το να βλέπουμε λάθη τόσο του ΚΚΕ(τα αναγνώρισε αυτόβουλα ,ΔΕΝ ψήφησε ΣΠ και έκανε και κινητοποιήσεις ενάντια) , όσο και ΟΛΩΝ όσων κυβέρνησαν ,στη χωρα μας, από τη μετονομασία της Βαρντασκα σε ΣΔΜ, χωρίς να βγάλουν «κιχ» στη Γιουγκοσλαβία ,ΝΑΙ!
    Αλλά πρέπει να εστιάζουμε στο τι έχουν στο μιαλο τους οι Ευρώ -Νατοικοι που ΕΠΕΒΑΛΑΝ την Σ.Π!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προκαλουν θλιψη ολα αυτα τα ατελειωτα γυρω απ τον εμφυλιο..λες και κολησε η βελονα...απο καθε πλευρα.. Το τραυμα του Αδαμ...Η ξενοδουλεια ολων των πλευρων..το ποταπο κομματι της ιστοριας μας..Θυμιζει ανιατη νοσο.Ενα βαρυ συναισθημα αποστροφης νιωθω ...σε καθε νιξη γιαυτα ολα...Μακαρι να υπηρχε ενα πληκτρο διαγραφης για ολα...αυτα...Ετσι το ΚΚΕ...αλλιως οι...αλλοι...ετσι εκεινος..αλλιως ο αλλος...αλλιωτικα η κυρα Παναγιωτα....κλπ.....Ατελειωτα ολα...Καποτε σουρχεται στο στομα ενα ηχηρο ...." Αι σιχτιρ ....ολοι και ολα.."..
    ...Βαρεθηκαμε τις δουλειες σας..ολες...και τα σαλια σας στους ξενους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.