9/2/19

Π. Καμμένος: Είστε ψυχρός εκτελεστής - Αλ. Τσίπρας: Απέτρεψα να ανατρέψετε την κυβέρνηση

Π. Καμμένος: Είστε ψυχρός εκτελεστής, Αλ. Τσίπρας: Απέτρεψα να ανατρέψετε την κυβέρνηση
Του Αλέξανδρου Διαμάντη
Σκληρή προσωπική επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος τον οποίο κατηγόρησε ότι είναι «ψυχρός εκτελεστής» και ότι διέπραξε «ένα έγκλημα» διαλύοντας την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. «Θα έπρεπε να σέβεστε αρχές και ιδέες αφού δεν σέβεστε ανθρώπινες σχέσεις» τόνισε με τον Πρωθυπουργό να του απαντά ότι αντελήφθη έγκαιρα τον σχεδιασμό του για ανατροπή της κυβέρνησης για ένα εθνικό θέμα και τον απέτρεψε. Ανταλλαγή αιχμών και με... ποιήματα.
Ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε σκληρή προσωπική επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα  τον οποίο κατηγόρησε ότι είναι «ψυχρός εκτελεστής» και ότι διέπραξε «ένα έγκλημα» διαλύοντας την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. Μάλιστα τον κατηγόρησε για αποστασία και για βουλευτές που πήρες από τους ΑΝΕΛ με ανταλλάγματα δίνοντάς τους υπουργικές καρέκλές.
Με αναφορές σε σχέδια που ξεκίνησαν μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ προκειμένου να τον απομακρύνουν από τη συγκυβέρνηση και να διαλύσουν το κόμμα του με την απόσπαση βουλευτών, ο Πάνος Καμμένος απευθύνθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργός κατηγορώντας τον ότι διέλυσε την ΚΟ των ΑΝΕΛ.
«Όταν είπα ότι μιλάω τελευταία φορά ως πρόεδρος και ότι ο πρόεδρος της βουλής μαζί με τον πρωθυπουργό και κυβέρνηση τη φίμωση των ΑΝΕΛ φάνηκε ότι είχε εκπλαγεί και μάλιστα ζήτησε να του πω τις διατάξεις με τις οποίες οι ΑΝΕΛ θα είχαμε αποκοπεί από το δικαίωμα να μιλούμε Σήμερα μετά την ομιλία και τη διαγραφή του βουλευτή Παπαχριστόπουλου και με απόφαση της Επιστημονικής Υπηρεσίας και αποφασίστηκε αυτό που δεν κατάφερε η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου. Να μην έχουμε το δικαίωμα λόγου συμμετοχή στις επιτροπές να υπάρχουμε ως ΚΟ», είπε αρχικά.
Πήρατε το κεφάλι μου και το περιφέρατε στον Ερντογάν ανέφερε προσθέτοντας πως τώρα μένει να το πάει στην Άνγκελα Μέρκελ και στους ευρωπαίους σοσιαλιστές. «Φτάνει να μη δούμε και καμία φωτογραφία ανάλογη με αυτή του Ζόραν Ζάεφ και του Τζώρτζ Σόρος στο Νταβός» σημείωσε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο ακόμη για πλήρη ανατροπή του συντάγματος αλλά και της ηθικής.
Συνεχίζοντας το… κλάμα είπε υπήρξαμε κυβέρνηση εταίροι και στηρίξαμε το κυβερνητικό έργο, με την ψήφο μας αλλά και με την πλάτη που βάλαμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κατήγγειλε, δε, ότι υπήρξε σχεδιασμός από το Μέγαρο Μαξίμου που « ξεκίνησε όταν ήμουν στην Αμερική, όταν  με πρωτοσέλιδα η  αυγή και η εφσυν προανήγγειλαν ότι θα υπάρξει αποστασία». «Δεν ήθελα να τα πιστέψω. Συγχαρητηρία  το καταφέρατε κι αυτό κ. Πρωθυπουργέ», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, προσθέτοντας ότι σε όλη του ζωή ότι είχε να πει το έλεγε από τη Βουλή. « Όύτε εκβίασα ούτε εκβιάστηκε», είπε σχετικά με την υπόθεση του Ν. Νικολόπουλο.
Παράλληλα, εξαπέλυσε τα πυρά του προς τους αποστάτες βουλευτές των ΑΝΕΛ. «Περάσαμε στην εποχή Της καρέκλας όπου είναι ανταλλάξιμη με την ψυχή», τόνισε και συνέχισε: «Ποτέ δεν πήρα τηλέφωνο κανένα για να γυρίσει στην ΚΟ. Αλλά εκείνο που δεν αποδέχομαι είναι εκείνους που μεταπηδούν στην κυβερνητική πλειοψηφία και ανταλλάσσουν την ψήφο του με την καρέκλα . Γίνονται βορά της συναλλαγής. Και μάλιστα όχι μόνο οι εκλεγμένοι βουλευτές, αλλά ακόμα και ο αναπληρωτής βουλευτής, ο οποίος σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να περάσει στους ΑΝΕΛ εξαγοράζετε από εσάς με υπουργική καρέκλα. Για να πετύχετε το 151. Αυτό δείχνει ότι μιλάμε για πλήρη ανατροπή συντάγματος και ηθικής. Οι τρεις είναι του εταίρου σας που πήρατε για μια καρέκλα και του στερήσατε τον λόγο».
Σύμφωνα, δε, με τον κ. Καμμένο ο Αλ. Τσίπρας τον απειλεί με απόσυρση της ΚΟ και πως θα μείνει απροστάτευτος και χωρίς ασφάλεια.  «Και αυτή σας τη χαρίζω Η ασφάλεια μου είναι η ασφάλεια της αλήθειας του ελληνικού λαού. Μου αρκεί το μετερίζι της ελεύθερης φωνής μου αλλά είχα δικαίωμα να το έχω ως εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό», είπε δήθεν σε προσωπικούς τόνους.
Κλείνοντας ο Π. Καμμένος είπε: «Κάποτε ψήφιζαν τα δέντρα τώρα ψηφίζουν οι καρέκλες. Εμείς σε λίγα λεπτά θα καταθέσουμε τη διαγραφή Παπαχριστόπουλου. Δεν διαπραγματεύτηκα  με κανένα, ούτε με εσάς κ. Πρωθυπουργέ παρότι αφέθηκαν δημόσια προθέσεις για αλλαγή του Κανονισμού. Ξέρουμε να παλεύουμε αλλά οι συνθήκες είναι άδικες για ένα κοινοβουλευτικό κόμμα. Βρισκόμαστε μεταξύ δύο πυρών, από τους πρώην εταίρους μας με επιθέσεις που λυπάμαι να δέχομαι, με επιθέσεις από τη ΝΔ, με την οποία δεν έχω χτίσει καμία γέφυρα. Έχετε υποχρέωση σε αυτά που συμφωνήσαμε να προχωρήσετε». Χαρακτήρισε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό ως ψυχρό εκτελεστή και  τον εγκάλεσε διότι «δεν  έχετε την ευαισθησία να σέβεστε αρχές και ιδέες από την στιγμή που δεν σέβεστε ανθρώπινες σχέσεις»!

Απαντώντας ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο για προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης και μάλιστα δήλωσε πως το αντελήφθη αυτό εγκαίρως και το απέτρεψε. Σημείωσε δέ πως στο μέλλον ο Πάνος Καμμένος θα τον ευγνωμονεί για αυτό διότι έτσι δεν θα κατηγορηθεί πως έπραξε ότι και ο Αντώνης Σαμαράς.
Στο σημείο αυτό η κόντρα μεταξύ των δύο πρώην εταίρων συνεχίσθηκε με την ανταλλαγή... ποιημάτων, με τον Αλέξη Τσίπρα να απευθύνεται στον Πάνο Καμμένο με στίχο του Καβάφη: «Καινούριους τόπου δεν θα βρείς, δεν θα βρεις άλλες θάλασσες, η πόλις θα σε ακολουθεί».

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας, κάρφωσε τον πρώην κυβερνητικό του εταίρο, λέγοντας ότι δεν θέλει να μπει σε ψυχαναλυτικές ερμηνείες. «Τέσσερις φορές είπατε ότι δεν έχετε απλώσει γέφυρες στη διαπλοκή και τη ΝΔ», τόνισε ο κ. Τσίπρας και ισχυρίσστηκε ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο Καμμένος επιχειρεί να αυτοακυρώσει ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής του ιστορίας.
Για να του απαντήσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ με τον στίχο: «Αν οι ζητιάνοι σαν και με δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν και σε δεν θα φορούσαν στέμμα» που φέρεται να είπε ο υδραίος Ιωάννης Ματρόζος (ο οποίος είχε δώσει την περιουσία του όλη για τον εθνικό αγώνα και βρέθηκε πάμπτωχος) στο θυρωρό του Κ. Κανάρη που δεν τον άφησε να μπεί στο υπουργείο Ναυτικών...
Πηγή: Liberal

8 σχόλια:

  1. Ναι...θεατρινισμών συνέχεια...
    Τελικά πρέπει νάχεις τελειώσει δραματική σχολή γιά να μπείς στην βουλή.
    Δεν εξηγείται αλλιώς.
    Είναι τα αναγκαία κρυφά προσόντα φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι αργα για δακρυα Στελλα (Πανο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ὅποιος τζογάρει, τελικά πάντα χάνει.
    Ἰσχύει καί γιά τόν κ. Καμμένο πού ἔπαιξε στά ζάρια τήν Ἐλληνικότητα τῆς Μακεδονίας, καί ἔχασε, καί γιά τόν κο Τσίπρα, πού παίζει στά ζάρια τόν ἴδιο τόν Ἐλληνισμό, καί θά χάσει.

    Νά ἔχουμε τά μάτια μας ἀνοικτά οἱ Ἕλληνες, νά μήν "χάψουμε" τό παραμύθι, ὅτι ἡ συμφωνία τῶν Πρεσπῶν κυρώθηκε ἔγκυρα καί ὅτι θά ἰσχύσει, ἤ ὅτι τό θέμα χάθηκε, ἥ ὅτι δέν γίνεται διαφορετικά. Γίνεται.

    Καί τό ἴδιο τό ΝΑΤΟ, τό ξέρει, ὅτι τό ὄνομα "...Μακεδονία" γιά τήν ΠΓΔΜ δέν θά περάσει. Οἱ μόνοι πού δέν τό ἔχουν καταλάβει, ἀπό τούς ἔχοντες σἠμερα σημασία, εἶναι ὁ Τσίπρας, ὁ Ζάεφ καί ὁ Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τῆς συνοδείας αὐτῶν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη λιστα Τσιπρα, Ζαεφ, Μητσοτακη ξεχαες να βαλεις τη Φωφουλα και το Σταυρακη εκτος και αν συμπεριλαμβανονται στο "της συνοδειας αυτων".

      Διαγραφή
  4. Ταϋγέτη.

    Ἀνόητε μπούλη ποὺ νομίζεις ἑαυτὸν ὡραῖο, μποροῦσες νὰ σώσης τὴν Μακεδονία καὶ δὲν τὸ ἔκανες.
    Ἡ Πατρίδα θὰ σὲ ἐκδικηθῆ·ἀνέμενε στὸ ἀκουστικό σου.

    Υ.Γ
    Ἀκούστηκε νὰ περιφανεύεταἰ ὅτι γκόμενα καὶ ἐκλογὲς δὲν χάνει.
    Τὴν καρέκλα του βεβαίως τὴν ἔβλεπε γιὰ γκόμενα.
    Ἔλα ὅμως ποὺ οἱ ἀξιὸλογες γυναῖκες θέλουν ἄνδρες καὶ αὐτοὶ εἶναι μόνο τὰ γενναῖα παληκάρια καὶ ὄχι χλεχλέδες σὰν καὶ αὐτὸν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη γκομενα του τη λενε χουφταλια , αυτη τη γκομενα μονο με ατυχημα την χανει.

      Διαγραφή
  5. Δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα.

    Ο Τσίπρας και ο Καμμένος είναι δύο διαφορετικές προσωπικότητες με ένα κοινό χαρακτηριστικό τον καιροσκοπισμό. Ο καιροσκοπισμός τούς ένωσε σε μία ανίερη θνησιγενή συμμαχία.

    Αναλογισθείτε ότι η Ελληνική δημοκρατία μας ανέδειξε αυτούς τους δύο εξουσιομανείς και αδίστακτους για να μας κυβερνούν. Αυτό τι λέει για την δημοκρατία μας και τον 'σοφό' λαό μας?

    Τώρα, ο Καμμένος υποκριτικά κατηγορεί τις Πρεσπες ενώ μπορούσε πολύ εύκολα να είχε σταματήσει την Προδοσία στο πρώτο βήμα που έκανε ο Κοτζιάς προς τις Πρέσπες.
    Ο Καμμένος δηλαδή είναι ένας αναίσχυντος υποκριτής που θεωρεί τους Ελληνες βλάκες και νομίζει ότι μπορεί να τους κοροϊδέψει για πολλοστή φορά υποδυόμενος τον όψιμο Μακεδονομάχο.

    Έφτασε η ώρα η δημοκρατία μας να στείλει τον εθνικό μας μπουχέσας στην φυσική του θέση που είναι η τουαλέτα αλλά όχι της βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάνε Καμμένε που θέλεις να είσαι και αρχηγός Κόμματος με 40 αργόμισθους υπαλλήλους που πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ:

    Τι γαρ ωφελήσει άνθρωπον εάν κερδήση ένα τετράμηνο εξουσίας ,και ζημιωθή την Μακεδονία για πάντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.