23/2/19

Μπουθαϊνα Σαάμπαν: Ο Ερντογάν θέλει να εισαγάγει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους στη συριακή πολιτική

"Αυτονομία των Κούρδων σημαίνει διαίρεση της Συρίας"
Η σύμβουλος του προέδρου της Συρίας κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο ότι επιθυμεί να εισαγάγει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους στη συριακή πολιτική σκηνή, αποκαλύπτοντας την απόλυτη άρνηση της Δαμασκού για την απαίτηση αυτή. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στη δορυφορική λιβανέζικη τηλεόραση al-Mayadeen, η κυρία Μπουθαϊνα Σαάμπαν (Bouthaïna Chaabane) επεσήμανε ότι δεν πρόκειται για πραγματική αντιπολίτευση, αλλά για Αδελφούς Μουσουλμάνους που ενεργούν κάτω από την τουρκική πτέρυγα. «Δεν θα επιτρέψουμε να αλλαχθεί η ταυτότητα της Συρίας», δήλωσε.

Η σύμβουλος του κ. Άσαντ κατηγόρησε επίσης τον Ερντογάν ότι δεν συμμορφώθηκε με τις τέσσερις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σχετικά με την επαρχία της Ιντλίμπ. Σύμφωνα με την ίδια, εκτελεί τις συμφωνίες για την Ιντλίμπ αποκλειστικά σε συνάρτηση με τα δικά του συμφέροντα. 
«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη τρομοκρατία επ 'αόριστον στην Ιντλίμπ και πρέπει να θέσουμε τέρμα σε αυτή», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την κ. Σαάμπαν, το γεγονός ότι η Ρωσία ανέφερε τη συμφωνία των Αδάνων για τα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας τη δεκαετία του 90 του περασμένου αιώνα, σημαίνει ότι δεν συμφωνεί με την ζώνη ασφαλείας που θα θέλει να εγκαταστήσει η Τουρκία εκεί. 
Πιστεύει επίσης ότι ο Ερντογάν δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία και "παίζει πολλαπλά χαρτιά".
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η κυρία Σαάμπαν αποκάλυψε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή διάσκεψης για τη Μέση Ανατολή στη Μόσχα, το επόμενο φθινόπωρο, παρουσία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.



Ζώνη ασφαλείας στη Συρία: η Μπουθαϊνα Σαάμπαν  καταγγέλλει τον νεο-οθωμανικό πειρασμό του Ερντογάν

Ο Ερντογάν ονειρεύονται να αναδημιουργήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, δήλωσε στους δημοσιογράφους η Bouthaina Shaaban, σύμβουλος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σχολιάζοντας την πρόθεση της Άγκυρας να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

"Η Τουρκία έχει και πάλι τη φιλοδοξία να καταλάβει τη γη των άλλων. Νομίζω ότι αντιμετωπίζουμε έναν Ερντογάν που ονειρεύεται να αναζωογονήσει και να αναδημιουργήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Δεν νομίζω ότι είναι ικανός να το κάνει επειδή οι λαοί μας είναι εκεί για να υπερασπιστούν τη γη μας, τη χώρα μας και την κυριαρχία της », υπογράμμισε.

Όσον αφορά την παραχώρηση αυτονομίας στους Κούρδους, η Β Shaaban τόνισε ότι αυτό θα οδηγούσε σε εδαφική διαίρεση της Συρίας, η οποία αποτελεί μια αδύνατη προοπτική, δεδομένου ότι η χώρα είναι ένα « χωνευτήρι»  διαφόρων θρησκευτικών και εθνοτικών ομάδων , στις οποίες προσφέρονται ίσες ευκαιρίες. «Η αυτονομία σημαίνει διαίρεση της Συρίας. Έχουμε Αρμένιους, έχουμε Καυκάσιους, έχουμε Τούρκους, έχουμε Μουσουλμάνους, έχουμε σιίτες, έχουμε Δρούζους, Χριστιανους (...). Η Συρία είναι ένα χωνευτήρι για όλους τους λαούς και όλοι είναι ίσοι ενώπιον του συριακού νόμου και του συριακού συντάγματος », δήλωσε η Σαάμπαν.

Νωρίτερα, ο Ρ.Τ. Ερντογάν είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να ξεκινήσει μια επιχείρηση στα ανατολικά του Ευφράτη καθώς και στη συριακή πόλη Ιεράπολη εναντίον των κουρδικών δυνάμεων αυτοάμυνας, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν τους ανάγκαζε να εγκαταλείψουν αυτά τα εδάφη. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι είχε αποφασίσει να αναβάλει την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία μετά από μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της οποίας ο τελευταίος είχε λάβει την απόφαση να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία.

Ο Ντ. Τραμπ είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας περίπου 30 χιλιομέτρων πλάτους στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. Η τουρκική πλευρά υποστήριξε την πρωτοβουλία, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα ελέγξει αυτή τη ζώνη.
Η Δαμασκός είχε επανειλημμένα αντιταχθεί στις επιχειρήσεις της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, καταλογίζοντας τις ως επιθέσεις.



1 σχόλιο:

  1. Έχετε τα πάντα αλλά όλοι τους χριστιανούς σφάζουν.
    Ο εξαραβισμός που άρχισε το 640 μΧ συνεχίζεται.
    Απλά οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν εκτουρκισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.