18/2/19

Μόναχο: Διαδήλωση Ελλήνων ομογενών κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και κατά της βράβευσης Τσίπρα

Το Σάββατο 16/02/2019 έλαβε χώρα στο Μόναχο η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια (Munich Sicherheitskonferenz), όπου έγινε η απονομή του φετινού βραβείου “Ewald von Kleist” στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ, ως αναγνώριση της προσφοράς τους υπέρ της συνεννόησης και επίλυσης των διαφορών Ελλάδας με το γειτονικό κρατίδιο.
Τιμήθηκε, έτσι, η “Συμφωνία των Πρεσπών” γιατί θεωρείται ότι αυτή η συμφωνία θα επιφέρει την ασφάλεια και την σταθερότητα στα Βαλκάνια, αλλά και στην Ευρώπη.
Την ίδια ώρα, λίγα μόλις μέτρα μακριά και συγκεκριμένα στην Odeonsplatz, πραγματοποιήθηκε ειρηνική διαμαρτυρία για την απονομή αυτή. Οργανωτής της ήταν ο Σύλλογος Μακεδόνων Νυρεμβέργης, με την υποστήριξη του τοπικού Μακεδονικού Συλλόγου του Μονάχου. Παρόντες ήταν Έλληνες από Μόναχο, Νυρεμβέργη και Άουγκσμπουργκ, χωρίς κομματικές και ακραίες ‘γραμμές΄.
Στη διαμαρτυρία, μέλη της οργανωτικής ομάδας ανέλαβαν να ενημερώσουν τα πλήθη των περαστικών Γερμανών και τουριστών για τα ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό, ύστερα από τη συμφωνία για το όνομα, ενώ οι Έλληνες παρευρισκόμενοι τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο και τον ύμνο της Μακεδονίας.

Μεταξύ άλλων, διαβάστηκαν σημαντικά αποσπάσματα της Μακεδονικής Ιστορίας και της παραχάραξής της, που πραγματοποίησαν οι κκ Τσίπρας και Ζάεφ, οι οποίοι για αυτό το κατόρθωμα έλαβαν το φετινό βραβείο από τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πολύς κόσμος πιστεύει πως η Ελλάδα είναι αυτή που θέλει να “κλέψει” την Ιστορία από τους γείτονες. Οι περαστικοί τον όρο Μακεδονία τον έχουν ταυτίσει με τη πρώην Γιουγκοσλαβία. Άλλοι ρωτούσαν αν είμαστε από Ελλάδα η Γιουγκοσλαβία, άλλοι δεν καταλάβαιναν τι θέλουμε και άλλοι πάλι αντιμετώπιζαν εμάς ως αυτούς με τις λανθασμένες απόψεις.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η διαστρέβλωση των απόψεων που έχουν σχηματίσει οι ξένοι πολίτες για το ζήτημα αυτό έγινε έντονα εμφανής, αφού στην αρχή πλησίαζαν τους διαδηλωτές, απορώντας γιατί αντιστεκόμαστε σαν λαός στο «δικαιωματικά δοσμένο», όπως έλεγαν, όνομα της Μακεδονίας.
Μια εντύπωση που έχει δημιουργηθεί στον απλό Ευρωπαίο πολίτη, λόγω της μακροχρόνιας λανθασμένης εξωτερικής ελληνικής πολιτικής και της προπαγάνδας του γειτονικού κρατιδίου.
Μια σύντομη δήλωση του προέδρου Μακεδόνων Νυρεμβέργης κ. Μοναστηρίδη Λάζαρου:
Ο Σύλλογος Μακεδόνων Νυρεμβέργης ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθηκαν στο κάλεσμα αυτής της ειρηνικής διαδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.