22/2/19

Ρώσος ναύαρχος: Χρειαζόμαστε πέντε λεπτά για να πλήξουμε με πυραύλους τις ΗΠΑ

Ρωσικά πλοία και υποβρύχια που πλέουν στον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό είναι εξοπλισμένα με 40 πυραύλους Zicron το καθένα, οι οποίοι μπορούν να πλήξουν την αμερικανική επικράτεια

Στα όρια του διπλωματικού επεισοδίου έχουν οδηγήσει τις Ουάσιγκτον και Μόσχα οι δηλώσεις του Ρώσου αντιναύαρχου ε.α. Vsevolov Khmyrov, ο οποίος είπε σε δημοσιογράφους ότι η ρωσική πολεμική μηχανή διαθέτει την ικανότητα να πλήξει μέσα σε διάστημα μόλις πέντε λεπτών κρίσιμα κέντρα διοίκησης εντός της αμερικανικής επικράτειας.
Όπως τόνισε ο Ρώσος αντιναύαρχος, τα ρωσικά πολεμικά πλοία και τα υποβρύχια είναι εξοπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους Ζircon, οι οποίοι μπορούν να πλήξουν και να καταστρέψουν κέντρα διοίκησης στην επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών σε πέντε λεπτά. Ο Vsevolov Khmyrov δήλωσε ότι μετά την αποχώρησή των ΗΠΑ από τη Συνθήκη INF, η Ουάσιγκτον θα ελέγχει τα πυραυλικά συστήματα που έχουν αναπτυχθεί στην Ευρώπη, «από κέντρα διοίκησης στην επικράτεια της αμερικανικής ηπείρου».


«Οι ρωσικοί πυραύλοι Zircon, όχι μόνο θα λειτουργήσουν ως αντίβαρο στους πυραύλους που αναπτύσσονται στην Ευρώπη, αλλά θα διασφαλίσουν επίσης την ικανότητα να χτυπήσουν τα βασικά συστήματα ελέγχου – κέντρα διοίκησης» , πρόσθεσε.

«Αν ένα υποβρύχιο ή πολεμικό πλοίο, εξοπλισμένο με τους πυραύλους Zircon βρίσκεται έως και 500 χλμ. απόσταση από την ακτή, τότε οι πυραύλοι θα είναι ικανοί να φτάσουν σε παράκτιους στόχους σε βάθος τουλάχιστον 500 χιλιομέτρων σε μόνο 5 λεπτά», σημείωσε.

«Ένα τέτοιο υπερηχητικό πυραυλικό σύστημα, όπως ο Zircon, μπορεί πρακτικά να διασπάσει οποιουδήποτε σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας», δήλωσε ο Khmyrov.

«Ο αριθμός των πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων με πυραύλους Zircon που βρίσκονται στο Δυτικό Ατλαντικό και στον Ανατολικό Ειρηνικό είναι τρία σε κάθε κατεύθυνση και είναι εξοπλισμένα το καθένα με περίπου 40 πυραύλους Zircon», πρόσθεσε ο Ρώσος αντιναύαρχος ε.α.
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.