17/2/19

Αμπντουλλάχ Ερέν: Στοχεύουμε να αναδείξουμε την Τουρκία σε παγκόσμιο κέντρο ανώτατης εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων και Συγγενικών Κοινοτήτων έδωσε πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες της υπηρεσίας σε συνεδρίαση στον ΟΗΕ


Ο Πρόεδρος της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων και Συγγενικών Κοινοτήτων(YTB)  Αμπντουλλάχ Ερέν δήλωσε πως μέχρι το 2020 στοχεύουν να αναδείξουν την Τουρκία σε παγκόσμιο κέντρο ανώτατης εκπαίδευσης φιλοξενώντας 200 χιλιάδες ξένους φοιτητές.
Ο Ερέν σε μια εκδήλωση που πήρε μέρος στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της YTB,τις «Υποτροφίες Τουρκίας» και ευκαιρία ανώτατης εκπαίδευσης που προσφέρει στους ξένους φοιτητές στην Τουρκία.
Ο Ερέν εξήγησε πως όταν ιδρύθηκε η YTB το 2010 μια από τις προτεραιότητες της υπηρεσίας ήταν να αναπτύξει τους δεσμούς με τους Τούρκους που ζουν στο εξωτερικό και να τους προστατεύσει και σημείωσε πως η YTB διαδίδοντας τις πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες στοχεύει να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των κοινοτήτων στις γεωγραφικές περιοχές με κοινή ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.
Ο Πρόεδρος της YTB έδωσε πληροφορίες και σχετικά με τους ξένους φοιτητές που σπουδάζουν στην Τουρκία και αναφέρθηκε στην ευκαιρία ανώτατης εκπαίδευσης και υποτροφίας που παρέχεται στους διεθνείς φοιτητές.  

Για τη συνέχεια TRT





3 σχόλια:

  1. Εμεις τι ακριβως παραγουμε στα ΑΕΙ μας? Κομματικα στελεχη????? Ασε που περνας απ εξω και σουρχετε να ξερασεις απο τη βρωμα, το graffiti, τις ανακοινωσεις καθε λογης γκρουπουσκουλου κλπ κλπ ......Υπο την ΑΝΟΧΗ τψβ αρχων βεβαιως. Ετσι μετατρεπομεθα σε οικο ΑΝΟΧΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ελλάδα είναι ο ιδανικός τόπος για σπουδές διότι:
    1) είναι σχετικά φθηνή, ωραία και καταπληκτικό κλίμα.
    2)οι Έλληνες ιστορικά αγαπούν το επάγγελμα του καθηγητή και του δασκάλου
    3)από αρχαιοτάτων χρόνων εξασκούσαν αυτό το επάγγελμα. Στην Αρχαία Ρώμη οι δάσκαλοι ήταν Έλληνες και κατά το Μεσαίωνα σε πολλές Αυτοκρατορίες (Οθωμανική, Αυστροουγγαρία ,Ρωσσική) αρκετοί Έλληνες εξασκούσαν τέτοια επαγγέλματα καθώς και την Ιατρική.
    4)Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν πτυχία καθηγητικώς σχολών και δεν πρόκειται να βρούν ποτέ δουλειά
    5)Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν γίνει ΚΑΠΗ, 500.000 νέοι Έλληνες έχουν φύγει από τη χώρα.Μια πόλη χωρίς νεολαία δεν είναι συμπαθής. Και ο Τουρισμός σε λίγο θα έχει πρόβλημα διότι χωρίς νεολαία η πόλη υποδοχής δεν θα είναι ευχάριστη, καινοτόμα και ελκυστική.
    6)Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα έπαιρναν αέρα ανανέωσης στις μεγάλες πόλεις μας.Και ναι πρέπει να είναι και κερδοσκοπικά και μη κερδοσκοπικά.
    Ναι πρέπει να υπάρχουν Πανεπιστήμια ποιοτικά και χαμηλής ποιότητας. Όλα έχουν τον ρόλο τους όλα προσφέρουν και θέσεις εργασίας και φόρους και χίλια δυο πράγματα.
    Γιατί αν γίνουν μόνο ποιοτικά πανεπιστήμια, διερωτώμαι θα υπάρχουν καλοί μαθητές και φοιτητές για να μπορέσουν να τα παρακολουθήσουν;
    Όλοι έχουν χρησιμότητα,όλοι προσφέρουν.
    7) Δεκάδες ιδρύματα με παγκόσμια εμβέλεια και με δεκάδες δισεκατομμύρια στα ταμεία τους θα ήθελαν να έχουν παρουσία στη χώρα μας•αρκεί να υπάρχουν γόνιμες συνθήκες και ευνοϊκή υποδοχή.

    Λίγο ιστορία να ξέρουμε,θα κοκκινίζαμε από ντροπή όταν διαβάζουμε τις φιλοδοξίες της Τουρκίας.Νόμιμες και φυσιολογικές βέβαιες αλλά αντιφατικές σε σχέση με την Ιστορία τους.

    Λίγο περηφάνεια και εγωϊσμός από μέρους μας θα δεν θα έβλαπτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εμείς στοχεύουμε να αναδείξουμε την Ελλάδα σε παγκόσμιο κέντρο κατασκευής μολότοφ και αναρχικών μπαχαλάκηδων.
    Ποιός είναι πιό Μάγκας?
    Ο Σύριζα να είναι καλά ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.