10/2/19

"Οτζαλάν η παράδοση ενός συμμάχου"! Ο Α.Ναξάκης μιλά για όσα έζησε

Συνέντευξη του Αντώνη Ναξάκη στον Πάρη Καρβουνόπουλο, Militaire.gr

6 σχόλια:

  1. EΥΠ επί Σταυρακάκη σε αγαστή συνεργασία με ΜΙΤ στο Βουκουρέστι...απο το 12:00 και μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δηλαδη η ΕΥΠ - η τοτε - ειχε προδοτη αρχηγο τουρκοφιλο; Αυτο θελει να πει ο Ναξακης; Ολοι στην Ελλαδα τουρκοφιλοι πλην Ναξακη και μερικων αλλων; Οσο παει γινεται και πιο σκοτεινη υποθεση πως καποιοι πολιτες εφεραν εναν αγωνιστη (;) επαναστατη (;) στην Ελλαδα. Μας εξεθεσαν το εκαναν χωρις κρατικη αδεια; Περιεργα πολυ περιεργα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ marios k & καθηγητης Riemann,

      Η ΕΥΠ είναι Υπηρεσία που υπηρετεί το έθνος και την πατρίδα. Η αλήθεια είναι πως όσα είπε ο Α. Ναξάκης ήταν / ακούστηκαν λίγο μπερδεμένα ή ήταν αποτέλεσμα μη-εύστοχων ερωτήσεων υπό του Π. Καρβουνόπουλου. Ο τρόπος που μιλάει κάποιος και εκφράζει αυτά που έχει στο μυαλό ή βίωσε έτσι ώστε ο συνομιλητής να αντιληφθεί πλήρως τι θέλει να πει, μετράει πολύ - κάποια πράγματα «Α» μπορεί να ειπωθούν με λάθος τρόπο και να ακουστούν ως «Β» και τελικώς να δοθεί λάθος εντύπωση. Έχω την εντύπωση πως μία από τις καλύτερες ερμηνείες και λεπτομερής εξιστόρηση των γεγονότων με απόλυτο σεβασμό στη προσωπικότητα του Οτσαλάν είναι (εκτός του βιβλίου του φυσικά) η συνέντευξη του Σάββα στο ακόλουθο link:

      https://www.youtube.com/watch?v=qJWTbYMHf9Q

      Αναφέρεται μεταξύ άλλων «...ευθύνες έχουν οι πολιτικοί και οι ΚΥΚΛΟΙ που τον έφεραν στην Ελλάδα και μάλιστα βιαστικά και χωρίς προετοιμασία...»

      Διαγραφή
  3. Εκείνα τα παράξενα χρόνια της Α΄ πασοκοκρατίας (1981-89), εντάχθηκαν στο κόμμα, πέραν των αριστερόστροφων τζερεμέδων που είδαν φως (διορισμούς) και μπήκαν, και κάποιοι εν πολλοίς """καθυστερημένοι"", που αδυνατούσαν να κατανοήσουν τη διαφορά μεταξύ του πατριωτικού καθήκοντος και των διεθνιστικών προκαταλήψεων που συντρέχουν όλα τα """σοσιαλιστικά"" στελέχη. Το πασοκ γέμισε από τυχάρπαστους αξιωματικούς, με πλείστους τους τελευταίους των σειρών, ή γενικώς εκείνων που είχαν πρόβλημα εξέλιξης για πολλούς και σημαντικούς αντικειμενικούς-επαγγελματικούς λόγους, με κοινό σημείο αναφοράς μιά θολοκουλτουριάρικη εικόνα περιγραφής του εχθρού και του φίλου της χώρας. Το κυριότερο όμως όλων ήταν η πολύ σφιχτή οργάνωση και ιεραρχία που υφίστατο, πολλές φορές σε αντιδιαστολή και με τους φέροντες βαθμούς και η πειθαρχία των μελών στις εντολές . Ότι είχε αμερικάνικο άρωμα, ή ευρωπαικό ήταν αντικείμενο ή υποκείμενο αποστροφής. ¨Οτι ήταν κατά ρωσία μεριά και ιδίως ότι ήταν αραβικό, ήταν αντικείμενο ή υποκείμενο θαυμασμού.
    Μέσα σ' αυτό τ πλαίσιο βάλτε και τους Κούρδους. Κοντεύαμε να πειστούμε ότι η Τουρκία όπου νάναι διαμελίζεται, γιατί οι κούρδοι του οτσαλάν τους είχαν γ....
    Ανάμεσα λοιπόν σ' αυτά τα περίεργα άτομα, ήταν και ο περί ου λόγος Αξκος του ΠΝ. O οποίος αναλαμβάνει -λέει- πρωτοβουλία και ξεκινάει η όλη ιστορία.
    Επειδή ο συγχωρεμένος ο Σταυρακάκης, ήταν από τους ελάχιστους ικανούς εκείνων των καταστάσεων και για αυτό του ανετέθει η ΕΥΠ, αποκλείεται να μην ήξερε τί έκανε ο Ναξάκης. Απλώς -ως συνήθως οι πασόκοι σχεδίασαν την επιχείρηση στο πόδι χωρίς να εναλλακτικές λύσεις, και όταν όλα πήγαν στραβά, έπρεπε κάποιοι -έξωυπηρεσιακοί, να πάρουν την ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ναξάκης ήταν σαφής.
    Ο Σταυρακάκης δεν ήθελε - σύμφωνα με λεγόμενα του- να εμπλακεί σε προστριβές η Ελλάδα με την τουρκία λόγω του Οτζαλάν...
    Αυτός μπορεί να θεωρηθεί και εθνικός και πατριωτικός λόγος που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του Οτζαλάν.
    Αναρωτιέται κανείς τι άλλο μπορεί να θεωρήσουν σαν εθνικό και πατριωτικό λόγο γιά να προδώσουν ή έστω να δώσουν κάτι άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς τι οι ερωτήσεις τί θέλει να πει ο Κύριος Ναξάκης; Τί το παράξενο, τί το περίεργο είπε;

    Είναι ξεκάθαρος, πιο αντρίκια, πιο γυμνή αλήθεια πώς μπορεί να ειπωθεί;

    Η συνέντευξη είναι θεραπευτική διότι μας δείχνει και τον εαυατό μας στον καθρέπτη αλλά μας δίνει και τις λύσεις για το μέλλον... αν πραγματικά το βαστάει η ψυχή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.