12/2/19

Απαντήσεις στις δηλώσεις Τσίπρα στη Βουλή

O πρωθυπουργός τιμά τους σλαβόφρονες αντάρτες του «ΔΣΕ» και του ΝΟΦ, που αιματοκύλισαν την Ελλάδα το 1946-49, με σκοπό την απόσχιση της Μακεδονίας
Από τον Ιωάννη Κ. Μπουγά*
Μερικά από τα λεχθέντα από τον πρωθυπουργό στη Βουλή στις 25/1/2019 δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι τιμά τους σλαβόφρονες αντάρτες του «ΔΣΕ» και του ΝΟΦ (Naroden Osloboditelen Front - Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο), που αιματοκύλισαν την Ελλάδα το 1946-49 στην προσπάθειά τους να αποσχίσουν τη Μακεδονία από την Ελλάδα, ώστε να γίνει μέλος της σλαβικής ομόσπονδης Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Οι νοφίτες ήταν πάντα ένα σημαντικό τμήμα, 25%-30%, των κομμουνιστών ανταρτών, αλλά το 1949 στις μάχες Βίτσι - Γράμμου αποτελούσαν τη συντριπτική πλειονότητα, 12.000-14.000 από τους 18.000-20.000 συνολικά ανταρτών.
- Είπε ο κ. Τσίπρας: «Δεν θέλω να αναφερθώ ούτε στο σλαβομακεδονικό αλφαβητάρι που μοίραζαν οι κομμουνιστές της Τασκένδης στα παιδιά των Σλαβομακεδόνων μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας».
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Επρεπε ο κ. Τσίπρας να προσθέσει ότι δεν το έδιναν μόνο στους πράγματι δίγλωσσους σλαβόφρονες, αλλά και σε Ελληνόπουλα από τη Μακεδονία που είχαν καταλήξει σε όλες τις χώρες του Παραπετάσματος και τα οποία εκείνοι -το ΚΚΕ- «βάπτιζαν» Σλαβομακεδόνες! (ίδε Ιωάννη Κ. Μπουγά, «Η φωνή της ειρήνης», σελ. 124). 
- Είπε ο κ. Τσίπρας: «Δεν θέλω να αναφερθώ ούτε στους 70.000 πρόσφυγες του Εμφυλίου που το ελληνικό κράτος τούς στέρησε το δικαίωμα το 1983 να επιστρέψουν στην πατρίδα τους».
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πράγματι, ο νόμος του 1982 για την επιστροφή των ανταρτών του «ΔΣΕ», του ΝΟΦ και των πολιτικών προσφύγων αφορούσε τους «Ελληνες το γένος». Απέκλεισε αυτούς που δεν δέχονταν ότι είναι Ελληνες και είχαν πρόθεση, αν εισέρχονταν στην Ελλάδα, να συνεχίσουν να εργάζονται για την απόσχιση της Μακεδονίας. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλη «πέμπτη φάλαγγα» στο εσωτερικό της. Γεγονός όμως είναι ότι, παρά την απαγόρευση του νόμου, πολλές χιλιάδες έχουν επιστρέψει μετά το 1982 με ατομικές αιτήσεις επανάκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, όταν δεν υπήρχε κανένα στοιχείο αντεθνικής δράσης εκ μέρους τους. Ακόμη και ο συγγραφέας σλαβομακεδονικών βιβλίων για τα παιδιά του Παιδομαζώματος Παύλος Κούφης επέστρεψε! Μόνο οι φανατικοί σλαβόφρονες των Σκοπίων, που διακηρύττουν ότι είναι απόγονοι των Μακεδόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σαφώς αποκλείονται μέχρι στιγμής. 


Για τη συνέχεια Dimokratianews

1 σχόλιο:

  1. Πάρτο αυγό και κούρευτο.
    Τσάμηδες από δω,σλαβομακεδονες από κει,τούρκοι από την άλλη και καμμιά δεκαριά εκατομύρια στην αλλοδαπή.
    Ο κος Μπουγάς αλήθεια τι κάνει στον Καναδά;
    Γράφει βιβλία που πουλάει στους Ελληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.