9/2/19

Βενεζουέλα: Δεν αποκλείει στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ ο Γκουαϊδό

REUTERS/CARLOS GARCIA RAWLINS
Ο αυτοανακηρυχθείς μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο να επιτρέψει επέμβαση των ΗΠΑ ώστε να εκδιωχθεί ο Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία και να αποφευχθεί, όπως είπε, μία ανθρωπιστική κρίση.
Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) o Γκουαίδό υπογράμμισε πως θα πράξει «ό,τι είναι αναγκαίο προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές», αν και αναγνώρισε πως μία αμερικανική επέμβαση είναι ένα «άκρως αμφιλεγόμενο θέμα».
«Θα κάνουμε ό,τι έχει το χαμηλότερο κοινωνικό κόστος, παράγει κυβερνησιμότητα και σταθερότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης» είπε ο 35χρονος ηγέτης της αντιπολίτευσης, ενώ πρόσθεσε ότι προσπαθεί να εισάγει φάρμακα και τρόφιμα από τις ΗΠΑ, αλλά οι προμήθειες μένουν κολλημένες σε αποθήκες της Κολομβίας, καθώς ο στρατός της Βενεζουέλας έχει μπλοκάρει την είσοδό τους.
Προειδοποίησε δε για 300.000 θανάτους, εάν δεν επιτραπεί η είσοδος της απολύτως αναγκαίας ανθρωπιστικής βοήθειας. 
naftemporiki.gr 

5 σχόλια:

  1. Αυτός που επιτρέπει ξένη στρατιωτική επέμβαση στην χώρα του, επικαλούμενος διαφόρους λόγους, σωστούς ή μη, δεν έχει σημασία, είναι προδότης τής πατρίδος του, διότι απεμπολεί την εθνική της κυριαρχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα βρίσκουν κι'αλλού οι αμερικάνοι και τα κάνουν...
    Οχι μόνο στην Ελλάδα...
    Τελικά το νεοελληνικό λαϊκό ρητό "την Δόξα πολλοί εμίσησαν,το Χρήμα ουδείς" δεν είναι απολύτως σωστό.
    Μάλλον είναι σωστό γιά τους νεοέλληνες.
    Το καθολικά σωστό όμως είναι: "Πάρα πολλοί ελάτρεψαν τόσον την Δόξα ,όσον και το Χρήμα,κανείς μόνο την Δόξα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή πως εννοεί ο ποιητής το "επιτρέπω" στους Αμερικάνους να μπουκάρουν ;

    Είναι ήδη το αφεντικό και δεν το ξέρουμε ή η μπούκα είναι ο μόνος τρόπος για να γίνει αφεντικό ; Γιατί με εκλογές φαίνεται λίγο χλωμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Τσολακογλου ..ιν Λατιν...στην χωρα των Μαγιας...ο ..Κοετζαλκοατλ...το φιδι το ..κολοβο....και το ...κουρδιστο πορτοκαλι...Αυτοι ολοι και οι αφενταδες ..εχουν τοση σχεση με την αληθεια οσων λενε....οσο τα μπροκολα με τον ...πατσα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ξερω αν το προσεξατε...γενικα...σε καθε χωρα..σε καθε τομεα..σε καθε κινηση..εδω και 10 περιπου χρονια και τελευταια ..με τρομερη επιταχυνση..." καποιος"...." κατι"....απομυθοποιει συστηματικα ...ολα τα χιλιαδες παραμυθια ..στανταρτς...προτυπα...παγκοσμια....Και καλα κανει....Το τελος αυτης της καταρευσης των ψεμματων δεν απεχει πολυ...θαναι επιπονο...και θα καταρευσει απο την ιδια την γελοιοτητα του που εγινε βουνο.Μια αλλη συνειδηση ανατελει αργα αλλα σταθερα.Θαχει ενδιαφερον η επιθανατια διαδικασια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.