13/2/19

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στα Βαλκάνια


«Δεν θέλω να κάνω κριτική με κέντρο την ιστορία του ΚΚΕ. Να αναφερθώ στο σλαβομακεδονικό αλφαβητάρι που μοίραζαν οι κομμουνιστές στην Τασκένδη στα παιδιά των Σλαβομακεδόνων μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος (ΔΣΕ). Ούτε στους 70.000 πρόσφυγες του εμφυλίου που το ελληνικό κράτος τους στέρησε το δικαίωμα το 1983 να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ούτε στη Σλαβομακεδόνισσα Ειρήνη Γκίνη/Μίρκα Γκίνοβα, την πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε στον εμφύλιο. Βγάλτε τα πέρα μόνοι σας με τις Ερινύες σας για όλα αυτά». Αλέξης Τσίπρας
Στις 24 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, υπερασπιζόμενος τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, υπέπεσε σε ένα μεγαλύτερο σφάλμα από τις ασάφειες της Συμφωνίας: Αμφισβήτησε πολλαπλώς τις διεθνείς συνθήκες Βουκουρεστίου-Λονδίνου-Νεϊγύ και εμμέσως τη Συνθήκη της Λωζάνης.
Αυτό έγινε με την άμεση και σαφή αναφορά στην ύπαρξη σλαβομακεδονικής εθνικής μειονότητας στην Ελλάδα, στο ίδιο πνεύμα με ανάλογες δηλώσεις των Φίλη, Καρτερού, Σίας Αναγνωστοπούλου, Παπαδόπουλου («γενοκτονία»): Δεν αναφέρθηκε σε σλαβόφωνους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι -θα μπορούσε να πει- ότι υπέστησαν καταπίεση λόγω της σλαβοφωνίας τους επί Μεταξά και αποσκίρτησαν προς τη σλαβική «Μακεδονία» το 1943- 1949.
Για τη συνέχεια SlPress




11 σχόλια:

  1. Έχετε την εντύπωση πως φταίει ο λαος για τα αποτελέσματα εκλογών στην Β. Ελλαδα !!!!! Ο λαός ήταν και είναι απογοητευμένος , τον σύριζα τον είδε ως λύση !!!!! Αλλά τα βόδια του συριζα κοροιδεψαν τον λαό! ! Απλά αν υπήρχε σοβαρό κράτος με σοβαρή δικαιοσύνη τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά !!!
    Δεν θέλει αναλύσεις επί αναλύσεων !!! Τα πράγματα είναι απλά αλλά θέλει πατριώτες η χώρα, κάτι που πολύ σπάνια βλέπει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολλοί Ουκρανοί είδαν αρχικά τους Γερμανούς ως λύση, ενώ στη συνέχεια είδαν τους Σοβιετικούς, ως λύση στη λύση... Αυτή είναι η "τύχη" των πολλών, αλλά ανιστόρητων!

      Διαγραφή
    2. τα συριζαια δεν κοροιδευαν τον λαο , τις προδοτικες θεσεις τους τις γραφανε παντου,ο κοσμος κοιτουσε μονο το οικονομικο κι οπως παντα οποιος του ταξει αυτον ψηφιζει,και τωρα τρεχουμε στα συλαλλητηρια

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή αν εγώ έχω 3 παιδιά και τους λέω δεν έχω λεφτά•αλλά αυτά μου λένε εγώ θέλω να μου πληρώσεις μεταπτυχιακά στο ΜΤΙ ή στο Γέηλ,ο άλλος θέλω να μου ανοίξεις μαγαζί,ο τρίτος θέλω να μου αγοράσεις διαμέρισμα.
      Εγώ τι θα κάνω, υπάρχει περίπτωση να φανώ συνεπής και γενναιόδωρος.Όχι βέβαια.
      Αλλά ο Ελληνικός λαός διαπαιδαγωγημμένος από τον μεγάλο λαϊκιστή Ανδρέα Παπανδρέου,ως ναρκομανής δεν άκουγε τίποτα.
      Ο λαός έχει χαλάσει εδώ και 40-50 χρόνια. Δεν ενδιαφέρεται για Ελλάδα,για συνέχεια του Κράτους και του Έθνους.
      Δεν ενδιαφέρεται για τα παιδιά του,ούτε για τα γηρατειά του.
      Για τίποτα.Το Μηδέν είναι ο Θεός του.
      Τὸν άρτον ημιν τὸν επιούσιον δὸς ημιν σήμερον· αυτός ειείν ο τρόπος που επικρατεί.
      Κρίμα τα έξοδα που γίνονται για σχολεία,για πανεπιστήμια.
      Αμόρφωτος λαός,με διευθύνουσες
      τάξεις να αγωνιούν να βγάλουν το μεροκάματο (εννοώ την πολιτική τάξη,που η έννοια της είναι ο βουλευτικός μισθός,καλλιτέχνες και επιστήμονες να πάρουν ένα project ή και καμμιά αργομισθία, επιχειρηματίες να πάρουν καμμιά κρατική προμήθεια).
      Ντροπή για μας, ντροπή για το λαό μας.
      Μας αξίζει υποβιβασμός,να παίζουμε Αφρική,με Σομαλία και Λιβύη.

      Διαγραφή
  2. Κανείς δέν ψήφισε κόμμα σάν κι αὐτό πού κυβερνᾶ τήν Ἑλλάδα ἀπό τόν Σεπτέμβριο τοῦ 2015. Τότε, ὅσοι λίγοι ψήφισαν
    (48% τοῦ λαοῦ καί ὄχι 56,5% ὅπως ἀναφέρει ψευδέστατα σἠμερα καί προπαγανδιστικά ἡ ἐπίσημη ἰστοσελίδα τοῦ Ὑπουργείου Ἐσωτερικῶν ! -ἔχουμε μνήμη καί θυμόμαστε τά ἀποτελέσματα πού ἔβλαγε σέ ...1,5 ὥρα, ἡ ἰδιωτική ἑταιρεία πού εἶχε ἐπιλέξει ἡ ὑπηρεσιακή Κυβέρνηση ...),
    ψήφισαν κατά πλειοψηφία τό νύνκυβενρόν κόμμα, μόνο σάν ἐλπίδα γιά κάτι μή χειρότερο σέ σχέση μέ τά ἀλλεπάλληλα "λάθη" ἀναλγησίας τῶν προηγουμένων, καί λόγω ἐμπιστοσύνης τοῦ κόσμου σέ ὑποχέσεις, πού δέν τηρήθηκαν.

    Κανείς ὅμως δέν ψήφισε κόμμα σάν κι αὐτό πού κυβερνᾶ τήν Ἑλλάδα ἀπό τόν Σεπτέμβριο τοῦ 2015.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασφαλως και η δημοκρατια προδοσε την Μακεδονια μας. Δεν ειναι μονο οι βουλευτες του Συριζα που ψηφισαν αλλα και τα ξεπλυματα βουλευτες των κομματων αναχωματων της λαικης δυσαρεσκιας.Εαν δεν εφταναν αυτοι, θα ψηφιζαν και προδοτες σπεκουλαδοροι της Νεας Δημοκρατιας, ( η Μπακογιαννη και ο αντι Χρυσαυγιτης Δενδιας το εχουν δηλωσει...) Προδωσαν και οι δημοκρατες δημοσιογραφοι λακεδες που με επικοινωνιακα τερπτιπια αποπροσανατωλιζουν το Εθνος. Οπως τα "φαγαμε μαζι" του αθλιου δημοκρατη Παγκαλου, τωρα επιδιωκουν να μας κοροιδεψουν με το τι και πως ψηφισε ο κοσμος.... Αφου αυτοι οι δημοκρατες ελεγχουν και διαμορφωνουν τις συνειδησεις του κοσμου...Οπως προσδωσε η δημοκρατια την Μακεδονια, προσδωσε την Θρακη, την Κυπρο και την Βορειο Ηπειρο ( οι αθλιοι ονομασαν τον ηρωα Κατσιαφα, φασιστα κλπ..), προδωσαν την Ορθοδοξια, με ξηπασμενους κληρικους και με ορκισμενους στο μηνιατικο τους αξιωματικους....Η δημοκρατια προδιδει κομματιαζει και διαμελιζει το Εθνος. Εθνικο Κρατος Τωρα να ξεβρωμισει ο τοπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμπέρασμα :άσχετα εάν μας κλέβουν, άσχετα εάν πληρώνουμε τα δάνεια των κομμάτων τους, άσχετα εάν πληρώνουμε τα δάνεια των ΜΜΕ που τους στηρίζουν,, άσχετα εάν μας πηδαν με ΕΝΦΙΑ και Ειδικούς φόρους κατανάλωσης, άσχετα εάν η οικογενειοκρατια η ρεμουλα και το ρουσφέτι έγινε συνώνυμο της πολιτικής .... ΕΜΕΙΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΊΖΟΥΜΕ ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ για να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑΣ και πουλήσει το όνομα της ΜΑΞΕΔΟΝΙΑΣ.!!!!
    Δεν σε ξέρω αλλά είσαι ΩΡΑΊΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέρα της απόλυτης υιοθέτησης της σκοπιανής προπαγάνδας, ο λόγος και τα έργα του πρωθυπουργού της μειοψηφίας του 20+% είναι κυρίως διχαστικά και γι αυτό πολύ επικίνδυνα και για τη συνέχεια, βλέπε σχέδια διαμελισμού των Βαλκανίων...
    Ακόμα και μετά τη ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας, από τη κυβέρνηση, τους παρατρεχάμενους της αλλά και την ύποπτα υποτονική αντιπολίτευση, αυτός σε κάθε ευκαιρία συνέχιζε να περιφρονεί με Ύβρις και θράσσος τη γνώμη της πλειοψηφίας του 70+% του ελληνικού λαού, θαρρείς και δε φοβάται τη Νέμεση! Όχι, δεν έχει την άγνοια κινδύνου του νηπίου, ούτε γιατί μας περνά για χαζούς ιθαγενείς αλλά μάλλον γιατί πιστεύει πως έχει ακόμα αρκετά αποθέματα η πολύ γερές πλάτες...
    Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίεςεκλογές είναι σχεδόν διπλάσια από αυτά που εμφανίζουν πρόσφατες δημοσκοπίσεις στη Β.Ελλάδα, τα οποία είναι επίσης πολύ υψηλά σε σχέση με τη φθορά που θα έπρεπε να τύχει... κανονικά δε θα έπρεπε να είναι άνω του 3-4%! Καλώς λοιπόν η Ν.Δ. (αυτή με τα τρίγωνα και τις ποδίτσες) αναρωτιέται:
    Μήπως τελικά ξαναζήσουμε το θρύλερ με την επανεκλογή του Σημίτη ως deja vu τoυ άλλου προδότη των Ιμίων (και όχι μόνον...);
    Ακούσαμε μάλιστα πρόσφατα και κάποιους άλλους ψευτοπροφήτες να του δίνουν μέλλον στο πολιτικό γίγνεσθαι για τα επόμενα 25-35 χρόνια.
    Όλοι ξέρουν όμως πως ούτε και αυτός ο χρόνος, γιατί τα εγκλήματα αυτά δε παραγράφονται:
    α) για το προδοτικό δημοψήφισμα
    β) για το προδοτικό Γ Μνημόνιο και
    γ) για τη προδοτική συμφωνία των Πρεσπών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν μια κυβέρνηση θέσει θέμα 250.000 στα Σκόπια τελειώνουν τα ψέματα. Βλάχοι, Σαρακατσανοι, Πολιτικοί Πρόσφυγες και οικογένειες των 28000 απαχθεντων παιδιών από τον ΕΛΑΣ αποτελούν τον ελληνικό πληθυσμό. Η γλώσσα προέρχεται από τα ελληνικα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΡΝΤΟΝ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΛΕΤΕ.ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ,ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ...ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΥΜΦΩΝΟ
    Από Μιχαήλ Πατσίκας
    Πριν από λίγο τελείωσε η συνάντηση μου με τον καθηγητή συνταγματικού δικαίου Γεώργιο Κασιμάτη.
    Ενημερώνω ότι όχι απλά ισχύει το άρθρο 53 του Συντάγματος που έχω αναφέρει τόσες φορές από τα ΜΜΕ το οποίο λέει κατά γράμμα ότι εάν είχαν παραιτηθεί οι βουλευτές που είναι κατά της συμφωνίας θα είχε σταματήσει η συζήτηση για την κύρωση της αλλά ακόμη χειρότερα εάν είχε παραιτηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση σύσσωμη θα είχε οδηγηθεί η χώρα σε εθνικές εκλογές.
    Αυτό διότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι όργανο συνταγματικό και δεν θα υπήρχε η αντιπροσώπευση των εκλογέων που την έστειλαν στην αξιωματική αντιπολίτευση.
    Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η προδοσία δεν έγκειται μόνο στους 153 που ψήφισαν υπέρ και τον έναν που ψήφισε παρών, αλλά και στους υπόλοιπους βουλευτές οι οποίοι στάθηκαν μόνο στην καταψήφιση η οποία δεν έφερε την ακύρωση της συμφωνίας.
    Έχουν πέσει οι μάσκες λοιπόν όλων.
    Να σταματήσουν λοιπόν κάποιοι να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό.
    Ο αγώνας είναι απαραίτητο να γίνει και σε πολιτικό επίπεδο.
    και σε αυτό θα πρωτοστατήσουμε και πάλι μπαίνοντας μπροστά με την Ελληνική Πολιτική Συνείδηση Ε.ΠΟ.Σ.
    Η κινηματική προσπάθεια του "Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία" δεν σταματά.
    Όπως επίσης βρισκόμαστε σε επαφή για νέα νομική προσπάθεια ευρωπαϊκής εμβέλειας.
    Χρειάζεται η συστράτευση όλων απέναντι στο εθνικό συμφέρον.
    Δεν προχωρούμε μόνοι μας αλλά θα κάνουμε τα πάντα για τη συσπείρωση όλων των δημοκρατικών πατριωτικών δυνάμεων.
    Ψηλά το κεφάλι ο νέος Μακεδονικός αγώνας τώρα αρχίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ολοι ελπιζουμε να μην ξεχασει κανεις τιποτε στις εκλογες.Ουτε αριστερα ...ουτε δεξια.Οτι ζογκλερικα και να κανουν ολοι.Αν ομως για 10 ψιχουλα ...παροχων ..ξεχασει...τοτε ας κοιταξει τον καθρεφτη του το πρωι ....Θα δει ενα καθηκι να τον κοιτα ...μια μαιμου των σπηλαιων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.