10/2/19

Βενεζουέλα πέντε μηδενικά

Οι επαναστάσεις έχουν νόημα, όταν ξέρουμε τι θέλουμε και πώς μπορούμε να το χτίσουμε
Η καλύτερη απάντηση στον ιμπεριαλισμό είναι η επιτυχία των χωρών τις οποίες οι ΗΠΑ εχθρεύονται και υπονομεύουν για να εξυπηρετήσουν τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα. Αλλά, πώς μπορείς να ορθοποδήσεις αν οι αμερικανικές εταιρείες θέλουν να σου κλέψουν τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους και να σου επιβάλουν καθεστώς εξάρτησης; Το ερώτημα για τη Βενεζουέλα σήμερα είναι το αν ευθύνεται ο ιμπεριαλισμός για την πείνα και την ανωμαλία, ή αν φταίει η λατινοαμερικανική ποικιλία του σοσιαλισμού. Μια ισορροπημένη απάντηση θα ορίσει την ορθότερη πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί.
Αφού ξεκαθαρίσουμε ότι αυτή τη στιγμή προέχει η αποτροπή του εμφυλίου πολέμου και η επανεκκίνηση της οικονομίας, ας δούμε τι έφταιξε και πώς μπορεί να μπει τάξη στο χάος. Η χρεοκοπία της Βενεζουέλας είναι αποτέλεσμα διεθνών συγκυριών οι οποίες επιδεινώθηκαν από την κλεπτοκρατία και τον κρατισμό: όπως όλοι ξέρουμε, η χώρα διαθέτει, εκτός από το πετρέλαιο, κοιτάσματα χρυσού, βωξίτη, σιδήρου και νικελίου· έχει ευνοϊκή γεωγραφική θέση και κλίμα· οι φίλοι δεν της λείπουν – στο εξωτερικό έχει περίσσεια θαυμαστών που ανησυχούν για τις πρόσφατες συνωμοσίες του αμερικανικού κεφαλαίου.
για τη συνέχεια AthensVoice

3 σχόλια:

  1. Μια αγιογραφια στην ουσια για την αμερικανικη παρεμβατικοτητα και πως φταινε ολοι εκτος απο τους αμερικανους και τα εμπαργκο.αλλα τι να σχολιασεις οταν το αρθρο καταληγει δεν μας ενδιαφερει απο που ξεφυτρωσε ο γκουαιντο!μαλλον θα ειδε φως κ θα μπηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι περιμένεις από μία ακατάσχετη μπουρδολογία όταν δεν αναφέρει ούτε μία λέξη για τις αμέτρητες κυρώσεις εναντίον της χώρας και τα αποτελέσματα τους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νέα έγκυρη ενημέρωση.

    Σε έγγραφα του WikiLeaks για την Ελλάδα όπου αποκαλύπτουν απόρρητα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς την Ουάσιγκτον, γίνεται αναφορά στην Athens Voice, Lifo, δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA και ΣΚΑΪ ακόμα και... σε σχολές δημοσιογραφίας.

    Είναι μετά να μην περιμένεις από την Athens Voice αγιογραφία για την αμερικανική παρεμβατικότητα;

    Είναι μετά να μην περιμένεις από την Athens Voice να BAZEI KAI AYTH το χεράκι της και το λιθαράκι της για να επιστρέψει η Βενεζουέλα στην Δημοκρατία και το πετρέλαιο της στις ΗΠΑ;

    Για τη συνέχεια AthensVoice
    όπου το μότο τους είναι: «ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΛΑΤΙΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.